Ενημέρωση μετά τον τρίτο ΤW5500.
Μετά την χθεσινή αποτυχία είχα επικοινωνία σήμερα με τον τεχνικό υπεύθυνο της Epson που παρακολουθεί το ζήτημα.
Είχε γνώση του προβλήματος, καθώς με ενδιαφέρον είχε ελέγξει το -δεύτερο τουλάχιστον- κομμάτι και ο ίδιος.
Το ερώτημα από εμένα παρέμεινε, γιατί 3 στα 3 με πρόβλημα?
Η απάντηση που πήρα είναι ότι δεν το έχουν συναντήσει ξανά σε τέτοια έκταση αλλά από την άλλη μεριά δεν είναι δυνατό να υπάρχει 100% convergence στα panels ' υπάρχουν κάποια περιθώρια ανοχής στο mis-convergence που μπορούμε να δεχτούμε σαν "φυσιολογικό" και όσο ανεβαίνουμε στα ακριβότερα μοντέλα lcd προβολέων αυτό τείνει να είναι λιγότερο.
Επίσης ως αιτία για την αστοχία των 3 tw5500, πιθανολογεί η epson, την "κακοποίηση" κατά την μεταφορά από αποθήκη σε αποθήκη, courier κλπ.
Στο ερώτημα που έθεσα για την κόκκινη περιοχή του πρώτου μηχανήματος καθώς και την πράσινη περιοχή του δεύτερου μηχανήματος, πιθανολογείται πάλι από την Epson ότι παροδικές χρωματικές περιοχές μπορεί να υπάρχουν σε καινούργια μηχανήματα ένεκα θέρμανσης διαφόρων μερών εντός των TW5500, και τα οποία επηρεάζουν την απόκριση των panel. Μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας (10-50-100?) τείνουν να εξαφανίζονται.
Στο ερώτημα μου για το κατά πόσο είναι εφικτό να βρούμε έναν TW5500 που να παίζει σωστά (όχι άλλα πράσινα σύννεφα, ή κόκκινες χιονισμένες πλαγιές), ή αν θα πρέπει να στραφώ σε άλλη εταιρεία , μου προτάθηκε η παρακάτω ολοκληρωμένη και ευγενική λύση :
Επιστροφή του τρίτου TW5500 από την Πλαίσιο στην Oktabit. Ανεύρεση ενός τέταρτου TW5500 στην Oktabit, που θα ελέγξουμε επιτόπου για convergence errors, ώστε να βεβαιώσουμε ότι δουλεύει σωστά. Μεταφορά από εμένα προκειμένου να παρακάμψουμε το σκέλος αποθήκη-->courier-->αποθήκη (που πιθανόν "κακοποιεί" τον TW5500).
Εγκατάσταση και λειτουργία του, μετά από calibration on site από τεχνικό της Epson και μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας επανάληψη του calibration από τον ίδιο τεχνικό.
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος της Epson για το ενδιαφέρον και την προσπάθεια του.
Εύχομαι το σχέδιο του να πετύχει.
Αν κάποιο από τα σκέλη αυτού του εγχειρήματος αποτύχει δεν θα έχω άλλη λύση από το να στραφώ σε άλλη εταιρεία.