Πρόβλημα με καινούργιο ΟΝΚΥΟ ΤΧ-818

portof

Established Member
4 September 2006
146
θεσσαλονικη
Καλημέρα συμφορμιτες και καλό φθινόπωρο όσο καλό μπορεί να είναι με αυτά που συμβαίνουν, στο θέμα μας τώρα. Τον Ιούνιο βρήκα σε προσφορά τον Οnkyo 818 από το SCHLAUERSHOPPEN και τον τσίμπησα σαν ευκαιρία τον σύνδεσα με την τηλεόραση μου στο σαλόνι (LG pz950 60”) και με Βluray (LG Bp730). Όλα μια χαρά σεταρησα και τα ηχεία χωρίς κανένα πρόβλημα, προχθές πήρα έξτρα καλώδια hdmi για να συνδέσω την τηλεόραση του δωματίου (Samsung LE32B530 32”) στην δεύτερη έξοδο που διαθέτη ο ενισχυτής (HDMI Sub) δυστυχώς στη Samsung δεν κλείδωνε με τίποτα ούτε από την κύρια ούτε από την δευτερεύουσα έξοδο του ενισχυτή απλά την οθόνη της Samsung αναβόσβηνε πολύ γρήγορα η ένδειξη της Samsung 1920Χ1080i πράγμα που αποδεικνύει ότι η τηλεόραση και ο ενισχυτής δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν. μετά από την προσπάθεια τα παράτησα και επανέφερα την αρχική σύνδεση δηλαδή από τον ενισχυτή μόνο από την κύρια έξοδο (HDMI Main) και πάλι όλα καλά. Αυτά όπως ανέφερα και παραπάνω προχθές, χθες το βράδυ και αφού έπαιζε ο ενισχυτής κανονικά εικόνα –και ήχο (ήταν συνδεμένος με τον αποκωδικοποιητή της NOVA) ξαφνικά χάθηκε η εικόνα και ακουγόταν μόνο ο ήχος, στην προσπάθεια που έκανα διαπίστωσα ότι παρόλο που όταν έκλεινα και άνοιγα τον ενισχυτή στην οθόνη της TV έγραφε για 2-3 δευτερόλεπτα σύνδεση και μετά δεν υπάρχει σήμα, ενώ στην οθόνη του ενισχυτή αναβόσβηνε η ένδειξη HDMI μετά από λίγο έμενε σταθερά αναμμένη που δήλωνε ότι κλείδωσε και κανονικά θα έπρεπε συμφώνα με τις ένδειξης του ενισχυτή να υπάρχει εικόνα, δοκίμασα τη δεύτερη έξοδο (HDMI Sub) και έχω εικόνα κανονικά αλλά δεν έχω μενού του ενισχυτή επί της οθόνης, είχα μια υποψία μήπως κάηκε η κύρια έξοδος αλλά μου έφυγε γιατί μέσα από το hardware setup στην εντολή HDMI Control μόλις το έβαζα στο Off έκλεινα και ξανά άνοιγα τον ενισχυτή στην τηλεόραση έδειχνε σε κόκκινο φόντο την λέξη ONKYO με λευκά γράμματα που σημαίνει φαντάζομαι ότι η έξοδος δεν έχει τεχνικό πρόβλημα ότι κι αν ρύθμιση έκανα μέσα από το μενού όπου για το HDMI OUT δεν έχει και πολλές δεν έπιασε τίποτα. Κανένας φίλος κάτοχος ΟNKYO η μη έχει καμία ιδέα τη μπορεί να συμβαίνει και μουλάρωσε καινούργιο μηχάνημα, και επίσης αν τον έστελνα πίσω στο SCHLAUERSHOPPEN με δικά μου μεταφορικά πάνε – έλα θα με εξυπηρετούσαν με το εκεί σέρβις αφού είναι στην εγγύησή του, γιατί με αυτά που διαβάζω εδώ τόσα χρόνια για το διανομέα Ελλάδος δε δίνω και πολλές ελπίδες να βρώ μια άκρη. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια. Φιλικά Φώτης

Aπο την ελληνικη αντιπροσωπία μην περιμένεις βοήθεια.

Δες στο manual η στο δικτυο πως κανεις reset τον ενισχυτη σου και ξαναδοκίμασε.

Οι onkyo πάντως βγαζουν πολλα προβλήματα με την hdmi board.Τα ξενα φορα ειναι γεμάτα.

εκανα factory reset ξεκινησε παλι να δειχνει στην τηλεοραση το κοκκινο φονντο και το λογοτυπο ΟΝΚΥΟ αλλα με τα παλι τα ιδια ο ενισχυτης διχνει οτι εχει κλειδωσει το hdmi αλλα στην οθονη γραφει χωρις σημα, σκεφτομαι να κανω update firmware αλλα δε μπορω να δω το μενου στην οθονη της TV οτι βλεπω ειναι απο την οθονη του ενισχυτη.

εχει κανεις αναλογη εμπειρια με το SCHLAUERSHOPPEN? θα με εξυπηρετηση να το στειλει στο σερβις γερμανιας με δικα μου εξοδα μεταφορας η θα κανουν τον γερμανο.

εκανα factory reset ξεκινησε παλι να δειχνει στην τηλεοραση το κοκκινο φονντο και το λογοτυπο ΟΝΚΥΟ αλλα με τα παλι τα ιδια ο ενισχυτης διχνει οτι εχει κλειδωσει το hdmi αλλα στην οθονη γραφει χωρις σημα, σκεφτομαι να κανω update firmware αλλα δε μπορω να δω το μενου στην οθονη της TV οτι βλεπω ειναι απο την οθονη του ενισχυτη.

Το μενού του ενισχυτή είναι διαθέσιμο από αναλογικές εξόδους εικόνας, για να μπορέσεις να κάνεις το update?

Άσχετο, μόλις είδα ότι ο 818 έχει λειτουργία ψηφιακού crossover για τα εμπρός ηχεία. Ενδιαφέρον... .

στα έγραψα και δίπλα....
update μπορείς να κάνεις και χωρίς τηλεόραση ανοικτή από την οθόνη του, δες τις οδηγίες του, επί ευκαιρία έκανα και εγώ update σήμερα τον δικό μου.
Στον 818 δεν υπάρχει συχνότητα βλαβών όπως σε παλιότερα μοντέλα της Ονκυο. Πρακτικά που παρακολουθώ τακτικά το αντίστοιχο τόπικ στο avsforum ζήτημα να έχει γραφτεί μία περίπτωση στα χιλιάδες posts του topic. Το εργαλείο στέκεται πολύ καλά ως προς την αξιοπιστία του και παίζει και πολύ καλά IMHO.

Ναι όντως έχει digital crossover για τα μπροστινά αν έχεις ηχεία που έχουν ξεχωριστές μονάδες hf και lf.

Επικοινώνησα σήμερα με το SCHLAUERSHOPPEN και μου είπαν να τον στείλω άμεσα να τον προωθήσουν στο σερβις, για να δούμε.
Ξερει κανείς απο ´κόστος αποστολής για Γερμανία, μαλλόν μονο με UPS θα συμφέρει φαντάζομαι.

Δεν είμαστε καλά, μπηκα στα site των ups και dhl στην αυτοματοποιημένη κοστολόγιση έδωσα βάρος και διαστάσης χαρτοκιβωτίου και δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αμβούργο και μου έβγαλε τρελά μεταφορικά η ups γυρω στα 530 ευρω και η dhl στα 350 ευρώ, ενώ για μεταφορικά όταν τον αγόρασα πλήρωσα 20 ευρώ, καταλαβένει κανείς κατι που δε μπορώ να σκεφτώ εγώ;

Είναι γνωστό οτι τα μεταφορικά ΑΠΟ Ελλάδα είναι πολύ ακριβότερα απο τα μεταφορικά που πληρώνουν ΠΡΟΣ Ελλάδα. Τώρα τα συγκεκριμένα ποσά είναι υπερβολικά δυστυχώς..Με 500 τον πας ο ίδιος, βλέπεις και το Αμβούργο...Κοίτα και για κάποια άλλη εταιρεία μήπως είναι οικονομικότερα. Με αυτό το κόστος προφανώς δε συμφέρει να τον στείλεις.

"Καλησπερα σε ολους.
Επειτα απο λιγο καιρο, λογω φορτου εργασιας ερχεται και η απαντηση του Καταστηματος στο ζητημα της εγγυησης.
Οπως αναμενοταν και εξηγησε και το μελος rebelos, το καταστημα καλυπτει εξοδα εγγυησης στην Γερμανια αλλα οχι το κοστος αποστολης απο Ελλαδα.
Αντι αυτου προσφερει μια φθηνοτερη χρεωση μεσω UPS παραδοση προιοντων απο Ελλαδα προς Γερμανια.
το πληρες κειμενο του ειναι το ακολουθο:

Εγγύηση και την εφαρμογή της εγγύησης

Οι πελάτες μπορούν να χρεώνουν το SCHLAUERSHOPPEN με την υποχρέωση να εφαρμόζει την εγγύηση του κατασκευαστή στη Γερμανία. Για να είναι φθηνότερα για να επιστρέψουν τα εμπορεύματα, προσφέρουμε μία παράδοση μέσω UPS (αυτό είναι κανονικά πολύ φθηνότερα από ό, τι στην περίπτωση που στέλνουν οι ίδιοι). Μπορούμε επομένως να φροντίζουμε για την εφαρμογή της εγγύησης στη Γερμανία χωρίς χρέωση, και να πληρώνουμε όλα τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή των επισκευασμένων προϊόντων στην Ελλάδα (Ζημίες που προκαλούνται από την ακατάλληλη χρήση των εμπορευμάτων εξαιρείται από αυτή τη συμφωνία).

Εμπειρικα μου εθεσε οτι περιπου το κοστος του Ελληνα καταναλωτη σε περιπτωση που χρειαστει να στειλει το μηχανημα του ανερχεται σε 50 ευρω, αναλογα φυσικα και με το βαρος και την τοποθεσια."

Nαι το δίαβασα, στην ουσία το κομμάτι που μας ενδιαφέρει για τις επιστροφές είναι το παραπάνω, αλλά απο ότι είδα στο προφίλ του φίλου diblo7 έχει να μπεί απο το Γενάρη αν μπρούσαμε να επικοινωνίσουμε με κάποιο τρόπο μαζί του πιθανά να βρήσκαμε μια λύση.

Last edited: