Προβλημα με τα Ω

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

aggelos45

New member
17 September 2008
51
Αθηνα Ελλαδα
Καλησπερα επειδη ειμαι ασχετος εχω αποφασισει να παρω σαν ενισχυτη τον Yamaha RX-V 463 με ηχεια τα Magnat monitor 990 .

Το προβλημα μου ειναι στην συνδεση.

Ο ενισχυτης λεει 8Ω ενω τα ηχεια 4Ω μπορω να τα συνδεσω ?

Σας βαζω και μια φωτογραφια του ενισχυτη

http://www.yamaha.com/YECDealerMedia/adgraphs/products/RXV463_backpanel.jpg

Στο setup του ενισχυτη σου θα βρεις μια επιλογη για την αντισταση των ηχειων με ρυθμιση 4 ωμ εαν στο δινει καλος εαν οχι πρεπει να δινει 6 ωμ .
Παντως τα ηχεια μ 4 ωμ ειναι πολυ δυσκολο να οδηγηθουν απο μικρους ενισχυτες. Μαλλον θα χρειαστεις τελικο ενισχυτη

Εαν σου λεει μεχρι 6 μαλλον ειναι προβλημα βλεπεις οσο πιο μικρη ειναι η αντισταση τοσο πιο πολυ ρευμα τραβανε τα ηχεια και ζοριζεται ο ενισχυτης.
Τα εχεις τα ηχεια η θα τα αγορασεις?
Εαν θα τα αγορασεις ψαξε για κατι αλλο

Τα roth oli δεν τα ειχα ξανακουσει πριν τα αναφερεις ειδα ομως τα χαρακτηριστηκα των oli 3 και ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους 8 ωμα και με καλη ευαισθησια το ευρος των συχνοτητων δεν παει πολυ χαμηλα (45 hz ) αλλα με ενα sub θα ειναι ok . Δεν ξερω στην πραξη πως θα αποδωσουν.
Απο κεντρικο δεν βλεπω να εχει η σειρα . Τα θελεις για home cinema η για μουσικη ? σε τι χωρο ακροασης ?

Πολυ δυσκολα τα πραγματα ο χωρος δεν ειναι μικρος και τα λεφτα λιγα για πεντε ηχεια το οτι θα παιζεις 70 % μουσικη κανει τα πραγματα πιο δυσκολα.
Παρε για αρχη ενα ζευγαρι με τα 350 και αργοτερα το συμπληρωνεις .
Παρε τον ενισχυτη παραμασχαλα και πηγαινε με την μουσικη που σου αρεσει να ακουσεις τα oli 3 .