Πρόβλημα με πώληση παιχνιδιών απο γνωστή αλυσίδα

Δεν είχα ασχοληθεί με την αναφερόμενη "προσφορά", θέλω απλά να σχολιάσω ότι αυτό είναι το πρόσωπο των τίμιων και νόμιμων επιχειρήσεων που θίγονται από την Πειρατεία κατά τα άλλα...

Επίσης καλά τα νομικά μέτρα και οι κυρώσεις (που ποτέ δεν επιβλήθηκαν ή θα επιβληθούν στο Ελλαδιστάν), είμαι υπέρ και του να γίνονται κινήσεις προς τους αρμόδιους φορείς.
Αλλά, τιμωρία-ηθική δικαίωση, καλύτερη από το να κλείσεις στο μέλλον το πορτοφόλι σου οριστικά προς κάποιον που θεωρείς απατεώνα ΔΕΝ υπάρχει. Ενημερωνόμαστε ο ένας από τον άλλο μέσω του φόρουμ, ας πράξουμε ανάλογα.

Αμαζον και τέλος.

Μακάρι να κλείσουν όλες οι ελληνικές αλυσίδες και να παίρνουμε από εξω.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, σε καλή προσφορά από ελληνικό κατάστημα δεν έπεσα ΠΟΤΕ.

ναι μακαρι να κλεισουν ολα τα ελληνικα καταστηματα και να τα αγοραζουμε ολα απ'εξω
τι λετε ρε παιδια??? τι επιπτωσεις εχει αυτο δεν το σκεφτεστε? μονο να αγοραζετε κανενα παιχνιδι 5-10 ευρω φθηνοτερα σας νοιαζει???
ευχεσαι να μεινει ανεργος τοσος κοσμος,πολυ ωριμη σκεψη!

Όχι κι έτσι, συμφωνώ. Όπως είπε και πιο πάνω ο φίλος να μην ακούσω το Γερμανό να παραπονεθεί για την πειρατεία. Επίσης θα ήθελα να φανταστείτε για λίγο ένα ελληνικό e-shop με πραγματικές προσφορές, π.χ. Να μην κερδίζει 25 Ευρώ απο το fifa 10 αλλά μόνο 5. Δε θα ξεσκιζόταν στο χρήμα ρε παιδιά;

ναι μακαρι να κλεισουν ολα τα ελληνικα καταστηματα και να τα αγοραζουμε ολα απ'εξω
τι λετε ρε παιδια??? τι επιπτωσεις εχει αυτο δεν το σκεφτεστε? μονο να αγοραζετε κανενα παιχνιδι 5-10 ευρω φθηνοτερα σας νοιαζει???
ευχεσαι να μεινει ανεργος τοσος κοσμος,πολυ ωριμη σκεψη!

Καταρχάς...οι υπάλληλοι στα αγγλικά και γερμανικά eshops πληρώνονται με υπερδιπλάσιους μισθούς από ότι αυτοί των ελληνικών. Τα ενοίκια στην Αγγλία είναι σαφώς υψηλότερα απ'αυτά στην Ελλάδα, ενώ οι επιχειρήσεις δε φοροδιαφεύγουν όπως οι δικές μας, αντίθετα ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ από την υψηλή φορολόγηση. Με άλλα λόγια, οι συνθήκες για τον "μαγαζάτορα" ηλεκτρονικού καταστήματος στην Ελλάδα είναι παραδεισένιες σε σχέση με αυτές στην Ευρώπη.

Οπότε δε μπορώ να σκεφτώ ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να πληρώσω ένα προϊόν έστω και ένα ευρώ ακριβότερα για να το πάρω από κάποιον Ελληναρά που θέλει να βγάλει 500% κέρδος, επειδή με βρήκε λαλάκα και του τα σκάω. Αναλογικά με την εξυπηρέτηση/ποικιλία/συνέπεια/κόστος λειτουργίας, τα ελληνικά eshops επρεπε να έχουν τιμές 20% κάτω από τα ευρωπαϊκά, όμως οποία έκπληξις, εχουν τιμές συχνά 200% πάνω...

Στηρίξτε εσείς την ελληνική αγορά, εγώ δε θα το κάνω, παρά μόνο στην περίπτωση που δε μπορώ να εξυπηρετηθώ αλλιώς (πχ ελληνικά βιβλία ή cds).

Σήμερα παρέλαβα το Bayonetta για PS3 πληρώνοντας μαζί με τα μεταφορικά 42 ευρώ, τη στιγμή που η φθηνότερη τιμή που βρήκα στην Ελλάδα μαζί με τα μεταφορικά είναι 51.50. Όταν κάποιος μου δικαιολογήσει τη διαφορά αυτή, (μη μου πείτε ότι πρέπει να κερδίσει κάτι ο άνθρωπος γιατί και ο Άγγλος δε δουλεύει για την ψυχή της γιαγιάς του),τότε θα το ξανασκεφτώ.

Last edited:
Καταρχάς...οι υπάλληλοι στα αγγλικά και γερμανικά eshops πληρώνονται με υπερδιπλάσιους μισθούς από ότι αυτοί των ελληνικών. Τα ενοίκια στην Αγγλία είναι σαφώς υψηλότερα απ'αυτά στην Ελλάδα, ενώ οι επιχειρήσεις δε φοροδιαφεύγουν όπως οι δικές μας, αντίθετα ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ από την υψηλή φορολόγηση. Με άλλα λόγια, οι συνθήκες για τον "μαγαζάτορα" ηλεκτρονικού καταστήματος στην Ελλάδα είναι παραδεισένιες σε σχέση με αυτές στην Ευρώπη.

Οπότε δε μπορώ να σκεφτώ ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να πληρώσω ένα προϊόν έστω και ένα ευρώ ακριβότερα για να το πάρω από κάποιον Ελληναρά που θέλει να βγάλει 500% κέρδος, επειδή με βρήκε λαλάκα και του τα σκάω. Αναλογικά με την εξυπηρέτηση/ποικιλία/συνέπεια/κόστος λειτουργίας, τα ελληνικά eshops επρεπε να έχουν τιμές 20% κάτω από τα ευρωπαϊκά, όμως οποία έκπληξις, εχουν τιμές συχνά 200% πάνω...

Στηρίξτε εσείς την ελληνική αγορά, εγώ δε θα το κάνω, παρά μόνο στην περίπτωση που δε μπορώ να εξυπηρετηθώ αλλιώς (πχ ελληνικά βιβλία ή cds).

Σήμερα παρέλαβα το Bayonetta για PS3 πληρώνοντας μαζί με τα μεταφορικά 42 ευρώ, τη στιγμή που η φθηνότερη τιμή που βρήκα στην Ελλάδα μαζί με τα μεταφορικά είναι 51.50. Όταν κάποιος μου δικαιολογήσει τη διαφορά αυτή, (μη μου πείτε ότι πρέπει να κερδίσει κάτι ο άνθρωπος γιατί και ο Άγγλος δε δουλεύει για την ψυχή της γιαγιάς του),τότε θα το ξανασκεφτώ.

και γω αγοραζω απο εξω ενισχυτες,φωτογραφικες κλπ
αλλα απο αυτο μεχρι την αποψη να κλεισουν ολα τα ελληνικα καταστηματα γιατι πουλανε το pro πχ 10 ευρω ακριβοτερα εχει μεγαλη διαφορα
επισης δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα με τα καταστηματα
δεν σου κανει εντυπωση οτι τις τιμες αυτες τις βρισκεις σε πολυ λιγα και συγκεκριμενα καταστηματα (play κλπ) και οχι παντου στο εξωτερικο
ειναι θεμα συμφωνιων καθε εταιριας με τους μεγαλους πελατες,οσοι εχουν δουλευουν σε εταιριες απο FMCG μεχρι οτιδηποτε αλλο καταλαβαινουν
επισης εχεις αναρωτηθει αν οι ιδιες εταιριες εχουν αλλους τιμοκαταλογους σε καθε χωρα οποτε δεν εχει να κανει με το κερδος του ελληναρα λιανενεμπορου οπως λες
δεν ειναι ολοι λησταρχοι σαν την Ονκυο στην ελλαδα για παραδειγμα

Εχω κανει και εγω επωνυμη καταγγελια στο ΙΝΚΑ οπως και αλλα 2 ατομα που γνωριζω...Αμα σχεδιαζετε κατι για ομαδικη καταγγελια count me in.

Οσο για τα ποστ παραπανω που λεν οτι στην Ελλαδα οι τιμες επρεπε να ηταν φθηνοτερες ας σκεφτουμε λιγο οτι τα μεγαλα eshop της Αγγλιας για παραδειγμα εχουν αγοραστες απο ολη την Ευρωπη και ετσι βγαζουν κερδος απο την ποσοτητα ενω τα ελληνικα eshop αναγκαζονται λογω περιορισμενου αριθμου πελατων να βγαζουν το κερδος τους με ελαφρως αυξημενες τιμες.

Αλλα και παλι τωρα που ετοιμαζομαι να κανω μια παραγγελια μερικα παιχνιδια ps3 απο το αγαπημενο μου Ελληνικο καταστημα μου βγαινει μονο 10Ε ακριβοτερα( στο συνολο) απο οτι απο το φθηνοτερο Αγγλικο e-shop.

Προσωπικα δεν με πειραζει να δωσω και 10Ε παραπανω σε Ελληνες που το αξιζουν και μου στελνουν τα προιοντα σε μια μερα και με αντιμετωπιζουν εξαιρετικα.ετσι και ενισχυω την εγχωρια αγορα και δεν περιμενω και μια - δυο βδομαδες να μου στειλουν απο αγγλια...Φιλικα παντα...:ernaehrung004::ernaehrung004:

Υπολογίστε ότι τα καταστήματα φορολογούνται με 14%, δηλαδή ότι και να κάνεις σαν μαγαζάτορας η τελική τιμή του προϊόντος πάει ως εξής :
τιμή αγοράς από προμηθευτή (αν είναι από εξωτερικό έχει ασφάλιση μεταφοράς + μεταφορικά) + 14% φόρος κράτους + το κέρδος που θα πρέπει να έχει ο εδώ μαγαζάτορας (το οποίο είναι μικτό, δηλαδή έχει ικα υπαλλήλων διάφορα έξοδα κλπ...)

Οπότε θα είναι ολίγον παρανοϊκό να βρούμε εδώ στην χώρα μας τιμή καλύτερη από την Ευρώπη...

και γω αγοραζω απο εξω ενισχυτες,φωτογραφικες κλπ
αλλα απο αυτο μεχρι την αποψη να κλεισουν ολα τα ελληνικα καταστηματα γιατι πουλανε το pro πχ 10 ευρω ακριβοτερα εχει μεγαλη διαφορα
επισης δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα με τα καταστηματα
δεν σου κανει εντυπωση οτι τις τιμες αυτες τις βρισκεις σε πολυ λιγα και συγκεκριμενα καταστηματα (play κλπ) και οχι παντου στο εξωτερικο
ειναι θεμα συμφωνιων καθε εταιριας με τους μεγαλους πελατες,οσοι εχουν δουλευουν σε εταιριες απο FMCG μεχρι οτιδηποτε αλλο καταλαβαινουν
επισης εχεις αναρωτηθει αν οι ιδιες εταιριες εχουν αλλους τιμοκαταλογους σε καθε χωρα οποτε δεν εχει να κανει με το κερδος του ελληναρα λιανενεμπορου οπως λες
δεν ειναι ολοι λησταρχοι σαν την Ονκυο στην ελλαδα για παραδειγμα

Kαταρχάς ρε συ δε θα με πειράζε να κοστίζει πχ ένας ενισχυτής 50-100 ευρώ πάνω αν ήταν να γλυτώσω μεταφορές, ανασφάλεια, ταλαιπωρία για ένα κτηνώδες και υπερεύθραυστο πακέτο, κλπ... όμως τα 10 ευρώ ακριβότερα όταν μιλάμε πχ για το Pro είναι 30% πάνω... είναι παράλογο.

Επίσης, κάνεις λάθος, δεν έχει μόνο το play ή το amazon (που παρεπιπτόντως έχει τρελά μεταφορικά) χαμηλές τιμές. Αν μπεις στο gamestracker.com που είναι κάτι σαν το δικό μας skroutz για παιχνίδια, θα δεις δεκάδες καταστήματα, με παρεμφερείς, φτηνές τιμές, που τα περισσότερα στελνουν και πανευρωπαϊκά, με ελάχιστα μεταφορικά, σίγουρα δε φτηνότερα από τα μεταφορικά των 3-4 ευρώ που χρεώνουν για ελληνική αποστολή πολλοί απ'τους δικούς μας.

Τέλος, κάποιος είπε παραπάνω για το ότι το play εχει χαμηλές τιμές επειδή τροφοδοτεί όλη την Ευρώπη, ε λοιπόν, ας το κάνουν κι οι δικοί μας αυτό. Δεν είναι παράνομο, ας ξεκινήσουν να στέλνουν Ευρώπη. Να δω μόνο ποιός θα αγοράζει απ'αυτούς με τέτοιες τιμές....

Last edited:
Υπολογίστε ότι τα καταστήματα φορολογούνται με 14%, δηλαδή ότι και να κάνεις σαν μαγαζάτορας η τελική τιμή του προϊόντος πάει ως εξής :
τιμή αγοράς από προμηθευτή (αν είναι από εξωτερικό έχει ασφάλιση μεταφοράς + μεταφορικά) + 14% φόρος κράτους + το κέρδος που θα πρέπει να έχει ο εδώ μαγαζάτορας (το οποίο είναι μικτό, δηλαδή έχει ικα υπαλλήλων διάφορα έξοδα κλπ...)

Οπότε θα είναι ολίγον παρανοϊκό να βρούμε εδώ στην χώρα μας τιμή καλύτερη από την Ευρώπη...

Ξέρουμε τι συμβαίνει στην Αγγλία πχ? Γιατί απ'όσα διαβάζω σε εφημερίδες γενικά, η φορολόγηση είναι πολύ χειρότερη από τη δική μας, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς στα ιντερνετομάγαζα βέβαια...

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με πώληση παιχνιδιών απο γνωστή αλυσίδα

Τέλος, κάποιος είπε παραπάνω για το ότι το play εχει χαμηλές τιμές επειδή τροφοδοτεί όλη την Ευρώπη, ε λοιπόν, ας το κάνουν κι οι δικοί μας αυτό.

Παρεπιμπτόντως το Play έχει τέτοιες τιμές γιατί έχει έδρα το νησί του Jersey
http://en.wikipedia.org/wiki/Jersey

το οποίο τυγχάνει να είναι: and the island is recognized as one of the leading offshore financial centres.

Ο νοών νοήτω.

Πρόστιμο στην ΓΕΡΜΑΝΟΣ για την προσφορά με τα παιχνίδια των 2,09 ευρώ...

22 Απρίλιος 2010
Επιμέλεια: Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Πρόστιμα φωτιά συνολικού ύψους 582.100 ευρώ σε 28 επιχειρήσεις , κατ´ εφαρμογή του άρθρου 13α του νόμου 2251/1994 για την "Προστασία των καταναλωτών" επιβλήθηκαν με αποφάσεις της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Λούκα Κατσέλη και του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου και μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή.

Όπως δήλωσε ο γγ καταναλωτή. Δ. Σπυράκος "Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνεχίζει σταθερά τους ελέγχους στην αγορά, διερευνά περαιτέρω καταγγελίες καταναλωτών και ασκεί τις εποπτικές της αρμοδιότητες, με αδιαπραγμάτευτο στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτικού κοινού"

Τα πρόστιμα

*Σε βάρος εταιρείας ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού υλικού (Γερμανός) επιβλήθηκε μετά από καταγγελίες καταναλωτών χρηματικό πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ για παραπλανητική εμπορική πρακτική. Ειδικότερα, η εν λόγω εταιρεία πρόβαλε στο ηλεκτρονικό της κατάστημα την διάθεση προς πώληση ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην τιμή των 2,10 ευρώ, τα οποία εντούτοις δεν διέθετε σε αρκετές ποσότητες, ούτε γνωστοποιούσε στους καταναλωτές που επιδίωκαν να τα παραγγείλουν τους οποιουσδήποτε εύλογους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε τελικά να τα προμηθεύσει.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ....ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.
Χαίρομαι που έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου στο ξεσκέπασμα της εν λόγω ιστορίας.Αδέλφια δικαιωθήκαμε!

Re: Πρόστιμο στην ΓΕΡΜΑΝΟΣ για την προσφορά με τα παιχνίδια των 2,09 ευρώ...

22 Απρίλιος 2010
Επιμέλεια: Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Πρόστιμα φωτιά συνολικού ύψους 582.100 ευρώ σε 28 επιχειρήσεις , κατ´ εφαρμογή του άρθρου 13α του νόμου 2251/1994 για την "Προστασία των καταναλωτών" επιβλήθηκαν με αποφάσεις της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Λούκα Κατσέλη και του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου και μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή.

Όπως δήλωσε ο γγ καταναλωτή. Δ. Σπυράκος "Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνεχίζει σταθερά τους ελέγχους στην αγορά, διερευνά περαιτέρω καταγγελίες καταναλωτών και ασκεί τις εποπτικές της αρμοδιότητες, με αδιαπραγμάτευτο στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτικού κοινού"

Τα πρόστιμα

*Σε βάρος εταιρείας ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού υλικού (Γερμανός) επιβλήθηκε μετά από καταγγελίες καταναλωτών χρηματικό πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ για παραπλανητική εμπορική πρακτική. Ειδικότερα, η εν λόγω εταιρεία πρόβαλε στο ηλεκτρονικό της κατάστημα την διάθεση προς πώληση ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην τιμή των 2,10 ευρώ, τα οποία εντούτοις δεν διέθετε σε αρκετές ποσότητες, ούτε γνωστοποιούσε στους καταναλωτές που επιδίωκαν να τα παραγγείλουν τους οποιουσδήποτε εύλογους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε τελικά να τα προμηθεύσει.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ....ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.
Χαίρομαι που έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου στο ξεσκέπασμα της εν λόγω ιστορίας.Αδέλφια δικαιωθήκαμε!

+1