Πρόβλημα σε AARON

Re: Aaron Cineast άφιξη!

Εγγεγραμμένος πελάτης είναι μόνο ο πρώτος αγοραστής, που τα έσκασε χοντρά για καινούριες συσκευές;

Απάντηση: Aaron Cineast άφιξη!

Σίφη μην παίζεις με τα νεύρα μου φίλε! Πες μου μόνο ότι τελείωσες τα ηχεία σου να γουστάρω! :five:

Το ζουμί μέχρι στιγμής είναι το εξής...
Όταν ανοίγω τον τελικό ακούγεται ένας ελαφρύς βόμβος. Όταν ανοίξω και τον προ ο βόμβος εντείνεται και ακούω πολύ φύσημα. Περισσότερο δε όσο ανεβάζω ένταση...
Αυτά με dac και appletv κλειστά.
Όταν τα ανοίγω, με τον προ στο -45 και τη μουσική να παίζει, δεν μπορώ να διακρίνω θόρυβο.
Θα περιμένω και τη σύζυγο που είχε ακρόαση του αρχικού προβλήματος να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.
Το ερώτημά μου είναι το εξής: Θεωρείται αυτό τo πρόβλημα τόσο σοβαρό ώστε να νοιώθω έξω φρενών;

Απάντηση: Re: Aaron Cineast άφιξη!

Και τεσταρίστηκαν επί 48 ώρες χωρίς να γίνει αντιληπτό το φύσημα;!

Τί να πω... Ειλικρινά δεν ξέρω...

Εγγεγραμμένος πελάτης είναι μόνο ο πρώτος αγοραστής, που τα έσκασε χοντρά για καινούριες συσκευές;

Υποψιάζομαι πως ναι.

Re: Απάντηση: Aaron Cineast άφιξη!

Σίφη μην παίζεις με τα νεύρα μου φίλε! Πες μου μόνο ότι τελείωσες τα ηχεία σου να γουστάρω! :five:

Το ζουμί μέχρι στιγμής είναι το εξής...
Όταν ανοίγω τον τελικό ακούγεται ένας ελαφρύς βόμβος. Όταν ανοίξω και τον προ ο βόμβος εντείνεται και ακούω πολύ φύσημα. Περισσότερο δε όσο ανεβάζω ένταση...
Αυτά με dac και appletv κλειστά.
Όταν τα ανοίγω, με τον προ στο -45 και τη μουσική να παίζει, δεν μπορώ να διακρίνω θόρυβο.
Θα περιμένω και τη σύζυγο που είχε ακρόαση του αρχικού προβλήματος να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.
Το ερώτημά μου είναι το εξής: Θεωρείται αυτό τo πρόβλημα τόσο σοβαρό ώστε να νοιώθω έξω φρενών;

στο κανει και οταν ειναι ανοιχτο το DAC (χωρις να παιζει μουσικη)?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aaron Cineast άφιξη!

στο κανει και οταν ειναι ανοιχτο το DAC (χωρις να παιζει μουσικη)?

Όταν ανοίξω το appletv ακούω έξτρα θόρυβο κι ένα επαναλαμβανόμενο "τσικ". Dac ανοιχτό ή κλειστό, για τους Aaron είναι το ίδιο.
Το τσεκάρισμα το κάνω χωρίς να παίζει μουσική και με το αυτί στο ηχείο, όχι σε θέση ακρόασης. Ό,τι συνδυασμό κι αν δοκίμασα, με τους Aaron ανοιχτούς ακούω βόμβο από το μιντ και φύσημα από το τουίτερ.

Το ανταλλακτικό των 236 ευρώ πρέπει να έχει αλλαχθεί. Από τον όλο θόρυβο απουσιάζουν τα "χρατς χρατς" που άκουγα πριν τους στείλω. Μισή δουλειά σαν να λέμε, και στη διπλάσια (από την εκτιμώμενη) τιμή.
Για να δούμε τί άλλο έχει το μενού παρακάτω...
Δεν έχω καλό προαίσθημα πάντως. Είμαι και στα μαχαίρια με τη φράου...

Νεότερα το βράδυ.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια...

Ας πάρουμε όλοι μας ένα μάθημα πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όταν αποθεώνουμε μηχανήματα και εταιρείες ......

(Το γράφω με καλή πρόθεση και το απευθύνω και στον εαυτό μου προς άρση κάθε παρεξήγησης)

ψιτ..και φαντασου οτι ο Gainlone μου των 70ε δε φυσαει καθολου ε...αααααα χα χα χαα.. :flipout::flipout::flipout:
ρε συ να σου φτιαξω εναν???Τσαμπε θα στον στειλω να ακουσεις καθαροτητα μανα μου!!!...

Λοιπον περα απο την πλακα να τον πας πισω στο σερβις αμεσως!Ουτε λεπτο καθυστερηση!..Να τσαχπινιες ο Γερμανος...Σκαμε τα λεφτουδακια μας ομορφα ομορφα και μετα μητον ειδατε τον παναη...χα..

Α τα ηχειαμου αακοοοομα....κοντευω να τελειωσω κ το ομοκεντρικο-κεντρικο ηχειο μου, αλλα τα Jairo δε....χαλασα δυο μπαφλες στην προσπαθεια μου να κανω πατουρες με το ρουτερ!τα νευρα μου...

Ας πάρουμε όλοι μας ένα μάθημα πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όταν αποθεώνουμε μηχανήματα και εταιρείες ......

(Το γράφω με καλή πρόθεση και το απευθύνω και στον εαυτό μου προς άρση κάθε παρεξήγησης)

Ορθό, και καμία παρεξήγηση από κανέναν, πιστεύω...

ψιτ..και φαντασου οτι ο Gainlone μου των 70ε δε φυσαει καθολου ε...αααααα χα χα χαα.. :flipout::flipout::flipout:
ρε συ να σου φτιαξω εναν???Τσαμπε θα στον στειλω να ακουσεις καθαροτητα μανα μου!!!...

Λοιπον περα απο την πλακα να τον πας πισω στο σερβις αμεσως!Ουτε λεπτο καθυστερηση!..Να τσαχπινιες ο Γερμανος...Σκαμε τα λεφτουδακια μας ομορφα ομορφα και μετα μητον ειδατε τον παναη...χα..

Α τα ηχειαμου αακοοοομα....κοντευω να τελειωσω κ το ομοκεντρικο-κεντρικο ηχειο μου, αλλα τα Jairo δε....χαλασα δυο μπαφλες στην προσπαθεια μου να κανω πατουρες με το ρουτερ!τα νευρα μου...

Βαλτός είσαι εσύ σήμερα ε? :flipout:
Καλααααά!

Έχω τον παιδικό μου nad στην Αθήνα. Ούτε αυτός θυμάμαι φύσαγε ή βούιζε. 20 χρόνια έκλεισε φέτος. Η δε έννοια "επισκευή" του είναι παντελώς άγνωστη μέχρι στιγμής.

Περιμένω τα νεότερα και πιο ξεκούραστα αυτιά της συντρόφου να τσεκάρουν διότι με την όλη ταλαιπωρία με έχει πιάσει πονοκέφαλος.
Άν επιβεβαιωθεί, θα έχουμε ματς αργότερα...

Τρώς κι εσύ μπάφλες μανούλα 'μ ε? :flipout:

φίλε μου, αν θέλεις την άποψη μου, -καθώς είχα στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα μερικά εξαιρετικά ενισχυτικά κομμάτια, και κάποια από αυτά (πχ. luxman c-03 / m-03, ar sp9-mkii, κλπ.) όντως ''φύσαγαν'' εάν κολλούσες το αυτί στις μονάδες του ηχείου - το θέμα είναι εάν από την θέση ακρόασης ακούς την μουσικούλα σου ικανοποιητικά, ήτοι καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα ενισχυτικά σου... εάν όλα τα στοιχεία που ψάχνεις (χροιές, ατάκα, έλεγχος, κλπ) είναι εκεί, νομίζω ότι πρέπει να σταματήσεις τα λοιπά, καθώς αυτό το χόμπυ είναι κατά τι ψυχαναγκαστικό και τρελλαίνει.... κάνε μία έρευνα και σε αντίστοιχα γερμανικά φόρα, αν όντως τα ενισχυτικά αυτά έχουν φυσηματάκι σε αντίστοιχα συστήματα ...

οταν ο θόρυβος αυξάνεται με την αύξηση της έντασης ,είναι ενα θέμα.

φίλε μου, αν θέλεις την άποψη μου, -καθώς είχα στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα μερικά εξαιρετικά ενισχυτικά κομμάτια, και κάποια από αυτά (πχ. luxman c-03 / m-03, ar sp9-mkii, κλπ.) όντως ''φύσαγαν'' εάν κολλούσες το αυτί στις μονάδες του ηχείου - το θέμα είναι εάν από την θέση ακρόασης ακούς την μουσικούλα σου ικανοποιητικά, ήτοι καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα ενισχυτικά σου... εάν όλα τα στοιχεία που ψάχνεις (χροιές, ατάκα, έλεγχος, κλπ) είναι εκεί, νομίζω ότι πρέπει να σταματήσεις τα λοιπά, καθώς αυτό το χόμπυ είναι κατά τι ψυχαναγκαστικό και τρελλαίνει.... κάνε μία έρευνα και σε αντίστοιχα γερμανικά φόρα, αν όντως τα ενισχυτικά αυτά έχουν φυσηματάκι σε αντίστοιχα συστήματα ...

Το φύσημα σχετίζεται αρκετά με το dac (ή και το appletv). Μειώθηκε αισθητά με κάποια ρύθμιση (στο dac). Είχε αλλάξει πιθανότατα λόγω καθαρισμού της συσκευής. Δεν με ενοχλεί όμως πλέον, ούτε σε σχέση με το "ψυχαναγκαστικό" που εύστοχα ανέφερες.
Βόμβο όμως εξακολουθώ να ακούω, τόσο από το μιντ όσο και από το ίδιο το μηχάνημα (Millenium). Μπορεί για το συγκεκριμένο μηχάνημα να είναι φυσιολογικό (δεν το ξέρω ακόμα, θα μάθω σύντομα ελπίζω) αλλά προσωπικά με ενοχλεί. Επειδή ένα μεγάλο μέρος των ακροάσεων γίνεται σε χαμηλές εντάσεις (και βράδυ), θα το ακούω κάποιες στιγμές, είναι βέβαιο.
Προσφάτως έδιωξα ένα dac για τον ίδιο λόγο (βούιζε η ίδια συσκευή), οπότε καταλαβαίνεις...
Αν η εταιρεία απαντήσει ότι αυτοί οι θόρυβοι είναι φυσιολογικοί, επειδή ο καθένας μπορεί να το αντιλαμβάνεται διαφορετικά και το σέβομαι, τα μηχανήματα θα ψάξουν σύντομα για επόμενο κάτοχο.
Απλά και χωρίς περαιτέρω σαματά...

Μαλλον βουιζουν οι μετασχηματιστες ε.. Aσχημο πραμα να παρει.. Ειδηκα το βραδυ..

Καταλαβαινεις τωρα γιατι σε φαγα να μην βιαζεσαι σε αγορες πριν δεις-ακουσεις;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Aaron Cineast άφιξη!

Το φύσημα σχετίζεται αρκετά με το dac (ή και το appletv). Μειώθηκε αισθητά με κάποια ρύθμιση (στο dac). Είχε αλλάξει πιθανότατα λόγω καθαρισμού της συσκευής. Δεν με ενοχλεί όμως πλέον, ούτε σε σχέση με το "ψυχαναγκαστικό" που εύστοχα ανέφερες.
Βόμβο όμως εξακολουθώ να ακούω, τόσο από το μιντ όσο και από το ίδιο το μηχάνημα (Millenium). Μπορεί για το συγκεκριμένο μηχάνημα να είναι φυσιολογικό (δεν το ξέρω ακόμα, θα μάθω σύντομα ελπίζω) αλλά προσωπικά με ενοχλεί. Επειδή ένα μεγάλο μέρος των ακροάσεων γίνεται σε χαμηλές εντάσεις (και βράδυ), θα το ακούω κάποιες στιγμές, είναι βέβαιο.
Προσφάτως έδιωξα ένα dac για τον ίδιο λόγο (βούιζε η ίδια συσκευή), οπότε καταλαβαίνεις...
Αν η εταιρεία απαντήσει ότι αυτοί οι θόρυβοι είναι φυσιολογικοί, επειδή ο καθένας μπορεί να το αντιλαμβάνεται διαφορετικά και το σέβομαι, τα μηχανήματα θα ψάξουν σύντομα για επόμενο κάτοχο.
Απλά και χωρίς περαιτέρω σαματά...

δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι φυσιολογικος ο βομβος εγω προσωπικα στο συστημα μου δεν ακουω απολυτως τιποτα οσο δυνατα και να βαλω τον προενισχυτη και με το αυτι πανω στο ηχειο(το δοκιμασα αποψε με κλειστο και ανοικτο το DAC....).

Εαν αποκλεισεις καθε αλλο πιθανο προβλημα τοτε στειλτα πισω στο service με δικα τους εξοδα ειναι υποχρεωμενοι απο τη στιγμη που εχεις πληρωσει επισκευη ηδη...

Μαλλον βουιζουν οι μετασχηματιστες ε.. Aσχημο πραμα να παρει.. Ειδηκα το βραδυ..

Καταλαβαινεις τωρα γιατι σε φαγα να μην βιαζεσαι σε αγορες πριν δεις-ακουσεις;

Κατάλαβα μάστορα, αλλά αν δεν πάθω πως θα μάθω;
Άσε που και αν τα είχα ακούσει πριν, πάλι θα τα έπαιρνα.
Εξ αρχής έλεγα ότι παίζουν υπέροχα. Ακόμα κι αν τελικά τα διώξω σύντομα (τον τελικό ή και τα δυο), αυτή η άποψη δεν θα αλλάξει.
Κατά τ' άλλα, οκ, έπαιξα κι έχασα. Σε κάθε περίπτωση αγοράς πάντως, θα είναι δύσκολο φαντάζομαι να κάνω έγκαίρη διάγνωση
αν μια εταιρεία πρόκειται στο κοντινό ή μακρινό μέλλον να με σκάσει ή όχι...
Λύσεις πάντως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθούν, μην ανησυχείς...
Πιάσε τα ηχεία γιατί από Αγίου Πνεύματος σε βλέπω Δεκαπενταύγουστο!

Για βραδυνές ακροάσεις άστα... Και το appletv ακούω, και την προηγούμενη τεφάου άκουγα (έφυγε γι' αυτό το λόγο),
και το προηγούμενο dac επίσης (παρόμοια τύχη), και το ψυγείο, το λάπτοπ κλπ.

Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο...

δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι φυσιολογικος ο βομβος εγω προσωπικα στο συστημα μου δεν ακουω απολυτως τιποτα οσο δυνατα και να βαλω τον προενισχυτη και με το αυτι πανω στο ηχειο(το δοκιμασα αποψε με κλειστο και ανοικτο το DAC....).

Εαν αποκλεισεις καθε αλλο πιθανο προβλημα τοτε στειλτα πισω στο service με δικα τους εξοδα ειναι υποχρεωμενοι απο τη στιγμη που εχεις πληρωσει επισκευη ηδη...

Το dac γιατρέ μου το πέτυχες διάνα :a0210:. Η λάθος επιλογή στο sample rate ήταν (όπως συνήθως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις) το τελευταίο που πήγε ο νους μου ότι μπορεί να έχει πειραχτεί, αλλά δόξα Τω Θεώ...πήγε. Έμεινε το μισό (και λιγότερο) φύσημα, και φυσικά ο βόμβος, ο οποίος έχει δυο πηγές. Η μία είναι σίγουρα ο τελικός και η άλλη δεν είναι σίγουρα ο τελικός... Του δίνω καλές πιθανότητες όμως επειδή ήταν το μηχανημα για το οποίο υπήρξαν δυο διαφορετικές απόψεις κατά τη διάρκεια του service (από τις οποίες υπερίσχυσε η..."δεν χρειάζεται επισκευή").

Έχω στείλει email και αναμένω απάντηση. Εννοείται πως δεν τρέφω αυταπάτες του τύπου "αντικατάσταση". Ακόμα και κάτι σε "αποστολή, σωστή επισκευή, μηχάνημα κατά την περίοδο του service, όλα με δικά μας έξοδα", μοιάζει να βρίσκεται πιο κοντά στη σφαίρα της φαντασίας, παρά της πραγματικότητας.
Της πραγματικότητας τουλάχιστον που βίωσα μέχρι στιγμής...

Για να δούμε λοιπόν... Είναι μάγκες να το συμμαζέψουν έστω και τώρα και να με αναγκάσουν να το βουλώσω... ή είναι μόνο φρου φρου κι αρώματα; :chinscratch:

Last edited:
Re: Απάντηση: Aaron Cineast άφιξη!

Για βραδυνές ακροάσεις άστα... Και το appletv ακούω, και την προηγούμενη τεφάου άκουγα (έφυγε γι' αυτό το λόγο),
και το προηγούμενο dac επίσης (παρόμοια τύχη), και το ψυγείο, το λάπτοπ κλπ.

Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο...

Για βραδυνη ακραση φιλε εγω ενα πραμα κανω... Συνδεω μεσω bluetooth το Iphone μου με τον Yamaha μου και αραζω....ουτε θορυβος ουτε τιποτα! Γιατι σαν κυρια πηγη ειναι το pc αλλα ενω εχω ρυθμηστες στροφων για τα ανεμηστηρια κτλ, ε ακουγεαι...ενω το iphone μουγκα..

Υπάρχουν χώροι (μονωτικά υλικά, πατώματα, τοίχοι, διαρρύθμιση, ανακλαστικές επιφάνειες) που μεγεθύνουν τους ήχους- ιδίως σε κατάσταση ησυχίας. Στο προηγούμενο σπίτι άκουγα το πλέιερ, τώρα πλέον όχι. Αυτό που αναφέρεις, ότι δηλ. ακούγονται σχεδόν όλες οι συσκευές σου, μπορεί να είναι ένας συνδυασμός της συγκεκριμένης ηλεκτρικής εγκατάστασης και του χώρου που πολλαπλασιάζει τους ελάχιστους ήχους. Ο βόμβος βέβαια δεν είναι ίδιο πράγμα με το φύσημα και προφανώς κάτι πάει στραβά- δεδομένου ότι οι άλλοι κάτοχοι μιλάνε για απόλυτη ησυχία.
Πάνω σ' αυτό θα μπορούσες να στηρίξεις τα παράπονά σου στην εταιρεία. Ότι δηλαδή έδωσες ένα μεγάλο ποσό για επισκευή χωρίς αποτέλεσμα και ότι άλλοι χρήστες δεν αναφέρουν παρόμοιο πρόβλημα... Το επόμενο βήμα είναι γράμματα σε περιοδικά ώστε να τους εκθέτεις και να χρειαστεί να απαντήσουν. Έχεις δώσει πολλά λεφτά για να το αφήσεις έτσι το θέμα. Και εφόσον το ακούς και σε ενοχλεί, δεν υπάρχει περίπτωση να αυθυποβάλλεσαι: ακούγεται πραγματικά, δεν είναι ιδέα σου.

Πάντως να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνουμε όλοι όσοι ανακατευόμαστε μ' αυτά. Μη νιώθεις απελπισία (όσο γίνεται) γιατί είναι -δυστυχώς- κομμάτι αυτής της πορείας οι ατυχίες και τα μικροπροβλήματα. Take it easy. Σαχλαμάρα χόμπυ έχουμε, νέξτ τάιμ θα διαλέξουμε καλύτερο :-)