Γειά χαρά σε όλους. Έχω την TX-P42UT30E εδώ και 9 μήνες περίπου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ'την απόδοσή της σε εικόνα και στα χαμηλά lag σε παιχνίδια, ειδικά για μια τόσο οικονομική λύση. Εκεί που με στεναχωρεί είναι με τα burn in, image retention κλπ. τα οποία παθαίνει για πλάκα αλλά ευτυχώς δέν κρατάνε πολύ και εξαφανίζονται (πολύ σε αυτό βοηθάει το ενεργοποιημένο pixel orbiter απ'το menu). Το ΜΕΓΑΛΟ μου πρόβλημα είναι ότι εδώ και λίγο καιρό άρχισε να εμφανίζεται στην αριστερή μεριά του πάνελ, μία ασπρισμένη περιοχή. Στην αρχή μόνο στην άκρη και σιγά σιγά εξαπλώνεται και πιό μέσα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Γίνεται πιό εντονο αν ανεβάσω το contrast και βάλω για λίγο το scrolling bar απτο menu και είναι ορατό μόνο σε μαύρο background ή σε σκοτεινές σκηνές σε ταινία. Είναι πάρα πολύ ενοχλητικό. Κάποιες φορές που είχα βάλει το scrolling bar παρατήρησα μόνο σε κείνη την περιοχή κάποια pixel αν "αστράφτουν" στιγμιαία αμέσως αφού περάσει η λευκη μπάρα. Άν την αφήσω σε μαύρο background ας πούμε σε μία είσοδο χωρίς σήμα, φαίνεται λίγο και σιγά σιγά γίνεται πιο έντονο. Έχει τύχει σε κανέναν? Θα πάρω τηλέφωνο στην Panny αλλά φοβάμαι ότι δέν θα βγάλω άκρη. Πραγματικά είναι η πρώτη plasma που παίρνω και με έχει πεδέψει πολύ. Το φοβόμουν αυτό αλλα δυστηχώς δεν υπήρχε άλλη λύση μιάς και οι LCD εξαφανίστηκαν απο την αγορά, και οι LED δέν κάνουν για gaming (πολύ μεγάλο lag, αδυναμία στο να βγάλεις τα post post processing ακόμα και στο game mode).