- 31 January 2010
- 21
Καλησπέρα. Παραθέτω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και 3 μήνες με τον epson tw5500 στην προσπάθεια αναζήτησης κάποιας λύσης. Αγορασμένος από το Πλαίσιο τον Οκτ.2010 αναρτήθηκε από ψευδοροφή και αφού ρυθμίστηκε ξεκίνησε σποραδικά τις προβολές. Αρχικά όλα φαίνονταν τέλεια και πραγματικά με ενθουσίασε η προβολή του ΤW5500, γρήγορα όμως ανακάλυψα ότι σε όλο το άνω μέρος της οθόνης εμφανιζόταν μια λεπτή κόκκινη γραμμοειδής περιοχή, ιδιαίτερα έντονη στις λευκές σκηνές (εικόνα 1), προσπαθώντας να βρώ την αιτία αλλάζοντας κάποιες ρυθμίσεις ανακάλυψα,κάνοντας de-focus, και στικτές περιοχές ιδίου χρώματος διάσπαρτες κυρίως στο πάνω μέρος της οθόνης (εικόνα 2). Σε αναζήτηση σε site του εξωτερικού περιγράφουν αντίστοιχα θέματα σαν πρόβλημα του προβολέα και συστήνουν αντικατάσταση του. Επικοινωνώ με την Πλαίσιο(Νοε 2010), στο τεχνικό τμήμα της οποίας μου αναφέρουν ότι θα πρέπει να στείλουν το μηχάνημα στην Epson(Oktabit), όπως και έγινε. Μετά από κάποιες ημέρες με ειδοποιούν από την Πλαίσιο ότι το μηχάνημα επέστρεψε από την Epson και δεν είχαν βρει κανένα πρόβλημα!!! Ξαναπηγαίνω στο τεχνικό τμήμα της Πλαίσιο για να διαπιστώσουμε πλέον από κοινού το εν λόγω πρόβλημα. Ξαναστέλνεται από την Πλαίσιο το μηχάνημα στην Epson(Oktabit), εν μέσω συζητήσεων για το αν έχω κρατήσει την αρχική συσκευασία, το manual κλπ που θεωρούνται απαραίτητα για αντικατασταθεί ο προβολέας. Ο καιρός περνάει και φτάνουμε περί τις 20 Δεκ 2010, όπου μαθαίνω ότι ο προβολέας έχει αντικατασταθεί με άλλον καινούργιο μεν αλλά εκτός συσκευασίας δε!!! Παραλαμβάνω τον δεύτερο tw5500 και με έναν πρόχειρο έλεγχο στον περιορισμένο χώρο της Πλαίσιο(κάδρο προβολής 40χ30εκ) , μαζί με τον τεχνικό της εταιρείας δεν διαπιστώνουμε την ύπαρξη της κόκκινης γραμμής. Σπίτι πλέον, τοποθετώ και καλιμπράρω τον νεο tw5500 στην ψευδοροφή. Ξεκινώντας τις δοκιμές κάτι νέο έρχεται να με στοιχειώσει παραμονές των εορτών. Ο δεύτερος EPSON TW5500 εμφανίζει μια πράσινη περιοχή -γραμμή σε όλη την άκρη του δεξίου κάδρου (εικόνα 3-4). Επικοινωνώ με τον τεχνικό που έκανε την εγκατάσταση - σετάρισμα του προβολέα και ο οποίος με βεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του. Παραμονές Χριστουγέννων νέα επικοινωνία με την Πλαίσιο που μου ζητούν να ξαναπάω το δεύτερο μηχάνημα σε αυτούς για να το στείλουν πάλι στην Epson(Oktabit). Σε αναζήτηση λύσης στο ιντερνετ βρίσκω sites που μιλούν για κακή ευθυγράμμιση των πάνελ του TW5500 και που οι εικόνες που παρουσιάζουν μοιάζουν με αυτές που παίρνω από τον δικό μου ΤW5500 τρέχοντας τα αντίστοιχα test (εικόνα 5).Ένεκα εορτών μεταφέρω τον δεύτερο μου tw5500 για επιστροφή αρχές Ιαν 2011. Τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ Πλαίσιο και Epson(Oktabit) όπου καταλήγουν στο ότι υπάρχει πρόβλημα και πάλι. Φτάνουμε σήμερα 22 Ιαν 2011 και ακόμα ούτε η Πλαίσιο, ούτε η Epson(Oktabit) δεν εχουν προβεί σε αντικατάσταση του TW5500 (σε αντίστοιχα site του εξωτερικού μιλούν για overnight exchange των ελαττωματικών TW5500, ή για επιτόπου μετάβαση τεχνικού με replacement unit!!!).
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν εκτός από τα προφανή είναι το κατά πόσο τα ζητήματα ευθυγράμμισης των panel (convergence) στους tw5500 είναι κάτι τελείως τυχαίο και πρέπει απλά να προβαίνει κανείς σε αντικατάσταση μέχρι να βρει τον σωστό (κάποια site γράφουν 3-4 επιστροφές/ αντικαταστάσεις) μέχρι να έχουμε αποτέλεσμα σαν αυτό της εικόνας 6 και όχι σαν αυτό της εικόνας 7. Είναι εργοστασιακό το πρόβλημα?Προκύπτει κατά τη μεταφορά-αποθήκευση?
Επίσης κλείνω αναρωτούμενος μήπως πρέπει να στραφώ σε κάποιον άλλο προβολέα,άλλης εταιρείας και όχι περιμένοντας το σωστό replacement του EPSON TW5500? Είμαι 3 μήνες έχοντας πληρώσει το κόστος του TW5500 + κόστος εγκαταστάσεων/απεγκαταστάσεων/σεταρίσματος + προσωπικό χρόνο και το αποτέλεσμα, προς ώρας, μηδέν!!!
Ευχαριστώ
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν εκτός από τα προφανή είναι το κατά πόσο τα ζητήματα ευθυγράμμισης των panel (convergence) στους tw5500 είναι κάτι τελείως τυχαίο και πρέπει απλά να προβαίνει κανείς σε αντικατάσταση μέχρι να βρει τον σωστό (κάποια site γράφουν 3-4 επιστροφές/ αντικαταστάσεις) μέχρι να έχουμε αποτέλεσμα σαν αυτό της εικόνας 6 και όχι σαν αυτό της εικόνας 7. Είναι εργοστασιακό το πρόβλημα?Προκύπτει κατά τη μεταφορά-αποθήκευση?
Επίσης κλείνω αναρωτούμενος μήπως πρέπει να στραφώ σε κάποιον άλλο προβολέα,άλλης εταιρείας και όχι περιμένοντας το σωστό replacement του EPSON TW5500? Είμαι 3 μήνες έχοντας πληρώσει το κόστος του TW5500 + κόστος εγκαταστάσεων/απεγκαταστάσεων/σεταρίσματος + προσωπικό χρόνο και το αποτέλεσμα, προς ώρας, μηδέν!!!
Ευχαριστώ
Attachments
Last edited: