Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Οι περισσοτεροι καυστήρες, ανάλογα απο την καπνοδόχο που θα τους βάλεις μετατρέπονται και για εσωτερική εγκατάσταση.
Το θέμα είναι όμως οτι με τους καυστήρες εξω έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο (και οι εγκαταστάτες φυσικά) για διαρροη φυσικού αερίου. Δεν έχουμε καθόλου σωληνώσεις φυσικού αερίου στο χώρο που ζούμε.
Αξία ανεκτίμητη κατα τη γνώμη μου.
Και σήμερα να επέλεγα παλι το ίδιο θα επελεγα.

Το θέμα είναι όμως οτι με τους καυστήρες εξω έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο (και οι εγκαταστάτες φυσικά) για διαρροη φυσικού αερίου.

Νομιζω οτι αυτο το θεμα ρυθμιζεται με διπλο ανιχνευτη διαρροης φυσικου αεριου.
και διπλες οπες εξαερισμου στον τοιχο προς το περιβαλλον.

Υπαρχει και μια δημοσιευση για το θεμα:
Γιατί οι λέβητες φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι υπαίθριοι και πάγωσαν;

Αν και είχα τον θερμοστατη ρυθμισμένο στους 22.5 η νύχτα του Σαββάτου ήταν πολύ ψυχρή και έτσι ενώ άλλες νύχτες αναβοσβηνε ο καυστηρας , στην διάρκεια της νύχτας αυτής τον πρόλαβε ο πάγος.
Μετά από συνεννόηση με τον τεχνικό βγήκαμε με τα σεσουάρ για να ζεσταίνουμε τις σωλήνες.
Στο εικοσάλεπτο βλέπαμε να βγαίνουν τα παγάκια από τον σωλήνα εξαγωγής και κάπου εκεί έσβησε το error και ο καυστηρας πήρε μπρος.
Παρατηρώντας όμως την αδυναμία θέρμανσης του νερού συνεχίσαμε με τα σεσουάρ ( τα σώματα όμως είχαν αρχίσει να ζεσταίνονται)
Μετά από κανένα εικοσάλεπτο σπάει ο σωλήνας παροχής νερού προς τον καυστήρα και κάπου εκεί τελείωσε άδοξα η προσπάθεια.
Τώρα περιμένουμε κάποια στιγμή να ρθει ο τεχνικός ενώ είμαστε ήδη στην πέμπτη μέρα με μόνη θέρμανση τα κλιματιστικά.
Μαζί με την επισκευή αυτό που έχω σκοπό να κάνω για να μην έχω πάλι τα ίδια στο μέλλον είναι μια κατασκευή με γυψοσανιδα με επιπλέον μόνωση ( θα ρωτήσω τι είδους θερμομονωτικα υλικά θα πρέπει να βάλω εντος της γυψοσανιδας).

Πάντως απο την εταιρεία που ρώτησα με ενημέρωσαν πως είναι 6 τεχνικοί που τρέχουν να καλύψουν 420 κλησεις.
Έχουμε μέλλον.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Αν και είχα τον θερμοστατη ρυθμισμένο στους 22.5 η νύχτα του Σαββάτου ήταν πολύ ψυχρή και έτσι ενώ άλλες νύχτες αναβοσβηνε ο καυστηρας , στην διάρκεια της νύχτας αυτής τον πρόλαβε ο πάγος.
Μετά από συνεννόηση με τον τεχνικό βγήκαμε με τα σεσουάρ για να ζεσταίνουμε τις σωλήνες.
Στο εικοσάλεπτο βλέπαμε να βγαίνουν τα παγάκια από τον σωλήνα εξαγωγής και κάπου εκεί έσβησε το error και ο καυστηρας πήρε μπρος.
Παρατηρώντας όμως την αδυναμία θέρμανσης του νερού συνεχίσαμε με τα σεσουάρ ( τα σώματα όμως είχαν αρχίσει να ζεσταίνονται)
Μετά από κανένα εικοσάλεπτο σπάει ο σωλήνας παροχής νερού προς τον καυστήρα και κάπου εκεί τελείωσε άδοξα η προσπάθεια.
Τώρα περιμένουμε κάποια στιγμή να ρθει ο τεχνικός ενώ είμαστε ήδη στην πέμπτη μέρα με μόνη θέρμανση τα κλιματιστικά.
Μαζί με την επισκευή αυτό που έχω σκοπό να κάνω για να μην έχω πάλι τα ίδια στο μέλλον είναι μια κατασκευή με γυψοσανιδα με επιπλέον μόνωση ( θα ρωτήσω τι είδους θερμομονωτικα υλικά θα πρέπει να βάλω εντος της γυψοσανιδας).

Πάντως απο την εταιρεία που ρώτησα με ενημέρωσαν πως είναι 6 τεχνικοί που τρέχουν να καλύψουν 420 κλησεις.
Έχουμε μέλλον.

Δε ξερω αν η γυψοσανιδα σε εξωτερικο χωρο θα κανει δουλεια λογω υγρασιας βροχης κτλ. Εγω σκεφτομουν για ξυλο ή κοντρα πλακε θαλασσης σε παρομοια κατασκευη με μονωση μεσα για να μην παγωσουν οι σωληνες. Τα ασχημα αυριο ξεκινανε που θα ξεπαγωσουν οι σπασμενοι σωληνες

Ανδρέα εμείς στην πολυκατοικία έχουμε τους καυστήρες στο πλάι , σε μπαλκόνια πρασιάς. Ο πεθερός μου, που κατάγεται από το Νευροκόπι, πρότεινε κι εγώ που εργαζόμουν τότε στη Φλώρινα συμφωνησα αμέσως, να κάνουμε στέγαστρο με πλέξι γκλας για να προστατεύσουμε τους καυστήρες από το κρύο και τη βροχή (κι αυτό πρεπει να λαμβάνεται υπόψη). Το κάναμε, πήραμε πολύ δύσκολα αρχιτεκτονική άδεια, μα πραγατικά πολύ δύσκολα. Τώα αυτές τις ημέρες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα λειτουργίας ούτε θέρμανσης, ούτε ζεστού νερού. Φυσικά δεν έκλεισα τον καυστήρα το βράδυ, φυσικά σηκώνομαι 3 φορές το βράδυ και ανοίγω τις βρύσες του ζεστού και επέβαλα να κάνουμε μπάνιο μετά τις 00.00, ενώ δουλεύω 3-4 ώρες τουλάχιστον και τον αφυγραντήρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπόψη ότι έχει ανεβεί αρκετά η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης και πλέον κάποιοι καυστήρες έχουν αρχίσει να ξερνάνε τα νερά τους ελεύθερα. Ρίξτε μια ματιά ο καθένας στο δικό του.

Προσοχη για όσους εχουν λέβητα συμπύκνωσης :
Σήμερα δεν αναβε με τίποτα, εβγαζε λάθος 133 (αδυναμία ανάφλεξηs) με uπομήνυμα 625. Ποιο ήταν το πρόβλημα; για τα νερα ( προϊόντα συμπύκνωσης) το σωληνάκι απαγωγής τους ειχε παγώσει, και το πανέξυπνο μηχάνnμα αυτοπροστατεuόμενο δεν εκκινούσε! Το εβγαλα και δούλεψε!

Χιονίζει εδώ και 6 ώρες!!!

Πάντως απο την εταιρεία που ρώτησα με ενημέρωσαν πως είναι 6 τεχνικοί που τρέχουν να καλύψουν 420 κλησεις..

Εγω εχω ροη νερου αλλα δεν ειναι ζεστο. Error 06E λεει ο ΒΑΧΙ δλδ αισθητηρας NTC νερων χρησης.
Η θερμανση λειτουργει κανονικα.
Απο την εταιρια μου ειπαν "Θα ερθουμε σε μερικες μερες " λογω πληθωρας σοβαρων βλαβων.

Στο vrisko.gr βλεπω 100 εταιριες φυσικου αεριου καταχωρημενες μονο για την πολη της Θεσσαλονικης.
Επι 400 βλαβες η καθε εταιρια, παμε στις 40000 τουλαχιστον σοβαρες βλαβες σε λεβητες φυσικου αεριου.
(αν και πιστευω οτι ειναι μικρο το νουμερο)

Δε ξερω αν η γυψοσανιδα σε εξωτερικο χωρο θα κανει δουλεια λογω υγρασιας βροχης κτλ. Εγω σκεφτομουν για ξυλο ή κοντρα πλακε θαλασσης σε παρομοια κατασκευη με μονωση μεσα για να μην παγωσουν οι σωληνες. Τα ασχημα αυριο ξεκινανε που θα ξεπαγωσουν οι σπασμενοι σωληνες

Αν θέλεις να δείχνει σαν τοίχος θέλει τσιμεντοσανίδα και δεν θα πάθει τίποτα (εκτός και αν κολυμπάει μόνιμα μέσα στο νερό).
Στη σωλήνα βάλε μεγαλύτερης διαμέτρου "armaflex" και αν θες από πάνω μεταξύ αυτού και της τσιμεντοσανίδας πετροβάμβακα.
-Εντάξει είπαμε στη Σιβυρία είμαστε?...:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Ανδρέα εμείς στην πολυκατοικία έχουμε τους καυστήρες στο πλάι , σε μπαλκόνια πρασιάς. Ο πεθερός μου, που κατάγεται από το Νευροκόπι, πρότεινε κι εγώ που εργαζόμουν τότε στη Φλώρινα συμφωνησα αμέσως, να κάνουμε στέγαστρο με πλέξι γκλας για να προστατεύσουμε τους καυστήρες από το κρύο και τη βροχή (κι αυτό πρεπει να λαμβάνεται υπόψη). Το κάναμε, πήραμε πολύ δύσκολα αρχιτεκτονική άδεια, μα πραγατικά πολύ δύσκολα. Τώα αυτές τις ημέρες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα λειτουργίας ούτε θέρμανσης, ούτε ζεστού νερού. Φυσικά δεν έκλεισα τον καυστήρα το βράδυ, φυσικά σηκώνομαι 3 φορές το βράδυ και ανοίγω τις βρύσες του ζεστού και επέβαλα να κάνουμε μπάνιο μετά τις 00.00, ενώ δουλεύω 3-4 ώρες τουλάχιστον και τον αφυγραντήρα.

Υπόψη ότι έχει ανεβεί αρκετά η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης και πλέον κάποιοι καυστήρες έχουν αρχίσει να ξερνάνε τα νερά τους ελεύθερα. Ρίξτε μια ματιά ο καθένας στο δικό του.

Τον αφυγραντήρα γιατί τον δουλεύεις;
Έχει να κάνει κάτι με τον παγετό;

Μπορειτε (αν ειναι δυνατον) να ποσταρετε την μαρκα λεβητα που εχετε εγκαταστησει ?
Επισης οτιδηποτε αλλο που μπορει να θεωρηθει χρησιμο σε ασχετους (πετροβαμβακα,
τσιμεντοσανιδα, armaflex, κλπ).

Επισης οποιος ειναι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος απο τον τεχνικο του (και μονο αν δεν εχει
κανενα παραπονο) θα εκλιπαρουσα για ενα τηλεφωνο (μεσω pm φυσικα).
Εχω την εντυπωση οτι οι καυστηρατζηδες δεν περνανε και γυψοσανιδες.
Οποτε παμε για γυψοσανιδα ?

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Μπορειτε (αν ειναι δυνατον) να ποσταρετε την μαρκα λεβητα που εχετε εγκαταστησει ?
Επισης οτιδηποτε αλλο που μπορει να θεωρηθει χρησιμο σε ασχετους (πετροβαμβακα,
τσιμεντοσανιδα, armaflex, κλπ).

Επισης οποιος ειναι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος απο τον τεχνικο του (και μονο αν δεν εχει
κανενα παραπονο) θα εκλιπαρουσα για ενα τηλεφωνο (μεσω pm φυσικα).
Εχω την εντυπωση οτι οι καυστηρατζηδες δεν περνανε και γυψοσανιδες.
Οποτε παμε για γυψοσανιδα ?

Θα κάνει μελέτη ο Θανάσης και θα μας την ανεβάσει Μη τον βάλουμε να αναλάβει και την κατασκευή ...

Σωθηκαμε ... :laugh:

Ο Θανασης εχει δουλειες, παιδια, γυναικες .... ας ελπισουμε να βρουμε καναν ανυπαντρο και 30αρη.
Παιρνω τηλεφωνα απο την Δευτερα το πρωι, και οχι μονο με εχουν παρατησει οι "δικοι" μου
(υδραυλικοι + καυστηρατζης) αλλα και οι γνωστοι γνωστου ..... δεν σηκωνουν τηλεφωνα.

Νιωθω (αυτονοητα και νομοτελειακα) μονος :icon15: .... (oυτε ποτε θα ρθουν ουτε τι θα κανουν !)

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Σωθηκαμε ... :laugh:

Ο Θανασης εχει δουλειες, παιδια, γυναικες .... ας ελπισουμε να βρουμε καναν ανυπαντρο και 30αρη.
Παιρνω τηλεφωνα απο την Δευτερα το πρωι, και οχι μονο με εχουν παρατησει οι "δικοι" μου
(υδραυλικοι + καυστηρατζης) αλλα και οι γνωστοι γνωστου ..... δεν σηκωνουν τηλεφωνα.

Νιωθω (αυτονοητα και νομοτελειακα) μονος :icon15: .... (oυτε ποτε θα ρθουν ουτε τι θα κανουν !)

Και εγώ πήρα 2 στο τηλέφωνο ,ο ένας είχε τηλεφωνητή ,ο δεύτερος απάντησε αλλά λόγω περιφερειάρχη ήταν αποκλεισμένος στα περίχωρα [δεν τον ρώτησα που ζεί]

Εχεις την εντυπωση οτι θα εξυπηρετηθεις ..... μεχρι την Δευτερα ? (που ενσκυπτει νεα κακοκαιρια)

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ...... οσοι 1) δεν κατεχουμε και 2) δεν εχουμε ακρες.
Ακομα δεν ξεκινησαμε. Εγω πηρα ΠΕΝΤΕ τηλεφωνα. Μονο ο πεμπτος δεν με ηξερε.
Αφησα 4 μυνηματα. Ο πρωτος μου απαντησε να μην περιμενω τιποτα μεχρι το τελος
της αλλης βδομαδας.

Ο λεβητας ειναι Riello residence condens εγκατεστημενος τον Οκτωβρη. Δε ξερω αν παιζουν ρολο οι μονωσεις οι συνδεσεις κτλ που ειναι φρεσκα. Εννοειται οτι τον εκλεισα και τον ξανανοιξα. Ακουγα κ τους παγους μεσα να κυλανε... τωρα για καυστηριατζη δυσκολα τα πραματα. Στην αρχη ο δικος μας ειχε το τηλεφωνο κλειστο.