Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Aκόμα και μια απλή βίδα πάνω σε ένα οπλισμένο τσιμεντένιο δοκάρι ή κολώνα, αλλάζει την αντοχή του δοκαριού ή της κολώνας. Τώρα βέβαια είναι άτοπο να λέμε ότι θα γκρεμιστεί το σπίτι σε ένα σεισμό καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλοι παράμετροι, αλλά καλό είναι να αποφεύγουμε να κάνουμε τρύπες.

Όλα παίζουν ρόλο. Πάντως δεν είναι τυχαίο πως σε ισομεγέθεις σεισμούς, (αν και κανένας σεισμός δεν είναι ακριβώς ίδιος με άλλον) στην Τουρκία, ή σε άλλες υπανάπτυκτες χώρες τα θύματα είναι πολαπλάσια σε σύγκριση με την χώρα μας.

Aυτο δεν μας απαλλασει απο τις ευθυνες μας.
Απλα δεν εχουμε ολοι τις ιδιες ευθυνες.
Γιατι το εχω ακουσει και αυτο.
Οτι αυτος που χτιζει σπιτια μια ζωη
εχει την ιδια ευθυνη με τον ιδιοκτητη
που ξεκινα για πρωτη φορα να κανει κατι.

Η οικοδομη στο Ελλαδισταν ... ειναι ενα πιγκ-πογκ ευθυνων.
Εργολαβοι, μηχανικοι, πολεοδομιες, ιδιοκτητες και τεχνιτες.

Κολαστηριο ψυχων (και λιγα λεω !)

Ξερεις ποιο ειναι το ΚΑΚΟ, Θαναση ?

ΟΤΑΝ αντιληφθεις οτι κατι δεν εγινε σωστα ... εχεις προχωρησει ΗΔΗ στο σημειο που ΔΕΝ μπορεις να γυρισεις πισω.
ΕΑΝ (λεμε τωρα) βρεθει μια ψυχη και σε ενημερωσει ΠΡΙΝ γινει η "πατεντα" ... μαλλον δυσκολευει αφορητα την ζωη του.
Εκτος και αν ειναι συγγενης σου (ακομα καλυτερα, πατερας σου) .... ΔΕΝ εχει κινητρο να κανει κατι τετοιο !
Θα προτιμησει την λυση "ας το μαθει οταν θα ειναι πολυ αργα, και εγω θα χω πληρωθει και φυγει".

Γιαυτο λεω οτι ειναι κολαστηριο ψυχων (οι οικοδομικες εργασιες).
Οι τυψεις πετιουνται σαν μπαλακια απο τον σχετικο στον ασχετο ... και οπου βγει.

Για γέλια και για κλάματα...
Με έπιασε να συμμαζέψω τις μονώσεις στις σωλήνες του λέβητα (αερίου) μια που άρχισαν να γερνούν και στο πλαίσιο αυτό σκέφτηκα ρε μήπως κάτι να κάνω και για τον ίδιο το λέβητα αφού εμείς εδώ στη χώρα βλέπεις τους εσωτερικούς τους κάναμε εξωτερικούς.

Μετά τα περσινά, φυσικά κάποιος το σκέφτηκε πριν από εμένα και είπε να αρπάξει την ευκαιρία. Κυκλοφορεί κουκούλα στο διαδίκτυο για αυτή τη δουλειά στην τιμή των ...120ευρώ!
Ρε άντε από εδώ, ότι αρπάξει ο κ... σας, σαν δεν ντρέπεστε!

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Μολις το ειδα και εγω !
Γκουγκλαρετε "κουκουλα για καυστηρα φυσικου αεριου".
Eιναι το πρωτο λινκ που θα σας βγαλει :flipout: ....

Eγω παντως, την περσινη βελεντζα (σχισμενη στην μεση για να περναει ο καπναγωγος)
ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑ. Θα πεσει διαγωνισμος ομορφοτερης ενδυσης καυστηρα στην γειτονια, φετος :proud:

Last edited:
Οτι αρπαξει ο κωλος μας ... ΟΝΤΩΣ !
Με παπικη βουλα (χρυσοβουλο) :laugh: ...

Περσι, ζησουσαν 120 ευρω για σανιδοκατασκευη απο πετροβαμβακα
και κατασκευη δουλεμενη επι τοπου, συμφωνα με τις διαστασεις
του εκαστοτε καυστηρα και επιπλεον μονωση ΚΑΙ των σωληνων
που καταληγουν μεσα. Ντουλαπιτσα ... ιδιοκατασκευη !

Φετος ... ενα σχεδιο ... ΟΛΟΙ ! :laugh:

Ένας ιαπωνικός λέβητας που αγόρασα να βάλω αλλά ακόμα δεν εχω τοποθετήσει, δεν χρειάζεται να μπει σε αρμαριο, αντέχει έως -10 μου είπε ο εγκατάστασης. Rinnai λέγεται η μαρκα

Sent from my iPad using Tapatalk

Επανέρχομαι στα παπατζιλίκια με τις κουκούλες.
Μετά την μόνωση των σωλήνων πάνω από την παλιά μόνωση είπα να κάνω και κουκούλα.

Πριν από αυτό είχε εμφανιστεί διαρροή νερού που έριχνε τον αντιηλεκτροπληξιακό και μια και απεχθάνομαι τα νερά και δεν είχα κάνει ποτέ "σέρβις" στον λέβητα μετά από 5-6 χρόνια που τον έχω (παραδόξως πέρσι έλειπα όλον τον καιρό με το κρύο και τον βρήκα να δουλεύει μια χαρά) είπα να φέρω πρώτα τα μαστόρια.

Έρχονται οι υπάλληλοι και τους λέω ρε παιδιά λέω να κάνω μια κουκούλα. Λέει ο ένας έχουμε. Λέω ναι ξέρω 120 ευρώ...
Και μετά παρουσιάζω την εξής σκέψη: τα μηχανάκια αυτά είναι για να δουλεύουν σε θερμοκρασία δωματίου, ποιος μου λέει πως αν τον κουκουλώσω αργά ή γρήγορα δεν θα αρπάξει η πλακέτα από την ζέστη? Και μετά, μπορεί για ένα ηλεκτρολυτικό στην τροφοδοσία των λίγων λεπτών του ευρώ να σας φωνάξω και να μου πείτε συγνώμη αλλά θέλουμε μερικά κατοστάρικα.

Ο ένας ήταν λίγο μαγκάκος, του είχα πει και πως τα 120 για κουκούλα είναι για θύματα και με κοίταζε στραβά. Ο άλλος περισσότερο ειλικρινής είπε πως δεν το είχε σκεφθεί. Τους λέω οκ, φέτος αν πουλήσετε κουκούλες θέλω να δω του χρόνου αν θα σας φωνάζουν για πλακέτες... Αφού πλήρωσα για δήθεν καμμένο κινητήρα τρίοδης και την τρίοδη αυτοπροσώπως 90ευρα και άλλα 40 (απόδειξη φυσικά δεν υπήρχε) για το δήθεν σέρβις που δεν περιλάμβανε καμιά μέτρηση παρά ένα ξεσκόνισμα και φούσκωμα του δοχείου διαστολής είπα θα τον κουκουλώσω με δική μου ευθύνη.
(Περιττό να πω πως μετά το σούπερ αυτό σέρβις κατέβασα όλα τα pdf, καταλόγους εξαρτημάτων και σχετικά του λέβητα για να του βάλω εγώ χέρι την επόμενη φορά.)

Μόνο αντί να διπλώσω από κάτω ότι περισσεύει από το "αρμαφλέξ" που βλέπετε στη φώτο, τελικά το άφησα ελεύθερο σαν ποδιά για να παίρνει αέρα. Θα δούμε πως θα πάει...
IMG_20171216_144055b.jpg

IMG_20171216_144233b.jpg

πρώτα πρώτα μπορούσες ίσως εξ αρχής να βάλεις ερμάριο....

άν και εγώ που έβαλα, πάλι τη ζημιά δεν την γλύτωσα, αλλά προκλήθηκε επειδή ήδη είχε σπάσει ο σωλήνας τροφοδοσίας του νερού.

Εκεί που είναι μια χαρά του ταιριάζει, και εξαρχής είχα σκεφτεί να βάλω ερμάριο αλλά μετά το παράτησα το θέμα γιατί αν το έφτιαχνα ήθελα να είναι και ωραίο(!) Στο τέλος βαρέθηκα να ασχοληθώ σοβαρά και έμεινε έτσι. Τώρα θα το παίζει ο μαύρος Πιτ για αυτόν τον χειμώνα τουλάχιστον, αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού κτλ κτλ :)

*Σωστά, όσο για ενδείξεις σηκώνονται εύκολα τα πλαϊνά αφού έβαλα κολλητά κομμάτια (αδύναμου) "πλαστικού" μαγνήτη από μέσα που ίσα που τα κρατάν στη θέση τους.

Δεύτερο edit.
επίσης φέτος παίζει και ακόμη ένα πείραμα. Συνέχεια θερμοκρασία στους 21 βαθμούς 24/7. Το σπίτι είναι αρκετά καινούργιο (2005), 60 τετραγωνικά και προστατευμένο οπότε ίσως είναι καλύτερο απλά να συντηρείς μια θερμοκρασία αντί να την ανεβοκατεβάζεις.

Last edited:
στους 21 βαθμούς 24/7 θα κάψεις λίγο παραπάνω*,

αυτό το λίγο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, κυρίως μόνωση αλλά και πόσες ώρες θα ήτανε off, καθώς όσο ανεβαίνει η δοαφορά θερμοκρασίας μέσα έξω, τόσο αυξάνονται οι απώλειες ενέργειας

*αυτό δεν ισχύει για αντλίες θερμότητας, όπου για να ανεβάσουν θερμοκρασία ζορίζονται και ο COP πάει περίπατο, εκεί ταιριάζει απόλυτα το 24/7 (εκτός ανεπαρκούς μόνωσης)

θα περιμένουμε να μας πεις και τα αποτελέσματα της δοκιμής

Θεωρητικα, θα πρεπει να υπαρχει μια εξωτερικη θερμοκρασια
οπου η καυση 24/7 σε μια συγκεκριμενη εσωτερικη θερμοκρασια
να ειναι βελτιστη !

Ας πουμε ... για 24 βαθμους Κελσιου εσωτερικη θερμοκρασια
ποση πρεπει να ειναι η εξωτερικη ωστε να συμφερει (οσο γινεται)
η καυση 24/7 ?

Να σας πω αποτελέσματα αλλά δεν υπάρχουν και στατιστικά σοβαρά από άλλες χρονιές μια και ο καιρός αλλά και η χρήση ήταν ...αλλοπρόσαλλη.

Για το 24/7 παίζουν πολλά πράγματα ρόλο αλλά χονδρικά μπορεί να εφαρμοστεί εκεί που έχουμε επαρκή μόνωση και θέλουμε να συμπληρώνουμε μόνο τις μικρές απώλειες και όχι να ζεσταινόμαστε γρήγορα και για λίγο.

Στη δική μου περίπτωση σκέφτηκα πως ίσως είναι πάνω κάτω το ίδιο σε κατανάλωση γιατί τα σώματα δεν είναι μεγάλα και επίσης δεν ζεσταίνονται τα μακρινά καλά αφού όλος ο κύκλος γίνεται από τον λέβητα μέσω ενός σώματος και μετά πάει στον συλλέκτη έξω από την εξώπορτα (αφού πριν είχαμε κεντρική-αυτόνομη θέρμανση με αέριο) και χ... μέσα.

Αυτό έγινε με δική μου γνώση καθώς αλλιώς το σπίτι θα γέμιζε σωλήνες. Τώρα με καθαρή διατομή Φ12 περιμένεις το νερό να κάνει σβούρες αλλά δεν. Αν πέσει η θερμοκρασία λοιπόν ανεβαίνει δύσκολα και πρέπει να έχω και υψηλότερη θερμοκρασία νερού (80 βαθμούς και άρα ακόμη χειρότερο βαθμό απόδοσης) και καίει ώρες έξω στο κρύο ο λέβητας συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στον εντροπικό θάνατο του σύμπαντος. Τώρα το έβαλα στους 70 βαθμούς και αφού ζεστάθηκε πάει πιο ρελαντί. Πολύ θεωρία έπεσε από την άλλη, και αν σφίξουν τα κρύα θέλω να δω. Είδομεν.

Επειδή υπάρχει η παλιά σωλήνωση η ποσότητα του νερού είναι πολύ μεγαλύτερη + παραπανίσια μέτρα για να συνδεθεί .
Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ καθώς η διαδρομή από το λέβητα μέχρι το σημείου εισόδου της παλιάς σύνδεσης είναι αρκετά μέτρα

Εγω (χωρις να ειμαι γνωστης θερμοδυναμικης) εχω στους 68 C την θερμοκρασια καυσης
(αυτο που γραφει στο καντραν, δεν ξερω τι γινεται μεσα) και απο πληρες κρυο διαμερισμα
(δηλαδη αν ανοιξω ολα τα παραθυρα) με πτωση θερμοκρασιας στους 12-15 C στα δωματια
... απολαμβανω ζεστο διαμερισμα (δηλαδη, 23 με 24 C) σε 15 λεπτα (και κατι). Εχω 6 σωματα
(οχι ολα ιδια). Oι θερμοκρασιες ... απο ενα ρολογακι που διαθετει και θερμομετρο ... sorry :rolleyes:

Εχω καινουργια κουφωματα (τα στανταρντ, διπλης υαλωσης, απο λοιπα specs δεν σκαμπαζω)
και δεν εχω απωλειες θερμοτητας απο κει. Μονο μια πλευρα τοιχου, βλεπει σε εξωτερικο περιβαλλον
(δηλαδη, αερα). Πισω εχω τον διαδρομο της πολυκατοικιας. Δεξια και αριστερα .... διαμερισματα
και πανω και κατω, παλι διαμερισματα (που κατοικουνται και ζεσταινονται, εννοειται).

Αφου ζεσταθει το σπιτι (για πρωινες ωρες μιλαω) ο θερμοστατης "κλεινει κυκλωμα" καθε 40 με 50 λεπτα
για τις επομενες τρεις ωρες .... και μετα .... καθε 2 ωρες. Ειναι ομως μια εντελως διαφορετικη ιστορια
την νυχτα (και ιδιως μετα τα μεσανυχτα). Εκει ... δεν ξερω τι γινεται (αφου κοιμηθω). Παντως, λιγο πριν
κοιμηθω, ο θερμοστατης δεν κλεινει κυκλωμα καθε 45 λεπτα αλλα ουτε και καθε 2 ωρες. Δεν μπορω να
ξερω τι γινεται :nounder:

Last edited:
Βαλατε μυαλο απο περσι ? .... επενδυσατε κανα καυστηρα/σωληνωση ? .... φτιαξατε κανενα ερμαριο ? ....
Να θυμισω οτι ... βρισκομαστε στις 29 του Γεναρη .... και ακολουθουν αλλοι ΤΡΕΙΣ μηνες χειμωνιατικων εκπληξεων.

Να θυμισω περσι (τετοιο καιρο) τι συνεβη .... (γιατι η μνημη ευκολα ατονει)

https://pieriakaterini.blogspot.gr/2017/01/deite-fwtografies-h-thessalonikh-pragmatika-pagwse.html

thessalonikh-pagos-1.jpg

Aνασηκωνεται κανα φρυδι ? .... η .... μπααααααα ....