Πρόβλημα της ΤιΒι ή πρόβλημα των ματιών?

karatekas

New member
7 October 2008
6
Παιδιά μόλις έγινα κ γω ένας κάτοχος της LG6000
(42'' 50.000:1 100 hz full hd κλπ κλπ)
έχω δεν έχω 12 ώρες......
Λοιπόν το πρόβλημα κατ εμέ ποιο είναι :
Σύνδεσα το ps3 με την παραπάνω μέσω hdmi έβαλα κ ένα γκειμ κ έπαθα την πλάκα μου απο είκονα κ λέω εδώ είμαστε!!! Μου άρεσε πάρα πολύ!!!
Μετά όμως έβαλα μια blue ray ταίνια που είχα νοικίασει.......
και πάλι έπαθα την πλάκα μου....αρνητικά βέβαια αυτή την φορά
Ρε μάγκες έτσι φαίνονται οι ταινίες στις μεγάλες ίντσες λες κ είσαι ο καμεραμαν???δεν ξέρω να σασ εξηγήσω πώς μου φαίνεται η εικόνα αλλά είναια λες κ δεν έχει υπάρξει μονταζ η καλιμπραρισμός στην ίδια την ταινία..
μήπως είναι οι ρυθμίσεις της Τιβι? μήπως η ίδια η Τιβι ή δεν ξέρω τι να πώ κ γω, όλες έτσι είναι ?
γιατί σύνδεσα μετά το ps3 με την 22αρα οθονη του πισί κ έβαλα να παίξει η ταινία κ μου φάνηκε πολύ καλύτερη εικόνα σαν κανονικής ταινίας και όχι λεσ κ την τράβαγα εκείνη την στιγμή,(την ταινία) :-)! Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα :/....ελπίζω να καταλαβαίνετε!

Καλώς ήρθα κίολας στο κλαμπ!!
Ευχαριστώ για την βοήθεια κ τον χρόνο σας!

Καλώς ήρθες καρατέκα :)

το μονταζ τι σχέση έχει.......χαχα!

Λοιπόν αν και δεν είμαι ειδικός και κάποιος άλλος μπορεί να σου απαντήσει πολύ πιο τεχνικά, καταλαβαίνω όμως τι εννοείς....πιστεύω. Και η απάντηση μου έιναι οτι ναι έτσι δείχνει. Και δείχνει έτσι γιατί 100Hz, γιατί FULL HD, γιατί 24p.

Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά οι ταινίες που θα βλέπεις θα σου δίνουν την αίσθηση ότι τις έχουν τραβήξει με φθηνές κάμερες ελληνικής τηλεόρασης και με καμεραμαν της πλάκας. Αυτή θα είναι η αρχική σου εντύπωση. Σιγά σιγά όταν εξοικειωθείς με την εικόνα θα καταλάβεις ότι αυτό που σου προσφέρει η LG6000 είναι μία μοναδική εμπειρία και την αίσθηση ότι ζεις την ταινία, και αυτά λόγω φοβερής ευκρίνειας και ρεαλιστικής κίνησης.

Με λίγα λόγια μέσω LG6000 και κάθε άλλης τηλεόρασης που προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά, βλέπεις ταινίες στην ποιότητα που κινηματογραφήθηκαν και όπως θα έπρεπε να τις βλέπουμε όλοι μας. Ενώ μέσω monitor του PC, τις βλέπεις με υποδεέστερη και αλλοιωμένη ποιότητα, αλλά και κίνηση.

Απο κει και πέρα ίσως να θέλει να αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις για να βελτιώσεις τα χρώματα και την αντίθεση, αλλά δε ξέρω αν αυτό είναι απαραίτητο στην LG6000.

Άποψη μου επομένως είναι κάνε υπομονή, θα το συνηθίσεις και μετά δε θα θέλεις να βλέπεις απο PC τίποτα.

;)

Παιδιά Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!
Ven Ren ελπίζω να είναι έτσι όπως τα λες κ να συνηθίσω γρήγορα!

underdog καλά μην νομίζεις ότι ήταν καμια ταινιάρα, δεν την είδα κίολας αφόυ ξενέρωσα : ) το dungeon Siege ήταν..., θα παω να νοικίασω το transformers που το έχω δεί κ σε μια 32ara hdready να δω διαφορές

Yperion θα διαβάσω το manual κ όταν βρώ την επιλογή θα το δοκιμάσω!
Ευχαριστώ πολύ παιδιά και πάλι να είστε πάντα καλά

Νομίζω πως αυτό που περιγράφεις είναι συνέπεια του interpolation. Δεν ξέρω τι ακριβώς ρυθμίσεις έχει η LG6000, αλλά δοκίμασε να παίξεις με αυτές των 100Hz. Αν έχει κάτι σε Low/Medium/High δοκίμασε το Low ή όπως είπε ο Γιάννης απενεργοποίησε τα.

To 100hz είναι να φανταστώ το TrueMotion? και αν είναι στο off είναι απενεργοποιημένο έτσι ?να το δοκιμάσω τώρα :)

Χμμμ δεν μπορώ να βρώ το εντίτ, σορρυ για το νταμπλσ ποστ!
Τελικά αυτό ήταν!
Απερνεγοποίησα το True motion και όλα είναι μια χαρά τώρα, Σύνδεσα κ το πισι κ είμαι τώρα κομπλέ, ενα ασύρματο σετ πληκτρολόγιο ποντίκι μου μένει να πάρω χεχε!
Αλλά μιας και θέλω να ψαχτώ λίγο περισσότερα μια εξήγηση για ποιο λόγω συμβαίνει αυτό δεν θα ήταν άσχημο ή ακόμα καλύτερα κάποιο λινκ ή οτιδιποτε από κάπου να αρχίσω, για ποιο λόγω να πληρώνω μια τεχνολογία που τουλάχιστον εμφανισιακά δεν κάνει μια εικόνα ποιο ωραία γιατί δεν φαινόταν μόνο στο δικό μου μάτι άσχημα :-)
Ευχαιστώ και πάλι όλους σας για τις απαντήσεις

Το φαινόμενο που παρατήρησες είναι καθαρά θέμα interpolation. Δηλαδή των νέων frames που αναγκαστικά θα δημιουργήσει η επεξεργασία της τηλεόρασης ώστε να προβάλλει τα 24fps του BR στα 120Hz. Κι εμένα μου φαίνεται απαράδεκτο, αλλά υπάρχει και κόσμος που δεν τον ενοχλεί. Μάλλον είναι θέμα προσωπικού γούστου και αυτό.

Οι επιλογές του True Motion είναι μόνο ON/OFF ? Σε τηλεοπτικό σήμα και DVD βλέπεις παρόμοια προβλήματα ή μόνο σε BR ?

Νομίζω πως οι νέες LG έχουν και μια ρύθμιση Real Cinema και υποθέτω πως και αυτή παίζει τον ρόλο της όταν το εισερχόμενο σήμα είναι 1080/24.

Δεν νομιζω οτι φταιει το intepolation. Aλλωστε αν η LG παιζει τα 24p με 5:5 pulldown τοτε απλως το καθε frame επαναλαμβάνεται 5 φορες (δηλαδη χωρις interpolation) οποτε μετατρεπεται σε 120 Hz...

The most important is the 5:5 pull down, which basically repeats each frame five times, thus converting a 24fps source into 120fps video.

Aπλως με το 5:5 pulldown η ταινια χανει την κινηματογραφικοτητα της και μοιαζει με video clip.

Γιάννη το True Motion δουλεύει με interpolation:

In fast-paced sports or explosive action scenes, some TVs just can’t keep up. LG’s True Motion Picture Technology reduces motion blur by showing 120 frames per second, twice the number on a regular TV. Using advanced algorithms to analyze the current video frame and the one that follows it, True Motion Picture Technology generates an extra frame that fits perfectly between the two. The result is a picture so fluid that it is as realistic as being there in person.

http://www.lge.com/products/model/detail/lc7d.jhtml

Πάντως το έχουμε πει αρκετές φορές πως για θέαση BR τα 100Hz-120Hz δεν έχουν να προσφέρουν κάτι και μερικές φορές δίνουν και χειρότερο αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που ρώτησα αν το πρόβλημα υπάρχει και με άλλα σήματα και αν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από ON/OFF. Ίσως για θέαση τηλεοπτικού σήματος κάποια ρύθμιση Low να είναι αποδεκτή και να βελτιώνει και την κίνηση.

Οι διαθέσιμες επιλογές για το true motion είναι off χαμηλό υψηλό
ενώ για το Real Cinema που όπως είπες (ειπαρχει κ αυτή η επιλογή ε'ιναι μόνο on k off.
Διαφορές με ο true motion ειπάρχουν και dvd στα blue ray κ ακόμα και σε ενα αρχείο mkv που μετέτρεψα μέσο του pc για να παίζει σε ps3.Με το Real Cinema δεν μπορώ να καταλάβω με το μάτι εμφανή διαφορά πουθενά νομίζω

Στην αρχή τα 24άρια τα έπαιζαν στα 60Hz και είχαμε το judder της αρκούδας, τώρα έχουν λυσσάξει όλοι με τα 120Hz........Τι διαστροφή είναι και αυτή δεν μπορώ να καταλάβω. Τόσο δύσκολο είναι πια να παίξουν τα 24 στα 72-96Hz ή νομίζουν ότι όποιος παίρνει μια τηλεόραση την αγοράζει για να παίζει όλη τη μέρα Playstation??????:mad::mad::mad:

Για μένα είναι απαράδεκτο να έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που καθιερώθηκε το 24άρι και να συζητάμε ακόμα για judder, motion flow και λοιπές αρλούμπες που εξομαλύνουν την κίνηση........Απλώς, απαράδεκτοι!!!!!!!!!!

Οι διαθέσιμες επιλογές για το true motion είναι off χαμηλό υψηλό
ενώ για το Real Cinema που όπως είπες (ειπαρχει κ αυτή η επιλογή ε'ιναι μόνο on k off.
Διαφορές με ο true motion ειπάρχουν και dvd στα blue ray κ ακόμα και σε ενα αρχείο mkv που μετέτρεψα μέσο του pc για να παίζει σε ps3.Με το Real Cinema δεν μπορώ να καταλάβω με το μάτι εμφανή διαφορά πουθενά νομίζω

Η επίσημη σελίδα της LG (http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_42lg6000.jhtml) αναφέρει πως με το 24p Real Cinema στο ON τότε η αναπαραγωγή των BR γίνεται στα 120Hz με 5:5 pulldown.

Με βάση αυτά που παρατηρείς, υποθέτω ότι:

• Real Cinema ON + True Motion ON = 120Ηz με interpolation (αίσθηση ταινίας τραβηγμένης με κάμερα χειρός).
  • Real Cinema OFF + True Motion OFF = 60Hz με 3:2 pulldown (judder).
  • Real Cinema ON + True Motion OFF = 120Ηz χωρίς interpolation.
Νομίζω πως η τρίτη περίπτωση είναι η ιδανικότερη για BR, αλλά δοκίμασε και με το True Motion στο "χαμηλό" (ειδικά για τηλεοπτικό).

Στην αρχή τα 24άρια τα έπαιζαν στα 60Hz και είχαμε το judder της αρκούδας, τώρα έχουν λυσσάξει όλοι με τα 120Hz........Τι διαστροφή είναι και αυτή δεν μπορώ να καταλάβω. Τόσο δύσκολο είναι πια να παίξουν τα 24 στα 72-96Hz ή νομίζουν ότι όποιος παίρνει μια τηλεόραση την αγοράζει για να παίζει όλη τη μέρα Playstation??????:mad::mad::mad:

Για μένα είναι απαράδεκτο να έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που καθιερώθηκε το 24άρι και να συζητάμε ακόμα για judder, motion flow και λοιπές αρλούμπες που εξομαλύνουν την κίνηση........Απλώς, απαράδεκτοι!!!!!!!!!!

Έλα ντε !!!

Πάντως από LCD οι Sony και από πλάσμα οι Panasonic και Pioneer δεν έχουν κανένα πρόβλημα σε αναπαραγωγή BR στα 24fps. Οι υπόλοιποι αντί για το αυτονόητο δοκιμάζουν διάφορες πατέντες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόβλημα της ΤιΒι ή πρόβλημα των ματιών?

Έλα ντε !!!

Πάντως από LCD οι Sony και από πλάσμα οι Panasonic και Pioneer δεν έχουν κανένα πρόβλημα σε αναπαραγωγή BR στα 24fps. Οι υπόλοιποι αντί για το αυτονόητο δοκιμάζουν διάφορες πατέντες.

Γιώργο, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά από αυτά που διαβάζω για τα νέα μοντέλα της Sony και αυτή προσανατολίζεται στην υιοθέτηση των 120Hz, όσον αφορά τα 24άρια......

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα της ΤιΒι ή πρόβλημα των ματιών?

Γιώργο, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά από αυτά που διαβάζω για τα νέα μοντέλα της Sony και αυτή προσανατολίζεται στην υιοθέτηση των 120Hz, όσον αφορά τα 24άρια......

Γιάννη δεν ξέρω για τα νέα μοντέλα, αλλά αν κρίνω από αυτά που κυκλοφορούν ήδη δεν υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα στην Χ3500 με το motionflow απενεργοποιημένο έχεις μια χαρά αναπαραγωγή χωρίς 3:2 (δεν ξέρω σε ποια συχνότητα γίνεται η ανανέωση, αλλά ούτε judder είδα, ούτε παρατράγουδα interpolation). Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις Sony που δεν έχουν 100Hz. Μου φαίνεται παράλογο να αλλάξουν κάτι στα νέα μοντέλα, αλλά μέχρι να το δούμε με τα μάτια μας ποτέ δεν ξέρεις :D

Πρόβλημα έχουν κυρίως οι Samsung που τα 24fps τα δείχνουν είτε με 3:2 στα 60Hz ή με interpolation στα 120Hz, ενώ νομίζω πως και οι LG και Toshiba κάνουν κάτι παρόμοιο.

Αυτό που δεν θα ήθελα να δω με τίποτα είναι την Sony Z4500 να ανανεώνεται κοντά στα 200Hz με interpolation ....
... για κάθε ενδεχόμενο θα έχω και δραμαμίνες μαζί :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα της ΤιΒι ή πρόβλημα των ματιών?

Γιάννη δεν ξέρω για τα νέα μοντέλα, αλλά αν κρίνω από αυτά που κυκλοφορούν ήδη δεν υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα στην Χ3500 με το motionflow απενεργοποιημένο έχεις μια χαρά αναπαραγωγή χωρίς 3:2 (δεν ξέρω σε ποια συχνότητα γίνεται η ανανέωση, αλλά ούτε judder είδα, ούτε παρατράγουδα interpolation). Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις Sony που δεν έχουν 100Hz. Μου φαίνεται παράλογο να αλλάξουν κάτι στα νέα μοντέλα, αλλά μέχρι να το δούμε με τα μάτια μας ποτέ δεν ξέρεις :D

Πρόβλημα έχουν κυρίως οι Samsung που τα 24fps τα δείχνουν είτε με 3:2 στα 60Hz ή με interpolation στα 120Hz, ενώ νομίζω πως και οι LG και Toshiba κάνουν κάτι παρόμοιο.

σε καμια τηλεοραση(ισως υπαρχει καποια) η κινηση δεν ειναι νερακι,με ολη την σημασια της λεξης Γιωργο.
απλα τα σπασιματα σε μερικες τηλεορασεις ειναι τοσο ανεπαισθητα που σου δινουν αυτη την εντυπωση,οτι δηλαδη παει νερακι.

δεν σου κανει εντυπωση γιατι οι κατασκευαστες δεν εχουν λυσει αυτο το προβλημα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα της ΤιΒι ή πρόβλημα των ματιών?

Γιωργο εγω μιλαω για το LG Real Cinema...

24p Real Cinema (24p 5:5 Pull down)

http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=110350

Στο 5:5 pulldown δεν εχουμε interpolation.

Προφανως το link παραπανω μιλαει για μετατροπη των 60 Hz του NTSC σε 120 Hz.-bye-

Πριν λίγο είχα την ευκαιρία να παίξω με την LG6000 στο Saturn και ο φίλος karatekas έχει δίκιο όσον αφορά το True Motion. Ακόμα και στο Low δίνει αυτήν την "αίσθηση κάμεραμαν". Μόνο με το True Motion απενεργοποιημένο παίρνεις την κλασική αίσθηση του φιλμ (να σημειωθεί πως μιλάμε για αναπαραγωγή BR).

@Κώστα (akren) είναι και θέμα λήψης. Μην ξεχνάμε πως και οι συσκευές που πιάνουν το υλικό έχουν και αυτές τους περιορισμούς τους σε θέματα που αφορούν την κίνηση.

@Γιάννη (Yperion) το 5:5 pulldown από μόνο του (χωρίς interpolation) δεν δίνει την "αίσθηση κάμεραμαν". Το επιβεβαίωσα και σήμερα στην LG με το Real Cinema ON και το True Motion OFF.