Πρόβλημα με ήχο σε σύνδεση με home cinema

miyake

New member
9 November 2009
39
Καταρχάς ελπίζω να μην ανοίγω τσάμπα καινούριο τόπικ και αν είναι έτσι ελπίζω σε ειδοποίηση και διαγραφή του ποστ μου.Έχω συνδεδεμένη την LG Plasma 42'' μου με ένα LG ταπεινό home cinema με 5.1 ηχειάκια.Εδώ και 4 χρόνια δουλεύει μια χαρά(αν και δεν έχω καταλήξει ποια επιλογή είναι η καλύτερη,η Matrix ή η Play Movie για τον καλύτερο ήχο όταν βλέπω ταινία).Σήμερα μου έβγαλε το εξής πρόβλημα.Η tv παίζει τον ήχο του καναλιού που είναι στην κεραία ακόμα και αν είναι σε λειτουργία AV1(dvd player) ή HDMI(laptop).Έχει κανείς ιδέα τι φταίει;Τον ήχο τον παίζει είτε μόνη της η τηλεόραση από τα ηχεία της(απλα σε πολύ χαμηλότερη ένταση και κατάφερα να δω ταινία χωρίς να το προσέχω,αν είναι σε mute το pc ακούγεται κανονικά πάντως) είτε μέσω του home cinema πολύ πιο δυνατά.Τώρα έχω το home cinema σε λειτουργία AUX(TV Audio) και την TV σε HDMI και βλέπω τον υπολογιστή αλλά ακούω πεντακάθαρα το CNN που είναι επιλεγμένο στην κεραία.Any ideas?

Υ.Γ.:Συγνώμη για το μήκος του ποστ αλλά προσπάθησα να είμαι αναλυτικός.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πως είναι συνδεδεμένο το home cinema με την τηλεόραση; Με scart?

Ναι.Άλλαξα τη θέση του Scart στην tv και έφτιαξε τελικά(παρόλο που μέχρι πρότινος δούλευε κανονικά και στην ίδια υποδοχή).Μπορεί απλά να είχε φάει κόλλημα.Ευχαριστώ πάντως.

Oχι, δεν είχε φάει κόλλημα, απλά το ένα απ' τα scart κάθε τηλεόρασης υποστηρίζει μεταφορά σήματος RGB και στερεοφωνικού ήχου από την συσκευή προς την τηλεόραση, αλλά και σύνθετου βιντεοσήματος και στερεοφωνικού ήχου από την τηλεόραση προς την συσκευή. Κάτι σαν audio return channel δηλαδή. Ετσι αν εμφανιστεί τέτοιου είδους πρόβλημα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετική είσοδο scart στην τηλεόρασή μας.

Στο παλιό μου τόπικ μιας και είναι παρόμοιο ή ίδιο πρόβλημα.Ελπίζω να το δει κάποιος.
Μόλις εγκατέστησα την LG42LN5200 που μου πρότειναν τα παιδιά την προηγούμενη βδομάδα.Η TV σκίζει χασέδες!Τρομερό value for money.Στα 350 ευρώ είναι τρομακτική η ποιότητα της ΑΛΛΑ έχω πάλι το πρόβλημα με τον ήχο.Μπορεί βέβαια να μη λύνεται.Η TV έχει μία μόνο υποδοχή SCART,το ίδιο και το LG home cinema.Όταν βάζω dvd στο dvd player παίζει ήχο από τα 4.1 ηχεία κανονικά.Όταν όμως έχω εικόνα μέσω hdmi από το λάπτοπ,ήχο βγάζει μόνο η TV και καθόλου τα ηχεία του ''home cinema'' παρόλο που το έχω σε TV-AUDIO mode.Any ideas?

Το home cinema δηλαδή είναι μαζί με το DVD player και είναι ενωμένο με scart με την τηλεόραση, σωστά ? Παίζει δηλαδή ήχο από τα ηχεία όταν είναι στην επιλογή scart. Αν τη βάλεις δηλαδή στον τηλεοπτικό δέκτη καθώς παίζει ταινία, δε θα ακούγεται ήχος από τα ηχεία. Άρα λογικά δε θα παίζει και από κάποια άλλη είσοδο, όπως το HMDI. Αν δε μπορείς να συνδέσεις διαφορετικά τα ηχεία στην τηλεόραση δε βλέπω πως μπορείς να ακούς τον ήχο από κάθε διαφορετική είσοδο. Σύνδεση laptop με home cinema προφανώς δεν παίζει, οπότε δοκίμασε λίγο να αλλάξεις τη συνδεσμολογία μήπως πετύχεις κάτι.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ήχο σε σύνδεση με home cinema

Απλά με την προηγούμενη TV (που είχε AV1 και AV2) έπαιζε ταυτόγχρονα ήχος και από τα ηχεία της τηλεόρασης και από τα ηχεία του home cinema/dvd player.Τώρα μου βγάζει ήχο μόνο από την τηλεόραση.Έτσι όπως τα λες ακούγεται φυσιολογικό το ότι δεν παίζει,αλλά με την Plasma έπαιζε.Δεν μπορεί η TV δηλαδή να δέχεται ήχο και εικόνα από το λάπτοπ μέσω hdmi και να μεταδίδει τον ήχο μέσω scart στο home cinema/dvd player?Μέχρι τώρα με την LG 42q2000(ή κάτι τέτοιο) γινόταν κανονικά όπως προείπα.
Είμαι όλος αυτιά :ears:

Στον τηλεοπτικό δέκτη έχεις ήχο από το home cinema ?

Μόλις έκανα ένα σκανάρισμα χωρίς κεραία και έπιασα μόνο το CNN.Ήχο πάντως δεν έχω δυστυχώς...Τι σημαίνει αυτό; :(

Δοκίμασε σε τηλεοπτικό να έχεις ήχο πρώτα και μετά δοκιμάζεις και με άλλη πηγή. Παίξε λίγο και με τις επιλογές στο home cinema. Αλλιώς μπορεί να είναι θέμα του scart στην τηλεόραση. Ίσως να είναι μόνο είσοδος...

Και ποια η διαφορά ανάμεσα στις δύο τηλεοράσεις ρε γαμώτο;Μπορεί απλά η καινούρια τηλεόραση να έχει το scart μόνο για είσοδο και όχι για έξοδο;Είναι το μόνο που έχει λογική και δυστυχώς δε λύνεται.

Μπορεί, διότι οι νέες τηλεοράσεις έχουν επιστροφή ήχου μέσω της HDMI, και όχι μέσω scart.

Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις και το Home Cinema.....

Μπορεί, διότι οι νέες τηλεοράσεις έχουν επιστροφή ήχου μέσω της HDMI, και όχι μέσω scart.

Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις και το Home Cinema.....

Χμμμμ αυτό φοβόμουν και γω..Θα το ψάξω και μέσω LG και αν δε βγάλω άκρη θα ποστάρω στο αντίστοιχο τομέα να μου προτείνετε home cinema.

Από την LG μου είπαν ότι η TV μου έχει υποδοχή scart η οποία είναι ΜΟΝΟ input και όχι output.
Πήγα εγώ και πήρα ένα scart-->rca ανταπτοράκι και με ένα καλώδιο rca2 προσπάθησα να κάνω τη σύνδεση.Το παλικαράκι εκεί στο μαγαζί(συνοικιακό στην καλλιθέα με μαστόρια καλά) μου είπε ότι δεν παίζει η υποδοχή scart της τιβι να παίρνει μόνο οπότε με αυτό(έχει και διακοπτάκι για input/output) λογικά θα κάνω δουλειά μου.Το μόνο που μου δίνει όμως είναι παράσιτα.Το έβαλα και το σύνδεσα και με το AV1 και το AV2 του home cinema αλλά και τις 2 φορές έβγαζε ήχο παρασίτων(φφφφφσσσσσσσσ :P )
Να τα παρατήσω και να το βάλω με jack 3.5---->rca2 από λάπτοπ κατευθείαν στο home cinema να τελειώνουμε;Το παλεύω για σταθερά καλώδια που δε θα βαζοβγάζω και δε θα φαίνονται όπως καταλαβαίνετε.Μου έχει φάει την ψυχή η μλκία και το κακό είναι ότι αν είναι θέμα της TV,δε θα λυθεί το πρόβλημα ούτε με καινούριο home cinema και η τριπλέτα laptop,tv,home cinema δε θα μου δώσει ποτέ ήχο στο home μέσω της tv.Πφφφφφφ:rifle:

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.