Πρόβλημα με Novasport 3 & Novacinema 2.

jkourkoulis

New member
1 October 2010
13
Καλησπέρα. Είμαι νέο μέλος και έχω κάποιο πρόβλημα με τη Νοβα. Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις για να το λύσω μόνος μου. Ελπίζω να μην ήταν λάθος που άνοιξα νέο θέμα. Λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι όταν πάω να δω Novasport 3 & Novacinema 2 μου εμφανίζει "αναζήτηση συχνότητας στα 10930 MHz". Τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω; Το πρόβλημα εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά. Έχω τον Panasat IRD 910. Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Μια λυση ειναι να κανεις reset και μια δευτερη και πιο αποτελεσματικη ειναι να κοψεις την νοβα.

Η καλυτερη λυση ειναι να πας να παρεις νεο δεκτη. Μαλλον μονη επιλογη ειναι ο PACE 831 γιατι ο Panasat 1110 καταργηθηκε. Εκτος και παρεις καποιον μεταχειρισμενο/επισκευασμενο.

Ο 910 εχει συν τοις αλλοις απαραδεκτη εικονα.

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Reset έκανα αλλά δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Τώρα δεν θα με χάλαγε να κόψω τη νόβα άλλα έχει όλο το ποδόσφαιρο...

Δηλαδή το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει ο δέκτης; Τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά.

Τι στάθμες σήματος έχεις στους υπόλοιπους tp της νοβα ?
Κοίτα την 11823Η,11938Η,12130Η και πες μας πόσο διαφέρουν με την 10930Η .

Είχεις ασύρματο τηλέφωνο? Δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις.

Κλείσε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ασύρματο έχεις στο σπίτι και δες αν έχεις ακόμα πρόβλημα.

Αλλιως μπορει να φταιει το lnb , το κατοπτρο η ακομη και το καλωδιο.

Λοιπόν αρχικά αν κατάλαβα καλά με ρωτήσατε την ένταση και την ακρίβεια;; Αν ναι:
11823 69% Ένταση - 67% Ακρίβεια
10930 66% Ένταση - 0% Ακρίβεια
11938 70% Ένταση - 67% Ακρίβεια
12130 66% Ένταση - 67% Ακρίβεια

Από αυτά που διάβασα στο link που μου δώσατε το μόνο που σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση είναι ότι όταν έχει πολύ αέρα χάνω σε όλα το σήμα (έχω το πιάτο των 60cm).

Τώρα θα δοκιμάσω να σβήσω ότι ασύρματο έχω.

Αρχισε ψαξιμο για τεχνικο και πιατο 80αρι.

Λογικα με καμια 100-150αρια ευρω θα καθαρισεις.

Αν ειναι παλιο το καλωδιο αλλαξε το και αυτο.

Αν δεν θελεις να δωσεις πολλα λεφτα απλως βρες τεχνικο να σου ξαναβαλει το κατοπτρο σωστα γιατι απο τα νουμερα που μας δινεις μαλλον εχει κουνηθει.

Last edited:
Μάλιστα άρα από ό,τι κατάλαβα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φωνάξω τεχνικό και ανάλογα με το κόστος αποφασίζω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας.;)

Offtopic: @Yperion το σκάφος στο avatar σου είναι azimut;

Κατά τη γνώμη μου είναι LNB. Βρες ένα δανεικό και βάλτο στη θέση του υπάρχοντος να δεις αν κατεβάζει τη συχνότητα. Η ακόμη καλύτερα αγόρασε ένα καλής ποιότητας, χαμένος δε θα βγεις.
Δεν είναι ανάγκη να πληρώσεις τεχνικό για μια τόσο απλή εργασία.

Οκ παιδιά θα δοκιμάσω πρώτα να αλλάξω το LNB μόνος μου αφού είναι εύκολο και δεν θα πάει χαμένο και αν δεν βγάλω άκρη (και δεν έχω πάθει ηλεκτροπληξία :P χαχα) θα φωνάξω τεχνικό. Παρεμπιπτόντως έχετε να μου προτείνετε κάποιον για Πειραιά ή να διαλέξω κάποιον στην τύχη από αυτούς που θα μου πει η NOVA; Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις. Σας ευχαριστώ και πάλι!!!

Φίλε "jkourkoulis" βάλε σίγουρα μεγαλύτερο πιάτο 80άρι και άλλαξε και το LNB με κάποιο καλύτερο ! :grandpa:
Για να έχεις nova full packet και να γνωρίζεις και το όνομα του σκάφους που έχει ο "Yperion" για avatar σημαίνει πως από υρώπουλα πας καλάαα !!!!! :a0210:

Πάντα φιλικά έεε... :cool4:

καλημερα παιδια και καλως σας βρηκα.
ειμαι νεος στο φορουμ και γενικα στα δορυφορικα, και θελω τη βοηθεια σας αν γινεται.
Εχω εναν dreambox 500αρι και το προβλημα μου ειναι παρομοιο με τον φιλο ποιο πανω, γι αυτο και δεν ανοιξα καινουργιο θεμα.
Στα καναλια Νovacinema 2, Novasport 3 και Discovery chanel εχω πολυ χαμηλο σημα, με αποτελεσμα να μην τα βλεπω.
Υπεθεσα οτι δεν εχω κεντραρει σωστα το πιατο μου ( παρεπιμπτοντως εχω 1μ πιατο) και ανεβηκα με ενα πεδιομετρο ενος φιλου μου και ειδα οτι πανω στην ταρατσα εχω 80% σημα στα καναλια αυτα. Υποψιαστηκα οτι κατι εχει το tuner του dreambox και πηγα στο σπιτι του φιλου μου και το συνδεσα εκει. Με μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι τα καναλια αυτα παιζουν.
Πηγα σπιτι, αλλαξα Lnb, καλωδιο και παλι τα ιδια. Με το πεδιομετρο μετρησα κατω στο σπιτι στο f πριν το dreambox και εκει ειχα σημα 80% στα καναλια αυτα. Και εκει μετα κοντεψα να τρελλαθω με αυτο που μου συνεβη.
Εβαλα παλι το καλωδιο της κεραιας στο dream και ......ω του θαυματος το Novacinema 2 επαιζε με σημα 80%.
Μολις ομως εκανα ζαπινγκ και ξαναγυρισα στο Novacinema2 παλι δεν ειχα σημα. Εβγαλα το καλωδιο της κεραιας, το ξαναεβαλα και το σημα ξαναηρθε.
Αλλαζω καναλι επιστρεφω στο Novacinema 2 παλι τα ιδια.
Τι γινεται, εχει τυχει σε κανεναν αυτο ?
Οποιος μπορει ας με βοηθησει γιατι μου φαινεται πολυ τρελλο αυτο.
Ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη αν σας κουρασα.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Novasport 3 & Novacinema 2.

Φίλε "jkourkoulis"
Για να έχεις nova full packet και να γνωρίζεις και το όνομα του σκάφους που έχει ο "Yperion" για avatar σημαίνει πως από υρώπουλα πας καλάαα !!!!! :a0210:

Πάντα φιλικά έεε... :cool4:
:BDGBGDB55::grinning-smiley-043

Κανε πρωτα μια αλλαγη στο lnb με ενα αλλο και δες!Συνηθως εκει ειναι το προβλημα!
gab

Το καλυτερο απο ολα ειναι να παρει ενα πιατο 80αρι+νεο lnb+νεο καλωδιο.

Με το ταψι των 60 cm δουλεια δεν γινεται. Ειναι οριακο το μεγεθος για σωστη ληψη ειδικα με ασχημες καιρικες συνθηκες.

Last edited: