Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Μήτσε ,οι αυξομειώσεις στην πιέση είναι φυσιολογικές ,αρκεί να μην ξεπερνούν τα 2 ή να πέφτουν κάτω από 1 .Μην ασχολείσαι .Κάνε εξαερώσεις πολλές στα σώματα ,ιδίως τα πιό απομακρυσμένα και αν χρειαστεί μόνο τότε συμπλήρωσε νερό .

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

τα μπαρμπαδιστικα ειναι κωδικοί σφαλματων. RTFM!

Ενα Ε διχως την πανω οριζοντια γραμμουλα, η ενα 2 χωρις την πρωτη καθετη, ειναι κωδικοι σφαλματων ?
Οι κωδικοι σφαλματων, ΟΤΑΝ παιρνει μπρος (ΕΑΝ θελει και με γουσταρει)
ειναι περιπου 20 και ολοι γραμμενοι μεσα στο manual. Αδυνατον να κανεις λαθος.
Τo FE σημαινει "σφαλμα στην διακριση φασης και ουδετερου" , το F3 "σφαλμα ανιχνευσης φλογας" και το Α1 "χαμηλη πιεση νερου".
ΞΕΡΕΙΣ τι να κανεις ! Προς τα που να κινηθεις. ΔΕΝ εισαι τυφλος και αναπηρος.

Μην με εχεις τοσο ΓΤΠΚ ... (απλα δεν ειμαι ΑΕΙτζης :nounder:)

Mάνο ,απ όσο κατάλαβα η σύνδεση σου με το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι σταθερή αλλά γίνεται μέσω σουκο ,οπότε είναι εύλογο να βάζεις τη φάση ανάποδα .
Η πιό απλή λύση είναι η μόνιμη σύνδεση αφού βρεθεί η φάση ,πράγμα πολύ απλό .Η αλλη λύση είναι να σημαδέψεις με μαρκαδόρο [π.χ] πάνω στο θηλυκό σούκο τη φάση και να κάνεις το ίδιο και στο αρσενικό
Να λύνονται ένα -ενα ,απο τα εύκολα .

Δεν εχω προβλημα με την συνδεση, Πετρο ...
εαν κανω λαθος, βγαινω εξω και βλεπω στο καντραν FE.
Αλλα ακομα και ακαταλαβιστικα (ψηφια) να βγαλει ... αλλαζω την πολικοτητα.

Προς το παρον, θα του κανω συντηρηση αυριο (γιατι φοβαμαι αλατα και βρωμιες να μου δημιουργουν ΕΞΤΡΑ προβληματα)
θα σκασω το 50αρακι .... και ΑΝ .... συνεχισει, τοτε αλλαζω καυστηρα. Θελω ομως χρονο να ψαξω και να μου προτεινετε.
Αυτο προσπαθω να κερδισω ... ΧΡΟΝΟ να βρω την βελτιστη φιρμα. Την πιο αξιοπιστη. ΔΕΝ γινεται να μην υπαρχει ... !

Ariston !
Στα 20 μετρα δεξια απο την εισοδο της πολυκατοικιας !
Κοντυτερα ... και μπηκε σπιτι μου :laugh:

Αλλα ΜΗΝ με ρωτησεις αν εμπιστευμαι τον μαγαζατορα.
ΚΑΙ ψυκτικος ειναι ΚΑΙ υδραυλικος ειναι ΚΑΙ καυστηρατζης ειναι ΚΑΙ φιλτρα νερου πουλαει !
Τωρα, τελευταια, ρωτησε την διαχειριστρια αν εχουμε χωρο στην ταρατσα για ηλιακους συλλεκτες.

Ε ... Ok .... εσυ θα τον εμπιστευοσουν ?

Α sorry ...
κατι αλλο εννοειτε εσεις !

Mισο λεπτο να ψαξω το νετ :rolleyes:

Nαι, το πλησιεστερο εξουσιοδοτημενο service ειναι στο γηπεδο του ΠΑΟΚ.
Δεν το βλεπω και πολυ κοντα, με βολευει ? Στα 15 λεπτα με γρηγορο περπατημα.

Εννοώ ,πχ, ότι δεν αγόρασα ξανά Bosch/Siemens/Pitsos συσκευή στο σπίτι όταν τηλεφώνησα στο εξουσιοδοτημένο σέρβις στον Βόλο και μου ζήτησε να του πάω το πλυντήριο πιάτων στο εργαστήριο.

Ariston !
Στα 20 μετρα δεξια απο την εισοδο της πολυκατοικιας !
Κοντυτερα ... και μπηκε σπιτι μου :laugh:

Αλλα ΜΗΝ με ρωτησεις αν εμπιστευμαι τον μαγαζατορα.
ΚΑΙ ψυκτικος ειναι ΚΑΙ υδραυλικος ειναι ΚΑΙ καυστηρατζης ειναι ΚΑΙ φιλτρα νερου πουλαει !
Τωρα, τελευταια, ρωτησε την διαχειριστρια αν εχουμε χωρο στην ταρατσα για ηλιακους συλλεκτες.

Ε ... Ok .... εσυ θα τον εμπιστευοσουν ?

Μάνο ,προσωπική εμπειρία .
Ο καυστήρας μου είναι Vaillant και τοποθετήθηκε το 2005 αν θυμάμαι καλά .
Μέχρι σήμερα τα έξοδα είναι στη μεγάλη παγωνιά αλλάχτηκε ένα ανταλλακτικό κάπου 20 ευρώ .
Προχθές του έκανα το πρώτο του σέρβις ,κόστος 50 ευρώ [καλά μη βαράτε το άργησα λίγο]

Ο ίδιος ακριβώς τύπος καυστήρα ,στην αδελφή μου ,χρειάστηκε πάρα πολλά σέρβις +εξτρα φίλτρα κλπ,κλπ με κόστος πάνω από 500-600 σε επισκευές .
Πρίν δύο χρόνια αλλάχθηκε και ο καινούργιος ,πάλι ίδια μάρκα,δουλεύει χωρίς πρόβλημα .

Κατσε βρε Πετρο ... αν βρισκοσουν στην θεση μου και χρειαζοταν (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειαζοταν) να αλλαξεις καυστηρα
θα λεγες "μπαινω στο πρωτο μαγαζι, παιρνω οποια μαρκα βρω μπροστα μου, και αν ειμαι ατυχος ... περιμενω την
επομενη φορα που θα αλλαξω καυστηρα ?"

Δηλαδη, ενταξει ... να μπαινουμε λιγο και στην θεση του αλλου .... εγω ειμαι σε φαση που θα ΤΣΟΥΞΕΙ το μπαγιοκο.
Δεν ειμαι σε κατοπινο χρονο.

Κατσε βρε Πετρο ... αν βρισκοσουν στην θεση μου και χρειαζοταν (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειαζοταν) να αλλαξεις καυστηρα
θα λεγες "μπαινω στο πρωτο μαγαζι, παιρνω οποια μαρκα βρω μπροστα μου, και αν ειμαι ατυχος ... περιμενω την
επομενη φορα που θα αλλαξω καυστηρα ?"

Δηλαδη, ενταξει ... να μπαινουμε λιγο και στην θεση του αλλου .... εγω ειμαι σε φαση που θα ΤΣΟΥΞΕΙ το μπαγιοκο.
Δεν ειμαι σε κατοπινο χρονο.

Που έγραψα κάτι τέτοιο Μάνο ;
Πολύ καλά κάνεις και το ψάχνεις ,αλίμονο αν δεν τό έκανες .
Απλά εγώ σου παρέθεσα την εμπειρία μου .

O καυστηρατζης εδεησε (και ηρθε σημερα) .... 23 μερες ΜΕΤΑ !

Λοιπον, ΤΡΥΠΗΣΕ το δοχειο διαστολης ! (κοστος 50 ευρω)
Αυτα αντεχουν δεκα χρονια (το αναφερει και στο manual).

Παρηγγειλα απο την Gauzer Termomax (Αθηνα) και θα μου ρθει
με courier μεχρι την Δευτερα το απογευμα. Τριτη πρωι ....
θα ξαναπερασει ο καυστηρατζης.

Ο οποιος (αν κρινω απο σβελταδα) ... θα μου ρθει των Θεοφανειων ! :nounder:
Δεν πειραζει ! Θα κοιμαμαι με το δοχειο αγκαλιτσα :sleep: ... να με ζεσταινει ! :rolleyes:

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

O καυστηρατζης εδεησε (και ηρθε σημερα) .... 23 μερες ΜΕΤΑ !

Nα με συμπαθάς Μάνο μου αλλά κάτι τέτοιοι βρίσκουν και τα κάνουν. Να του τύχει κάτι τη μέρα που'χατε κανονίσει, να το καταλάβω (αν και αν ήταν επαγγελματίας θα σ'ενημέρωνε ή θα έστελνε κάποιον άλλον να κάνει την προεργασία).

Αν το'κανε και δεύτερη μέρα, θα του'λεγα καλά Χριστούγεννα και θα άνοιγα τον Χρυσό Οδηγό.

23 μέρες;