Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Λοιπον,

Εχω νερο στο υπολοιπο σπιτι.

Εφερα Ψυκτικο στο σπιτι (ΝΑΙ, ΨΥΚΤΙΚΟ) που ηξερε ποιες σωληνες να κοψει και να αντικαταστησει
με καινουργια χαλκοσωληνα. Εκανε την θερμοκολληση και τουλαχιστον δεν πλυμμηριζει το μπαλκονι.
Εχω πιεση σε ολο το υπολοιπο σπιτι. Αυριο, θα συνεχισει με τον καυστηρα και συγκεκριμενα μια τσιμουχα
που ειχε κοπει στα δυο (μαλλον απο τον παγο). Ηταν σε ενα απο απο τα δυο σημεια του εναλλακτη που
μπαινοβγαινει νερο. Θα ψαξει αυριο να την βρει. Αν δεν την βρει, θα με χρεωσει μονο τα σημερινα.
Αν την βρει θα ρθει να την εγκαταστησει και βημα-βημα να ψαξει που αλλου εχει προβλημα ο λεβητας.

ΕΑΝ τα προβληματα ειναι πολλα (η αλυτα) .... παμε για αλλον λεβητα. ΕΑΝ δεν ειναι, θα χουμε δωσει
παραταση στον λεβητα μεχρι να βρω χρηματα (γιατι δεν μου περισσευουν τοσα λεφτα) για την αγορα.
Στο μεσοδιαστημα (αμεσα δηλαδη) θα μπορεσω να ψαξω για γυψοσανιδα ωστε να φτιαξω θερμομονωτικο
κλωβο για τις σωληνες κατω απο τον λεβητα. Σημερα, αλλαχθηκαν με καινουργιες μονωσεις ολες οι
παλιες, μισοσκισμενες .... αλλα αν βρω κατι καλυτερο θα του πω να περασει καλυτερες.

Πως τον βρηκα ?

Εκλεινε το μαγαζι (που ειναι στα 10 μετρα απ'το δικο μου) και με ρωταει "σου δουλευει η θερμανση ?"
(μεταξυ σοβαρου και αστειου). Του λεω "Οχι, αλλα εσυ ψυκτικος δεν εισαι ?" .... "Mια χαλκοσωληνα
ξερω να την κολλαω". Και βασικα, αυτο γυρευα (σε πρωτη φαση).

The rest is history .... -bye-

Last edited:
Άντε με τη νίκη!

Αν χρειαστεί να τον αλλάξεις όμως δεν νομίζω πως χρειάζεται να πληρώσεις πάλι λέβητα συμπυκνωμάτων κτλ κτλ. Γιατί? Κάποιος φυσικός και καλός στην θερμοδυναμική μπορεί να το εξηγήσει καλύτερα.

Επίσης καλό θα ήταν και ίσως εν τέλει οικονομικότερο να μην τον κλείνεις ποτέ εντελώς παρά να κατεβάζεις την θερμοκρασία λίγο το βράδυ ή και όσο είσαι εκτός.

Η τσιμενοσανίδα οκ, αλλά αν γίνει τίποτα και υπάρχει καμιά διαρροή η κάτι από κάποια ένωση θα πρέπει να την χαλάσεις.

Γιαυτο γυψοσανιδα με μονωση (κυριως στα σημεια εφαρμογης αλλα και εντος).

Μα την εχω ακριβως διπλα, στον λεβητα του γειτονα .... την βλεπω (γμτ μου).
Την βλεπω τρια χρονια τωρα.

? και αυτή θα πρέπει να την χαλάσεις (άσε που θα χαλάσει από μόνη της)
Έχει και "ανθυγρές" γυψοσανίδες αλλά ανθεκτικότερη στην υγρασία είναι η τσιμεντοσανίδα

Μετα απο 5 χρονια με αντλια θερμοτητας και φαν κοιλς δηλωνω απολυτα ευχαριστημενος και απολυτως ανεπηρεαστος απο τον παγετο.
Φυσικα αναμενω αυξημενη καταναλωση οπως ειναι λογικο σε τοσο εξτριμ καταστασεις, αλλα τα προηγουμενα ετη ηταν πολυ οικονομικο.

Μεγαλη δουλεια να μην εξαρτασαι απο καυσιμο στην θερμανση...

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

επειδή αναφερθήκανε σε πολλά ποστς παραπάνω , πολλές ανακρίβειες , λογικό επειδή είναι μία νέα τεχνολογία, που ακόμη και ορισμένοι μηχανικοί μη σωστά ενημερωμένοι δεν θα σας πληροφορήσουν σωστά

Δυστυχώς για να μπορέσω να σας δώσω να καταλάβετε θα πρέπει να μιλάμε για αρκετή ώρα, για να γράψω όσα πρέπει θα ήθελα ώρες,

αλλά να αναφέρω επιγραμματικά

έφαγα ενάμιση χρόνο , διαβάζοντας στο ίντερνετ για να αποφασίσω αν μπορούσα να βάλω αντλία θερμότητας στο διαμέρισμά μου με καλοριφέρ,
καθώς οι "γνώστες" ήταν μοιρασμένοι ανάμεσα σε αυτούς που λέγανε ότι δεν γίνεται και σε αυτούς που λέγανε ότι γίνεται,
αποφάσισα να προχωρήσω με ενδεχόμενη αλλαγή σε μεγαλύτερα σώματα, αλλά τελικά ούετ αυτό χρειάστηκε,

έχω παραμείνει με τα σώματα που είχε το διαμέρισμα από την εποχή του πετρελαίου, δουλέυω με νερά μέχρι 50 βαθμους και με τρομερή οικονομία,
που θα ήταν μεγαλύτερη αν έβαζα μεγαλύτερα σώματα καλοριφέρ και ακόμη μεγαλύτερη αν είχα ενδοδαπέδια (σενάριο που δεν έπαιζε).
Επίσης δεν ήθελα φαν κόιλς καθώς δεν ήθελα να ακούω κάτι ούτε να φυσάει κάτι.

Το μυστικό είναι ότι η αντλία δουλεύει 24/24, εκτός των ζεστών ημερών που κλεινει λίγες ώρες,
και οι αντλίες έτσι πρέπει να δουλεύουν γαι να είναι οικονομικές.

Η διαφορά από άλλους τρόπους θέρμανσης είναι ότι οι αντλίες για να δώσουν πχ 15 KWh σε ισοδύναμο θέρμανσης μπορεί να κάψουν 2 Kwh ρεύμα, μπορεί και 15 Kwh ρεύμα. αναλόγως εξωτερικής θερμοκρασίας και αναλόγως σε τι φορτίο δουλεύουν,
ενώ με πετρέλαιο, αέριο, ξύλο, αντιστάσεις, αν θές να πάρεις πχ 15 KWh σε ενέργεια, λίγο πολύ θα κάψεις το ίδιο ανεξαρτήτως συνθηκών (εννοείεται διαφορετικά για κάθε καύσιμο).

Οπότε για να έχεις οικονομία με αντλία πρέπει να δουλεύει όσο γίενται πιο χαλαρά που σημαίνει περισσότερες ώρες, δηλαδή συνεχόμενα (το ίδιο ισχύει για a.c) και προφανώς αν το σπίτι είναι τρύπιο από μονώσεις, το σενάριο αυτό αρχίζει να μην πολυσυμφέρει.

Οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις καθώς τα σώματα καλοριφέρ είναι υπερδιαστασιολογημένα και φτιαγμένα για να δουλέυουν για λίγη ή λίγες ώρες καθημερινά μπορούν να ζεστάνουν με χαμηλότερες θερμοκρασίες νερού για περισσότερες ώρες ή συνεχόμενη λειτουργία. Το αν γίνεται και σε τι βαθμό μπορεί να μας το πει μηχανικός μετά από μελέτη.
Είχα ρίξει τόσο διάβασμα που κατάφερα να το υπολογίσω στην περίπτωσή μου με αρκετή ακρίβεια.

Μειονεκτήματα για τις αντλίες:

- Η απόδοση (ο COP εννοώ) πέφτει όσο μειώνεται η εξωτερική θερμοκρασία (όχι τόσο σημαντικό, γιατί οι περισσότερες περιοχές στη Ελλάδα δεν έχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, και ακόμη και αυτές που έχουν είναι για λίγο, και έχουν πολύ περισσότερες μέρες με θερμοκρασίες ιδανικές για αντλίες)

- Επίσης πέφτει με την εξωτερική θερμοκρασία, η συνολική απόδοση της αντλίας, εκεί που δηλαδή χρειάζεσαι περισσότερα,
δηλαδή αν η αντλία λέει ότι είναι 12 KW μπορεί αυτό να είναι γύρω στους 5 εξωτερική, και στους 0 να είναι 10 KW και στους -5 να είναι 9 KW
Αυτό είναι πιο σηματικό γιατί για να επιτύχουμε καλή οικονομία, η αντλία δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ υπερδιαστασιολογημένη ούτε πολύ υποδιαστασιολογημένη, δηλαδή το βάλε λίγο μεγαλύτερο λέβητα να είσαι ΟΚ με τις αντλίες δεν παίζει.

-Τέλος, η αντλία για να είναι οικονομική,, πρέπει να επιλεχτεί, τοποθετηθεί και ρυθμιστεί σωστά, μικρές αποκλίσεις στα προηγούμενα, σημαίνουν μεγάλες διαφορές στην κατανάλωση.

μειονέκτημα είναι επίσης η ακριβότερη αρχικά επένδυση που πρέπει να γίνει.

Από εκεί και πέρα , είναι ο οικομικότερος τρόπος θέρμανσης, ασφαλής, συνήθως δεν χαλάνε εύκολα, και επίσης λόγω της 24ωρης θέρμανσης, είναι για μένα η πιο άνετη θέρμανση, χωρίς διακυμάνσεις της εσωτερικής θερμοκρασίας. Θυμάμαι παλιότερα με το πετρέλαιο μία κρύωνα μία ίδρωνα.

Τώρα αν είχα αέριο, δεν θα έμπαινα στη φασαρία και τα έξοδα να αλλάξω σε αντλία, θα το σκεφτόμουνα αν χάλαγε ο λέβητας και μόνο μετά από μελέτη.

Ίσως σκεφτόμουναν να βάλω μία μικρή αντλία πχ 5 KW για διαμέρισμα 120 τμ πχ, για να δουλεύει χοντρικά μέχρι τους 5-7 βαθμούς , και από εκεί και κάτω να παίζει το αέριο.

Επίσης αν θέλουμε ΖΝΧ, η εξίσωση γίνεται αρκετά πιο πολύπλοκη με τις αντλίες. λίγα αλλάζει στο αέριο ή το πετρέλαιο.

Ποσος κοσμος βρισκεται (ακομα) σε ημιτραγικη κατασταση ....

Πηγα να παρω γαλα .... και δυο μπαλκονια ξεχειλιζαν απο νερο.
(μπαλκονια πρωτου οροφου με μαγαζια απο κατω
οπου οι φωτεινες επιγραφες και γυψοσανιδες ειχαν επισης πλυμμηρισει).
Διαμερισματα .... οπου καποιοι λειπουν αρκετες μερες απο αυτα.

ΩΧ, τους κακομοιρους.
Εχουν να πληρωνουν μολις πεσει το τηλεφωνο .... να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ !

Πως να μην σπανε βρυσες και σωληνες ....

Δανειστηκα θερμομετρο απο τον γειτονα και το βαλα κατω απο τρεχουμενο νερο.
Στην αρχη ηταν στους 4 C .... μετα απο μισο λεπτο .... στον 1 C. :blink:
Το οτι εχουμε λιακαδα ... δεν σημαινει τιποτα για την υδροδοτηση.

:icon15:

Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφόρηση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπον,

Εχω νερο στο υπολοιπο σπιτι.

Εφερα Ψυκτικο στο σπιτι (ΝΑΙ, ΨΥΚΤΙΚΟ) που ηξερε ποιες σωληνες να κοψει και να αντικαταστησει
με καινουργια χαλκοσωληνα. Εκανε την θερμοκολληση και τουλαχιστον δεν πλυμμηριζει το μπαλκονι.
Εχω πιεση σε ολο το υπολοιπο σπιτι. Αυριο, θα συνεχισει με τον καυστηρα και συγκεκριμενα μια τσιμουχα
που ειχε κοπει στα δυο (μαλλον απο τον παγο). Ηταν σε ενα απο απο τα δυο σημεια του εναλλακτη που
μπαινοβγαινει νερο. Θα ψαξει αυριο να την βρει. Αν δεν την βρει, θα με χρεωσει μονο τα σημερινα.
Αν την βρει θα ρθει να την εγκαταστησει και βημα-βημα να ψαξει που αλλου εχει προβλημα ο λεβητας.

ΕΑΝ τα προβληματα ειναι πολλα (η αλυτα) .... παμε για αλλον λεβητα. ΕΑΝ δεν ειναι, θα χουμε δωσει
παραταση στον λεβητα μεχρι να βρω χρηματα (γιατι δεν μου περισσευουν τοσα λεφτα) για την αγορα.
Στο μεσοδιαστημα (αμεσα δηλαδη) θα μπορεσω να ψαξω για γυψοσανιδα ωστε να φτιαξω θερμομονωτικο
κλωβο για τις σωληνες κατω απο τον λεβητα. Σημερα, αλλαχθηκαν με καινουργιες μονωσεις ολες οι
παλιες, μισοσκισμενες .... αλλα αν βρω κατι καλυτερο θα του πω να περασει καλυτερες.

Πως τον βρηκα ?

Εκλεινε το μαγαζι (που ειναι στα 10 μετρα απ'το δικο μου) και με ρωταει "σου δουλευει η θερμανση ?"
(μεταξυ σοβαρου και αστειου). Του λεω "Οχι, αλλα εσυ ψυκτικος δεν εισαι ?" .... "Mια χαλκοσωληνα
ξερω να την κολλαω". Και βασικα, αυτο γυρευα (σε πρωτη φαση).

The rest is history .... -bye-

Οι επαγγελματίες ψυκτικοι, αυτοί με το τριετές πτυχίο είναι πολύ καλύτεροι επαγγελματίες από τους υδραυλικους, διότι γνωρίζουν καλά Φυσική κι επίσης για να πάρουν το πτυχίο πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ελέγχουν θερμοκρασίες και πιέσεις.

Προς επιρρωσιν .... :proud:

Back to work.jpg

Ο ψυκτικος εφαγε 2μισυ ωρες χθες (μονο για την επικολληση σωληνων)
και 3μισυ ωρες σημερα (να κυνηγαει καθε τσιμουχα που ειχε κοπει/σπασει
και καθε περονη/κλιπσακι που ειχε παραμορφωθει απο τον παγετο 5 ημερων).
Στις 11 η ωρα (το βραδυ) .... εξηλθε λευκος καπνος :proud:

Το κερασακι στην τουρτα ? ..... 50 ευρω !!!!
"Ελα ρε SR ... 50 ευρω ... μας εχεις φλομωσει στα ψεμματα".
Οποιος θελει του στελνω pm. -bye- Και ας επαληθευσει μονος του.

A ναι ... ο θερμομονωτικος κλωβος θα γινει μολις μπορεσω να ξεκλεψω τον
γυψοσανιδα που εχω βαλει στο ματι. Τον κυνηγανε ΟΛΟΙ. Και οχι μονο αυτον.
Απο σημερα το μεσημερι, ακουω ηλ. τρυπανακια και βλεπω κλωβους σωληνων
στις απεναντι πολυκατοικιες. Ο κοσμος κανει οτι καλυτερο μπορει (τουλαχιστον
για εξωτερικες μοναδες και εγκαταστασεις).

Last edited:
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Μάνο όταν πιάσουν τα κρύα θα το προσέξεις και θα δείς τι γίνεται στη πράξη

Eπειδη ΔΕΝ ξεχναω ερωτησεις (οποτε και αν τεθηκαν) .... τωρα, στα κρυα λοιπον
ο καπναγωγος εβγαζε καυσαερια συνεχομενα επι ΜΙΑ ωρα .... αρα γινοταν καυση.
Πρεπει ομως να επισημανω οτι το σπιτι μου ειχε πιασει πολυ χαμηλες θερμοκρασιες
(ειχα ανοιξει ολα τα παραθυρα !!!). Το εσωτερικο θερμομετρο-ρολοι εδειχνε 10 C.

Μολις πριν μια ωρα (που επαψε να αναβει το αριστερο λαμπακι της καυσης) επαψε
να βγαινει ασπρος καπνος απο τον καπναγωγο και το μονο που ακουσα (γιατι δεν
καθομαι με τις ωρες στο μπαλκονι) ειναι κατι να περιφερεται ανα τακτα χρονικα
διαστηματα (καθε πεντε λεπτα ?) μεσα στο λεβητα. Επειδη κατι ακουω να ρεει
και μεσα στις σωληνες των καλοριφερ .... εικαζω οτι ειναι ο κυκλοφορητης.
ΕΙΚΑΖΩ, δεν ειμαι σιγουρος. Επισης, για να ακουω τοσο καθαρα, νερα να ρεουν
ισως υπαρχει πολυς αερας μεσα στα νερα. Ο ψυκτικος εκανε μια γρηγορη εξαερωση
και τα εξι σωματα και το φαινομενο αμβλυνθηκε (καπως). Πριν φυγει βουτηξε
ενα ασπρο πλαστικο πραγματακι μεσα στα νερα της εξαερωσης απο τα σωματα
και ..... ψιλομαυρισε. Μου ειπε "Μανο, τα νερα σου πρεπει να χουν pH γυρω στο 7
.... ΔΕΝ εχουν .... ψιλοφθειρεται ενας πολυς καλος καυστηρας τζαμπα και βερεσε.
Οταν χαλαρωσω λιγο με τον πανικο των ημερων, θα περασουμε ενα εξαρτημα
που θα φροντισει για αυτο το pH ...."

O λογος σε σενα .... -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Eπειδη ΔΕΝ ξεχναω ερωτησεις (οποτε και αν τεθηκαν) .... τωρα, στα κρυα λοιπον
ο καπναγωγος εβγαζε καυσαερια συνεχομενα επι ΜΙΑ ωρα .... αρα γινοταν καυση.
Πρεπει ομως να επισημανω οτι το σπιτι μου ειχε πιασει πολυ χαμηλες θερμοκρασιες
(ειχα ανοιξει ολα τα παραθυρα !!!). Το εσωτερικο θερμομετρο-ρολοι εδειχνε 10 C.

Μολις πριν μια ωρα (που επαψε να αναβει το αριστερο λαμπακι της καυσης) επαψε
να βγαινει ασπρος καπνος απο τον καπναγωγο και το μονο που ακουσα (γιατι δεν
καθομαι με τις ωρες στο μπαλκονι) ειναι κατι να περιφερεται ανα τακτα χρονικα
διαστηματα (καθε πεντε λεπτα ?) μεσα στο λεβητα. Επειδη κατι ακουω να ρεει
και μεσα στις σωληνες των καλοριφερ .... εικαζω οτι ειναι ο κυκλοφορητης.
ΕΙΚΑΖΩ, δεν ειμαι σιγουρος. Επισης, για να ακουω τοσο καθαρα, νερα να ρεουν
ισως υπαρχει πολυς αερας μεσα στα νερα. Ο ψυκτικος εκανε μια γρηγορη εξαερωση
και τα εξι σωματα και το φαινομενο αμβλυνθηκε (καπως). Πριν φυγει βουτηξε
ενα ασπρο πλαστικο πραγματακι μεσα στα νερα της εξαερωσης απο τα σωματα
και ..... ψιλομαυρισε. Μου ειπε "Μανο, τα νερα σου πρεπει να χουν pH γυρω στο 7
.... ΔΕΝ εχουν .... ψιλοφθειρεται ενας πολυς καλος καυστηρας τζαμπα και βερεσε.
Οταν χαλαρωσω λιγο με τον πανικο των ημερων, θα περασουμε ενα εξαρτημα
που θα φροντισει για αυτο το pH ...."

O λογος σε σενα .... -bye-

Mάνο με το PH είχα πρόβλημα με το θαλασσινό ενυδρείο ,για τα καλοριφερ δεν έχω ιδέα
Πάντως ο ενας χαλκοσωλήνας που σχίστηκε και δημιούργησε το πρόβλημα ήταν πράσινος από μέσα ,πράγμα μη ευχάριστο
Τα υπόλοιπα περι ΡΗ αρμοδιότητα του Εκτορα ...

Σημερα, επειδη ο λεβητας σταματησε να ζεσταινει το νερο χρησης
αντικατασταθηκε ο σενσορας θερμοκρασιας (καμια σχεση με την παγωνια).
Εν τω μεταξυ ο ΒΑΧΙ απο καινουργιος ειχε προβλημα υψηλης θερμοκρασια νερου χρησης.
Το νερο παντα "έκαιγε" και εφτανε 60 βαθμους.

Τωρα με την αλλαγη σενσορα το προβλημα αποκατασταθηκε θεαματικα.
Ρυθμιζω στους 45 βαθμους και το νερο δεν ανεβαινει πανω απο 46.

Ομως ειμαι εξοργισμενος με την εταιρια που εκανε την εγκατασταση.
Επι 10 χρονια ζητουσα λυση στο προβλημα :bigcry: και αυτοι για
να δικαιολογησουν την απροθυμια τους για επισκευη (αγνοια ισως?) μου ελεγαν οτι αηδια
μπορειτε να φανταστειτε. Και ολα αυτα για 10 ευρω ανταλλακτικο.

Προς το παρον τα ευσημα στον αντιπροσωπο της BAXI στην Σταυρουπολη
που μεσα σε δυο μερες με ραντεβου ακριβειας ηρθε και αλλαξε τον σενσορα.
(Ο αρχικος εγκαταστατης που επι 10 χρονια του εχω δωσει επιπροσθετως 500 ευρω
για τις ετησιες συντηρησεις με εγραψε στα φρυδια του)

Last edited:
Σε μένα ήταν σκασμένος σε δύο σημεία ο χάλκινος σωλήνας της παροχής του φρέσκου νερού .Και η υπόλοιπη βλάβη ήταν μια φλαντζα του 0.10 ευρώ της βαλβίδας πλήρωσης .Ηρθε ο τεχνικός που ξέρει τους συγκεκριμένους καυστήρες και σε 20 λεπτά είχαν λυθεί τα πάντα .Βέβαια αυτός ήταν τεχνικός και δεν σακατεύεται με εγκατάσταση σωλήνων ,οπότε περιμένω άλλον να αποκαταστήσει τον χαλασμένο σωλήνα

Ευκολη δουλεια ειναι (η κοπη και συγκοληση χαλκοσωληνα).
Οχι για μενα ! Για αυτους ....

Να προσεξουν λιγο τις αποστασεις (για να μην στραβωνουν,
εστω και λιγο, οι σωληνες) και φυσικα ... την μονωση.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Ευκολη δουλεια ειναι (η κοπη και συγκοληση χαλκοσωληνα).
Οχι για μενα ! Για αυτους ....

Να προσεξουν λιγο τις αποστασεις (για να μην στραβωνουν,
εστω και λιγο, οι σωληνες) και φυσικα ... την μονωση.

Μάνο ,ο σωλήνας μου εξακολουθεί να είναι κομμένος ,αλλά ευτυχώς η θέρμανση δουλεύει κανονικά ,με αντίστροφη πλήρωση που έκανε ο τεχνικός

Mιας και μου στοιχισαν τοσο λιγο οι επισκευες (τις οποιες θεωρω προσωρινες παρα μονιμες)
θα θελα να μου συστησετε (μεχρι να βρω γυψισανιδα) καποιο υλικο (μονωτικο) να τυλιξω τις σωληνες.
Οχι ολες .... αυτες που εξερχονται του λεβητα (κατω). Καποιο υλικο που να καμπτετε και να τρυπιετε
για να μπορω να τα δεσω.

Επισης, θα θελα να αντικαταστησω ενα τριστηλο καλοριφερ (15 x 60 x 90) που μου χει σπασει τα νευρα
(και τον υπνο) απο τους τριγμους καθε φορα που διαστελλεται/συστελλεται. Δεν παλευεται η φαση ...
και μου υπενθυμισε γιατι και πως ξεκινησα να κλεινω την θερμανση το βραδυ > για να κοιμηθω !!!!!
Τα υπολοιπα πεντε σωματα ειναι κατι τουρκικα (μισοτιμη) που μαλλον κανουν την δουλεια τους
χωρις τριγμους και θορυβο. Το ΕΝΑ που εμελλε να βαλω στο υπνοδωματιο με τσακισε ...
"στο σφυροκοπημα" !

(ειμαι ψιλοαϋπνος ... δυο μερες τωρα ... επειδη απαγορευεται να σβησω την θερμανση :icon15:)

Yστεροπληκτρον : Δεν ειναι θεμα πιεσης, ουτε αερα μεσα στο κυκλωμα, ουτε κακου βιδωματος
των ραγων στηριξης στο τοιχο. Τα κοταξα ολα αυτα. Ειναι κατι στα μεταλλα του ιδιου του σωματος.

Last edited:
Δεν με εμπνεει.
Μιλας για την μονωση 18αρας χαλκοσωληνας (υποθετω).
Αστειο πραγμα .... χωρις να ειμαι τεχνικος .... ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ !
Υπαρχει κατι πιο παχυ ?