Πρόβλημα με EPSON TW5500

Epson o 4os (πρώτες photo)
Μετά από ένα ΣΚ χρήσης και καλών θέασεων όπως γράφετε έχω αποτυπώσει τις πρώτες εικόνες. Ακόμα δεν έχω προβεί σε καμία ρύθμιση, παίζει όπως τον παρέλαβα. Δοκιμάζοντας τα test pattern του ιδίου του TW5500 τόσο σε κόκκινο, όσο και σε πράσινο (εικ.1-2). Δοκιμάζοντας το convergence pattern , φώτο στο δεξί και το αριστερό άκρο (εικ. 3-4) καθώς και του ιδίου του menu του TW5500 (εικ. 5). Σε δοκιμαστικά λευκών πλάνων υπάρχει μια μικρή υπερχρωματική περιοχή στο δεξί κάδρο (εικ.6-7) που ελάχιστα γίνεται αντιληπτή από τον καναπέ εν μέσω ταινιών ( δεν έχει τέτοιο εύρος ώστε να χρωματίζει σύννεφα και χιόνια κόκκινα) και που φαίνεται να εξαλείφεται αλλάζοντας τη φωτεινότητα του προβολέα μέσω της επιλογής του color mode ( από HD που είναι default σε vivid) από το menu του. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερος από τους προηγούμενους.
 

Attachments

  • TW5500 GREEN.jpg
    TW5500 GREEN.jpg
    72.3 KB · Views: 37
  • TW5500 RED.jpg
    TW5500 RED.jpg
    70.9 KB · Views: 35
  • RIGHT CONVERGENCE  TW5500.jpg
    RIGHT CONVERGENCE TW5500.jpg
    39.9 KB · Views: 38
  • LEFT CONVERGENCE  TW5500.jpg
    LEFT CONVERGENCE TW5500.jpg
    38.4 KB · Views: 32
  • PIC. 5 CONVERGENCE TW5500.jpg
    PIC. 5 CONVERGENCE TW5500.jpg
    44.8 KB · Views: 56
  • TW5500 RIGHT SIDE PINK TINGE.jpg
    TW5500 RIGHT SIDE PINK TINGE.jpg
    30.9 KB · Views: 39
  • TW5500 TINGE CLOSE UP.jpg
    TW5500 TINGE CLOSE UP.jpg
    29.4 KB · Views: 46
Last edited:
φιλε salamander1 απο τον καναπε το αντιλαμβανομαι ελαχιστα (4μ) αλλα στις ταινιες καθολου.. βεβαια αισθανομαι οτι καποιες στιγμες δεν υπαρχει ευκρινεια στο browsing! μηπως τελικα ετσι ειναι οι lcd?
 
Έτσι είναι οι τρίτσιποι. Δυστυχώς razor-sharp ευκρίνεια δεν υπάρχει, μάλιστα μεταβάλλεται ανάλογα με τα zoom-shift και τη θερμότητα που αναπτύσεται στο εσωτερικό τους.

Το καλό είναι ότι στις ταινίες δεν είναι αντιληπτό, μάλιστα διορθώνεται κιόλας μέσω pixel shaders στον media player classic HC.
 
Φιλε salamander1 μεσα στη ατυχια σου ησουν τυχερος αφου η υποστήριξη της espon σε τετοια ζητήματα είναι υψηλού επιπέδου…
Δεν νομιζω πως υπάρχει άλλη εταιρεια στη χωρα μας που θα τρέξει οσο έτρεξαν στη περίπτωση σου ( τεσσερις προβολεις περασαν από το σαλονι σου δεν είναι λιγο πραγμα)
Παντως για τους φιλους που ξεκινουν με τριτσιπο καλο είναι να γνωρίζουν πως είναι αδύνατον να πετυχουν προβολεα μα αριστη σύγκλιση..
Στη καλύτερη περιπτωση θα εχουν εστω κάποιες πλευρες η γωνιες στην εικονα τους που ένα η δυο πιξελ θα κανουν βολτα…
Αληθεια βεβαια είναι πως στα οικονομικότερα μοντελα το φαινομενο είναι πιο εντονο αλλα αν μιλαμε για προβολεα της χρηματικής αξιας του 5500 είναι απαραδεκτο ..
Προκειται για μηχανημα της μεσαίας και πανω κατηγορίας και δεν επιτρέπονται τετοιυ ειδους κακοτεχνίες…
Αν είναι να φοβόμαστε να τον μεταφερουμε από την αποθηκη η με το κουριερ μην τυχον και χυθουν τα αντερα του ε τοτε τι να πω…
Όλα τα ηλεκτρονικα που αγοραζουμε ερχονται από την άλλη ακρη της γης και διασχίζουν χιλιαδες χιλιομετρα μεχρι να φτασουν στο σαλονι μας…
Αν δεν αντεχουν τις μετακινήσεις ε τοτε θα πρεπει να πωλουνται στις γεινονιες γυρω γυρω από το εργοστάσιο..
 
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με EPSON TW5500

Διορθωση συγκλισης εχουν μονο sony-jvc ?Epson/panasonic δεν εχουν?
Και που εχουν…. ( πχ Sony)
Πιστεύεις ότι κανουν δουλεια;;
Εγω παντως και στον 10αρι αλλα και σε δυο 40αρηδες που δοκίμασα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη.
Ετσι όπως εβαλαν αυτή τη λειτουργία στη ουσια την εβαλαν απλως για να υπάρχει.
 
Φίλε salamander χαίρομαι που η ταλαιπωρία σου είχε αίσιο τέλος.
Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου γιατί εγώ τουλάχιστον κάτι παραπάνω έμαθα-δεν γνώριζα ότι σε αυτήν την κατηγορία τιμής υπάρχουν αποδεκτές κατασκευαστικές κακοτεχνίες.
Σου εύχομαι να τον ευχαριστηθείς πραγματικά και να μην έχεις ποτέ ξανά πρόβλημα. Καλές θεάσεις
 
Πρέπει να τραβήξεις με σταθερή τη μηχανή (π.χ. τρίποδο), ώστε να είναι σαφή τα pixel και να μπορεί κάποιος να μετρήσει. Φαίνεται να έχεις 1 pixel απόκλιση.
 
Κώστα θέμα νομίζω έχεις. Πώς το αντιλαμβάνεσαι από τον καναπέ μετράει. Ενοχλεί?
 
Αυτη η αλυσιδωτη αντιδραση εμενα μου θυμιζει μαζοχισμο (δεν το λεω προσβλητικα σε καμμια περιπτωση).
Μου θυμιζει καταστασεις που ενω ο χρηστης ΔΕΝ βλεπει κανενα καμμενο πιξελ στην οθονη του , βαζει ειδικα προγραμματα για να βρει αν υπαρχουν.Αν βρει φυσικα στραβωνει και του χαλαει η ζαχαρενια.
Ετσι και εδω.Οσοι εχετε παρει 3τσιπο προβολεα θα πρεπει να ξερετε( η ξερατε) οτι τελεια συγκλιση μαλλον ΔΕΝ θα βρειτε.Αν μεχρι τωρα η θεαση του προβολεα σας δεν σας ενοχλει, καλο ειναι να μην μπαινετε στην διαδικασια να βρισκετε προβληματα τα οποια μετα ισως να τα προσεχετε συνεχως και να σας χαλαει η διαθεση.Το θεωρω λιγο s&m ... :p
Φιλικα ολα αυτα και απλα η ταπεινη μου αποψη.
 
Συμφωνω vadergr αλλα αν το δεις μετα δεν ησυχαζεις με τιποτα! και δεν ηξερα οτι δεν υπαρχει εστω αρκετα καλη συγκλιση σε flagship model της epson..!
 
Παιδιά το 2000 που είχα μια Philips 55'' οπίσθιας προβολής είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα σύγκλισης με τις λάμπες, μετά από αμέτρητα βράδυα σύγκλισης, τεχνικούς που ερχόνταν και απλά την κοιτάγαν χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα παρά να παίζουν με το κοντρόλ της τηλεόρασης, και την απάντηση της εταιρίας (φυσικά να την πάρουμε αλλά με την καταπόνηση του να πάει και να έρθει μπορεί να προκληθεί κάποια άλλη ζημιά) αποφάσισα ότι δεν αξίζει να σκάμε και πολύ για τέτοια υλικά πράγματα και απλά τα παραβλέπω και μιλάμε για τηλεόραση κόστους 1,500,000 δρχ. 4.500,00 χιλιάρικα σημερινά με την αξία προ 11 ετών. Κάποιες τεχνολογιές έχουν τα αρνητικά τους σημεία και μερικοί από εμάς με την αγορά τους τα εντοπίζουμε και εξελίσουμε την τεχνολογία τους (αθελά μας) μέσω τις έρευνας που λογικά τρέχει παράλληλα σε κάθε εταιρία ώστε το νέο μοντέλο να είναι καλύτερο. Τότε που εγώ έδωσα 4.500 ευρώ για μια 55άρα μια plasma 42άρα με ανάλυση 1024 έκανε 12.000 ευρώ και αυτές όμως τότε κάποιοι τις αγοράσαν με τα τόσα προβλήματα τους, (σήμερα κάνουν οι HD 42άρες 800 ευρώ). Μην αισθάνεσαι άσχημα αν είναι κάτι που το μάτι θέλει προσπάθεια για να το δει παρεβλεψέ το και την άλλη φορά σε dlp.....εμείς να είμαστε καλά........και αυτοί τους π@@στηδες άστους να βγάζουν μηχανήματα.
 
Το αστειο ειναι οτι πριν ημουν σε dlp (infocus 4805) μικροτερη βεβαια κατηγορια αλλα εδινε αυτα που πληρωνες! Τωρα στον 5500 αν αφαιρεσω το θεμα συγλισης ειναι πραγματικα αρκετα καλος..
 
Αυτη η αλυσιδωτη αντιδραση εμενα μου θυμιζει μαζοχισμο (δεν το λεω προσβλητικα σε καμμια περιπτωση).
Μου θυμιζει καταστασεις που ενω ο χρηστης ΔΕΝ βλεπει κανενα καμμενο πιξελ στην οθονη του , βαζει ειδικα προγραμματα για να βρει αν υπαρχουν.Αν βρει φυσικα στραβωνει και του χαλαει η ζαχαρενια.
Ετσι και εδω.Οσοι εχετε παρει 3τσιπο προβολεα θα πρεπει να ξερετε( η ξερατε) οτι τελεια συγκλιση μαλλον ΔΕΝ θα βρειτε.Αν μεχρι τωρα η θεαση του προβολεα σας δεν σας ενοχλει, καλο ειναι να μην μπαινετε στην διαδικασια να βρισκετε προβληματα τα οποια μετα ισως να τα προσεχετε συνεχως και να σας χαλαει η διαθεση.Το θεωρω λιγο s&m ... :p
Φιλικα ολα αυτα και απλα η ταπεινη μου αποψη.

+1000

ψυχραιμία ρε παιδιά. Άλλα το πρόβλημα που είχε ο φίλος salamander και άλλο να έχεις ενα pixel απόκλιση στην συγκλιση.
Εαν δεν σε ενοχλούσε μέχρι τώρα, τι μπορεί να σε ενοχλήσει μόλις έμαθες οτι υπάρχει αυτό το φαινόμενο?
 
Δεν υπάρχει παρελθόν! Μια βδομάδα τον έχω! Το είδα εψαξα και έπεσα στο νήμα.. Γι'αυτο είναι και η πρώτη φορά που ποσταρω..
 
ναι βρε Κώστα μου αλλα εαν βάλεις μια ταινία, καταλαβαίνεις τίποτα? Εαν ναι πάω πάσο γιατί εγω δεν εχω τέτοιο πρόβλημα, εαν οχι βάλε τις ταινίες σου και κάτσε και απόλαυσε γιατί η εικόνα του είμαι σίγουρος οτι είναι υπέροχη.