Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Υποστήριξη σημαίνει:
1. υπάρχει το ανταλλακτικό άμεσα
2. Είναι λογικό σε τιμή
3. Υπάρχει στην πόλη σου

όλα τα παραπάνω φυσικά προϋποθέτουν μάστορα που να ξέρει.

Γενικά βρίσκεις αξιόπιστο μάστορα και διαλέγεις λέβητα που να βρίσκεις άμεσα ανταλλακτικά.
Ο υδραυλικός της γειτονιάς ...δεν παίζει.
Πως να στο πω.
Διαλέγεις πχ εταιρεία ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΟΑΕΡΙΟΘΕΡΜ Α.Ε.

Δυστυχώς σήμερα πολλοί ρωτάνε στον υδραυλικό της γειτονιάς που εκτός από βρύσες μπάνιου έβαλε στη βιτρίνα και έναν λέβητα.

όταν το 2017 πάγωσε η Θεσσαλονίκη, ο Wiessmann αν και γερμαναράς με έστησε 15 μέρες για να έρθει το ανταλλακτικό.
Αυτά τα ρωτάς πριν ψωνίσεις. Και δεν ρωτάς την εταιρεία που πουλάει λέβητες, ρωτάς 5 εγκαταστάτες.

Βρηκα εναν μηχανικο ΑΠΘ ο οποιος ομως ... ΔΕΝ ειναι απλος εγκαταστατης. Παιρνει το κατιτις του
απο BAXI, Bosch, Sime, Wilo και Wolf (τον εγραψα παραπανω). Οποτε αδεκαστος ... ΔΕΝ ειναι !
Ομως ο απλος εγκαταστατης που δεν παιρνει ποσοστα απο πουθενα ... ειναι και μαστροχαλαστης.
Δηλαδη, ειναι καποιος που ξεκινησε ως υδραυλικος και μετα ... το γυρισε σε μηχανικος της NASA.
Να παω σε επωνυμη εταιρεια, Ok ! Ομως, απο την ελαχιστη εμπειρια που εχω (γενικα απο μαστορους)
ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, δηλαδη οι καλοι, αυτοι που εστησαν την εταιρια ... αλλα οι μαθητευομενοι τους.
Και αυτοι οι μαθητευομενοι μαθαινουν πανω στου κασιδη το κεφαλι (namely mine).
Να απαιτησω να ρθουν οι ιδιοι .... καλυτερα να απαιτησω ο Λευκος Πυργος να βαφτει φουξια.
Πολλα θεματα με τους καυστηρες ΔΕΝ ειναι ποσο γρηγορη εξυπηρετηση ΘΑ παρεχουν ... αλλα ...
ποσο ΚΑΛΑ εγινε η αρχικη δουλεια, δηλαδη η εγκατασταση. Θελει προσοχη, αργοπορια και ηρεμια.
Ιδιοτητες που ΔΕΝ απαντωνται στο συγχρονο ελληνικο επιχειρηματικο γιγνεσθαι (μαλλον το αναποδο).
Ηθελα να τους καλεσω καλοκαιρι, που ξερω οτι μενουν ΧΩΡΙΣ δουλεια ... για να αξιωσω αργη εγκατασταση
και ΑΡΑ προσεκτικοτητα. Ομως με προλαβαν οι εξελιξεις. Σε 15-20 μερες πρεπει να αλλαξω λεβητα.
Ηδη πνεει τα λοισθια. Οποτε ... ΠΩΣ στα κομματια θα αξιωσω προσεκτικη δουλεια (με πολυτελεια χρονου) ?

Οσον αφορα φιρμες ...
σημερα ρωτησα αλλον εναν γειτονα (απο την απεναντι πολυκατοικια) και μου ειπε οτι εβαλε Sime !
Εφτα χρονια τωρα, μονο μια φορα ηρθαν και του καθαρισαν το φιλτρο συμπυκνωματων.
Εγκαταστατες (που να μην προωθουν συγκεκριμενες μαρκες) ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΚΟΜΑ.
Ολοι καποια φιρμα προωθουν. Ομως θα ψαξω καλυτερα (απο αυριο, γιατι μεσα στις γιορτες ...
ποιον να τηλεφωνησεις και ποιος να σου απαντησει).

Ρε μπαγάσα SR, πριν 4 χρόνια άνοιξες το νήμα για πρόβλημα με τον καυστήρα σου. Ακόμα τραβιέσαι ? - Δεν έχεις βρει ακόμα λύση ?
Τουλάχιστον δώσε μάρκα και μοντέλο, αν χρειαστούμε καυστήρα, να προτιμήσουμε οποιονδήποτε άλλον αντι γι'αυτόν... :) :) :)

Γενικως, ειμαι της τμηματικης αντικαταστασης .... και ΟΧΙ της συνολικης αναβαθμισης (για οικονομικους λογους).
Ο καυστηρας της συμφορας ειναι ο TermoMax ΙΝΚΑ 24Κ (απο Hungary). Mε εντυπωσιασε ο μαντεμενιος λεβητας
(αμα τον εβλεπες θα συμφωνουσες μαζι μου) αλλα ενας καυστηρας, δυστυχως η ευτυχως, εχει και αλλα εξαρτηματα.
Στα περισσοτερα, λοιπον, απο αυτα, με προδωσε. Κυριως στην ηλεκτρονικη πλακετα, μετα στον κυκλοφορητη, μετα
στις τσιμουχες (που ηταν λιγο ιδιαιτερες), μετα στα σημεια που βιδωνουν οι εξωτερικες σωληνες μεσα στον λεβητα
και εσχατως .... στο δοχειο διαστολης.

btw δοχείο διαστολής έχουν όλες οι εγκαταστάσεις και δεν έχει σχέση με τα συμπυκνώματα. Επιπλέον είμαι σχεδόν σίγουρος πως ίσως και τα μισά τέτοια δοχεία να είναι χαλασμένα η "αφούσκωτα" παρόλα αυτά κουτσά στραβά αν ουσιαστηκά δεν λειτουργεί το δοχείο το σύστημα δουλεύει...(μέσες άκρες)

Το ότι εσύ βάζεις κάθε τόσο νερό δεν μπορεί να οφείλεται στη σχισμένη μεμβράνη που έχει βγάλει το δοχείο off (αν και μπορεί να συμβάλει σε αυτό αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό). Άρα κάπου έχεις και επιπλέον διαρροή.
Που αν δεν είναι εμφανής κάπου, μπορεί και να είναι εσωτερικά στον εναλλάκτη κτλ. Άρα μάλλον καλύτερα και που δεν πήρες το δοχείο.

Όσο για τον αισθητήρα που λες στο δοχείο, άσε που δεν μπορώ να φανταστώ τι κάνει εκεί, αλλά και σε ένα pdf που νομίζω είναι το σωστό του λέβητά σου δεν βρήκα τίποτα τέτοιο στο σχέδιο.

Τοτε .... μου ειπε μπαρουφες ο καυστηρατζης. Μετεφερα οτι ακουσα !

Το οτι το συστημα (ο καυστηρας) δουλευει, ΑΚΟΜΑ και με το δοχειο διαστολης λαβωμενο
το γνωριζω απο πρωτο χερι. ΑΥΤΗ την στιγμη εχω θερμανση μεσα στο σπιτι. Αρα ? ....
Ομως βγαινω εξω καθε τρεις ωρες να κανω πληρωση νερου. Καπου στα μισα της νυχτας
σταματαει η θερμανση (αφου σταματαει η καυση, αφου η πιεση πεφτει κατω απο 0.5 bar).
Ομως μεσα σε 4 ωρες ΔΕΝ προλαβαινει να πεσει (παρα πολυ) η θερμοκρασια δωματιου !!!!
Την αλλη μερα το πρωι ... το καντραν δειχνει A1 (που σημαινει χαμηλη πιεση) και βγαινω εξω
(ζεστος ζεστος απο το παπλωμα) και ξανακανω πληρωση. Ειναι λιγο δυστυχια η ολη φαση.

Αλλα, ακομα και ετσι .... δεν μπορω να πω οτι ΔΕΝ εχω θερμανση !

Το δοχειο διαστολης ειναι για να παιρνει τις διαστολες του νερου και να υπαρχει σταθερη πιεση. Σε ενα τρυπιο δοχειο δεν υπαρχει διαρροη απο αυτο αλλα στην ουσια αντι να υπαρχει ενας θαλαμος με αερα και ενας με νερο, λογω χαλασμενης - τρυπιας μεμβρανης το δοχειο εχει μονο νερο.
Χωρις το δοχειο σε λειτουργια πλεον, το συστημα ανεβαζει πιεση οταν ανεβαινει η θερμοκρασια του νερου και σκαει η βαλβιδα εκτονωσης με αποτελεσμα να αδειαζει το νερο του κλειστου κυκλωματος. Στη συνεχεια, οταν το νερο κρυωνει γιατι εχει πιασει θερμοκρασια, πεφτει η πιεση κατω απο τα προβλεπομενα και ο λεβητας βγαζει βλαβη. Και γιαυτο μετα χρειαζεται πληρωση.
Οι αυτοματοι πληρωσης δεν αντικαθιστουν το δοχειο. Και δεν ειναι και σιγουρη η σωστη λειτουργια τους. Σε ευλογο χρονικο διαστημα θα χρειαστουν αλλαγη.

Επιμενω οτι μου φαινεται πολυ παραξενο το δοχειο να εχει αισθητηρα. Ο τεχνικος που ηρθε τον ηξερε το λεβητα ή σου ελεγε βλακειες; εχει τυχει μετα απο θεματα να ερθει στη μανα μου "ο τεχνικος φιλος της φιλης" της να καθαρισει το λεβητα και το δικτυο και να μας πει οτι χρειαζεται να βαλουμε φιλτρο γιατι το δικτυο ειναι μεσα στη βρωμια και φταιει η βρωμια που για το προβλημα. Ο ανθρωπος φιλοτιμα εφαγε κοντα τέσσερεις ωρες σπιτι της για να παρει τα 40 ευρω... Με τα πολλα το προβλημα παρεμεινε και η "ενδεδειγμενη λυση ηταν η αλλαγη λεβητα". Γελαει ο κοσμος.
Μετα φωναξα το δικο μου και οπως προεκυψε ο τυπος δεν ηξερε το λεβητα. Δεν ειχε βρει τα φιλτρα. Και δεν τα ειχε καθαρισει... Και θα αλλαζαμε λεβητα, κοντα ατο χιλιαρικο για το μ@λ@κ@ που ηταν ή ασχετος ή απατεωνας. Το σκεφτομαι και εκνευριζομαι.

Αν έφτανε η πίεση μέχρι να ανοίξει τι βαλβίδα εκτόνωσης θα το είχε καταλάβει μέχρι τώρα (θέλω να πιστεύω). Και δεν είναι σίγουρο πως θα φτάσει τα 3bar.
Εμένα πχ με ξεφούσκωτο δοχείο εντελώς δεν μπορούσε να φτάσει τα 3 bar με πίεση κρύος 1.5.

ρε Μάνο, νερό να φεύγει κάπου δεν βλέπεις?

Aπο την παροχη (σωληνα) που αδειαζουν το φιλτρο συμπυκνωματων ΚΑΙ το δοχειο διαστολης.
Μεσα στον καυστηρα αυτα τα δυο εχουν ξεχωριστες διαδρομες (σωληνες) αλλα ενωνονται λιγο πριν βγουν.

Επιμενω οτι μου φαινεται πολυ παραξενο το δοχειο να εχει αισθητηρα. Ο τεχνικος που ηρθε τον ηξερε το λεβητα ή σου ελεγε βλακειες; εχει τυχει μετα απο θεματα να ερθει στη μανα μου "ο τεχνικος φιλος της φιλης" της να καθαρισει το λεβητα και το δικτυο και να μας πει οτι χρειαζεται να βαλουμε φιλτρο γιατι το δικτυο ειναι μεσα στη βρωμια και φταιει η βρωμια που για το προβλημα. Ο ανθρωπος φιλοτιμα εφαγε κοντα τέσσερεις ωρες σπιτι της για να παρει τα 40 ευρω... Με τα πολλα το προβλημα παρεμεινε και η "ενδεδειγμενη λυση ηταν η αλλαγη λεβητα". Γελαει ο κοσμος.
Μετα φωναξα το δικο μου και οπως προεκυψε ο τυπος δεν ηξερε το λεβητα. Δεν ειχε βρει τα φιλτρα. Και δεν τα ειχε καθαρισει... Και θα αλλαζαμε λεβητα, κοντα ατο χιλιαρικο για το μ@λ@κ@ που ηταν ή ασχετος ή απατεωνας. Το σκεφτομαι και εκνευριζομαι.

Καπως ετσι ειναι και στην δικη μου περιπτωση.
Δηλαδη, ο καθε τεχνικος εχει πεταξει μια δικη του εκδοχη (για το οτιδηποτε) το οποιο,
ΩΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΧΑΝΟΣ οχι απλως το εχαψα αλλα και το αναπαρηγαγα (μπας και παρω feedback).
Πρεπει να καταλαβει κατι ο φιλτατος Δημητρης (Supersonic) ...

... oποιος δεν περασε απο ΑΕΙ/ΤΕΙ η καποια σοβαρη τεχνικη σχολη ... να εξασκηθει στην κριτικη σκεψη
(και ΟΧΙ .... δεν μπορεις μονος σου να φτασεις σε ενα τετοιο επιπεδο ευθυκρισιας) θα ΚΑΤΑΠΙΕΙ οτιδηποτε
δεν γνωριζει η του ειπωθηκε για πρωτη φορα. Γιατι εκει, που σε σας, μονο μια παπαντζα αρκει για να βαλετε
μπρος την κριτικη σκεψη ... σε ΜΑΣ τους απαιδευτους ... τους απειθαρχητους επαγωγικα ...

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΠΑΠΑΝΤΖΕΣ πριν αρχισουμε να ψυλιαζομαστε οτι κατι δεν παει καλα.

Παραδειγμα :
επρεπε να περασουν τουλαχιστον 6 η 7 χρονια (αλλωστε αν καποιος με διαβασει εδω μεσα θα καταλαβει)
για να αρχισω να ψυλλιαζομαι ενα σεναριο που ηταν αδυνατο να το αντιληφθω πανω στον χρονο.
Ολοι οι υδραυλικοι που περασαν απο το καυστηρα μου (3 η 4, αρχιζω να ξεχναω, ας πουμε 3) αναθεματισαν τα
ηλεκτρονικα (την πλακετα) γιατι ΕΥΛΟΓΑ αυτη εβγαζε τα μπαρμπαδιστικα στον καντραν (και ΟΧΙ, τα μπαρμπαδιστικα
δεν αντιστοιχουν σε κωδικο λαθους, το γραφω για τον Δημητρη που επεμενε RTFM).

Πριν απο ενα 4μηνο αρχισα να παρατηρω οτι ΠΡΩΤΑ επεφτε η πιεση στα 0.6/0.5 bar και ΜΕΤΑ εβγαζε μπαρμπαδακια
το καντραν. Π-Α-Ν-Τ-Α. Που σημαινει (μεχρι και αυτο να αποδειχθει μπαρουφα) οτι το δοχειο διαστολης ισως να εχανε
ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ τα τελευταια 6 χρονια (και οχι μονο το τελευταιο 4μηνο η 6μηνο). Φυσικα και ΔΕΝ μπορω να το αποδειξω
αλλα ... υπαρχει μια ορισμενη διαδοχη γεγονοτων. Πρωτα η υποπιεση και μετα τα μπαρμπαδακια στο καντραν.
Ομως εγω κρατηθηκα σε αυτα που μου ειπαν οι "υπευθυνοι". Οποιαδηποτε δικη μου εκτιμηση δεν ειχε γνωστικη
βαση.

Γιατι δεν εβλεπα κατι τετοιο τα τελευταια 6 χρονια ?
ΓΙΑΤΙ κλειδωσα εμπειρικα ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΩ ΤΟ ΚΑΝΤΡΑΝ δηλαδη τα ηλεκτρονικα και ποτε (η σχεδον ποτε) δεν εριχνα
μια ματια στο μανομετρακι (και εκει που ειναι ... fuckto). Ναι αλλα μπορουσε και το καντραν να δειξει την πιεση !
Απο την πρωτη μερα που το αγορασα ... ειχε προβλημα. Ποτε δεν εδειχνε την σωστη τιμη. Οι τεχνικοι μου συνεστησαν
να κοιταω το μανομετρακι αλλα επρεπε να σκυβω, οποτε .... απο δω παν και οι αλλοι (γεια σας και να μας γραφετε).
Η συνηθεια να ΜΗΝ κοιταω το μανομετρακι (εχω και δυο δισκοκηλες) εξελιχθηκε σε ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.

Οταν πια τον προηγουμενο Ιουνιο ειδα νερο να τρεχει (απο κει που ειπα) σε σημειο να κολυμπας στο μπαλκονι
τοτε ηταν η ΠΡΩΤΗ φορα που εδεησα να σκυψω και να δω και το μανομετρακι. Δηλαδη μετα απο 7 η 8 χρονια !

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 Η 8 ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!!!!!!! Και τοτε αρχισα να μπορω να κανω συσχετισμο αναμεσα στην πιεση
και την δυσλειτουργια του καντραν. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ. Αν θελετε μια ΜΗ-εμπεριστατωμενη ερμηνεια : τα ηλεκτρονικα
αν ΔΕΝ εχουν καποιες συγκεκριμενες τιμες εκκινησης (....) εξαναγκαζουν την πλακετα (η το καντραν) σε ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ.

Ενας παιδεμενος (με μορφωση ΑΕΙ) τι θα κανε ? Σιγουρα δεν θα βρισκε τους συσχετισμους με την πρωτη.
Αλλα ΛΟΓΩ ΠΑΙΔΕΥΣΗΣ θα το βρισκε σε εξεφτελιστικα συντομοτερο χρονικο διαστημα. ΕΦΤΕΛΙΣΤΙΚΑ συντομοτερο.
Πανω στον χρονο, πανω στο 4μηνο, πανω στην βδομαδα ... δεν εχει σημασια .... σιγουρα ΟΧΙ στα 6 η 7 χρονια !

DOES IT COMPUTE TO SOME PEOPLE :furious3:.... η πρεπει να το κανω bebelac για μωρακια ? :icon15:

Γιατι
1) δεν βγαινω στο μπαλκονι (παρα μονο τους ζεστους μηνες),
2) δεν ετρεξε ΠΟΤΕ τοσο νερο οσο απο τον Ιουνιο και μετα,
3) μεσολαβησαν και αλλες αιτιες προβληματων μεσα σε 6 η 7 ετη
(πλημελλως μονωμενοι χαλκοσωληνες, παγωνιες στους -10 C,
τσιμουχες που σχιστηκαν, ενας ιδιοτροπος κυκλοφορητης της Wilo
... και δεν θυμαμαι τι αλλο ... :icon15:)

Δημητρη
εννοειται οτι η δεουσα λυση για στεγανοτητα ειναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ.
Ομως, η λυση της εσωτερικης τοποθετησης καυστηρα ... για μενα τουλαχιστον, ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.
Αυτα γινονται .... ΠΡΙΝ μπεις μεσα στο διαμερισμα. Δεν βαζεις την Αρτα με τα Γιαννενα στο σπιτι
και μετα ... βαζεις και εναν καυστηρα μεσα.

Επισης, συντρεχουν και αλλοι λογοι για το ΑΝ θα μπει μεσα.
1) πρεπει να εχεις αποθηκουλα ... και δεν εχουν ολα τα διαμερισματα αποθηκουλα.
2) πρεπει να ΜΗΝ σε ενοχλει (ακουστικα) ενας καυστηρας που παιρνει μπρος καθε λιγο και λιγακι.
3) πρεπει να σε εμπνεει μια κουζινα η ενα WC ωστε να τολμησεις να βαλεις καυστηρα εκει μεσα.
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΜΟΙ. Εγω, ισως απο κακως εννοουμενο φοβο, δεν θα το βαζα εκει ΠΟΤΕ.
Ισως επειδη (κακως ξαναλεω) ενας καυστηρας, στην δικη μου αντιληψη, συνδεεται με ενδεχομενο
<<ΜΠΑΜ>>. Εαν ειναι να συμβει, ΕΞΩ, στο μπαλκονι (η εστω στην αποθηκη) αλλα ΟΧΙ μεσα στον
κατοικησιμο χωρο. Μπορει να μην ειναι καν μπαμ, αλλα καποια διαρροη μονοξειδιων πριν βγουν
στον καπναγωγο. Δεν θα κατσω να το ψαξω .... Ο-Ξ-Ω .... ΟΛΟΙ !

Και υπαρχουν και αλλοι λογοι που η εσωτερικη τοποθετηση ειναι ολιγον απαγορευτικη
στο μικροαστικο τοπιο των απειρων μικρων διαμερισματων στην επικρατεια μιας μεγαλουπολης.

Λοιπον, (κουβεντα κανουμε, ετσι κι αλλιως σκατουλες θα φαω, οτι καυστηρα και να παρω)
βγηκα στο μπαλκονι του γειτονα και μπορεσα να δω την μαρκα πανω στον καυστηρα του.

WESTERN !

"Aμερικανικος ?"
"Oχι, ιταλικος !"
"Τι ιταλικος ? Αμερικανικος μου ακουγεται " ...
"Οχι, ιταλικος και αγοραστηκε τρια χρονια προτου ερθεις εσυ" (εγω ηρθα πριν 10 χρονια, αρα 13 χρονια πριν).
"Οκ, εστω ... ξερεις αν ειναι συμπυκνωσης ?"
"Α, επεσες στην περιπτωση, δεν ξερω"
"Το ανοιξες ποτε να δεις μεσα ?"
"Οχι"
"Ποσα εδωσες ?"
"9 κατοσταρικα, το 2007"
"Και η τσιμεντοσανιδα που εντυσες τα παντα τριγυρω του ?"
"Α, αυτα ειναι μεσα στο συνολικο κοστος της ανακαινισης, καπου 20 χιλιαδες ευρω"
"Και πως θα μαθω εγω ποσο στοιχισε ΜΟΝΟ η τσιμεντοσανιδα ?"
"Δεν θα βρεις, ρωτησαν την γυναικα μου ΕΑΝ ηθελε να ντυσουν και τις σωληνωσεις εξω
και τους ειπε ναι"
"Καλα, δεν ρωτησε η γυναικα σου το επιπλεον κοστος ?"
"Δεν υπηρξε επιπλεον κοστος, ηταν ΟΛΑ μεσα στο συνολικο κοστος"

Εντωμεταξυ ψαχνω στο Skroutz για καυστηρες Western ... ΔΕΝ υπαρχει καμια τετοια φιρμα.
Μαλλον επρεπε να ζητησω προσκεκτους (αλλα θα εψαχνε ο chief καμια ωρα να μου το βρει
οποτε καλυτερα που δεν τον εβαλα στον κοπο).

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Επισης, συντρεχουν και αλλοι λογοι για το ΑΝ θα μπει μεσα.
1) πρεπει να εχεις αποθηκουλα ... και δεν εχουν ολα τα διαμερισματα αποθηκουλα.
2) πρεπει να ΜΗΝ σε ενοχλει (ακουστικα) ενας καυστηρας που παιρνει μπρος καθε λιγο και λιγακι.
3) πρεπει να σε εμπνεει μια κουζινα η ενα WC ωστε να τολμησεις να βαλεις καυστηρα εκει μεσα.
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΜΟΙ.

δεν ισχύουν αυτά που λες.
1. δεν μπαίνει σε αποθηκούλα. Στην κουζίνα μπαίνει, όπως το ψυγείο και ο απορροφητήρας.
2. Ενας σύγχρονος δεν κάνει περισσότερο θόρυβο από ένα ψυγείο
3. Τόλμη δεν χρειάζεται. Μελέτη χρειάζεται. Ο αεραγωγός βγαίνει έξω και η απορροή του στην αποχέτευση

Το θέμα είναι να το κάνεις σωστά.
Με το μαστρο Μήτσο ....δεν

Το μόνο που ισχύει είναι ότι πρέπει να το κάνεις όταν μπαίνεις σε σπίτι καινούργιο ή έστω κάνεις ανακαίνιση.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Λοιπον, (κουβεντα κανουμε, ετσι κι αλλιως σκατουλες θα φαω, οτι καυστηρα και να παρω)
βγηκα στο μπαλκονι του γειτονα και μπορεσα να δω την μαρκα πανω στον καυστηρα του.

WESTERN !

Μάλλον δεν άκουσες καλά ή δεν είχε ιδέα ο γείτονας (όπως δεν είχε για τίποτα - όλα η γυναίκα του τα ήξερε)

http://www.aircoline.gr/E37690AB.el.aspx

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

2. Ενας σύγχρονος δεν κάνει περισσότερο θόρυβο από ένα ψυγείο

Λαθος ! .... ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ !
Μαλλον δεν εχεις ακουσει τα db ενος μαντεμενιου καυστηρα.
Ας ησουν εδω ... και θα σου λεγα ! Δυο τοιχοι με γλιτωνουν απο τρελλοκομειο ! ΔΥΟ !

ο δικός μου για την ώρα είναι κάτι περισσότερο από ψίθυρος.
Αφού πάω κοντά του να σιγουρευτώ ότι δουλεύει.

Κοίτα σήμερα θα ψωνίσεις.
Δεν πιστεύω να πάρεις μοντέλο 2007

Καποια πραγματα θα ειναι καλυτερα, καποια χειροτερα.
Αναμεσα σ'αυτα που θα ειναι χειροτερα ειναι σιγουρα
και η απαξιωση του μαντεμενιου καυστηρα.
Μονο και μονο επειδη κανει θορυβο.

Αφου το 90% των αγοραστων, ΕΞΩ τους ειχαμε τοσα χρονια.
Ποσο μας πειραζε πια ? ΠΟΣΟ ?

Τεσπα, δεν εχει νοημα η κουβεντα γυρω απο μαντεμενιο καυστηρα.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ.