Πρόβλημα με EPSON TW5500

Είναι όντως υπεροχη! Στις ταινίες δεν έχω κανένα πρόβλημα! Αλλα όπως είπα το πρόβλημα γίνεται έντονο στο browsing..(στο οποίο τον χρησιμοποιώ πολυ..)
Vedergr το προηγούμενο πηγαινε στον φίλο ichaltou.

Δυστυχως οι προβολεις εχουν καποια κουσουρια με τα οποια πρεπει να μαθεις να ζεις μαζι τους.3LCD προβληματα συγκλισης.DLP rainbow effect.Διαλεγεις τι σε ενοχλει λιγοτερο και παιρνεις.Σου προσφερουν ομως τη μαγεια του κινηματογραφου στο σαλονι σου.Αν κατα τη θεαση των ταινιων δεν παρατηρεις κατι ενοχλητικο...χαλαρωσε και απολαυσε την.

το ιδιο περιπου προβλημα εχω και εγω σε λιγο διαφορετικη μορφη με τον epson 5000 που αγορασα προ διετιας απο το πλαισιο Καλαμαριας
εμφανισε σταδιακα τον τελευταιο καιρο σε ολο το μηκος τερμα επανω στο πανι μια πρασινη γραμμη που αργα αργα κατεβαινει προς το κεντρο της οθονης
και το ιδιο και τερμα κατω παλι σε ολο το μηκος αλλα σε κοκκινο χρωμα και αυτη ανεβαινει αργα αργα προς το κεντρο της οθονης
Τι γινεται κυριοι ;
πως ονομαζεται το συγκεκριμενο προβημα;
υπαρχει λυση με το σερβις η θελει αντικατασταση ο προβολεας;

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις συμβουλες σας

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με EPSON TW5500

το ιδιο περιπου προβλημα εχω και εγω σε λιγο διαφορετικη μορφη με τον epson 5000 που αγορασα προ διετιας απο το πλαισιο Καλαμαριας
εμφανισε σταδιακα τον τελευταιο καιρο σε ολο το μηκος τερμα επανω στο πανι μια πρασινη γραμμη που αργα αργα κατεβαινει προς το κεντρο της οθονης
και το ιδιο και τερμα κατω παλι σε ολο το μηκος αλλα σε κοκκινο χρωμα και αυτη ανεβαινει αργα αργα προς το κεντρο της οθονης
Τι γινεται κυριοι ;
πως ονομαζεται το συγκεκριμενο προβημα;
υπαρχει λυση με το σερβις η θελει αντικατασταση ο προβολεας;

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις συμβουλες σας

Καλό θα ήταν να βάλεις και μια φωτογραφία αν θες να βοηθήσεις στη "διάγνωση".

φιλε μου τραγικα εντονο το θεμα σου, οταν λες τον τελευταιο καιρο τι εννοεις ποσο καιρο εξελισεται το φαινομενο? Μηπως προκειται για θερμικη αλλιωση των υλικων των πανελς? Ας τοποθετηθουν οι εμπειροτεροι, παντως το θεμα σου ειναι πολυ εντονο

τι εχει γινει ρε παιδια με τους επσον ? τι ξενερωμα ειναι αυτο? που να τους πλησιασεις με τετοια δειγματα?

Το τελευταιο εξαμηνο εμφανιστηκε και μεγαλωνει συνεχεια με βραδυς ρυθμους
Ειχα τον TW700 και τον TW 1000
Εκει δεν αντιμετωπισα προβληματα

Τι γινεται τωρα;
υπαρχει θεραπεια;

οκ
Ευχαριστω Δημητρη
θα μαθω λεπτομερειες για την αντιπροσωπεια και το servise
Θα σας κρατησω ενημερους

Πηγα σημερα στην oktabit Θεσσαλονικης με τον προβολεα παραμασχαλα και την αποδειξη αγορας απο το πλαισιο
ευτυχως η epson δινει 3 χρονια εγγυηση
τον παραλαβανε και μου ειπανε οτι θα τον στειλουνε στην Γαλλια που ειναι το πανευρωπαικο servise epson θα τον φτιαξουνε 100% και θα τον παραλαβω σε ενα μηνα περιπου

Ξαναεστησα τον παλιο μου TW1000 που τον ειχα για παιχνιδια
εως τωρα ολα καλα

Υπομονη εως τον Μαρτιο

EPSON TW5500 o 4oς (ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΜΕΛΕΤΗ)

Μετά από κάποιες ώρες θέασης και με αφορμή το πρόβλημα του φίλου Πέτρου, έψαξα λίγο περισσότερο το θέμα με τις περίεργες χρωματικές περιοχές στα άκρα του κάδρου. Ο TW5500 έχει μεταξύ των άλλων και ένα cine φίλτρο που σύρεται μηχανικά μπροστά στο φακό με έναν οδοντωτό μηχανισμό (ΕΙΚ. CINE FILTER). Η ενεργοποίηση αυτού του φίλτρου γίνεται αντιληπτή από τον θεατή ως μηχανικός θόρυβος μέσα στον tw5500 λόγω του ηλεκτροκινητήρα που τίθεται σε λειτουργία και φέρνει το φίλτρο μπροστά στο φακό. Το αντίθετο γίνεται κατά την απενεργοποίηση του φίλτρου. Εαν στο φίλτρο επικαθήσει σκόνη ή άλλο υλικό είναι βέβαιο ότι αυτό φαίνεται στην προβαλλόμενη οθόνη. Επίσης όπως μπορεί να δει κανείς από την προηγούμενη εικόνα(Εικ. CINE FILTER) ότι αν το φίλτρο δεν έχει καθήσει σωστά στο πλαίσιο που το περιβάλλει μπορεί να δημιουργεί προβλήματα χρωματισμών στο όριο του κάδρου μας. Κάτι που παρατήρησα στον Epson τον 4ο και που ανέφερα στις πρώτες δοκιμές ήταν μια μικρή υπερχρωματική(κόκκινη) περιοχή στο δεξί άκρο του κάδρου(Εικ. Epson Night Mode) και η οποία δεν γίνεται αντιληπτή από τον καναπέ και συνεπώς δεν ενοχλεί.Αλλάζοντας τo color mode από το control του tw5500 παρατήρησα ότι όταν το cine φίλτρο ήταν ανενεργό (Στα Color Mode Vivid και Cinema day- Εικ. Color Mode) η δυσχρωμία στο άκρο της οθόνης εξαφανίζεται (Εικ. Epson Vivid Mode) κάτι που δεν συνέβαινε με τις δυσχρωμίες που εμφάνιζαν οι προηγούμενοι Epson. Συνεπώς έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο φίλτρο έχει κάποιο μικρό πρόβλημα (σκόνης?-ετεροχρωμίας?-κακής τοποθέτησης?-άλλο?). Τέλος σε ανάλογο θέμα που αφορά σε σκόνη πάνω στα polarizers άλλου μηχανήματος και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα δείτε και αυτό http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=572889
καθώς και για όσους διαβάζουν γερμανικά και αυτό http://www.cine4home.de/tests/projektoren/EHTW4400/TW4400Test.htm

Attachments

• EPSON TW5500 CINE FILTER.jpg
    EPSON TW5500 CINE FILTER.jpg
    20.5 KB · Views: 24
  • EPSON TW5500 COLOR MODE .jpg
    EPSON TW5500 COLOR MODE .jpg
    54.5 KB · Views: 21
  • EPSON TW5500  VIVID MODE.jpg
    EPSON TW5500 VIVID MODE.jpg
    45 KB · Views: 28
Τελικά έγινε αντικατάσταση και στον δικό μου tw5500 γιατί εκτός το θέμα της σύγκλισης παρουσίαζε και μια μπεζ γραμμή κάθετα δεξιά..

παντως τουλαχιστον αναγνωριζουν τις πατατες που λανσάρουν!! Ειναι σημαντικο και αυτο. Τωρα εισαι εντάξει Κώστα?