πρόβλημα στη ram;; η κάτι άλλο;;;

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Αντιμετωπίζω αυτό το «θεμα» και δεν ξέρω αν είναι σοβαρό πρόβλημα ή όχι…..
Σας έχω επισυνάψει μια φωτογραφία….
Έχω τα win 7 με 2 γιγα ram και ο γιος μου όταν πάει να παίξει ένα παιχνίδι (κάπως απαιτητικό, από τα καινούργια) αργεί η εναλλαγή εικόνων…..
Έχω φορτώσει ένα αντιβαριους, την ασύρματη κάρτα δικτύου, το πληκτρολόγιο που είναι ασύρματο και 2-3 ακόμη προγραματακια που τρέχουν…..
Τι πρέπει να κανω;;;; να αγοράσω άλλες 2 γιγα ram;;;;; :FSGSFGS4:
Εγώ το χρησιμοποιώ για αν δω καμία ταμία στην τηλεόραση και λίγο επεξεργασία φωτογραφίας….
Τι να κανω;;;;;; :damnyou:
Δεν ξέρω από υπολογιστές και κρίμα να τον πάω στον τεχνικό για κάτι ίσως απλό και να μου πάρει κανένα 40αρι , έτσι στο νερό!!!! :bigcry:
Η συνθεση του υπολογηστή είναι…
Μ/Β: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
CPU: ATHLON 64x2 4850E 2,5Ghz
RAM: CRUCIAL BALLISTIX 2x1GB (800Mhz)
HDD: WD WD5000AAKS 500GB SATA2 (προσφατα εβαλα ακομη ένα δισκο 700 gb. )
POWER SUPPLY: ENERMAX 425WATT MODU 82+
DVD-RW: NEC 7203S

Attachments

• ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg
    ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg
    55.6 KB · Views: 20
Το πρόβλημα σου έχει να κάνει κατά 99% με την κάρτα γραφικών. Βλέπω 3,5 δείκτη GPU στην εικόνα που ανέβασες. Άρα μάλλον έχεις κάρτα γραφικών ενσωματωμένη στη μητρική. Σχεδόν όλες αυτές δεν κάνουν για παιχνίδια. Η ξεχνας τα 3D παιχνίδια ή αγοράζεις ξεχωριστή κάρτα. Από 60 ευρώ θα κάνεις δουλειά. Πάνω από 100άρι για υψηλές αναλύσεις και τελευταία παιχνίδια.

Εάν θές πες μας το όνομα του παίγνιου.

Και εγώ θα έλεγα ότι το πρόβλημα είναι η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, η οποιά για htpc ή office pc είναι αρκετή αλλα για παίγνια όχι.
Και θα έβαζα σε δεύτερη μοίρα τη RAM (ανάλογα και με το παίγνιο)

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ορίσεις ένα Budget για την κάρτα γραφικών.
Σημαντική πληροφορία είναι
Α. η ανάλυση της οθόνης σου.
Β. το τροφοδοτικό που διαθέτεις.

Μερικές προτάσεις για να καταλάβεις κατηγορίες τιμής: (ΑΤΙ μιας και έχεις ΑΤΙ)
4850 ~ 86 ευρώ,
5670 ~ 90 ευρώ,
5770 ~180 ευρώ

Το πρόβλημα σου έχει να κάνει κατά 99% με την κάρτα γραφικών. Βλέπω 3,5 δείκτη GPU στην εικόνα που ανέβασες. Άρα μάλλον έχεις κάρτα γραφικών ενσωματωμένη στη μητρική. Σχεδόν όλες αυτές δεν κάνουν για παιχνίδια. Η ξεχνας τα 3D παιχνίδια ή αγοράζεις ξεχωριστή κάρτα. Από 60 ευρώ θα κάνεις δουλειά. Πάνω από 100άρι για υψηλές αναλύσεις και τελευταία παιχνίδια.

Φανερό, πρόκειται για τη κάρτα οθόνης, που "φρενάρει" όλο το σύστημα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας…
Η αλήθεια είναι επειδή είναι htpc και έχω βάλει κάρτα τηλεοράσεως και σειριακή αλλά και παράλληλη θήρα δεν έχω άλλη κενή θέση ελεύθερη!!!!!
Αυτά τις κάρτες τις έβαλα γιατί έχω και κρουστικό εκτυπωτή …..
Τι άλλη λύση μπορείτε να μου προτείνετε;;;;;

Re: Απάντηση: πρόβλημα στη ram;; η κάτι άλλο;;;

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας…
Η αλήθεια είναι επειδή είναι htpc και έχω βάλει κάρτα τηλεοράσεως και σειριακή αλλά και παράλληλη θήρα δεν έχω άλλη κενή θέση ελεύθερη!!!!!
Αυτά τις κάρτες τις έβαλα γιατί έχω και κρουστικό εκτυπωτή …..
Τι άλλη λύση μπορείτε να μου προτείνετε;;;;;

Ισως κάποια GPU για παιχνίδια με ενσωματωμένες δυνατότητες TV, ή αντικατάσταση της κάρτας TV με κάποια κάρτα TV σε USB.

Αγορα φθηνού Inkjet εκτυπωτή σε αντικατάσταση του κρουστικού αν γίνεται;

Αγορά PS3 ή ΧΒΟΧ 360 για το μικρό ίσως;

Αν είναι να αντικαταστήσεις τη κάρτα TV (PCI-ex16 υποθέτω), τότε βάζεις εκεί μια κάρτα οθόνης.
Επίσης υπάρχουν κάρτες serial/parallel combo, για να αφήσεις ελέυθερη μια PCI.
Αλλά όλα αυτά, θα μπορούσαν να σημαίνουν καινούργιο PC. Το κουτί σου χωράει μεγαλύτερη mobo? Θα μπορούσε απλά να αλλάξεις motherboard...

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις όμως…..μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε 1ον τι εννοείται κάποια GPU για παιχνίδια με δυνατότητες ΤV;;;;
2ον έχω σκοπό πλέων να πάρω νέα κάρτα τηλεοράσεως με τα νέα ψηφιακά κανάλια που υπάρχουν άσχετα αν θα τα χρειαστώ στο μέλλον (μένω Χαλκίδα)
έχετε να μου προτείνετε κάποια κάρτα usb, καλή που να κανω και εγγραφή προγραμμάτων στο σκληρό δίσκο;;;;
δυστυχώς ο κρουστικός δεν μπορεί να σταματήσει γιατί τυπώνω κάποιες κάρτες στη δουλειά μου…… (αραιά μεν , αλλά σταθερά δε….)
τι να κανω;;;
κάποια ιδέα σχετικά οικονομική (όσο γίνετε)!!!