Πρόβλημα με EPSON TW5500

salamander1

New member
31 January 2010
21
Καλησπέρα. Παραθέτω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και 3 μήνες με τον epson tw5500 στην προσπάθεια αναζήτησης κάποιας λύσης. Αγορασμένος από το Πλαίσιο τον Οκτ.2010 αναρτήθηκε από ψευδοροφή και αφού ρυθμίστηκε ξεκίνησε σποραδικά τις προβολές. Αρχικά όλα φαίνονταν τέλεια και πραγματικά με ενθουσίασε η προβολή του ΤW5500, γρήγορα όμως ανακάλυψα ότι σε όλο το άνω μέρος της οθόνης εμφανιζόταν μια λεπτή κόκκινη γραμμοειδής περιοχή, ιδιαίτερα έντονη στις λευκές σκηνές (εικόνα 1), προσπαθώντας να βρώ την αιτία αλλάζοντας κάποιες ρυθμίσεις ανακάλυψα,κάνοντας de-focus, και στικτές περιοχές ιδίου χρώματος διάσπαρτες κυρίως στο πάνω μέρος της οθόνης (εικόνα 2). Σε αναζήτηση σε site του εξωτερικού περιγράφουν αντίστοιχα θέματα σαν πρόβλημα του προβολέα και συστήνουν αντικατάσταση του. Επικοινωνώ με την Πλαίσιο(Νοε 2010), στο τεχνικό τμήμα της οποίας μου αναφέρουν ότι θα πρέπει να στείλουν το μηχάνημα στην Epson(Oktabit), όπως και έγινε. Μετά από κάποιες ημέρες με ειδοποιούν από την Πλαίσιο ότι το μηχάνημα επέστρεψε από την Epson και δεν είχαν βρει κανένα πρόβλημα!!! Ξαναπηγαίνω στο τεχνικό τμήμα της Πλαίσιο για να διαπιστώσουμε πλέον από κοινού το εν λόγω πρόβλημα. Ξαναστέλνεται από την Πλαίσιο το μηχάνημα στην Epson(Oktabit), εν μέσω συζητήσεων για το αν έχω κρατήσει την αρχική συσκευασία, το manual κλπ που θεωρούνται απαραίτητα για αντικατασταθεί ο προβολέας. Ο καιρός περνάει και φτάνουμε περί τις 20 Δεκ 2010, όπου μαθαίνω ότι ο προβολέας έχει αντικατασταθεί με άλλον καινούργιο μεν αλλά εκτός συσκευασίας δε!!! Παραλαμβάνω τον δεύτερο tw5500 και με έναν πρόχειρο έλεγχο στον περιορισμένο χώρο της Πλαίσιο(κάδρο προβολής 40χ30εκ) , μαζί με τον τεχνικό της εταιρείας δεν διαπιστώνουμε την ύπαρξη της κόκκινης γραμμής. Σπίτι πλέον, τοποθετώ και καλιμπράρω τον νεο tw5500 στην ψευδοροφή. Ξεκινώντας τις δοκιμές κάτι νέο έρχεται να με στοιχειώσει παραμονές των εορτών. Ο δεύτερος EPSON TW5500 εμφανίζει μια πράσινη περιοχή -γραμμή σε όλη την άκρη του δεξίου κάδρου (εικόνα 3-4). Επικοινωνώ με τον τεχνικό που έκανε την εγκατάσταση - σετάρισμα του προβολέα και ο οποίος με βεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του. Παραμονές Χριστουγέννων νέα επικοινωνία με την Πλαίσιο που μου ζητούν να ξαναπάω το δεύτερο μηχάνημα σε αυτούς για να το στείλουν πάλι στην Epson(Oktabit). Σε αναζήτηση λύσης στο ιντερνετ βρίσκω sites που μιλούν για κακή ευθυγράμμιση των πάνελ του TW5500 και που οι εικόνες που παρουσιάζουν μοιάζουν με αυτές που παίρνω από τον δικό μου ΤW5500 τρέχοντας τα αντίστοιχα test (εικόνα 5).Ένεκα εορτών μεταφέρω τον δεύτερο μου tw5500 για επιστροφή αρχές Ιαν 2011. Τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ Πλαίσιο και Epson(Oktabit) όπου καταλήγουν στο ότι υπάρχει πρόβλημα και πάλι. Φτάνουμε σήμερα 22 Ιαν 2011 και ακόμα ούτε η Πλαίσιο, ούτε η Epson(Oktabit) δεν εχουν προβεί σε αντικατάσταση του TW5500 (σε αντίστοιχα site του εξωτερικού μιλούν για overnight exchange των ελαττωματικών TW5500, ή για επιτόπου μετάβαση τεχνικού με replacement unit!!!).
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν εκτός από τα προφανή είναι το κατά πόσο τα ζητήματα ευθυγράμμισης των panel (convergence) στους tw5500 είναι κάτι τελείως τυχαίο και πρέπει απλά να προβαίνει κανείς σε αντικατάσταση μέχρι να βρει τον σωστό (κάποια site γράφουν 3-4 επιστροφές/ αντικαταστάσεις) μέχρι να έχουμε αποτέλεσμα σαν αυτό της εικόνας 6 και όχι σαν αυτό της εικόνας 7. Είναι εργοστασιακό το πρόβλημα?Προκύπτει κατά τη μεταφορά-αποθήκευση?
Επίσης κλείνω αναρωτούμενος μήπως πρέπει να στραφώ σε κάποιον άλλο προβολέα,άλλης εταιρείας και όχι περιμένοντας το σωστό replacement του EPSON TW5500? Είμαι 3 μήνες έχοντας πληρώσει το κόστος του TW5500 + κόστος εγκαταστάσεων/απεγκαταστάσεων/σεταρίσματος + προσωπικό χρόνο και το αποτέλεσμα, προς ώρας, μηδέν!!!
Ευχαριστώ

Attachments

• ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 1.jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 1.jpg
    18.8 KB · Views: 126
  • ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 2.jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 2.jpg
    20.4 KB · Views: 111
Last edited:

Παρακάτω παραθέτω τις φωτο που έλειπαν
Τα σχόλια δικά σας.
Ευχαριστώ

Attachments

• ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 3.jpg
    ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 3.jpg
    27.1 KB · Views: 72
  • ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 4.jpg
    ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 4.jpg
    34.9 KB · Views: 89
  • ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±5.jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±5.jpg
    31.7 KB · Views: 74
  • ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 6.jpg
    ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 6.jpg
    66.2 KB · Views: 89
  • ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 7.jpg
    ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 7.jpg
    59.2 KB · Views: 88
ποσα πιξελ ειναι η πρασινη γραμμη? 2 βλεπω καλα? μιλαμε για χοντρο προβλημα συγκλισης των πανελ!!! Και πανω που σκεφτομουν τον επσον 3200. Τελικα μακρια απο lcd. Aλλα ελα που μετατοπιση φακου και dlp σημαινουν +1800 ευρω. Εδς σε θελω. Φιλε κυνηγησε το να παρεις και νεο τριτο κομματι μπας και σταθεις τυχερος. Τι να πω τετοια προβληματικα κομματια?

Φίλε Thankin, δες και δυο φώτο από τα test pattern του ίδιου του TW5500.
Στο ένα σου ανοίγει μόνο το κόκκινο panel, όπου φαίνεται σωστά, στο δεύτερο σου ανοίγει μόνο το πράσινο panel ,όπου φαίνεται το πρόβλημα στην ακραία δεξιά στήλη και ίσως λιγότερο στο οριζόντιο κάτω πέρας.
Τώρα οι φώτο δεν είναι επαγγελματικές αλλά νομίζω φαίνεται καθαρά η διαφορά.

Attachments

• TW5500 RED.jpg
    TW5500 RED.jpg
    39.8 KB · Views: 73
  • TW5500 CONVERGENCE.jpg
    TW5500 CONVERGENCE.jpg
    43 KB · Views: 83
Εχει μεγαλο θεμα ο προβολεας.Για αλλαγη ειναι και αυτος λογικα.
Αν εχεις βαρεθει την διαδικασια δες αν το πλαισιο μπορει να σου αλλαξει προβολεα (optoma 82,sony hw15)

Vadergr, έχεις δίκιο.Το προβλήμα δεν είναι τα pixel που βλέπουμε από κοντά. Αν δεις το thumbnail της εικόνας 3, στον υπολογιστή σου, χωρίς να το ανοίξεις, θα σου δώσει την αίσθηση ότι υπάρχει μια πρασινίλα στη δεξιά περιοχή του κάδρου. Αυτή ακριβώς την αίσθηση σου δίνει και όταν βλέπεις μια ταινία με λευκή περιοχή, πχ σύννεφα,χιόνι. Το τμήμα εκείνο φαίνεται πράσινο από τον καναπέ σου και χάνει όλη την κινηματογραφική μαγεία που κατά τα άλλα έχει ο ΤW5500.

Τελικά απ' ότι φαίνεται το θέμα της σύγκλισης υπάρχει το ίδιο και στα ακριβά μοντέλα. Στην περίπτωση του φίλου έχουμε αντιμετώπιση τύπου systemgraph, αφού προφανώς του έδωσαν κάποιο μεταχειρισμένο εξίσου ελαττωματικό κομμάτι (μάλλον κάποιου άλλου από επιστροφή).

Δυστυχώς η εμπειρία μου στους προβολείς λέει "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" αφού η κακή σύκλιση είναι πάντα εκεί στους τρίτσιπους όπως και το rainbow σ' αυτούς με τη ροδέλλα.

Απλά ρε γαμώτο, καποιος θα περίμενε να έχουν κάποιο κινέζο στο εργοστάσιο να "αλφαδιάζει" τα panel στους τρίτσιπους, τουλάχιστο στα ακριβά μοντέλα όπως ο 5500, η να βάλουν κάποιο μηχανισμό που να τα ρυθμίζει ο χρήστης. Τόσο δύσκολο είναι;

Dimitris παίζει να είναι refurb?
Είχα βρει αυτό το site http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1130603 που έχει κάποιες φώτο για το πώς να καταλάβει κανείς από την συσκευασία αν το κομμάτι αντικατάστασης που σου στέλνει η Epson είναι καινούργιο. Αφορά σε Αμερικάνικη αγορά όμως.
Επίσης το δεύτερο κομμάτι που έλαβα ήταν πεντακάθαρο, τυλιγμένο και με τα ειδικά κίτρινα προστατευτικά tags του φακού στη θέση τους. Μη με βάζεις σε σκέψεις...

Εγώ salamander1, αν ήμουν το κατάστημα, θα σου έφερνα έναν σφραγισμένο προβολέα για αντικατάσταση για να ξέρεις ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα και να είσαι 100% ικανοποιημένος από το όνομα epson και το όνομα plaisio. Έτσι θα είχα και γω ένα πελάτη που αφήνει λεφτά. Ένας χύμα projector θα μπορούσε να προέρχεται από οπουδήποτε και να έχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Τουλάχιστον ώρες στη λάμπα τσέκαρες;

Επειδή σαν νέος έχω δουλεψει και σαν πωλητής στη Στουρνάρη, σε πληροφορώ ότι επανασυσκευάζονται μια χαρά σαν καινούρια σχεδόν τα πάντα. Μόνο η σφραγίδα του κατασκευαστή εγγυάται το καινούριο.

Δυστυχώς η εμπειρία μου στους προβολείς λέει "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" αφού η κακή σύκλιση είναι πάντα εκεί στους τρίτσιπους όπως και το rainbow σ' αυτούς με τη ροδέλλα.

Σορυ αλλα μεταξυ του rainbow που αλλους ενοχλει κι αλλους οχι , αλλοι το βλεπουν και αλλοι νομιζουν οτι το βλεπουνμ εμενα σε dlp των 600 ευρω δν με ενοχλει κατι, αυτο το θεμα των τριτσιπων ειναι πολαπλασια ενοχλητικοτερο

Dimitris, ώρες λάμπας 0. Αλλά πάλι υπάρχουν κάποιοι καχύποπτοι που σου λένε ότι τις ώρες τις μηδενίζει ο καθένας και ακόμα και από hidden service menu δεν βγάζεις συμπερασμα τι έγινε. Άσε που δεν ξέρεις πώς να το βρεις αυτό το menu.
Σε περίπτωση μεταχειρισμένου δεν θα υπήρχαν κάποια σημάδια χρήσης(σκόνη, κλπ), ή εγώ απο τη χαρά μου πως είχα νέο TW5500 , δεν τα πρόσεξα? Οι serial number πάντως δεν ήταν ίδιοι.

φιλε μην το ψαχνεις περαιτερω οτι κι αν ηταν το 2ο κομματι καινουργιο ή μεταχερισμενο το σιγουρο ειναι οτι θελει αλλαγη

Σορυ αλλα μεταξυ του rainbow που αλλους ενοχλει κι αλλους οχι , αλλοι το βλεπουν και αλλοι νομιζουν οτι το βλεπουνμ εμενα σε dlp των 600 ευρω δν με ενοχλει κατι, αυτο το θεμα των τριτσιπων ειναι πολαπλασια ενοχλητικοτερο

ΟΚ, για την εμπειρία μου μιλάω, που τυχαίνει να ταυτίζεται και με άλλων 2 φίλων που έχουν κι αυτοί τρίτσιπους, ακριβώς γιατι δεν την πάλευαν με το rainbow (τώρα παλεύουν με τη σύγκλιση, που όμως στις ταινίες διορθώνεται μέσω software)

ΟΚ, για την εμπειρία μου μιλάω, που τυχαίνει να ταυτίζεται και με άλλων 2 φίλων που έχουν κι αυτοί τρίτσιπους, ακριβώς γιατι δεν την πάλευαν με το rainbow (τώρα παλεύουν με τη σύγκλιση, που όμως στις ταινίες διορθώνεται μέσω software)

αραγε το προβλημα της συγκλισης διορθωνεται με software? μακαρι

Μάλλον φαίνεται οτι πρόκειται για ελλατωματική παρτίδα και τα πανελάκια
είναι της epson (...κατα μέσο ορο ενας στους πεντε κληρώνει...)
Η απόκλιση όπως φαίνεται απο της φωτογραφίες είναι μεγάλη 2 1/2 pixel και απο την στιγμή που θα το δεις το μάτι μετα αυτόματα πάει εκει συνέχεια οπότε κάνε μια τρίτη προσπάθεια ...!!
Στην περίπτωση που δεν κληρώσει τότε μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσεις ενα sony της κατηγορίας με μικρότερη φωτεινότητα κι οχι τοσο καλο μαύρο αλλα χωρίς προβλήματα τέτοιου είδους..
Αν δεν είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσες να ζητήσεις full refund απο το πλαισιο(..supermarket..) και να στραφείς σε ενα μικρότερο μαγαζί όπως είναι η αποθήκη που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο και να πάρεις ενα sony σε πολυ καλύτερη τιμη..!!!!

Μάλλον φαίνεται οτι πρόκειται για ελλατωματική παρτίδα και τα πανελάκια
είναι της epson (...κατα μέσο ορο ενας στους πεντε κληρώνει...)
Η απόκλιση όπως φαίνεται απο της φωτογραφίες είναι μεγάλη 2 1/2 pixel και απο την στιγμή που θα το δεις το μάτι μετα αυτόματα πάει εκει συνέχεια οπότε κάνε μια τρίτη προσπάθεια ...!!
Στην περίπτωση που δεν κληρώσει τότε μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσεις ενα sony της κατηγορίας με μικρότερη φωτεινότητα κι οχι τοσο καλο μαύρο αλλα χωρίς προβλήματα τέτοιου είδους..
Αν δεν είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσες να ζητήσεις full refund απο το πλαισιο(..supermarket..) και να στραφείς σε ενα μικρότερο μαγαζί όπως είναι η αποθήκη που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο και να πάρεις ενα sony σε πολυ καλύτερη τιμη..!!!!

Μάλλον θα επιλέξω την κλήρωση που λες και θα πάμε σε αντικατάσταση του TW5500. Η ενημέρωση από την Πλαίσιο σήμερα έλεγε ότι θα το έχουμε άμεσα. Πιστεύω ότι ο τρίτος TW5500 να δουλεύει σωστά. Αν πάλι όχι σημαίνει ότι κάτι γίνεται και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.
Παρεπιπτόντως λόττο να παίξω αυτή τη βδομάδα ή άσε καλύτερα?

Μάλλον θα επιλέξω την κλήρωση που λες και θα πάμε σε αντικατάσταση του TW5500. Η ενημέρωση από την Πλαίσιο σήμερα έλεγε ότι θα το έχουμε άμεσα. Πιστεύω ότι ο τρίτος TW5500 να δουλεύει σωστά. Αν πάλι όχι σημαίνει ότι κάτι γίνεται και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.
Παρεπιπτόντως λόττο να παίξω αυτή τη βδομάδα ή άσε καλύτερα?

παντως εισαι η ζωντανη διαφήμιση για την αγορά επσον προβολέων!!! χαχα .... η μήπως γενικότερα 3LCD τεχνολογίας? :ears: Ρωτώ τους εμπειρότερους άραγε οι panasonic οι mitsu και οποιοι αλλοι εραστες αυτες της τεχνολογίας έχουν τα ίδια προβλήματα συγκλισης ή είναι "προνομιο" μονο της επσον?