Πρόβλημα Samsung 2333HD και Digea

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,839
Αθήνα...
Και η κοροιδία συνεχίζεται απο το πλαίσιο,το οποίο αναφέρει για την συγκεκριμένη τηλεόραση-monitor ότι διαθέτει ψηφιακό δέκτη mpeg4,τώρα στην συχνότητα 46 λέει μή υποστηριζόμενη HD εικόνα.Την συγκεκριμένη την απέσυραν τον προηγούμενο μήνα,ευτυχώς που έχει CI slot...

Απάντηση: Πρόβλημα Samsung 2333HD και digea

Δέν το είδα πάντως το mpeg4 χθές το βράδυ...Έλεγε μή υποστηριζόμενο σήμα HD...κσι είχα μόνο ήχο.Να επιλέξω άλλη χώρα;

Last edited:
Re: Πρόβλημα Samsung 2333HD και digea

Δε νομίζω να φταίει αυτό. Πάντως μια αναζήτηση στο Google έλεγε ότι έχει MPEG-4.

Το ξέρω ότι θεωριτικά τουλάχιστον υποστηρίζει mpeg4,αλλά δεν το είδα κιόλας...

Έχω ακριβώς τα ίδια προβλήματα, δηλαδή έχω ήχο, EPG αλλά όχι εικόνα και η στάθμη σήματος πάνω από τη μέση.
Μάλλον θα θέλει καινούργιο firmware..... :bigcry:

Επικοινώνησα με τη Samsung GR και μου είπαν ότι τα SM2333-HD που είναι πριν το Δεκέμβριο του 2009 δεν έχουν mpeg4 αλλά mpeg2 tuner………

Τι έγινε μετά δηλαδή προσθέσαμε άλλο tuner ?????

Κρίμμα....:bawling:

Last edited by a moderator:

Και εγώ έχω την 2333HD που την αγόρασα το Ιανουάριο του 2009 και ενώ έχω κανονικά ήχο από Digea βγάζει στην οθονη το μήνυμα ''δεν υποστηρίζετε HD'' (βέβαια τα mpeg-2 της ΕΡΤ τα παίζει κανονικά). Οπότε τζίφος. Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς την κάρτα NEOTION POCKET FTA NP4+ να δούμε αν δουλεύει, μήπως και γλυτώσουμε το extra τηλεκοντρόλ???

Τελικά αναβάθμιση θέλει,επειδή δεν έχει usb πρέπει να την πας στο service για over the air update.

Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες ( που, πόσο, πως κτλ )
Είμαι κάτοχος και εγώ και δεν έχω "σήμα HD" ...

Ή την πας στο Service ή έρχονται και την παίρνουν,επειδή δεν μπορείς να κάνεις update λόγω της μη διαθέσιμης usb θύρας πρέπει να κάνει το service over the air update.

Δηλαδή μετά την αναβάθμιση παίζει Mpeg4 ?

Εγώ που δοκίμασα την μοντούλα της NEOTION FTA παίζει τα κανάλια της Digea αλλά κολλάει με τα ψηφιακά της EΡΤ

Καλά χαιρετίσματα..... Θα πάρω ένα αποδικωποιητή να τελειώνει η υπόθεση...

Οκ αλλά δεν γίνεται πάντα ...

εγώ την έχω σε τοίχο άρα ..

Και την δικια μου 2333HD που την εχω αγορασει απο το E-Shop μου ειπαν να την παω απο το SERVICE για αναβαθμιση. Αυριο θα την παω οποτε θα ενημερωσω.

Αν είναι πες μας γιατί και εγώ από το e-shop την έχω πάρει (θέλουν και λεφτά??).... Thanks προκαταβολικά....

Αρχικά τους πήρα και τους έκραξα γιατί στο site τους έλεγε ότι είναι MPEG4.
Μίλησαν με την Samsung και μου είπαν ότι πριν τον Δεκέμβρη του 2009 ήταν MPEG2 και ότι αποκλείεται να έλεγε κάτι τέτοιο το site άλλα θα το δούνε και θα με πάρουν. Εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι έλεγε MPEG4. Τελικά με πήραν και μου είπαν ότι υπάρχει οδηγία για αναβάθμιση από την Samsung και αν μπορώ να την πάω στο Μενίδι. Θα την πάω αύριο και θα σου πω.

Πάντως για να είμαι δίκαιος με το κατάστημα αφού γραφώ και το όνομα του σε ότι αφορά εμένα έδειξαν προθυμία για να με εξυπηρετήσουν και προσωπικά πιστεύω ότι η πατάτα είναι της Samsung .

Βέβαια και έλεγε mpeg-4 γιατί το θυμάμαι και εγώ, επιπλέον δες και το λινκ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156566. Τελικά έχει ή δεν έχει mpeg-4 δεν μπορώ να καταλάβω... Πάντως εμένα ως έκδοση λογισμικού αναφέρει την T-TMZLDEUC-1000 και την Τ-EMMA2DEUB-0106.

Άμα είναι ο δέκτης MPEG-2 δεν παίρνει αναβάθμιση και δεν γίνεται MPEG-4. Η μοντούλα θα μπει με τις πιθανές παρενέργειες ή εξωτερικός αποκωδικοποιητής. Σε άλλες χώρες τα ίδια μοντέλα τηλεόρασης κυκλοφορούσαν με MPEG-4 δέκτη και σε άλλες όπως τη δική μας που δεν είχε οριστικοποιηθεί το πρότυπο εκπομπής με MPEG-2. Και τη περίοδο πριν το ξεκίνημα της Digea στο Ξυλόκαστρο πολλές τηλεοράσεις ήταν MPEG-2. Το ότι γράφει το site ότι ο δέκτης είναι MPEG-4 ενώ είναι MPEG-2 είναι καθαρή παραπληροφόρηση. Δεν γνωρίζουν αυτοί που εισάγουν τι φέρνουν;Δεν το ελέγχουν;

Η δική μου 2333 είναι mpeg4 και πιθανόν και Τ2, απλά αναβαθμίστε την.....

Καλημέρα και πάλι.

Δοκίμασα τη NEOTION POCKET FTA NP4+ και παίζει τα ψηφιακά της Digea μια χαρά, αλλά έχω σπασίματα στην εικόνα και πρόβλημα στον ήχο στα mpeg2.
Ο χρόνος αλλαγής είναι γύρω στα 3 sec, αρκετά καλά πιστεύω.