Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Ναι γίνεται! Πάρε και βάλε ένα combiner TV/SAT, δουλεύει κι ως splitter, έχει μηδενικές απώλειες και μηδενικό κόστος!

Ευχαριστώ!

γεια σε ολους τους φιλους του φορουμ,ειναι η πρωτη φορα που γραφω, αλλα σαν επισκεπτης το διαβαζω συχνα.

προεκυψε προβλημα με την κεντρικη κεραια στην πολυκατοικια , ειναι η κλασσικη περιπτωση που η κεντρικη κεραια περναει απο ολους τους οροφους.
οποτε μαλλον καποιος πειραξε κατι και τωρα το σημα δεν ειναι καλο.
αυτο που βρηκα σα λυση ειναι : αποσυνδεσα τη κεραια απο την πριζα και εβαλα στην τν ενα καλωδιο κεραιας 4μετρα και το απλωσα πισω απο την τν και η ληψη ειναι καλυτερη!
δηλαδη χρησιμοποιησα το σκετο καλωδιο σαν κεραια. το αστειο ειναι οτι αν συνδεσω το αλλο ακρο του καλωδιου στην πριζα του τοιχου τοτε το σημα χαλαει! (απο ποιοτητα 60% παει στο 40%)
υπαρχει καμια συμβουλη να μου δωσετε πως να καλυτερεψω το σημα εσωτερικα? δε προκειται να βγαλω κεραια στο μπαλκονι και δε προβλεπεται να διορθωθει η κεντρικη κεραια...αδαφορια φουλ.

αρα μηπως υπαρχει τιποτα να βαλω εσωτερικα πχ στο καλωδιο, ή να το απλωσω πιο οριζοντια, καμια πατεντα για να κανω το σημα που πιανει το σκετο καλωδιο, καλυτερο?
η ισχυς του σηματος ειναι στα περισσοτερα καναλια 60-70%, νομιζω οτι επηρεαζει αρκετα την ποιοτητα της εικονας κι ας ειναι ψηφιακη τ.ν. σωστα? Mtv και ΜΑD σημα 0-10%...

Last edited by a moderator:
Αν εισαι σε πολυκατοικια σε υψηλο οροφο, ισως βοηθησει μια κεραια εσωτερικου χωρου με ενσωματωμενο ενισχυτη, αν το αισθητικο κομματι δεν ειναι προβλημα. Σε οροφο ισογειου, πρωτου θα ειναι ακομη πιο δυσκολα τα πραγματα για την εσωτερικη.
Αν μπορεις να βρεις να δανειστεις καποια να δοκιμασεις πριν αγορασεις.

Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

5ος οροφος χωρις πολυκατοικιες τριγυρω και απο το μπαλκονι κατευθειαν υμηττος - μονο ενας τοιχος χωριζει την τν απο το μπαλκονι. απο εσωτερικες κεραιες ποιες αξιζουν? ναι αισθητικα με ενδιαφερει αν κι εχω σκοπο αν παρω να την βαλω πισω απο το επιπλο της τ.ν. για να μη φαινεται. υπαρχει περιπτωση να εχει πιο αδυναμο σημα απο ενα σκετο καλωδιο?

Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

εχεις να προτεινεις καμια καλη εσωτερικου χωρου? υπαρχει περπτωση να δινει λιγοτερο σημα?
πχ αυτη που ειναι διακριτικη http://www.plaisio.gr/tv/accessorie...DT-10-Antenna-DVB-T-HDTV-ADT-10.htm#tabReview

εχει καποιες κριτικες που με προβληματιζουν οπως αυτη: "Όνομα μέλους:
Tech Level : Αρκετή εμπειρία Διάστημα ιδιοκτησίας : 1-4 εβδομάδες
Υπέρ : τιποτα
Κατά : Οτι πιο αχρηστο εχω παρει. Με αυτην την κεραια δεν εχω καθολου σημα (ναι, την βαζω στην πριζα για τους εξυπνακηδες που ρωτανε), ενω με ενα απλο σκετο καλωδιο πιανω καμπανα. Μην χανετε τα χρηματα σας, κοιταξτε αλλου για κεραια "

Γεια χαρα,
Καθε τοσο τα καναλια της πρωην ΕΡΤ , δηλαδη ΔΤ,BBC,DW,TV5 μου κανουν διακοπες λιγα δευτερολεπτα (μηνυμα δεν υπαρχει σημα).
Το σημα ειναι πολυ καλο στα 90%. Το δοκιμασα και με αλλον δεκτη μπας και εφταιγε αυτος αλλα το ιδιο. Στα ιδιωτικα καναλια κανενα προβλημα
Περνω σήμα απο Αθηνα- Υμηττος.
Αυτο ξεκινησε πριν λιγες μερες. Ξερει κανει τι παιζει?

Αυτό το μήνυμα βγαίνει σε δύο περιπτώσεις. Όταν έχει κάποιος αδύναμο σήμα, και δυστυχώς αντίθετα όταν κάποιος έχει πολύ δυνατό σήμα και μπουκώνει. Υπάρχει ένα σχετικό μικρό φάσμα σήματος που κατεβάζουν τα κανάλια οι ψηφιακοί δέκτες. Πάνω από αυτό και κάτω από αυτό γίνεται αυτό ακριβώς που περιγράφεις. Με ένδειξη 90% δεν νομίζω να έχεις πολύ αδύναμο σήμα. Και επειδή έχω δέκτη με πανίσχυρο tuner που μπουκώνει και δεν κατεβάζει κανένα κανάλι, και μόνο με χρήση μειωτήρα σήματος κατεβάζει τα κανάλια, αυτά ακριβώς τα κανάλια ήθελαν την μεγαλύτερη μείωση και ήταν τα τελευταία που σταθεροποιήθηκαν μειώνοντας το σήμα. Νομίζω ότι έχεις πρόβλημα πολύ δυνατού σήματος (ίσως λόγω ενισχυτή ή λόγω πολύ δυνατού tuner). Αυτό εξακριβώνεται εύκολα. Παρέμβαλε κάτι στο καλώδιο της κεραίας. Ένα (ή περισσότερα) Τ κακής ποιότητας που θα ρίξει λίγο το σήμα, μία ενδιάμεση συσκευή που με loop θα δίνει αυτή το σήμα στον ψηφιακό δέκτη, ή κάτι ανάλογο. Αν φτιάξουν σημαίνει ότι τελικά έχεις πολύ δυνατό σήμα.
Βέβαια δεν αποκλείεται και η άλλη περίπτωση, του πολύ αδύναμου σήματος. Αλλά δυστυχώς τα συμπτώματα είναι τα ίδια και μόνο με δοκιμές ή με όργανα μπορεί να βρει κάποιος τι ισχύει.

Σημερα ηταν τα συγκεκριμενα καναλια ολα ΜΑΥΡΑ!. Εκανα νεο scan και ολαμ οκ. Νομιζω οτι αλλαξαν συχνοτητα!.

Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει τίποτα στα κανάλια αυτά από Υμηττό. Εγώ συνεχίζω να τα πιάνω κανονικά στην ίδια συχνότητα. Κάτι άλλο περίεργο γινόταν με τον δέκτη σου, αλλά αφού τώρα δουλεύει, μην το ψάχνεις άλλο.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Σημερα ηταν τα συγκεκριμενα καναλια ολα ΜΑΥΡΑ!. Εκανα νεο scan και ολα οκ. Νομιζω οτι αλλαξαν συχνοτητα!.
Και σε μένα ακριβώς το ίδιο συνέβη σε δύο τηλεοράσεις, με νεο scan όλα καλά. (Και στις τηλεοράσεις του πατέρα μου.)

Μπορεί κάποιος φίλος να πει από ποιά συχνότητα εκπέμπει η ΔΤ για να μη κάνω νέο scan και χάσω τη σειρά??
Από χθες μαυρίλα εδώ στο Π.Φάληρο

Αθήνα κέντρο και με συνεχή σκαναρίσματα δεν κατέβηκαν ακόμα ΕΡΤ - ΝΕΤ - ΕΤ3 και ραδιόφωνα ενώ δεν υπάρχουν πια τα digital tv και live tv (δεν θυμάμαι πολύ καλά τις ονομασίες τους) που μάλλον τέθηκαν εκτός μπουκέτου.
Έχω tv με ενσωματωμένο δέκτη.
Τι μπορεί να παίζει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Και σε μένα ακριβώς το ίδιο συνέβη σε δύο τηλεοράσεις, με νεο scan όλα καλά. (Και στις τηλεοράσεις του πατέρα μου.)
Τώρα που το σκέφτομαι, είχα και εγώ έναν δέκτη που σε κάθε αλλαγή στις ρυθμίσεις των καναλιών (κωδικοποίηση, bitrate, κτλ) μαύριζε η οθόνη και χρειαζόταν scan και ξανακατέβασμα των καναλιών για να επανέλθουν. Αλλά αυτός ο δέκτης έχει αποσυρθεί εδώ και έναν χρόνο. Οι επόμενοι δέκτες μου αντιμετωπίζουν μόνοι τους αυτές τις αλλαγές, και δεν χάνουν την εικόνα.
Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι κάποιες αλλαγές έκαναν πάλι σε αυτά τα κανάλια. Όχι σε συχνότητες, αλλά κάποιες ρυθμίσεις τους.
Εγώ μάλιστα έχασα μία ΔΤ από τις αναλογικές συχνότητες που έπιανα τον τελευταίο καιρό. Αλλά παραμένουν οι υπόλοιπες αναλογικές συχνότητες της ΔΤ.

Καλησπέρα...θα εκτιμούσα μια απάντηση στο πρόβλημα μου απο κάποιον που μπορεί να γνωρίζει κάτι παραπάνω από μένα...Το πρόβλημα είναι το εξής : Μετακόμισα πριν ένα μήνα απο περιοχή με αναλογικό σήμα σε περιοχή με ψηφιακό.Στο νέο σπίτι πήρα αποκωδικοποιητή mpeg-4 (F&U) για την 42LG7000 που έχω αλλά δέν έπιανε σήμα παρα μόνο αν πείραζα τα βύσματα και τα καλώδια πίσω σαν κάπου να μην έκανε καλή επαφή.Θεώρησα ότι ήταν ελαττωματικός και τον άλλαξα με έναν TVstar. Δοκίμασα και με αυτόν αλλά δε βρίσκει σήμα καθόλου. Άλλαξα καλώδιο κεραίας,μπρίζα κεραίας,καλώδιο τηλεόρασης και άν πλέον βάλω το καλώδιο από την κεραία στην τηλεόραση απευθείας βρίσκει 42 (!!!!) κανάλια με πολύ καλο σήμα με τον mpeg-2 που έχει ενώ ο αποκωδικοποιητής mpeg-4 κανένα!Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?

δέν έπιανε σήμα παρα μόνο αν πείραζα τα βύσματα και τα καλώδια πίσω σαν κάπου να μην έκανε καλή επαφή
Ίσως εσωτερικώς σπασμένο καλώδιο ή πρόβλημα στο βύσμα. Αν είναι εύκολο δοκίμασε με κάποιο άλλο καλώδιο.

τον άλλαξα με έναν TVstar
Γιατί; :(
Στην υποκατηγορία «Δέκτες DVB-T» μπορεί κανείς να βρει τους καλύτερους (ή λιγότερο κακούς να πω...) προτεινόμενους δέκτες της αγοράς, ώστε να πάρει κάτι όσο καλύτερο για τις ανάγκες του και τα χρήματά του :smile:

μετά από πολλές προσπάθειες έκανα λείψει οριμένα κανάλια με πολύ αδύνατο σήμα...1)έχετε να προτείνεται δεχτή κόμπο "δοκιμασμeνο" με καλο tuner..2)παίζει ρολο ο ενισχυτής...3)θέλει ρυθμίσει ο ενισχυτής..4)δοκιμασμένη κεραία που να κάνει καλή λείψει έχεi na προτείνει κάποιος... 5)επειδή είμαι μακριά από τα κέντρο εκπομπής παρακαλώ μονο υπεύθυνες απαντήσεις.. πάντα ήμουνα κατά τις αναλογικής και τώρα τις επίγειας λήψεις... μονο δορυφορική λείψει ....the best χωρίς τα πιο πάνω προβλήματα.. ys...κάποιο δεχτή μονο για επίγεια με καλο tuner ας προτείνει κάποιος .

Last edited:

Για combo δεν ξέρω. Και δεν είναι και η σωστή κατηγορία για να ρωτήσεις. Μάλλον πρέπει να πας στην κατηγορία των δορυφορικών. Αλλά πολλοί φίλοι που ξέρουν και από δορυφορικά διαβάζουν την κατηγορία και ίσως να απαντήσουν.
Αλλά για επίγειο, ο δέκτης με το καλύτερο tuner είναι πιθανότατα ο Lifeview LV6TBOXHDA1. Προσοχή στο Α1 στο τέλος γιατί υπάρχει και Α2 και σκέτος Α. Τον έφερνε το eshop, δεν τον έχει πια, αλλά μπορεί να υπάρχει και αλλού.
Είναι ο μόνος δέκτης από όσους έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα (9 μέχρι στιγμής) που χρειάστηκε μειωτήρα σήματος για να πιάσει κανάλια, γιατί αρχικά δεν έπιανε κανένα κανάλι λόγω μπουκώματος.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

μετά από πολλές προσπάθειες έκανα λείψει οριμένα κανάλια με πολύ αδύνατο σήμα...1)έχετε να προτείνεται δεχτή κόμπο "δοκιμασμeνο" με καλο tuner..2)παίζει ρολο ο ενισχυτής...3)θέλει ρυθμίσει ο ενισχυτής..4)δοκιμασμένη κεραία που να κάνει καλή λείψει έχεi na προτείνει κάποιος... 5)επειδή είμαι μακριά από τα κέντρο εκπομπής παρακαλώ μονο υπεύθυνες απαντήσεις.. πάντα ήμουνα κατά τις αναλογικής και τώρα τις επίγειας λήψεις... μονο δορυφορική λείψει ....the best χωρίς τα πιο πάνω προβλήματα.. ys...κάποιο δεχτή μονο για επίγεια με καλο tuner ας προτείνει κάποιος .
Ξεκινάμε από τα βασικά:
Ποια περιοχή είσαι, αν είσαι σε πολυκατοικία, αν υπάρχει κεντρική κεραία, αν μοιράζεις σε άλλες τηλεοράσεις.
Αν απαντήσεις σε αυτά ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω.

Αθήνα κέντρο και με συνεχή σκαναρίσματα δεν κατέβηκαν ακόμα ΕΡΤ - ΝΕΤ - ΕΤ3 και ραδιόφωνα ενώ δεν υπάρχουν πια τα digital tv και live tv (δεν θυμάμαι πολύ καλά τις ονομασίες τους) που μάλλον τέθηκαν εκτός μπουκέτου.
Έχω tv με ενσωματωμένο δέκτη.
Τι μπορεί να παίζει?

Ακόμα το πρόβλημα δεν λύθηκε.
ΕΡΤ - ΝΕΤ - ΕΤ3 - ΕΡΤ HD και ραδιόφωνα δεν εμφανίζονται ενώ εκπέμπουν, όλα τα υπόλοιπα κανάλια έρχονται κανονικά (41 κανάλια σύνολο)
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το tuner της Bravia ή με την κεραία μου.

Για πείτε, τι να κάνω??