Προβλημα?

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα?

φανταζομαι εννοεις ιονισμος λογω ηλεκτρονιων και οχι ιονισμος των ηλεκτρονιων.:2thumb22sup:

μη κολλας εκει γιατι η εκφραση ιονισμος λογω ηλεκτρονιων ειναι λαθος.

ιονισμενα σωματιδια ειναι η ορθοτερη εκφραση και δηλωνει την απελευθερωση ηλεκτρονιων απο την ζωνη σθενους (με την βοηθεια της θερμοτητας στη συγκεκριμενη περιπτωση) και μετατρεπει τα ουδετερα σωματιδια σε ιοντα, δηλαδη σε φορτισμενα με θετικο φορτιο σωματιδια.

δεν μεταφερω προσωπικες αποψεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβλημα?

μη κολλας εκει γιατι η εκφραση ιονισμος λογω ηλεκτρονιων ειναι λαθος.

ιονισμενα σωματιδια ειναι η ορθοτερη εκφραση και δηλωνει την απελευθερωση ηλεκτρονιων απο την ζωνη σθενους (με την βοηθεια της θερμοτητας στη συγκεκριμενη περιπτωση) και μετατρεπει τα ουδετερα σωματιδια σε ιοντα, δηλαδη σε φορτισμενα με θετικο φορτιο σωματιδια.

δεν μεταφερω προσωπικες αποψεις

γιατι εγω τι λεω κατι αλλο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβλημα?

γιατι εγω τι λεω κατι αλλο?

Ναι λες κατι αλλο,

λες ιονισμος λογω ηλεκτρονιων....τραγικο

ο ιονισμος συμβαινει λογω ενεργειας που δεχονται τα σωματιδια.

αν εννοεις οτι λεγονται ιονισμενα λογω ελλειψεις ´η πλεονασματος ηλεκρτονιων
και ο Μανωλης να σου πει και εγω αυτο εννοουσα...

φιλικα παντα

τελος

Re: Απάντηση: Προβλημα?

Πηραν φωτια οι λαμπες και μου εκαψαν το mid.

To αστειο ειναι οτι δεν ακουγα μουσικη, απλα ηταν ανοιχτοι.

αν θυμαμαι καλα ειχες 6C33, σωστα?

επειδη εχω τις ιδιες, πες μου αυτο εγινε λιγο μετα που τον ειχες αναψει? κανα δεκαλεπτο-τεταρτο ισως?

αν ναι, τοτε ειχε σπασει το γυαλι προφανως απο πτωση αντικειμενου και εχασαν το αεριο με αποτελεσμα να τραβαει πολυ ρευμα ο ενισχυτης προκειμενου να υπερνικησει την αυξημενη αντισταση.
την ειχα παθει και εγω ετσι με τις el34 του πριμαλουνα και εχασα μετασχηματιστη.(εμενα μου ειχε ριξει κατα λαθος η καθαριστρια κατι κουτια απο σιντακια και δεν ειπε τιποτα και την επομενη μερα εγινε η ζημια)

αν ομως δεν εγινε αυτο, τοτε μηπως εφταιγαν οι λαμπες?

αγχωθηκα τωρα :violent-smiley-030:
ελπιζω να μην χασω το SET απο ρωσικη λαμπα:flipout:

υγ. οταν ανεβαζα ενταση στις el34, περιπου μετα το 5 το μπλε φωτακι δυναμωνε και αρχιζε να χορευει. ηταν πανεμορφο και απο οτι ξερω απο παλιους, ειναι νορμαλ αυτο στις ελ34
ισως η κτ88 να ειναι το ιδιο, οποτε ολα καλα!

κατ αρχην εγραψα ''λογω'' για να διατηρησω την προταση του Μανωλη αναλλιωτη για να δειξω οτι εκ παραδρομης το εγραψε αυτο που εγραψε κι οτι ειμαι σιγουρος οτι ξερει πολυ καλα τι γραφει και δεν περιμενει εμενα να του πω,απλα το κειμενο ειναι πολυ καλο,μπουσουλας,το οποιο θα το διαβασουν πολλοι και μπορει αθελα του ο Μανωλης να μεταδωσει κατι λαθος.

φιλικα

Υ.Γ δεν ειναι και τοσο τραγικο,αλλωστε το διευκρινιζεις και μονος σου οτι αυτο εννοω

@ Φίλους nbullamatsis και Λάκης

Παιδιά , ΟΚ , κανένα πρόβλημα , για το αέριο μιλάγαμε και ναί είναι φορτισμένα σωματίδια - Ιονισμός , οπότε φαντάζομαι οτι οι ενδιαφερόμενοι κατάλαβαν

@ nbullamatsis
Με ρώτησες για τήν άλλη αιτία , και είπα οτι μερικές φορες φαίνεται μιά μπλέ-μώβ δέσμη ΜΕΣΑ απο τα σκρήν κοιτώντας απο το πλάι (και σε μερικές λάμπες πχ καποια μοντέλα 300Β - απο επανω ) και είναι αποτέλεσμα στίς kinkless Τέτροδες απο to beam forming electrode και στίς Τρίοδες μάλλον απο τήν κατευθυντικότητα που προσδίδει (το μη συμμετρικών αποστάσεων απο το grid) μέταλλο τής ανόδου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα?

αν θυμαμαι καλα ειχες 6C33, σωστα?

Nαι καλα θυμασαι.

επειδη εχω τις ιδιες, πες μου αυτο εγινε λιγο μετα που τον ειχες αναψει? κανα δεκαλεπτο-τεταρτο ισως?

Δεν θυμαμαι να σου πω την αληθεια.

αν ναι, τοτε ειχε σπασει το γυαλι προφανως απο πτωση αντικειμενου και εχασαν το αεριο με αποτελεσμα να τραβαει πολυ ρευμα ο ενισχυτης προκειμενου να υπερνικησει την αυξημενη αντισταση.

Οχι ρε, μονες τους τελειως. Στα καλα καθουμενα. Απιστευτο σου λεω.

την ειχα παθει και εγω ετσι με τις el34 του πριμαλουνα και εχασα μετασχηματιστη.(εμενα μου ειχε ριξει κατα λαθος η καθαριστρια κατι κουτια απο σιντακια και δεν ειπε τιποτα και την επομενη μερα εγινε η ζημια)

αν ομως δεν εγινε αυτο, τοτε μηπως εφταιγαν οι λαμπες?

Ηταν ελεγμενες.

αγχωθηκα τωρα :violent-smiley-030:
ελπιζω να μην χασω το SET απο ρωσικη λαμπα:flipout:

υγ. οταν ανεβαζα ενταση στις el34, περιπου μετα το 5 το μπλε φωτακι δυναμωνε και αρχιζε να χορευει. ηταν πανεμορφο και απο οτι ξερω απο παλιους, ειναι νορμαλ αυτο στις ελ34
ισως η κτ88 να ειναι το ιδιο, οποτε ολα καλα!

Ασε μη μου τι θυμιζεις, συγχυζομαι.:flipout:

Μολις μιλησα με τον Αναγνωστοπουλο και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο και οτι δεν θα'πρεπε να ανυσηχω. Ειχε προσωπικα ελεγξει τον ενισχυτη πριν εναμισι μηνα και μου ειπε οτι ειναι οντως καινουργιες οι λαμπες.
Με ρωτησε αν με το παιξιμο κοκκινιζει το γυαλι κατι που δεν συμβαινει.

Φιου........:ernaehrung004:

Last edited:
εχω το ιδιο θεμα σε primaluna prologue two...μονο οι 2 μεσσαιες εξοδου kt88. ειναι αστρωτος ακομη και δεν φευγει τελειως ακομη και αν ζεσταθει καλα...ισως μειωνεται λιγο.

Μιχάλη, πάρε τηλέφωνο τον Tzimisce για να σου πει πως ακριβώς αντιμετωπίσαμε ένα αντίστοιχο πρόβλημα που παρουσίασε ο λαμπάτος ενισχυτής του με τις ΚΤ88.
Ελπίζω το πρόβλημα στον δικό σου ενισχυτή να είναι απλώς ένα φαινόμενο ιονισμού χωρίς να συνοδεύεται από υπερθέρμανση των λυχνιών.

Πότέ μην αφήνεις τον ενισχυτή αναμμένο όταν φεύγεις από το σπίτι. Δεν εννοώ βέβαια να τον κλείνεις κάθε φορά που πας για πιπί σου.

Παραδείγματα: Αγόρασα ενα ματσαρισμένο σετ 6550C από το εξωτερικό από πολύ αξιόπιστο site. Η μία άναβε από την αρχή μπλεδίζοντας. Περιμένουμε να δούμε την εξέληξη εκεί που τις βάλαμε... Πιστεύω πως δεν τρέχει τίποτα απολύτως και προς το παρόν τα πάντα είναι οκ. Το χειρότερο που έχω πάθει είναι με μια Electroharmonix ΚΤ88 η οποία 'ζουζούνιζε' και ακουγόταν σαν προβληματικός μετασχηματιστής. Δεν έκατσα να δω τί θα απογίνει... έφαγε σουτ. Το μπλέ χρώμα είναι φυσιολογικό εαν όπως προανέφεραν όλοι έχει πάρει λίγο ...αέρα!

Μιχάλη, πάρε τηλέφωνο τον Tzimisce για να σου πει πως ακριβώς αντιμετωπίσαμε ένα αντίστοιχο πρόβλημα που παρουσίασε ο λαμπάτος ενισχυτής του με τις ΚΤ88.
Ελπίζω το πρόβλημα στον δικό σου ενισχυτή να είναι απλώς ένα φαινόμενο ιονισμού χωρίς να συνοδεύεται από υπερθέρμανση των λυχνιών.

Πότέ μην αφήνεις τον ενισχυτή αναμμένο όταν φεύγεις από το σπίτι. Δεν εννοώ βέβαια να τον κλείνεις κάθε φορά που πας για πιπί σου.

Γιωργο αφου μιλησα με τον Αναγνωστοπουλο ο οποιος ειδε τον ενισχυτη πριν ενα μηνα δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα. Με διαβεβαιωσε οτι ολες οι λαμπες ειναι καινουργιες. Δεν εχει καποιο λογο να μου λεει ψεματα.
Νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο, απο τη στιγμη που το μπλε φως φαινεται μολις τις αναβω οτι δεν ειναι προβλημα υπερθερμανσης.

Γιωργο αφου μιλησα με τον Αναγνωστοπουλο ο οποιος ειδε τον ενισχυτη πριν ενα μηνα δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα. Με διαβεβαιωσε οτι ολες οι λαμπες ειναι καινουργιες. Δεν εχει καποιο λογο να μου λεει ψεματα.
Νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο, απο τη στιγμη που το μπλε φως φαινεται μολις τις αναβω οτι δεν ειναι προβλημα υπερθερμανσης.

Μακάρι. Απλώς δες αν αλλάζουν απόχρωση όταν παίζουν δυνατά.
Αν τρεμοπαίζουν σαν φωτορυθμικά με το ρυθμό του μπάσου, ανέβασε καινούργιο θέμα.

Μακάρι. Απλώς δες αν αλλάζουν απόχρωση όταν παίζουν δυνατά.
Αν τρεμοπαίζουν σαν φωτορυθμικά με το ρυθμό του μπάσου, ανέβασε καινούργιο θέμα.

Oχι, μολις θερμαινονται μαλλον φαινεται πιο λιγο.
Επισης ειναι εμφανες αμεσως μολις ανοιγω τον ενισχυτη.

Καλημερες!

Ερώτηση.
To auto bias του ενισχυτή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα;
Πως λειτουργεί και αν είναι εφικτό λόγω κάποιου προβλήματος να δουλεύουν οι λυχνίες στο φουλ.

Το λέω γιατί σε παρόμοιο πρόβλημα με τα bias τα δικά μου, το μπλε φως στις λυχνίες ,είχε προέλθει από το πουσάρισμα τους.
Μόλις ρύθμισα τα bias , επανήλθαν.

Δημητρη καλημερα!

Ειλικρινα δεν ξερω. Μου φαινεται χλωμο οι Mcintosh να εχουνε καποιο τετοιο προβλημα. Αλλα απο τη στιγμη που δεν κοκκινιζει το γυαλι και το προβλημα μειωνεται με τη χρηση δεν πρεπει να εχει σχεση με πουσαρισμα.
Μου φαινεται θα παω να το κοιταξω να τελειωνω.

Γιατί να τρέχεις;(για μένα τσάμπα).
Στείλε ένα mail στην McIntosh και ρώτα τους σχετικά.Ξέρω,ότι είναι ευγενείς και πρόθυμοι.