Προβλημα με τη κινηση

Απ' ότι διάβασα σε προηγούμενο post σου αν κατάλαβα καλά έχεις βάλει και κάποιο mega codec pack. Αυτό μάλλον δημιουργεί το πρόβλημα. Κανονικά παίζουν όλα με μόνο τον MPC εγκατεστημένο. Οι drivers δε νομίζω να φταίνε, είναι αρκετά δοκιμασμένοι.

Αν δεν δεις φως με την απεγκατάσταση των περιττών codecs, κάνε δεξί κλίκ > Renderer Settings > Reset > Reset to default

Απ' ότι διάβασα σε προηγούμενο post σου αν κατάλαβα καλά έχεις βάλει και κάποιο mega codec pack. Αυτό μάλλον δημιουργεί το πρόβλημα. Κανονικά παίζουν όλα με μόνο τον MPC εγκατεστημένο. Οι drivers δε νομίζω να φταίνε, είναι αρκετά δοκιμασμένοι.

Αν δεν δεις φως με την απεγκατάσταση των περιττών codecs, κάνε δεξί κλίκ > Renderer Settings > Reset > Reset to default

Εχθές τελικά έκανα ότι δοκιμες ήταν να κάνω και έβγαλα τα πάντα από πάνω. Δοκίμασα μονο το MPC-HC τελευταία έκδοση ελπίζοντας ότι εκεί ήταν το πρόβλημα που ανέφερες. Αλλα το κάνει πάλι, θα δοκιμάσω και αυτό που γραφεις.

Το μονο που διαπίστωσα είναι ότι όταν έβαλα το Avatar στην αρχή που τρέχει η κάμερα πάνω από το δασος δεν το έκανε. Ωραία λέω το λυσσάμε. Μόλις προχώρησα λίγο το έργο παρακάτω όμως να το πάλι το πρόβλημα. Δοκίμασα αρκετά έργα και κάποιες φορες δεν το έκανε ενώ άλλες φορες πάλι τα ίδια.

Μπα ούτε έτσι γίνετε κάτι ενώ κλειδώνει κανονικά 23.976 το πρόβλημα παραμένει. Ποτε το κάνει και ποτε όχι, τις περισσότερες φορες το παρουσιάζει. Με πάντα τις 2 γραμμές κόκκινη και πράσινη να είναι παράλληλες.

Απάντηση: Re: Προβλημα με τη κινηση

Μπα ούτε έτσι γίνετε κάτι ενώ κλειδώνει κανονικά 23.976 το πρόβλημα παραμένει. Ποτε το κάνει και ποτε όχι, τις περισσότερες φορες το παρουσιάζει. Με πάντα τις 2 γραμμές κόκκινη και πράσινη να είναι παράλληλες.

Κωνσταντίνε, κάνε και κάτι άλλο, μήπως τελικά είναι και θέμα windows. Άνοιξε το task manager και παρακολούθησε λίγο τη cpu και ram στα σημεία της ταινίας που κάνει τα κολλήματα. Δες λίγο τη συμπεριφορά τους μήπως ''τρέχει'' κάτι από πίσω που δημιουργεί το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα με τη κινηση

Κωνσταντίνε, κάνε και κάτι άλλο, μήπως τελικά είναι και θέμα windows. Άνοιξε το task manager και παρακολούθησε λίγο τη cpu και ram στα σημεία της ταινίας που κάνει τα κολλήματα. Δες λίγο τη συμπεριφορά τους μήπως ''τρέχει'' κάτι από πίσω που δημιουργεί το πρόβλημα.

Το έχω κάνει με τον επεξεργαστεί τώρα με σκέτο το MPC να μην ξεπερνά το 10% και τι Ram στα 2.25gb.

Να δοκιμάσω και με MPC-HC x86 ? Αλλα μιας και έχω Win 64 έλεγα να βάλω αυτό από την αρχή το MPC-HC x64.

Παιδία σε μένα το πρόβλημα επιτέλους λύθηκε !!!:award:
Το μόνο που έκανα ήταν να πατήσω reset to optimal στο render settings και όχι default.
Στο γράφημα πλέον οι δυο γραμμές είναι εντελώς παράλληλες χωρίς καθόλου peaks και η κίνηση άψογη !
Το μόνο που θέλει είναι να μην τρέχουν και άλλα προγράμματα από πίσω ( κάτι του τύπου asus smart doctor ) γιατί τότε στα καλά καθούμενα και ενώ έπαιζε αψογα ξαφνικά μου κολλούσε.

Και εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον Κωσταντίνο με μια ati sapphire 5670 1gb ddr5 αλλα και με μια ati sapphire 5770 vaporx 1gb ddr5 oc editon.Τι φορματ εκανα, τι drivers παλιους και νεους, τι λειτουργικα win7 32 και 64,τι ssd εβαλα,τι καλωδια αλλαξα, τι codecs δοκιμασα αλλα τιποτα.Μεχρι και τα αρχεια υποψιαστηκα αλλα μολις εβαλα εξωτερικο δισκο απ'ευθειας στην tv με usb εκει επαιζε σφαιρα αλλα στο htpc πάπαλα !!!! Μακαρι να βρεθει λυση.Κωσταντίνε μαζί θα το παλεψουμε ......:smash:

Re: Απάντηση: Προβλημα με τη κινηση

Και εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον Κωσταντίνο με μια ati sapphire 5670 1gb ddr5 αλλα και με μια ati sapphire 5770 vaporx 1gb ddr5 oc editon.Τι φορματ εκανα, τι drivers παλιους και νεους, τι λειτουργικα win7 32 και 64,τι ssd εβαλα,τι καλωδια αλλαξα, τι codecs δοκιμασα αλλα τιποτα.Μεχρι και τα αρχεια υποψιαστηκα αλλα μολις εβαλα εξωτερικο δισκο απ'ευθειας στην tv με usb εκει επαιζε σφαιρα αλλα στο htpc πάπαλα !!!! Μακαρι να βρεθει λυση.Κωσταντίνε μαζί θα το παλεψουμε ......:smash:

Mακαρι να βρούμε ακρι. H επομενη λυσι είναι κλειδωμα στα 60hz που το πρόβλημα λύνετε και έχειϛ ένα τικ κάθε 10-15 δευτερολεπτα. :bigcry:

Κάντε ένα format, περάσττε τους οδηγούς της ΑΤΙ, κλειδώστε στα 23p και μετά εγκαταστείστε μόνο τον MPC-HC. Καθαρό σύστημα για να ξέρετε τι φταίει!

Ορίστε και το format της πεμπτης ...

thurs

Uploaded with ImageShack.us

format
Ati drivers
set 1080p στα 23 (μονιτορ LG M2794D 1080p 24Hz)
MPC-HC
directx (2010)

Mε καλυτερη κινηση, λιγοτερα σπασιματα αλλα τρελο τρεμοπαιγμα.Ζαλιστηκα !!!

Last edited:
Ακριβώς το πρόβλημα δεν είναι στο κλείδωμα, αυτό τουλάχιστον εγώ το πετυχαίνω. Είναι αυτό το καρέ-καρέ στην κινήσει τις κάμερας. Από format άσε το τρίτο μέσα σε ένα μηνα ...... Eχω δοκιμάσει τα πάντα, που λέει και η διαφημίσει.

Απάντηση: Re: Προβλημα με τη κινηση

Ακριβώς το πρόβλημα δεν είναι στο κλείδωμα, αυτό τουλάχιστον εγώ το πετυχαίνω. Είναι αυτό το καρέ-καρέ στην κινήσει τις κάμερας. Από format άσε το τρίτο μέσα σε ένα μηνα ...... Eχω δοκιμάσει τα πάντα, που λέει και η διαφημίσει.

Θα ξαναδοκιμασω και με αλλες καρτες μηπως αλλαξει κατι..... ειδωμεν

ΠΑιδιά τα βασικά τα κάνετε?
1) reset to optimal/default στον Renderer δοκιμάσατε? Το παιδί παραπάνω σώθηκε από αυτό.
2) Επίσης όταν κάνετε αλλαγές στα settings του MPC το ξέρετε ότι πρέπει να το κλείνετε και να τον ξανα ανοίγετε για να δουλέψουν? Μέχρι να το πάρω χαμπάρι κόντευε να με τρελάνει ο MPC!!

ΠΑιδιά τα βασικά τα κάνετε?
1) reset to optimal/default στον Renderer δοκιμάσατε? Το παιδί παραπάνω σώθηκε από αυτό.
2) Επίσης όταν κάνετε αλλαγές στα settings του MPC το ξέρετε ότι πρέπει να το κλείνετε και να τον ξανα ανοίγετε για να δουλέψουν? Μέχρι να το πάρω χαμπάρι κόντευε να με τρελάνει ο MPC!!

Λοιπόν με κάποιες δοκιμες, αλλα όχι πολλές με αυτό τον τρόπο φτιάχνει σε Optimal οχι Default.
- Όταν αλλάζω σε Optimal μου αλλάζει το Τheme τον Windows από Aero σε Normal.