Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Re: Απάντηση: Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Για μένα υπάρχουν οι λύσεις επαγγελματικού επιπέδου με ακρίβεια στο αποτέλεσμα και οι λύσεις ματζουνιων και ότι κάθεται καλά στο αυτί μας.

Θα συμφωνισω μαζι σου,αλλα η αυτη ειναι η μια παραμετρος.Η αλλη ειναι να ξερεις τι κανεις,να μπορεις να δουλεψεις τετοιο εργαλει ,αλλιως μαλλον περισσοτερη ζημια γινεται.....

:grandpa: Εχμ...
Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Magnepan!
Απλά το τζάμι χαλάει τη σούπα γιατί ανακλάει μόνο τις μεσουψηλές...

Αθεράπευτο σε κόβω Παναγιώτη... Δε χτυπάς καμία κούτα patafix καλύτερα μέχρι να βρεις τρόπο να ανακλάς και τις χαμηλές; :flipout:

Υπάρχουν και δραστικές λύσεις:
- Γυρνάς τούμπα το στερεοφωνικό στον χώρο. Έτσι το παράθυρο θα είναι πίσω σου.
- Αλλάζεις τα δίπολα με ένα συμβατικό ηχείο.

Απάντηση: Re: Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

και όχι μόνο στην περίπτωση του Πάνου!

Εσυ εισαι πλεον αλλοθρησκος,αντε να εισαι <επιτιμο μελος> των Mag,ως πρωην χρηστης των Mag

Απάντηση: Re: Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Εσυ εισαι πλεον αλλοθρησκος,αντε να εισαι <επιτιμο μελος> των Mag,ως πρωην χρηστης των Mag

φιλαράκ οι πυκνωταί είναι ον δε ρόουντ, καλωδίωση έχωμεν ήδη, κολητήρια προθερμαίνονται και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι....πολλά υποσχόμενος! :grandpa:

Ως ευτυχής κάτοχος του ίδιου μοντέλου θα ήθελα να ρωτήσω: Τα τουίτερ είναι στην εξωτερική ή εσωτερική πλευρά; Το ταμπελάκι με τις τρεις γραμμές υποτίθεται ότι μαρκάρει τις θέσεις τους και στις φωτογραφίες δεν φαίνεται καλά. Έλεγξε πρώτα αν έχουν τοποθετηθεί τα πάνελς σωστά. Αν όχι τότε εξηγείται μεγάλο μέρος των προβλημάτων.
Η Magnepan συστήνει την τοποθέτηση με τα τουίτερ στις εξωτερικές πλευρές σε πλαϊνά όμως με τοίχο και ανάκλαση και ...αμερικάνικα δωμάτια.Έτσι πετυχαίνει μια ελαφριά "πτώση" στις ψηλές ώστε να μην ξυρίζουν και μια τεράστια στερεοφωνική εικόνα θυσιάζοντας την ακρίβειά της. Αν κάποιος βελτιώσει το κρος με καλύτερα υλικά τα ηχεία δεν τσιμπάνε ψηλά. Ειδικά αυτό το μοντέλο (τρίδρομο χωρίς ρίμπον τουίτερ) είναι κατά τη γνώμη μου το πιο ομοιογενές τονικά - με το βελτιωμένο κρος είναι σα να ακούς μονόδρομο.
Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι σε δωμάτια όπως αυτό της φωτογραφίας (παρόμοιο με πρώην δικό μου) καλό θα είναι πριν κάνεις έξοδα να "παίξεις" με την τοποθέτηση των τουίτερ ώστε να δεις που πετυχαίνεις την καλύτερη εικόνα και τονική ισορροπία.
Σε κάθε περίπτωση προσοχή στο ηλιακό φως. Η έκθεση των πάνελς στο παράθυρο θα οδηγήσει γρήγορα στην αποκόλληση των συρμάτων από τις μεμβράνες και θα μπεις σε περιπέτειες πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Καλή δύναμη...

Πατριδα
εγω θα εβαζα ρομαν με υφασμα καραβοπανο και θα το ειχα και πλουσιο οσο αναφορα το υψος για να δημιουργω σκαλοπατακια
οποιος εχει ρομαν στο σπιτι του ξερει τι θελω να πω ελπιζω και ανακλαση κανει και δεν μαζευει πολυ