Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Παναγιώτη, στο πρώτο σπιτικό μου είχα maggies ... καταρχήν, η ύπαρξη της τζαμαρίας είναι πραγματικά 'θέμα' ...

Μία βαριά κουρτίνα ίσως απορροφήσει όλες τις πίσω υψηλές (χωρίς να κάνει το ίδιο στις χαμηλές) και τελικά να δημιουργήσει νέα προβλήματα ...

κατ' εμέ, φέρε όσο μπορείς (τουλάχιστον 40-50 πόντους) μπροστά τα ηχεία ή έστω πειραματίσου με ενδιάμεσες αποστάσεις ώστε να πετύχεις ίσως ένα καλύτερο μείγμα ακυρώσεων/ενισχύσεων και αντί για κουρτίνα σκέψου την λύση ξύλινων blinds με τα οποία θα δοκιμάζεις γωνίες ανοίγματος κατά το δοκούν, ώστε να πετύχεις και ένα σωστό χαρμάνι διαθλάσεων... έχει στο ΙΚΕΑ σε όλες τις διαστάσεις και φθηνές τιμές ...
Αψογος. Δε το ειχα σκεφτει αυτο με τα blinds. Και παιζεις και με το ποσο θελεις να αντανακλουν.
Αυτο με τις υψηλες φοβαμαι. Στο προηγουμενος setup, ειχα στο πισω μερος απειρα cd και dvd και τα πριμα ηταν λιγο μαζεμενα. Τωρα συμβαινει το αντιθετο.
Αυτο παντως (να μαζεψω λιγο τις μεσουψηλες) ειναι και το ζητουμενο. Και φοβομουν μηπως με χοντρη κουρτινα - βελουδο το παρακανω. Θα παω για τα στορια for sure.

@Tzimisce Ναι οταν κατεβαιζω τα black out υπαρχει μια διαφορα προς το καλυτερο. Θελει λιγο παραπανω αποροφηση (θα τα δεις οταν ερθεις να μου ρυθμισεις το πικ απ:flipout:

Γειά σου Παναγιώτη ήρωα!

Όποιος έχει μαγκνεπάνια πρέπει να θεωρείται ήρωας!

Είναι απίστευτα τα άτιμα. Σε κάθε χώρο που θα μπούνε θέλουνε και άλλη...αντιμετώπιση!

Για να μη τα πολυλογώ δοκίμασε τα εξής:

1)δώσε λίγη κλίση στα ηχεία. Βλέπω ότι τα έχεις παράλληλα με τον πίσω τοίχο, κάτι το οποίο δε βοηθάει αν δεν έχεις συμμετρία και σχετική απορρόφηση. Λίγη κλίση, ίσα-ίσα για να χαλάσεις την παραλληλία τους με τον πίσω τοίχο θα βοηθήσει αρκετά. Αν τα ηχεία είναι κοντά στους πλαϊνούς τοίχους δοκίμασε μαζί με την κλίση να τα πλησιάσεις και μεταξύ τους λίγο περισσότερο, το πολύ 20-30 πόντους.

2)αν αυτό δε βοηθήσει ή σου χαλάσει άλλα πράγματα (πχ εικόνα) δοκίμασε να βάλεις αντίσταση στο τουήτερ. Δοκίμασε με τις απλές που έχουν στη συσκευασία τα μάγκνεπαν. Αν νομίζεις ότι αξίζει τον κόπο αγοράζεις λίγο καλύτερες μετά.

3)Αν τα παραπάνω δε βοηθήσουν πάρε 2 μακριές πετσέτες μπάνιου και κρέμασέ τες με παραμάνα πίσω από το τουήτερ, κολητά πάνω στο ηχείο (πρόσεχε με την παραμάνα). Αν δεις ότι το πρόβλημα παραμένει και τότε δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει η τζαμαρία.

Σχετικά με το μπάσο που έχεις χάσει δοκίμασε να παίξεις πρώτα με τη θέση ακρόασης. Βάλε ένα κομμάτι που έχει έντονο αυτό που σου...λείπει και πήγαινε μπρος-πίσω. Ή θα "σκάει" μπροστά σου ή πίσω σου το μπάσο. Σε αυτή την περίπτωση έχεις 2 επιλογές: α) να μεταφέρεις κατάλληλα τη θέση ακρόασης και β) εφόσον η θέση ακρόασης είναι σταθερή και δεν αλλάζει, αλλάζουμε την απόσταση των ηχείων από τον πίσω τοίχο. 10-10 εκατοστά κάνουμε τις αλλαγές και μετά ακούμε προσεκτικά. Με αυτό τον τρόπο θα επηρεάσεις το ρυθμό του δωματίου και θα φέρεις το ατίθασο χαμηλό εκεί που θες.

Το θέμα του room correction που έθιξαν τα παιδιά μη το αγνοείς. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα πλέον είναι πολύ "πιουρίστικα" και έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που υποτιθέμενα "χαλάνε".

Αυτό τον καιρό ασχολούμαι με ένα τέτοιο project το οποίο ελπίζω να μου βγει σε καλό! Φυσικά και θα ενημερώσω!

Τις αλλαγές κάνε τες μία-μία για να μη μπερδευτείς.

Μαγκνεπαν ρουλζ!

Για σου Στεργιο συμπολεμιστη.
1) Εχω δοκιμασει ολες τις πιθανες κλισεις του ηχειου. Δυστυχως με το που τους δινω κλιση, το ηχειο κανει την εμφανιση του και ο ηχος "βγαινει" πλεον απο αυτο, κοινως δεν εξαφανιζεται στον χωρο.
Με το μπασσο συμβαινει αυτο που λες. Δεξια, αριστερα, πισω και μπρος απο τη θεση ακροασης ειναι μια χαρα:flipout::flipout: Στη θεση ακροασης ειναι το προβλημα, που ομως εχω το επιθυμητο "κεντραρισμα".
Αυτο με τις πετσετες θα το δοκιμασω και θα επανελθω.

P.s Δωσε βρε τα millenium στον Junior (Guybrush):flipout:

Re: Απάντηση: Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Κακαλιός Στέργιος;1400652 Όποιος έχει μαγκνεπάνια πρέπει να θεωρείται ήρωας! 3)Αν τα παραπάνω δε βοηθήσουν πάρε 2 μακριές πετσέτες μπάνιου και κρέμασέ τες με παραμάνα πίσω από το τουήτερ said:
:a0210::a0210::a0210::flipout:

1.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μην φταίει η τζαμαρία
2. Με room correction δεν γίνεται.
3. Η μόνη λύση είτε κουρτίνα είτε blinds.

Πάνο δοκίμασε το room correction, έτσι να πάρεις μια ιδέα μόνο.
Θα σου πρότεινα και τo lyngdorf που δεν το έχω ακούσει, πρέπει να μαμεί.
Βέβαια αν θες να ακούσεις πραγματικά το ηχείο σου πάρε μπέριγκερ για τελικούς :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Πάνο δοκίμασε το room correction, έτσι να πάρεις μια ιδέα μόνο.
Θα σου πρότεινα και τo lyngdorf που δεν το έχω ακούσει, πρέπει να μαμεί.
Υπαρχει και οικονομικη κριση...
Βέβαια αν θες να ακούσεις πραγματικά το ηχείο σου πάρε μπέριγκερ για τελικούς
...οχι και τοσο μεγαλη...:flipout::flipout::flipout:

τι θα κάνει ρε ΔΘ το room correction?
θα κόψει την αντανάκλαση αφού φύγει από το παράθυρο?
ή θα την κόψει όταν φύγει από το ηχειο και πριν φτάσει στο παράθυρο?
Δεν γίνονται αυτά.

Αντανακλάσεις δεν κόβονται.

Εκτος του οτι δε κοβει αντανακλασεις, απλα θα φερει τονικη ισσοροπια (με ανισσοροπες αντανακλασεις), τα σωστα μηχανακια δουλευουν στο ψηφιακο επιπεδο. Πικ απ, ραδιοφωο τι θα γενουν;; Η να χτυπησω και κανα kenwood εκουαλαιζερ οριτζιναλ ναουμ...

Να δοκιμασεις .... πατζουρια. Ξερεις, τα κλασσικα.

Οριστε και μια φωτο, για να φανταστεις λιγο.....

Τα βαφεις οπως θες, θα ειναι μια ιδιαιτερη πινελια στο σαλονι σου...

Γελα, κραξε, κοροϊδεψε οσο θες, αλλα ποτε μην αποκλειεις τιποτε ...

:BDGBGDB55:

attachment.php

Αν και μη ειδικός στο θεμα, να πω τα προφανη νομίζω:

Κι εγω σπιτι μου σε παρόμοια κατάσταση (ηχείων εξαιρουμένων... :p) και με τζαμαρια, όχι μόνο πίσω αλλά και αριστερα από τα ηχεία, με τοποθέτηση κουρτίνας (διπλόφαρδης - το χα ψαξει πολύ) είδα τερατώδη διαφορα.

Τα πατζούρια / στόρια πάντως ακούγονται πολύ ενδιαφέρουσα λύση...

Το Copland κάνει διόρθωση και στο πεδίο του χρόνου, οπότε ναι, θα κόψει τις ανακλάσεις. Τώρα πόσο καλό θα είναι το αποτέλεσμα δεν ξέρω, αλλά σε απλούστερες καταστάσεις το μηχάνημα δουλεύει καλά. Ο Ορφέας το δίνει για κατ' οίκον δοκιμή, οπότε δεν χάνεις τίποτα.
Τα στόρια στο παράθυρο είναι ενδιαφέρουσα ιδέα. Οι κουρτίνες επίσης κάνουν δουλειά αφού θέλεις να κόψιε τις υψηλές συχνότητες. Επίσης μια σειρά διαχύτες γύρω από το δοκάρι θα βοηθούσε την κατάσταση. Διαχύτες πίσω από το ηχείο επίσης, αλλά θα σου χαλάσουν τη θέα.

@Tzimisce Ναι οταν κατεβαιζω τα black out υπαρχει μια διαφορα προς το καλυτερο. Θελει λιγο παραπανω αποροφηση (θα τα δεις οταν ερθεις να μου ρυθμισεις το πικ απ:flipout:

Εγώ βρε το καθυστερώ γιατί έχεις μωρό στο σπίτι και αυτά είναι ευαίσθητα...
Αν δεν έχεις πρόβλημα κανονίζουμε όποτε νομίζεις... :p

:grandpa: Δοκίμασε να βάλεις από πίσω κανένα πουφ, μαξιλάρια, ή τσίμπα δύο ΓΔ και βάλε έναν πίσω από κάθε ηχείο...
Παίξε και με την κάθετη κλίση μήπως και οι πάνω/κάτω ανακλάσεις σε βοηθήσουν...

Απάντηση: Re: Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Ειχε κατσει ο Γ.Δ πισω απο το αριστερο ηχειο και ειχε βελτιωθει πολυ η κατασταση. Μετα εφυγε.

Και που να δεις ποσο καλυτερα θα επαιζες αν φορουσε σκουφακι! :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Και που να δεις ποσο καλυτερα θα επαιζες αν φορουσε σκουφακι! :flipout::flipout::flipout:
Πως φαινεται ο καλος ο δικηγορος: Εγω του είπα την ιδεα (αλλα αντί για σκουφάκι είπα για περούκα) και την ''εξευγένισε'' καταλλήλως :p