Προβλημα με γειωση και θορυβο πικαπ.

Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Παρέλειψα να ευχαριστήσω όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας!

To πιο απλο ειναι να αλλαξεις κεφαλη.

Αν θες ντε και καλα να μείνεις με την Grado προσπάθησε να την θωράκισης (αυτοκόλλητο mu metal, ζύγισε την πριν και μετα για να κανεις σωστά τις σχετικές ρυθμίσεις).

Αν αυτο δεν αρκεί δες τι μπορεις να κανεις με τον μετασχηματιστή του ενισχυτή σου (φανταζομαι θα ειναι τετράγωνος..)

Dr Pan Κ, την κεφαλή την πήρα πρίν 3 μήνες, κρίμα είναι να την αλλάξω, άσε που είμαι και ευχαριστημένος με τον ήχο της.

Αυτό με το Mu metal στην κεφαλή το σκέφτηκα και γώ, αλλά μου φαίνεται ότι θέλει πολύ λεπτοδουλεία για να καλυφτεί καλά όλη η κεφαλή, και πάλι η βελόνα δεν θα καλυφτεί, οπότε ίσως να τσιμπάει από κει βόμβο. Αντίθετα είμαι σε σκέψη να ντύσω όλο το ράφι από κάτω με mu metal.

Ο μετασχηματιστής του Audiolab είναι στρόγγυλος.

ΥΓ. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω Mu metal, από ελλάδα και τιμές;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: vinyl Poll: leave or stay ?

Και πως γειώνει κανείς το μοτέρ; Να σημειώσω ότι το μοτέρ είναι 16V AC και παίρνει ρεύμα από τροφοδοτικό- μειωτή τάσης, που μπαίνει κατευθείαν στην πρίζα.

Με ενα απλο συρμα απο μια βιδα του μοτερ στην γειωση.
Μπορει αυτο που λες με τον ενισχυτη να ισχυει εν μερει,αλλα δεν εξηγει αυτο που ειπες πιο πανω οτι οσο πλησιαζει η κεφαλη στο μοτερ(προς το κεντρο του πλατω),ο βομβος αυξανεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To πιο απλο ειναι να αλλαξεις κεφαλη.
Δυσκολο για καποιον που του αρεσουν οι grado :-) παναγιωτη

Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Ναι, ξερω οτι σε κάποιος αρέσει ο ηχος των Grado (δεν ειμαι ενας απο αυτους, ειναι προφανές).

Οταν ειχα ψαξει για mumetal νομιζω οτι τις καλύτερες τιμες τις ειχα απο ebay και καποιο μαγαζι στον Καναδα (δεν θυμάμαι όνομα). Υπόψιν, υπάρχει και αυτοκόλλητη ταινια χαλκου (οχι το ιδιο αλλα κανει καποια θωράκιση)

Ξερω αρκετους που στο τελος τις πατησαν κατω πάντως..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: vinyl Poll: leave or stay ?

Με ενα απλο συρμα απο μια βιδα του μοτερ στην γειωση.
Μπορει αυτο που λες με τον ενισχυτη να ισχυει εν μερει,αλλα δεν εξηγει αυτο που ειπες πιο πανω οτι οσο πλησιαζει η κεφαλη στο μοτερ(προς το κεντρο του πλατω),ο βομβος αυξανεται.

Το σύρμα να πηγαίνει στην γείωση του πολύμπριζου ή στη γείωση που καταλήγει η γείωση της κεφαλής στο phonostage?

Αυτό με το μοτέρ δεν το εξήγησα καλά. Λόγω του ότι αυξανόταν ο βόμβος όταν πλησίαζε η κεφαλή στο κέντρο του πλατό, το μοτέρ και η πλακέτα που είχε κάτω από το σασί του πικάπ, τα έχω βγάλει τελείως εκτός και δουλεύω πλέον το μοτέρ με νήματα περασμένα στο πλατό. Το μοτέρ να φανταστείτε τώρα είναι σαν σε ένα project 9RPM. Ο αρχικός βόμβος βέβαια παρέμεινε, είτε με το μοτέρ μέσα, είτε έξω από το πλατό και βεβαίως με το μοτέρ σβηστό.

Ναι, ξερω οτι σε κάποιος αρέσει ο ηχος των Grado (δεν ειμαι ενας απο αυτους, ειναι προφανές).

Οταν ειχα ψαξει για mumetal νομιζω οτι τις καλύτερες τιμες τις ειχα απο ebay και καποιο μαγαζι στον Καναδα (δεν θυμάμαι όνομα). Υπόψιν, υπάρχει και αυτοκόλλητη ταινια χαλκου (οχι το ιδιο αλλα κανει καποια θωράκιση)

Ξερω αρκετους που στο τελος τις πατησαν κατω πάντως..

Η Grado μου αρέσει γιατί σε σχέση με μια Benz MC20 που είχα πριν, χωρίς να χάνει σε λεπτομέρεια, δεν ακούγεται τόσο ο θόρυβος από τους δίσκους, που η benz ήθελε πολύ προσεγμένους δίσκους...και έχω λίγους από δαύτους! Επίσης έχει μια μεσαία "γλυκιά" θα έλεγα, και σε σχέση με τα "αναλυτικά" μου ATC, φέρνει μια ισορροπία, δεν τσιρίζει σε σε κάποια σημεία που η benz τσίριζε. Και μου αρέσει και το μπάσο της, σφηκτό και κατεβαίνει πιο κάτω από τη Benz. Η σύγκριση γίνετε με τη benz, γιατί ήταν και τα πιο πρόσφατα ακούσματα.
Σίγουρα στα λεφτά της υπάρχουν πολλές κεφαλές, καλύτερες, χειρότερες, ή με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά.:ears:

Πετυχαίνει κάτι ηχητικά ο Grado, μη θωρακίζοντας τις κεφαλές του; Αθωράκιστες είναι νομίζω όλες του οι κεφαλές, ακόμα και τα ακριβά μοντέλα, έτσι δεν είναι;

Από ίντερνετ βρήκα αυτό: http://www.lessemf.com/mag-shld.html είναι αυτοκόλλητη ταινία, αλλά είναι λίγο ασαφές στις διαστάσεις.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AplB4xn4xqlMcFptMDhBcVlBV0dKUU1fWVdSSk1uUFE#gid=0
Μια λιστα με αναφορες χρηστων grado με διαφορα πικαπ.
Λιστα lagrad....... :laugh:

:grinning-smiley-043

H Grado υποστηρίζει οτι κατι πετυχαίνει, εγω δεν το εχω ακουσει αυτο το κατι και τις αποφεύγω γιατι εχουν τρελάνει πολλους φιλους.

http://custommagneticshielding.magn...eet-and-foil?gclid=CIfM2aTJvsQCFfDKtAodFy4AKg

Ριξε μια ματια εδω

Οσον αφορα τα καλωδια μου (DIY) ,οπου μπορω και δεν υπαρχει προβλημα,δεν τα θωρακιζω και στα αυτια μου ακουγονται καλυτερα απο τα ιδια καλωδια με θωρακιση.Για τις Grado τωρα,δεν εχω πολλες εμπειριες.

Έστειλα μεηλ και σε αυτον και στον άλλον να μου πουν τιμές για διαστάσεις 50χ60 εκ. και το κόστος των μεταφορικών.

Το βράδυ θα βγάλω τον ενισχυτή εκτός ρακ και όσο πιο μακρυά μπορώ από το πικάπ. Αν δεν έχει καθόλου βόμβο, μάλλον θα ντύσω το κάπάκι του ενισχυτή από μέσα με mumetal.

Εκει που ειναι αναρτημένος ο μηχανισμός του ροτεϊτορ ηταν σθυνδεδεμένος με δυο μικρές βιδες κάθετα ... αλλα υπηρχαν 2 τρυπες οριζοντια (σχετικά με τη θεση παρατήρησης μου) που ηταν άδειες...δεν υπηρχαν βίδες. Λέω έτσι θα ειναι αλλα απο περιέργεια εβαλα χερι να δω την αντοχή του και τότε ειδα οτι κουνιώταν κανονικά, μάλιστα αν το έσπρωχνες μετακινουταν...
Επαθα πλάκα...Ψάχνω μικρές σε διάμετρο βίδες και βιδώνω την ανάρτηση στην θέση που προέκυπτε απο τις τρυπες.
Περασαν αρκετες ημερες και....σελιδες απο το ποστ του Cicadelic(τωρα διαβασα το thread εγω) δεν πειραζει ειπα ας γραψω.
Φιλε Cicadelic(εχω το experience III ) αυτες οι αδειες τρυπες ηταν για να σταθεροποιησουν το μοτερ μονο κατα τη μεταφορα του πλατο....κανονικα δεν επρεπε να βαλεις βιδες γιατι "εβγαλες" το μηχανισμο αναρτησης του μοτερ αχρηστο ,επρεπε να κουνιεται οπως παρατηρησες αρχικα οταν το ειδες ,ο σκοπος του ειναι η απομονωση απο το ξυλο και η αποφυγη μεταφορας κραδασμων/θορυβου του μοτερ λογο τριβης προς το βραχιωνα και απο κει στη βελονα.
Τωρα το οτι επαψε το προβλημα που ειχες με το να "καρφωσεις" το μοτερ στο ξυλο.....δεν ξερω....αφου ομως εισαι οκ και ακους εσυ μια χαρα...ολα καλα!
Αυτο ηθελα να σημειωσω μονο,οτι δεν ειναι καποιο σφαλμα οι αποχη των 2 βιδων ,ετσι ειναι σχεδιασμενο το πικ- απ αυτο (και αλλα μοντελα της pro-ject)

Μπήκε χθες η jico sas σε αντικατάσταση της black pearl. διάβαζα διθυραμβικά σχόλια αλλά η ιστορία μου είχε μάθει να κρατάω μικρό καλάθι στο audio.
τι να πω... από γραμμόφωνο έγινε κανονική πηγή, ακόμα και με το φθηνο phono που έχω.
+ οποιοδήποτε hum είχε απομείνει εξαφανίστηκε. όπως και τα τσίκι από τους δίσκους.
με κάτι τέτοια ανοίγει η όρεξη.

Μπήκε χθες η jico sas σε αντικατάσταση της black pearl. διάβαζα διθυραμβικά σχόλια αλλά η ιστορία μου είχε μάθει να κρατάω μικρό καλάθι στο audio.
τι να πω... από γραμμόφωνο έγινε κανονική πηγή, ακόμα και με το φθηνο phono που έχω.
+ οποιοδήποτε hum είχε απομείνει εξαφανίστηκε. όπως και τα τσίκι από τους δίσκους.

:a0210:-bye-

Δεν καταλαβαίνω πώς η αλλαγή (και μόνο;;)της βελόνας εξαφανίζει το hum
ΥΓ.Η φατσούλα μου βγαίνει προσπαθώντας να κλείσω την παρένθεση, γιατί... δεν ξέρω!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Δεν καταλαβαίνω πώς η αλλαγή (και μόνο;;)της βελόνας εξαφανίζει το hum
ΥΓ.Η φατσούλα μου βγαίνει προσπαθώντας να κλείσω την παρένθεση, γιατί... δεν ξέρω!

Μήπως ήταν φθαρμένη η βελόνα, και το χαμ δεν ήταν χαμ αλλά παραμόρφωση;

Υ.Γ. Αυτό με τη φατσούλα μου το κάνει και μένα, για να το αποφύγεις μετά το ερωτηματικό άφησε ένα διάστημα πριν την παρένθεση.

Δεν ξερω καν αν λεγεται hum αλλα μετα τις 12στο vοlume υπηρχε καποιος (μικρος ειναι η αληθεια) θορυβος.
Να ειχε φαει καμια, τι να πω...

Τωρα ξεκινα και ενα πολυ ευχαριστο αλλα και μακρινο ταξιδι.
Καταφθανει για να αγαπηθει και να μεταμορφωθει.
Χωρια του οτι αν φτασει στα μισα απο αυτα που γραφετε και εχω βαλει και εγω το χερακι μου για αυτο, η χαρα θα ειναι διπλοτριπλη.
L _ _ _ _ !
Chris τι μας κανεις... :a0210:
(Θεμιτη η φατσα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Κώστα εγώ σε καταλαβαίνω. Το χαμ όμως, είναι χαμ και η παραμόρφωση, παραμόρφωση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Εδώ υπάρχουν μέλη που ίσως παρασυρθούν και αλλάξουν βελόνα για να γλυτώσουν από το χαμ. Βλέπω πχ τον Σταύρο πιο πάνω έτοιμο με τα μαχαιροπίρουνα.
Δεν ξέρω,μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά λίγη προσοχή στο τι γράφουμε δεν θα έβλαπτε. Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό των "νέων στα αναλογικά". Όμως πριν αποφανθούν αφοριστικά ας βάλουν τουλάχιστον ένα ερωτηματικό πριν μπλέξουν και άλλους λιγότερο έμπειρους.
Υ.Γ (; ) Οκ δουλεύει.

Τα πιο πάνω μαχαιροπήρουνα του Σταύρου έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο Σταύρος περιμένει πως και πως τον Ιάπωνα να φτιάξει και την δικιά του βελόνα (έχω ένα μήνα+ ακόμα)!

Μα δε νομιζω οτι ειμαι απροσεκτος σε αυτα που γραφω. Υπηρχε ενα μικρο θεμα πριν και εφυγε, τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο. Αναφερω ενα πραγματικο γεγονος.

Τωρα αν καποιος αλλαξει βελονα μονο και μονο για λιγοτερο θορυβο και οχι γιατι θελει αλλο ηχο, ε δε νομιζω να μου κανει μηνυση μετα, ετσι δεν ειναι;

...ο Σταύρος (σαν νιούμπης που είναι) σαφώς και θα ρωτήσει πολύ πιο έμπειρους όσο αναφορά στο αναλογικό...
:)