Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Δε φταίει ο δέκτης αλλά η εγκατάστασή σου. Προφανώς το σήμα δεν είναι αυτό που απαιτείται για να βλέπεις απροβλημάτιστα.

P.S 1 ( ο αποκωδικοποιητής είναι F & U )
Δες αν υπάρχει αναβάθμιση για το μοντέλο σου στο site www.morris.gr και βάλε την. Ίσως βοηθήσει στην λήψη.
Αλλά σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με την κεραία ή την καλωδίωσή σου. Βεβαιώσου ότι όλα είναι σε καλή κατάσταση και ότι η κεραία είναι στραμμένη προς το σημείο εκπομπής της περιοχής σου.

Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Γεια σας, αγορασα τον δεκτη http://www.e-shop.gr/product?id=PER.702344 για μια 20αρα tv παλιου τυπου τηλεοραση που εχουμε στο μπαλκονι.
Το προβλημα ειναι οτι βαζει μονο 3-4 καναλια και αυτα οταν παταω να τα δω βγαζουν χιονια.
Πρεπει να πω οτι ειμαι Θεσσαλονικη και πρεπει να πω ακομα οτι στο σαλονι σε μια Lcd που εχω με αλλο δεκτη ολα ειναι τελεια. μετα κανω μια διακλαδωση και το ιδιο καλωδιο δηλαδη της ιδια κεραιας, και παει και στις βεραντας την tv. Αρα δεν ειναι θεμα κεραιας αφου στην lcd πιανουν ολα μια χαρα. Να πουμε ακομα οτι πριν αλλαξουν το σημα σε ψηφιακο δουλευαν και οι δυο τηλεορασεις αψογα , δηλαδη δεν υπαρχει θεμα να εχει χαλασμενο σημα η τv στην βεραντα.
Πειτε καποια γνωμη στο τι να κανω. Ευχαριστω πολυ

Last edited:

Αρα δεν ειναι θεμα κεραιας...
Κι όμως, μπορεί να είναι. Οι τηλεοράσεις έχουν πανίσχυρους δέκτες συγκριτικά με τους πάμφθηνους Κινέζικους δέκτες. Ρίξε μια ματιά στις ενδείξεις ποιότητας σήματος του δέκτη (1-2 φορές το πλήκτρο Info) και θα δεις ότι δεν είναι και πολύ ικανοποιημένος με το σήμα που βλέπει. Και η διακλάδωση (φαντάζομαι είναι και πλαστική) κάνει τα πράγματα λίγο χειρότερα.

Αρχικά, σύνδεσέ τον στο βύσμα που συνδέεις την τηλεόραση και δες την συμπεριφορά του. Ίσως φταίει η καλωδίωση μετά από εκείνο το σημείο.
Μετά κάνε ότι προτείνεται συνήθως, έλεγχο βυσμάτων, πριζών, περιστροφή της κεραίας ώστε να κοιτάει προς το σημείο εκπομπής, ρίξε της και μια ματιά αν είναι σε καλή κατάσταση, κι αν το καλώδιο δεν είναι πια σε ηλικία... εφήβου, σκέψου την αντικατάστασή του.

βρε παιδιά πως γίνεται να πιάνω όλα τα κανάλια εκτός του Nikelodeon?
ο δέκτης είναι Crystal SD, και πριν τον μεταφέρω σε άλλη tv έπαιζε μια χαρά το κανάλι.
Εκανα εκ νέου ανίχνευση καναλιών αλλά και πάλι δεν το βρίσκει.
Η λήψη σε όλα τα κανάλια είναι πολύ καλή (ποιότητα και ισχύς σήματος) παρότι έχω εσωτερική κεραία.
τι στο καλό να συμβαίνει?

βοήθειααααα θα με φάνε τα πιστιρίκια :violent-smiley-008: :flipout:

Last edited by a moderator:

Νοιώθω τον πόνο σου αν και το πρόβλημα είναι παράξενο αν λείπει μόνο το Nick. Δεν είναι μόνο του στη συχνότητα.

Aγορασα δυο τυπου σκαρτ αποκωδικοποιητες, διαφορετικη μαρκα ο καθενας, για τους γονεις μου και τους εγκατεστησα, βρηκα ολα τα καναλια, ολα οκ.

Μετα απο μερικες μερες σημερα με φωναξαν και ειδα οτι απο τα 8-9 καναλια επιανε 2-3 πλεον, παγωματα, καθολου εικονα, γενικα δε δουλευε τιποτα!!
Εκανα factory reset και νεα αναζητηση αλλα με εκπληξη ειδα οτι δεν αλλαξε τιποτα.

Να αρχισω απο κεραια;

Καλημέρα προχθές έτσι ξαφνικά χάθηκε στη 19" τηλεόραση μου το star skai mega. Θεώρησα πως είναι απλά προσωρινό και ότι θα επανέλθει το σήμα. Τίποτα όμως. Πήγα την τηλεόραση και την σύνδεσα στην υποδοχή της τηλεόρασης στο καθιστικό και τα έπιανε οπότε δεν είναι η τηλεόραση. Στην κεραία στην ταράτσα από τον ενισχυτή είναι αυτά τα δύο καλώδια ένα για του καθιστικού και ένα για τη δικιά μου. καθάρισα μέχρι και το καλώδιο της μικρής αλλά τίποτα δεν τη βρίσκει την τριάδα. Καμιά ιδέα ? Να καθαρίσω και το καλώδιο από την κεραία στον ενισχυτή? Περιοχή Κιλκίς

Από τον ενισχυτή σου κανονικά θα έπρεπε να φεύγει ένα καλώδιο που να πηγαίνει στο τροφοδοτικό του που βρίσκεται μέσα στο σπίτι κι από κει να παίρνεις τη 2η έξοδο και τη στέλνεις στη 2η τηλεόραση!

βρε παιδιά πως γίνεται να πιάνω όλα τα κανάλια εκτός του Nikelodeon?
ο δέκτης είναι Crystal SD, και πριν τον μεταφέρω σε άλλη tv έπαιζε μια χαρά το κανάλι.
Εκανα εκ νέου ανίχνευση καναλιών αλλά και πάλι δεν το βρίσκει.
Η λήψη σε όλα τα κανάλια είναι πολύ καλή (ποιότητα και ισχύς σήματος) παρότι έχω εσωτερική κεραία.
τι στο καλό να συμβαίνει?

βοήθειααααα θα με φάνε τα πιστιρίκια :violent-smiley-008: :flipout:

Λύθηκε
Τελικά πρόβλημα καλωδίου - κεραίας.

Η ερώτηση είναι κάπως σύνθετη, αφορά συνδεσμολογία LV6TBOXHD αλλά και DREAMBOX.
Άν ο διαχειριστής το θεωρεί σκόπιμο, ας τη μεταφέρει στο σωστό νήμα.

--

Λοιπόν, έρχεται ένα καλώδιο κεραίας από πολυδιακόπτη με επίγεια και δορυφορική, σε F-Connector απευθείας (χωρίς πρίζα). Δηλ στο καλώδιο, έχω προσαρμόσει ένα F-Connector, καταργώντας τη πρίζα.
Στο δωμάτιο αυτό (ας το πούμε "γραφείο"), έχω έναν DM600PVR και ένα LV6TBOXHD σε τηλεόραση MPEG2. Για να μη βάλω splitter στο F-Connector και τρέξω 2 καλώδια (ένα για κάθε δέκτη), έχω συνδέσει πρώτα τον DM600 στο LNB IN. Απ' το LNB OUT, τροφοδοτώ το RF IN του LV6TBOXHD και απ' το RF OUT του, τη TV (σχήμα 1).

Τα πάντα λειτουργούσαν κανονικά, μέχρι που έκλεισε η ΕΡΤ. Δηλ. είχα και τους 2 δέκτες στο ΟΝ και είχα κανονικά λήψη απ' όλα τα κανάλια.
Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο LV6TBOXHD αρνείται να εμφανίσει το σήμα της EDT μαζί με τα ξένα στη 48 (από Αίγινα). Δεν έχει λήψη εκεί. Αντίθετα, οι 46, 47, 54 και 63 είναι κοντά στο 100%, η 65 στο 45%.

Αναρωτιέμαι, άν αντιστρέψω τη συνδεσμολογία, στείλω δηλαδή τη κεραία πρώτα στον LV6TBOXHD και μετά στον DREAM (σχήμα 2), θα πετύχω κάτι.

Επίσης οι γνωρίζοντες ας μου πουν, είναι καλύτερη αυτή η συνδεσμολογία, ή να τρέξω 2 ξεχωριστά καλώδια απ' τη πρίζα? (Υπήρχε αρχικά πρίζα TV/SAT, αλλά τη κατάργησα γιατί είχε μεγάλες απώλειες).

Attachments

• Σχήμα_1.jpg
    Σχήμα_1.jpg
    88.3 KB · Views: 157
  • Σχήμα_2.jpg
    Σχήμα_2.jpg
    88.8 KB · Views: 157
Βάλε μια πρίζα με χαμηλότερες απώλειες ή ένα splitter. Έχω διαβάσει ότι οι Legrand έχουν πολύ μεγάλες απώλειες. Τέτοια είχες;

Το ότι δεν έχεις σήμα στην EDT έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκπέμπει με χαμηλή ισχύ. Φαντάζομαι είναι προσωρινό, όπως προσωρινή είναι και η EDT. Και τι να δεις από κει άλλωστε;

Τα νέα αυτά κανάλια εκπέμπουν οριακά αδύναμο σήμα οπότε οι απώλειες του Loop του Dreambox δεν αφήνουν αρκετό σήμα στον BOX.
Μπορείς να δοκιμάσεις να στείλεις πρώτα στον BOX, αλλά δεν νομίζω η κινεζιά να έχει μικρότερες.

Οπότε χρειάζεσαι ένα μεταλλικό ταυ. Ας μην είναι των κάτω των 1000MHz.

Καλού-κακού έλεγξε και την καλωδίωση πιο πριν μήπως είναι λίιιιγο χαλαρή κάποιου πιο πίσω.

Ευχαριστώ παιδιά, νομίζω το θέμα είναι "το πέρασμα" μέσα απ' τον Dream.
Έχω άλλους δύο BOX (για PVR) στο σπίτι, που παίρνουν απ' ευθείας απ' τον πολυδιακόπτη και αυτοί παίζουν την EDT, DW, BBC, Βουλή κλπ (48UHF).
Θα κάνω τις δοκιμές μου και θα σας πω.

Φίλε μου η συνδεσμολογία δεν είναι σωστή, ούτε με τον ένα τρόπο ούτε με τον άλλο που περιγράφεις σχηματικά. Πρέπει να έχεις μία πρίζα που να διαχωρίζεις το σήμα σε επίγειο και δορυφορικό. Θα προτιμήσεις μία πρίζα που να μην έχει μεγάλες απώλειες στις εξόδους της. Οι Legrand μπορεί να είναι καλύτερες πρίζες και διακόπτες που υπάρχουν (κατ' εμέ τουλάχιστον) και ειδικά η σειρά MOSAIC αλλά είναι οι χειρότερες πρίζες τηλεόρασης!!! Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ της Fraccaro γιατί είναι πολύ ποιοτικές και τις έχω βρει και τις παίρνω από κάπου φτηνά. Υπάρχουν κι άλλες μάρκες εξ' ίσου αξιόλογες μπορεί και καλύτερες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το εξής όμως. Οι πρίζες διελεύσεως βγαίνουν σε 2 τύπους. Υπάρχουν αυτές που έχουν μεγάλες απώλειες στις εξόδους τους και μικρή απώλεια στη διέλευσή τους για εγκατάσταση σε πολυκατοικία σε κάθετη σειρά διαμερισμάτων, έτσι ώστε το τελευταίο διαμέρισμα στον πρώτο όροφο να έχει σχεδόν το ίδιο σήμα με αυτό στο τελευταίο όροφο. Και υπάρχουν αυτές που έχουν μικρές απώλειες στις εξόδους τους γιατί δεν θα χρησιμοποιηθούν πολλές πρίζες διελεύσεως. Θα πάρεις λοιπόν μία πρίζα που να έχει μικρές απώλειες στις εξόδους της. Έτσι θα είσαι εντάξει!

Re: Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Υπάρχει τρόπος να κάνω το split κοντα στα κουτιά?
Τα 2 κουτιά (Box και Dream), είναι δίπλα-δίπλα αλλά το μήκος του ομοαξονικού καλωδίου ως τη πρίζα (κάνει το γύρο του δωματίου), είναι 5 μέτρα. Αν μπορέσω να κάνω το split κοντιά στα κουτιά, θα αποφύγω εκτός απ' τη πρίζα και άλλο ένα 5-μετρο ομοαξονικό καλώδιο.
Ευχαριστώ

Αυτή είναι η πατέντα μου αυτή τη στιγμή.

Attachments

• WP_000356.jpg
    WP_000356.jpg
    99.6 KB · Views: 82
Χαιρετω ολα τα παιδια,
Εχω ενα περιεργο προβλημα .
Ειμαι Θεσσαλονικη και ενω ποιοτητα σηματος και ισχυς ειναι σχεδον 100% εχω τρομερο πιξελιαρισμα στα καναλια 56 και 59.
Εει κανεις αναλογο προβλημα στην Θεσσαλονικη?
Πως εξηγειται να ειναι σχεδον τερμα οι μπαρες αλλα να υπαρχει πιξελιαρισμα? Θεωρουσα οτι το πιξελιαρισμα ερχεται οταν η ληψη ειναι στις παρυφες του παιζει εν παιζει αν επικαλεσθω την δορυφορικη ληψη κοντα στο 20%.
Καμμια ιδεα?
Ευχαριστω,
Νικος

Και το πολύ δυνατό σήμα μερικές φορές μπουκώνει τον δέκτη και προκαλεί τα προβλήματα που περιγράφεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Υπάρχει τρόπος να κάνω το split κοντα στα κουτιά?
Τα 2 κουτιά (Box και Dream), είναι δίπλα-δίπλα αλλά το μήκος του ομοαξονικού καλωδίου ως τη πρίζα (κάνει το γύρο του δωματίου), είναι 5 μέτρα. Αν μπορέσω να κάνω το split κοντιά στα κουτιά, θα αποφύγω εκτός απ' τη πρίζα και άλλο ένα 5-μετρο ομοαξονικό καλώδιο.
Ευχαριστώ

Αυτή είναι η πατέντα μου αυτή τη στιγμή.

Ναι γίνεται! Πάρε και βάλε ένα combiner TV/SAT, δουλεύει κι ως splitter, έχει μηδενικές απώλειες και μηδενικό κόστος!

Και το πολύ δυνατό σήμα μερικές φορές μπουκώνει τον δέκτη και προκαλεί τα προβλήματα που περιγράφεις.

Το σκεφτηκα η αληθεια ειναι αλλα οταν εβγαλα τον ενισχυτη τα πιξελιαρισματα εξαφανιστηκαν μαζι με τα καναλια (τα περισσοτερα.)
Μηπως να παιξω με εξασθενητη σηματος?
Απο την αλλη γιατι τα πιξελιαρισματα στα καναλια 56 και 59? Οσο παμε ψηλοτερα δεν ειναι και υψηλοτερες οι συχνοτητες? Λεω εγω τωρα μην ειναι θεμα καλωδιου.
Το αλλο το περιεργο ειναι οτι νωρις το πρωι και το βραδυ δεν υπαρχει πιξελιαρισμα παντα στις συγκεκριμενες συχνοτητες. Μονο το μεσημερι - απογευμα εχει πιξελιαρισμα. Σιγουρα φταινε και οι ατμοσφαιρικες συνθηκες.
Νικος