Τελικά εκπέμπει το 2ο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ από τον Υμηττό ?? Πιάνω (από το 2008 που πήρα καινούργια τηλεόραση) το πρώτο, και από το καλοκαίρι όλα τα κανάλια της ΔΙΓΕΑ (με καρτούλα ΜΡΕΓ4 --> ΜΡΕΓ2). Με το 2ο της ΕΡΤ τι μπορεί να συμβαίνει ??
Τελικά εκπέμπει το 2ο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ από τον Υμηττό ?? Πιάνω (από το 2008 που πήρα καινούργια τηλεόραση) το πρώτο, και από το καλοκαίρι όλα τα κανάλια της ΔΙΓΕΑ (με καρτούλα ΜΡΕΓ4 --> ΜΡΕΓ2). Με το 2ο της ΕΡΤ τι μπορεί να συμβαίνει ??
Μήπως το module που χρησιμοποιείς δεν τα πάει καλά με το QAM64 που εκπέμπει το δεύτερο "πακέτο" της ΕΡΤ στον δίαυλο 52?
Είμαι στη περιοχή Ψυχικού - Φιλοθέης. Για το εάν η μοντούλα έχει πρόβλημα, πως μπορώ να το μάθω ??
το πρώτο μπουκέτο της ερτ παίζει σε qam16
Οχι.
Και το πρώτο μπουκέτο με τα cine+ κλπ παίζει 64QAM
Οχι.
Και το πρώτο μπουκέτο με τα cine+ κλπ παίζει 64QAM
Σωστά,μέχρι πριν μια εβδομάδα που το είχα κοιτάξει ήταν σε 16QAM και ήμουν έτοιμος να πω και εγώ ότι κάνεις λάθος.Ομως μια μέτρηση με το πεδιόμετρο σήμερα και όντως ηδη έχει γυρίσει και αυτό σε 64QAM.
Είμαι στη περιοχή Ψυχικού - Φιλοθέης.
...
Ποια η διαφορά μεταξύ QAM16 και QAM64 πρακτικά;
Ποια η διαφορά μεταξύ QAM16 και QAM64 πρακτικά;
η διαφορά είναι ότι στο qam64 μπορείς να δώσεις περισσότερο bitrate στα κανάλια
που ανεβάζεις στο μπουκέτο άρα καλύτερη εικόνα αυτή την ώρα το μεγαλύτερο bitrate το έχει η νετ με 7mbit όταν η digea μοiραζεi και στα τέσσερα κανάλια 8mbit επειδή εκπέμπει σε qam16
H Digea φίλε μου στο 16QAM ,3/4,1/8 που εκπέμπει μπορεί να δώσει μέγιστο bit rate στα 16,5Mbps και όχι 8 όπως αναφέρεις.
H ERT δε στο 64QAM 2/3,1/4 που εκπέμπει μπορεί να δώσει μέγιστο bit rate στα 19,9Mbps.
Για να είμαστε ακριβείς..
Και γιατί δεν δίνουν το μέγιστο που μπορούν;
Είναι θέμα κόστους;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.