Προβλημα με τα Ω

aggelos45

New member
17 September 2008
51
Αθηνα Ελλαδα
Καλησπερα επειδη ειμαι ασχετος εχω αποφασισει να παρω σαν ενισχυτη τον Yamaha RX-V 463 με ηχεια τα Magnat monitor 990 .

Το προβλημα μου ειναι στην συνδεση.

Ο ενισχυτης λεει 8Ω ενω τα ηχεια 4Ω μπορω να τα συνδεσω ?

Σας βαζω και μια φωτογραφια του ενισχυτη

http://www.yamaha.com/YECDealerMedia/adgraphs/products/RXV463_backpanel.jpg

Στο setup του ενισχυτη σου θα βρεις μια επιλογη για την αντισταση των ηχειων με ρυθμιση 4 ωμ εαν στο δινει καλος εαν οχι πρεπει να δινει 6 ωμ .
Παντως τα ηχεια μ 4 ωμ ειναι πολυ δυσκολο να οδηγηθουν απο μικρους ενισχυτες. Μαλλον θα χρειαστεις τελικο ενισχυτη

Εαν σου λεει μεχρι 6 μαλλον ειναι προβλημα βλεπεις οσο πιο μικρη ειναι η αντισταση τοσο πιο πολυ ρευμα τραβανε τα ηχεια και ζοριζεται ο ενισχυτης.
Τα εχεις τα ηχεια η θα τα αγορασεις?
Εαν θα τα αγορασεις ψαξε για κατι αλλο

Τα roth oli δεν τα ειχα ξανακουσει πριν τα αναφερεις ειδα ομως τα χαρακτηριστηκα των oli 3 και ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους 8 ωμα και με καλη ευαισθησια το ευρος των συχνοτητων δεν παει πολυ χαμηλα (45 hz ) αλλα με ενα sub θα ειναι ok . Δεν ξερω στην πραξη πως θα αποδωσουν.
Απο κεντρικο δεν βλεπω να εχει η σειρα . Τα θελεις για home cinema η για μουσικη ? σε τι χωρο ακροασης ?

Πολυ δυσκολα τα πραγματα ο χωρος δεν ειναι μικρος και τα λεφτα λιγα για πεντε ηχεια το οτι θα παιζεις 70 % μουσικη κανει τα πραγματα πιο δυσκολα.
Παρε για αρχη ενα ζευγαρι με τα 350 και αργοτερα το συμπληρωνεις .
Παρε τον ενισχυτη παραμασχαλα και πηγαινε με την μουσικη που σου αρεσει να ακουσεις τα oli 3 .