Προβλημα με γειωση και θορυβο πικαπ.

Απάντηση: vinyl Poll: leave or stay ?

nop! εντάξει, ψυχαναγκαστικό είπαμε αλλά όχι κι έτσι...
στις 12 το χαμήλωνα γιατί φοβόμουν το ηχείο και τώρα το πάω και δέκα για να το ακούσω, brain burn-in δεν είναι, hearing damage μπορεί.

Last edited:
Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Για την ιστορία, ο θόρυβος ερχόταν από ένα πολυπριζο που τροφοδοτούσε 10 συσκευές και ήταν συνδεδεμένο πάνω στο πολυπριζο που έπαιρνε ρεύμα το phono.

Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Για την ιστορία, ο θόρυβος ερχόταν από ένα πολυπριζο που τροφοδοτούσε 10 συσκευές και ήταν συνδεδεμένο πάνω στο πολυπριζο που έπαιρνε ρεύμα το phono.
:speechless-smiley-0

Ε μα ήταν επόμενο...
Εδώ υπάρχει συγκεκριμένη σειρά που τα βάζουμε σε ένα πολύμπριζο...

Τέλος καλό,όλα καλά!

Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

!

Πολύ ενδιαφέρον αυτό! Ποια ειναι η σωστή σειρά; Τι βάζουμε κοντά στην παροχή και τι στο τέλος;

Re: Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Ε μα ήταν επόμενο...

Τέλος καλό,όλα καλά!
Δωσε τα φωτα σου moderator!

Καλημέρα,
μιας και στα τελευταία ποστ μιλάτε για βόμβο, να πω κι εγώ το πρόβλημά μου. Στο project μου πρόσφατα έβαλα μια Grado Gold1. Από τη μέση και πάνω του volume, ακούω έναν έντονο βόμβο, ούτε ζζζζ, ούτε σσσσ, μόνο βόμβο. Το μέτρησα στο παλμογράφο και είναι στα 50Ηζ, -70db. Αν βγάλω τα καλώδια της κεφαλής από το φονο, σταματάει ο βόμβος και ακούγετε μόνο ένα ελαφρύ σσσσ από τα ηχεία. Αρά το πρόβλημα εντοπίζετε στην κεφαλή.
Με μερικές δοκιμές που έκανα, μετακινώ τον βραχίονα προς το κέντρο του πλατό και αυξάνεται ο βόμβος. Το μοτέρ μου είναι κάτω από το πλατό, κοντά στο πηγάδι, αλλά σε αντίθετη θέση από την κεφαλή. Έβγαλα τελείως έξω από το πλατό το μοτέρ και συνεχίζει ο βόμβος...και όταν πλησιάζω το βραχίονα προς το κέντρο, πάλι αυξάνεται, αλλά σε μικρότερη έντασή. Μήπως κάνει παρεμβολές το πηγάδι στην κεφαλή; Είναι το μόνο μεταλλικό που έχει μείνει στο πλατό, μετά την απομάκρυνση του μοτέρ. Έχω μετακινήσει καλώδια, φονο, έχω βγάλει όλες τις συσκευές από την πρίζα, εκτός από το φονο και πάλι στον παλμογράφο ο βόμβος υπάρχει στα 50Ηζ. Μέχρι που έβγαλα τελείως τον βραχίονα από τη βάση του και τον κουνούσα σε διάφορες θέσεις στον χώρο, έχοντας τον συνδέσει στο φονο. Έξω από το πικάπ ο βόμβος δεν υπάρχει, απόλυτη ησυχία. Εμφανίζεται μόνο όταν πάω τη κεφαλή κοντα στο πηγάδι, πάνω από τον ενισχυτή και κοντά στα ηχεία. Να προσθέσω ότι σε μία απόσταση μπροστά από το πικάπ, περίπου 5-10 εκατοστά, δεν ακούγετε ο βόμβος, με το πού πλησιάσω λίγο, σαν κάποιος να ανοίγει ένα διακόπτη και απότομα αρχίζει ο βόμβος!!!
Τα καλώδια από την κεφαλή πάνε κατευθείαν στο φονο, οπότε δεν υπάρχει θέμα σύνδεσης ή κόλλησης στο ενδιάμεσο.
Δεν ξέρω τι να κάνω. Ακουγα για αθωράκιστες Grado, αλλά τόσο πολύ;;; Σε ένα θέμα στο vinylengine, κάποιος με project και Grado, έβαλε Mumetal πάνω από το μοτέρ και έφυγε ο βόμβος, αλλά εγώ έχω βγάλει τελείως το μοτέρ από το πικάπ.
Τα φώτα σας παρακαλώ...

Re: Απάντηση: vinyl Poll: leave or stay ?

Ακουγα για αθωράκιστες Grado, αλλά τόσο πολύ;;; .

Ναι.

Τσιμπαει 50 κυκλους απο το δικτυο-κινητηρα ή κατι αλλο. Κανε το εξης, αναψε το phono stage + ενισχυτη αλλα κρατα σβησμενο το πικαπ. Αν δεν κανει θορυβο τοτε ξερεις οτι ειναι ο κινητήρας του πικαπ που την φορτώνει.

Σε ένα θέμα στο vinylengine, κάποιος με project και Grado, έβαλε Mumetal πάνω από το μοτέρ και έφυγε ο βόμβος, αλλά εγώ έχω βγάλει τελείως το μοτέρ από το πικάπ.
Τα φώτα σας παρακαλώ...

Η θωρακιση και/η γειωση του μοτερ ειναι η καλυτερη λυση

Αν ειναι ετσι τοτε ειναι καποια αλλη η πηγη των 50κυκλων που ακους και το να θωρακίσεις το μοτερ δεν θα βοηθήσει. Το υποπλατο σου ειναι μεταλλικό?

Όχι, πλαστικό. Το μόνο μεταλλικό που έχει μείνει πλέον στο πικάπ, είναι, εκτός του βραχίονα, το πηγάδι και το spindle.

Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις παροχή;
Μήπως κάτι στο ηλεκτρικό δίκτυο κάνει την μανούρα;(πχ.ψυγεία,λάμπες φθορισμού,κλπ. )

Έχουμε την ίδια κεφαλή αλλά πρόβλημα δεν έχω δει,γι' αυτό ρωτάω.

Λοιπόν, μάλλον βρήκα τι είναι! Μετακινώντας όλο το πικάπ έξω από το ρακ, σταματάει τελείως ο βόμβος. Άρα δεν τον προκαλεί κάτι που είναι πάνω στο πικάπ. Τι τον προκαλεί όμως;;; Ακουμπώντας το πικάπ στο πάτωμα, δίπλα στον ενισχυτή (Audiolab) ο βόμβος επανήλθε και διπλασιάστηκε σε ένταση! Οπότε υπεύθυνος ο ενισχυτής!
Αλλά, στον παλμογράφο, με κλειστό τον ενισχυτή και εκτός ρεύματος, συνεχίζει να δείχνει 50Ηζ. Είναι δυνατόν με τον ενισχυτή κλειστό, να αρπάζει βόμβο από το τροφοδοτικό του ενισχυτή;;;

Όχι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημειωτέον, ο ενισχυτής είναι στο κάτω κάτω ράφι και το πικάπ δύο ράφια πιο πάνω και σε βάση. Στο μεσαίο ράφι έχω ένα κασετόφωνο, το οποίο το έχω βγάλει τελείως από το ράφι, όταν κάνω τις δοκιμές, για να αποκλείσω κάθε φορά τον πιθανό ύποπτο. Το phonostage, το έχω βάλει στο πάτωμα και όσο πιο μακρυά μπορώ από το ρακ.

Μπορει να μην ειναι ο ενισχυτής. Σε οποιαδήποτε συσκευη με τροφοδοσια 50 κύκλων (ολες δλδ) και να την πλησιασεις θα τσιμπήσει βόμβο..

Για να το πω αλλιως, μπορει να τσιμπαει ταυτοχρονα απο το μοτερ, τον ενισχυτη κτλ

Για να ξεδιαλύνουμε λίγο τα πράγματα, γιατί κοντεύω να τρελλαθώ κιόλας! Στον χώρο έχει μείνει μόνο το πικάπ, ο ενισχυτής και το phonostage. Θα έβγαζα και τα ηχεία εκτός...αλλά είναι βαριά...:) Βάζοντας το πικάπ σε κάποιο σημείο, που δεν βγάζει καθόλου βόμβο, πλησιάζω το phonostage κοντά στην κεφαλή, σχεδόν ακουμπάει και βόμβος μηδέν. Πλησιάζω το πικάπ στον ενισχυτή, δεξιά, αριστερά και πάνω του και αρχίζει ό βόμβος... Άρα έχουμε τον ένοχο!
Το ερώτημα είναι τώρα, χωρίς να χρειαστεί να βγάλω εκτός ρακ τον ενισχυτή, πως θα απομονώσω τον βόμβο.

Όπως γράφω και στο αρχικό μου ποστ, το μοτέρ είναι τελείως εκτός από το πικάπ και σβηστό, αλλά εξακολουθεί ο βόμβος.

Και παλιν θα το γειωνα/θωρακιζα.Δεν γνωριζουμε μεχρι ποια αποσταση επηρεαζει ισως το μοτερ,η ποσο επηρεαζεται η grado.
Παρομοιο προβλημα λυθηκε γειωνοντας το μοτερ sme model 30.

Απάντηση: Re: Απάντηση: vinyl Poll: leave or stay ?

Και παλιν θα το γειωνα/θωρακιζα.Δεν γνωριζουμε μεχρι ποια αποσταση επηρεαζει ισως το μοτερ,η ποσο επηρεαζεται η grado.
Παρομοιο προβλημα λυθηκε γειωνοντας το μοτερ sme model 30.

Και πως γειώνει κανείς το μοτέρ; Να σημειώσω ότι το μοτέρ είναι 16V AC και παίρνει ρεύμα από τροφοδοτικό- μειωτή τάσης, που μπαίνει κατευθείαν στην πρίζα.

To πιο απλο ειναι να αλλαξεις κεφαλη.

Αν θες ντε και καλα να μείνεις με την Grado προσπάθησε να την θωράκισης (αυτοκόλλητο mu metal, ζύγισε την πριν και μετα για να κανεις σωστά τις σχετικές ρυθμίσεις).

Αν αυτο δεν αρκεί δες τι μπορεις να κανεις με τον μετασχηματιστή του ενισχυτή σου (φανταζομαι θα ειναι τετράγωνος..)