Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Εκλεισα με τον καυστηρατζη .... Τεταρτη πρωι.
Εντωμεταξυ, το εχω ψιλοδαγκωσει λιγο.
Αρχιζει να κρυωνει το σπιτι.
Ακομη εχει λιακαδα (εξω).
Το βραδυ τι θα γινει ...

Moλις πριν 3 λεπτα .... πηρε μπρος ο καυστηρας ! :blink:
Τα καλοριφερ αρχισαν να ξαναζεσταινονται.

Αλλα δεν Γ@ΜΙΕΤΑΙ η αφεντια του ... δε μασαω τιποτα.
Και ο καυστηρατζης θα ερθει ΚΑΙ θα βαλω μπρος αγορα για
καινουργιο καυστηρα. Τετοια κολπα εκανε και την αλλη φορα.
Μια στο καρφι μια στο πεταλο ....

Ομηρος ... ΟΜΗΡΟΣ ... :angry:

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Λοιπόν ορίστε οι απαντήσεις σου, αν και όπως σου είπα είμαι καινούργιος στο άθλημα, ακόμα χειμώνα δεν έβγαλα. Απλά θα σου μεταφέρω τι έχω μάθει από την έρευνα μέχρι την αγορά εγκατάσταση και μέχρι τώρα εμπειρία.

Λοιπον, ας τα παρουμε ενα-ενα ....

Ποσο προβλεπεις να σου στοιχισει η ιδιοκατασκευη απο fibran ?
Υποψιν οτι εμενα, ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ απο τετοια ... θα πρεπει να προσθεσω
και το κοστος (εργατικα) αυτου που θα μου φτιαξει την ιδιοκατασκευη.

γύρω στα 15-20 ευρώ. Θα το φτιάξεις μόνος σου. Θα αγοράσεις 1-2 πλάκες των 3-5 εκατοστών από το Ληρόυ και μια κόλλα σιλικόνη μοντάζ. Εργαλεία δεν χρειάζονται, ένα κοπίδι μόνο, ένα μέτρο, ένας χάρακας και ίσως 2 σφιγκτήρες αν και μπορείς χωρίς αυτούς. Κόβεται εύκολα με το κοπίδι και κολλιέται εύκολα. Επίσης σκάβεται και έρχεται στα μέτρα σου λίγο λίγο κόβωντας. Βασικά είναι κάτι σαν πιό πυκνό φελιζόλ.

Ο πετροβαμβακας ΓΙΑΤΙ κανει κακο στον ανθρωπο ?
Και ποσο κακο μπορει να κανει οταν μεσολαβει τοιχος ? (εγω απο μεσα και αυτο απ'εξω)

υπάρχει θέμα πνευμονικών παθήσεων αν αναπνεύσεις ίνες. Θεωρητικά οι εργάτες το κλείνουν μέσα σε πλαίσια. Δεν γνωρίζω τι μέτρα προστασίας παίρνουν.

Η πιεση επεφτε και σε μενα 0.1 bar καθε 10 μερες ... αλλα ποτε ? Μεχρι τον Ιουνιο.
Μετα κατι επαθε και ηθελε να βγαινω εξω να κοιταω καθε βδομαδα. Γιατι επεφτε μεχρι
το 0.5 bar (που ειναι το οριο που μπορει να δουλεψει). Εφυγα το καλοκαιρι, δεν με
απασχολησε το προβλημα. Ηρθα Σεπτεμβριο και .... ειχαμε ακομα ζεστες.
Δεν ειχα προβλημα. Για ενα μπανιο (πλυσιμο) δεν νομιζω να επεφτε τοσο η πιεση.

Ομως, 1 Νοεμβριου, τα καλοριφερ πηραν μπρος. Οχι καθε μερα. Καθε τρεις μερες.
Τον εκλεινα τον σενσορα μεσα στο δωματιο οταν ειχε ακομα ζεστουλα.
Δεν με απασχολησε με παυσεις (το ολο συστημα). Ξεχασα να βγω εξω να κοιταξω
πιεσεις. Και ετσι περασε ο Νοεμβριος.

Ηρθαν ομως τα καλα κρυα ... απο προχθες βραδυ. Μεχρι και χθες το πρωι, κανενα προβλημα.
Στις 10 το πρωι, ενιωσα οτι σαν καπως να τσιμπουσε η δροσια μεσα στα δωματια αλλα
ειπα ... "οταν κατεβει η θερμοκρασια θα παρει μπρος". Μετα απο 2 ωρες .... τιποτα (ακομα).
Βαζω τον σενσορα στους 25 βαθμους (ενω τον εχω συνηθως στους 18 με 20) ... ΤΙΠΟΤΑ !
Κρυα τα καλοριφερ. Βγαινω εξω και βλεπω τα γνωστα ακαταλαβιστικα του καντραν,
ψηφια που δεν σημαινουν ουτε γραμμα, ουτε αριθμο.

Με την πτώση λίγο από τα ίδια, θεώρησα βλακεία που δεν με ενημέρωσε ο εγκαταστάτης εξ αρχής αν υπάρχουν λέβητες με αυτόματη πλήρωση. Κάποιο πρόβλημα έχω με την πίεση του δικτύου, υποψιάζομαι όταν δεν επαρκεί πέφτει η πίεση του λέβητα πολύ και θέλει πλήρωση. Αλλά σου είπα, ακόμα έχω εμπειρία 2 μηνών.

Δοκιμασα τα παντα (εκλεισα την παροχη ρευματος και την επανεφερα, αλλαξα την
πολικοτητα του φις στην πριζα, το αφησα εκτος δικτυου για 12 ωρες και το επανεφερα)

Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α .... μονο τα γνωστα ακαταλαβιστικα (που θυμιζουν countdown απο Predator).

Και ετσι ειμαι μεχρι αυτην την ωρα .... :nounder:

Ο καυστηρας εξωτερικου χωρου τι παραπανω εχει απο αυτον εσωτερικου. Σιγουρα εχει αλλα ΤΙ ?
Μιαμσυ φορα στα 1000 ευρω .... να δωκουμε ! Αλλα μιαμισυ φορα στα 1500 ευρω ....
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ να δωκουμε.

σου είπα θα κάνεις την έρευνά σου μπαίνοντας στο site κάθε εταιρείας και πηγαίνοντας εκεί που λέει εξωτερικού χώρου - exterior. Είναι κλειστού τύπου, δεν έχουν επάνω ρυθμίσεις ή καντράν και δίνονται για θερμοκρασίες περιβάλλοντος κάτω από -10. Αλλά όπως σου είπα είναι 20-24kw μέγιστο. Και με φόβισε ο δικός μου "δεν θα σου φτάσουν" κλπ....

Στις φωτογραφίες βλέπεις την κατασκευή όπως έχει μέχρι τώρα που καλύπτει τους σωλήνες. Σημειωτέον έχω περιορίσει τους σωλήνες νερού μόνο σχεδόν σ αυτά που βλέπεις, το υπόλοιπο μήκος που έπρεπε να περάσει γύρω γύρω από την πόρτα τα έβαλα εσωτερικά για να μην έχω μεγάλο μήκος εκτεθειμένο. Πιστεύω τις επόμενες μέρες να ολοκληρώσω την κατασκευή. Κάποια στιγμή θα καλυφθεί και το φίλτρο που φαίνεται εκτεθειμένο. Δεν ξέρω τι πουλιά θα πιάσει, σκέφτηκα να το κάνω και βλέπουμε.

Attachments

• 20191202_141341.jpg
    20191202_141341.jpg
    95.2 KB · Views: 98
  • 20191202_141455.jpg
    20191202_141455.jpg
    91.2 KB · Views: 98
  • 20191202_141421.jpg
    20191202_141421.jpg
    122.2 KB · Views: 97
Ωραια μονωση ! Μερακλιδικη.
Να σε ενημερωσω οτι σε μενα (πριν 3 χρονια) κρουσταλιασαν και εσπασαν
τα σημεια που εισχωρουν οι σωληνες τον λεβητα. ΜΟΝΟ εκει, πουθενα αλλου
στην υπολοιπη διαδρομη. Οποτε ... μην τα αφησεις εκτεθειμενα.

Το κατω στομιο της σωληνας που αποβαλει το παραπανισιο νερο ... απο που βγαινει (μεσα απο το fibran) ?

(στο θεμα της ιδιοκατασκευης, μην περιμενεις :laugh: ... αφου ξερεις οτι τρεμω μην αμαθεια μου :rolleyes:)

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Ωραια μονωση ! Μερακλιδικη.
Να σε ενημερωσω οτι σε μενα (πριν 3 χρονια) κρουσταλιασαν και εσπασαν
τα σημεια που εισχωρουν οι σωληνες τον λεβητα. ΜΟΝΟ εκει, πουθενα αλλου
στην υπολοιπη διαδρομη. Οποτε ... μην τα αφησεις εκτεθειμενα.

Το κατω στομιο της σωληνας που αποβαλει το παραπανισιο νερο ... απο που βγαινει (μεσα απο το fibran) ?

(στο θεμα της ιδιοκατασκευης, μην περιμενεις :laugh: ... αφου ξερεις οτι τρεμω μην αμαθεια μου :rolleyes:)

το νερό θα βγεί ειτε με τρύπα από κάτω, ή θα κάνω κάποια άλλη πατέντα να μαζεύει λίγο και να αποχετεύει αλλού διότι δυστυχώς το λούκι είναι από την άλλη μεριά και για την ώρα αδειάζω κουβάδες.
Πριν 3 χρόνια....άστα να πάνε τι έγινε γενικώς.
Η ιδιοκατασκευή γίνεται καλή μόνο αν την κάνεις μόνος. Αλλιώς το μπουφανάκι.
Και να ξέρεις, το μπουφανάκι δεν προστατεύει αυτά που σου έσπασαν πριν 3 χρόνια.

Καλά του έκανες με φιμπραν αλλά κλείστα όλα.

Όσο γιατί σου πέφτει η πίεση αν τραβάν άλλοι κτλ δεν το καταλαβαίνω. Είναι κανονικά ένα κλειστό κύκλωμα ο λέβητας με τα σώματα και οι άλλοι ας κάνουν ότι νομίζουν και το δίκτυο ας έχει και αρνητική πίεση που λέει ο λόγος. Αν τον γεμίσεις, κανονικά η βαλβίδα κλείνει και δεν μπορεί να γυρίσει το νερό πίσω στο δίκτυο. Κοίτα το αυτό μην για τον οποιοδήποτε τρόπο συμβαίνει να γυρίζει πίσω το νερό και δηλητηριάσεις εσένα και την γειτονιά...

Αυτόματη πλήρωση οι επιτοιχοι δεν έχουν κανονικά, και αυτό έχει να κάνει μάλλον με αλαλούμ ΤΟΤΕΕ περί εγκαταστάσεων θέρμανσης και ΖΝΧ μπλα μπλα μπλα το οποίο αρνούμαι να ψάξω άλλο μην συγχυστώ.
Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας γράψει.

Edit
Αν κάνεις κουτί με πετροβάμβακα δεν θα πεθάνεις κιόλας, αλλά σε μια σχετικά πρόχειρη κατασκευή που θα είναι εκτεθειμένος έστω και εσωτερικά του κουτιού από την μία πλευρά ή μπορεί να ακουμπάει σε σημεία κάτω κτλ κτλ είναι ευαίσθητος στην υγρασία και μπορεί να χαλάσει, ή να μην είναι και αποτελεσματικός λόγο υγρασίας που μπορεί και να αποροφήσει. Απλό οικονομικό εύκολο και ανθεκτικό είναι αυτό με το φιμπραν (εφόσον τα εγκιβωτίσεις όλα)

Καλά του έκανες με φιμπραν αλλά κλείστα όλα.

Όσο γιατί σου πέφτει η πίεση αν τραβάν άλλοι κτλ δεν το καταλαβαίνω. Είναι κανονικά ένα κλειστό κύκλωμα ο λέβητας με τα σώματα και οι άλλοι ας κάνουν ότι νομίζουν και το δίκτυο ας έχει και αρνητική πίεση που λέει ο λόγος. Αν τον γεμίσεις, κανονικά η βαλβίδα κλείνει και δεν μπορεί να γυρίσει το νερό πίσω στο δίκτυο. Κοίτα το αυτό μην για τον οποιοδήποτε τρόπο συμβαίνει να γυρίζει πίσω το νερό και δηλητηριάσεις εσένα και την γειτονιά...

Αυτόματη πλήρωση οι επιτοιχοι δεν έχουν κανονικά, και αυτό έχει να κάνει μάλλον με αλαλούμ ΤΟΤΕΕ περί εγκαταστάσεων θέρμανσης και ΖΝΧ μπλα μπλα μπλα το οποίο αρνούμαι να ψάξω άλλο μην συγχυστώ.
Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας γράψει.

θα κλειστούν. Απλά προχωράει βήμα βήμα, μέτρα και βάλε.
Αυτό με την πίεση δεν αφορά άλλους, εγώ είμαι σε 3 επίπεδα. 0, 2 και 3. (μη ρωτάς γιατί δεν έχω επίπεδο 1). Αλλά παρατήρησα από άλλες φορές ότι όταν τραβάς νερό στο ισόγειο πχ, πέφτει δραματικά η πίεση στο 2 ή 3. Κάπως έτσι έκανα τον συσχετισμό. Το παρατήρησα ότι έπεσε πολύ κανα δυό φορές, ακόμα το παρακολουθώ.
Τώρα γιατί λες να γυρίσει το νερό πίσω στο δίκτυο δεν το έπιασα.

Δεν καταλαβαίνω κάτι ίσως. Εφόσον το κύκλωμα που ζεσταίνει καλοριφέρ ή νερό χρήσης είναι κλειστό, τραβάν ή όχι νερό δεν έχει καμιά σχέση.

Από την άλλη ανάλογα την πίεση δικτύου και διατομές σωληνώσεων λογικό είναι να πέφτει η πίεση λιγότερο ή και περισσότερο επάνω αφού το νερό πάει πρώτα εκεί που βρίσκει ευκολότερο δρόμο. Χαζό είναι να βγει πρώτα από την δική σου βρύση όταν βρει ευκολότερη διαφυγή?

Δημητρη εννοεί ότι αν για κάποιο λόγο η βαλβίδα δεν κλείνει καλά ,τότε λόγω υποπίεσης μπορεί να γυρίσει στο δίκτυο αν δεν υπάρχει ανεπίστροφη βαλβίδα ή αν έχει χαλάσει .
Η απώλεια νερού σε ένα κλειστό κύκλωμα σημαίνει διαρροές ή κακή εξαέρωση του κυκλώματος .

Δεν καταλαβαίνω κάτι ίσως. Εφόσον το κύκλωμα που ζεσταίνει καλοριφέρ ή νερό χρήσης είναι κλειστό, τραβάν ή όχι νερό δεν έχει καμιά σχέση.

Από την άλλη ανάλογα την πίεση δικτύου και διατομές σωληνώσεων λογικό είναι να πέφτει η πίεση λιγότερο ή και περισσότερο επάνω αφού το νερό πάει πρώτα εκεί που βρίσκει ευκολότερο δρόμο. Χαζό είναι να βγει πρώτα από την δική σου βρύση όταν βρει ευκολότερη διαφυγή?

μπορεί να ήταν σύμπτωση, αλλά έχω την εντύπωση ότι όταν συνέβη κάποιος πότιζε με το λάστιχο κάτω, οπότε η πίεση επάνω ήταν ελάχιστη. Δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται ο λέβητας υπό τέτοιες συνθηκες

Σε κλειστό κύκλωμα δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο.

Επίσης σε πόση πίεση το έχεις κρύο και πόση ανεβάζει όταν ζεσταθεί το νερό? Τα δοχεία διαστολής που έχει πόσων λίτρων είναι?
Σε σχετικά "μεγάλες" εγκαταστάσεις με πολλά λίτρα νερού κάποιες φορές τα δοχεία που έχουν μέσα οι λέβητες αυτοί δεν επαρκούν.

Βασικά ο λέβητας είναι επιτοίχιος. Δεν ξέρω περί δοχείων διαστολής. Ό,τι έχει μέσα του. (έχει? δεν νομίζω)
Ο εγκαταστάτης είπε να το έχω στο 1.5 bar. Βέβαια μου φαίνεται πολύ διότι είναι εγκατεστημένος στο επίπεδο 2 και δίνει μέχρι το 3 (το 0 προφανώς είναι κάτω). Αρα υψομετρική διαφορά γύρω στα 2.5 -3 μέτρα.
Όταν λειτουργεί ανεβαίνει γύρω στο 0.3 επι πλέον.
Απλά δυό τρεις φορές όταν είχε μείνει στην αδράνεια τον βρήκα με το μανόμετρο κάτω από το 0.5. Χωρίς βέβαια να βγάλει σφάλμα.
Ακόμα είναι καινούργιος και εγώ επίσης και το ψάχνω.

πχ...πριν λίγο το είχα στη θέρμανση. Από προηγούμενη πλήρωση είχε πάει κοντά στο 2 και με την θέρμανση ανέβηκε 2.5. Αδειασα λίγο νερό από ένα σώμα και το έφερα στο 2 παρά. Όταν σταμάτησε πήγε γύρω στο 1.5
Τώρα χρησιμοποιείται για ΖΝΧ. Πήγα και το είδα είναι ήδη στο 1.0bar.... γι αυτό λέω κάτι παίζει με την πίεση του δικτύου. Αν δεν παίζει σίγουρα σχετίζεται.
Γιατί όσο ήταν στην θέρμανση η συμπεριφορά μου φάνηκε σωστή.
Θα δώ όταν σταματήσει το ΖΝΧ και αδρανοποιηθεί ο λέβητας.

όντως μετά το μπάνιο η πίεση είναι γύρω στο 0.7.
Αρα σχετίζεται με τον ΖΝΧ.

Βασικά ο λέβητας είναι επιτοίχιος. Δεν ξέρω περί δοχείων διαστολής. Ό,τι έχει μέσα του. (έχει? δεν νομίζω)
Ο εγκαταστάτης είπε να το έχω στο 1.5 bar. Βέβαια μου φαίνεται πολύ διότι είναι εγκατεστημένος στο επίπεδο 2 και δίνει μέχρι το 3 (το 0 προφανώς είναι κάτω). Αρα υψομετρική διαφορά γύρω στα 2.5 -3 μέτρα.
Απλά δυό τρεις φορές όταν είχε μείνει στην αδράνεια τον βρήκα με το μανόμετρο κάτω από το 0.5. Χωρίς βέβαια να βγάλει σφάλμα.
Ακόμα είναι καινούργιος και εγώ επίσης και το ψάχνω.

Σίγουρα έχει μέσα δοχείο και αυτά που περιγράφεις να συμβαίνουν στη θέρμανση πολύ σωστά ακούγονται. ούτε και το 1.5bar αρχική ρύθμιση όταν υπάρχει μικρό μανομετρικό είναι λάθος, αλλά η πρακτική ρύθμιση για μικρά ύψη.

Αυτό τώρα με το ΖΝΧ που πέφτει η πίεση κτλ δείχνει παράξενο. εμένα συμπεριφέρεται το ίδιο σαν να λειτουργεί στην θέρμανση που είναι και το λογικό για εμένα.

τελικά αφού αδρανοποιήθηκε ο λέβητας μετά το μπάνιο με το μανόμετρο στο σχεδόν 0.7 το ξαναέβαλα στη θέρμανση και με την έναυση τινάχτηκε στο 1.5.
Αρα μετά το ΖΝΧ για κάποιο λόγο το μανόμετρο δείχνει λιγότερο.
(και συνεπώς πιό πρίν που έκανα πλήρωση πήρε παραπάνω και μετά έπρεπε να αδειάζω...)

Είπαμε, θέλει ακόμα στρώσιμο...

Opera ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ_2019-12-02_232237_www.chaffoteaux.gr.png

Και εμένα εκεί ακριβώς το έχει, στο πράσινο. Αν τέλος πάντων δεν χάνει στην πραγματικότητα νερό αλλά επανέρχεται τελικά όπως είπες δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Κάνε του και μια "τοπική" εξαέρωση με το παρακάτω. (είναι για τυχόν αέρα σε κυκλοφορητή και όλα τα εκεί κοντά) και άστο να πάει στο καλό.

Opera ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ_2019-12-02_232936_www.chaffoteaux.gr.png

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

ΑΡΑ εχω κακοσυντηρημενο λεβητα.
Τωρα που ξαναεφτιαξε (για οσες ωρες λειτουργησει) ειδα οτι οταν λειτoυργει ανεβαινει στο ... 3.5 ! :blink:
Θυμαμαι (παλια, πολυ παλια) που εβγαινα να το καμαρωσω .... δεν ξεπερνουσε τα 2.0 bar (εν λειτουργια).
Και το 1.4 bar σε αδρανεια.

(αυτη την στιγμη, ΔΕΝ λειτουργει ... παλι τα μπαρμπαδιστικα στο καντραν ... ειμαι ομηρος ... εντελως)