Προβλημα?

θα ηταν σκοπιμο να αλλαζα τις λαμπες?

Οτι πιο σκόπιμο έχεις στο μυαλό σου... και εγώ είχα Primaluna, τον άφησα να στρώσει καμιά 20αριά μέρες και μετά... έφαγαν σουτ οι σχιστομάτικες τύπου Genalex και πήραν την θέση τους τότε οι JJ-Tesla KT88 και οι Τungsol 12AX7 και JJ-Tesla 12AU7. Η διαφορά του ήχου προς το καλύτερο ήταν σαν να άλλαξες ενισχυτή. Επίσης, οι μαμά KT88 έβγαζαν περισσότερη ζέστη από τiς JJ-Tesla. Πριν βάλω τις Tesla δοκίμασα μια ματσαρισμένη πάντα τετράδα Electroharmonics. Η μια λάμπα -ολοκαίνουργιο σετ- ζουζούνιζε λες και γύρναγε μια μύγα στο δωμάτειο και ακουγόταν από την θέση ακρόασης! Τις έβγαλα επιτόπου . Ο ήχος ήταν πιο σκλήρός ελαφρότατα από τις JJ και ελαφρότατα πιο 'κρύος'. Αν έχεις κέφια πάρε τις New-Build Gold Lion KT88 Genalex. Είναι ότι καλύτερο σε ποιότητα κατασκευής σήμερα - κάτω των 500 Ευρώ. Είναι κορυφή απλά...!

να και το θεμα φωτογραφημενο.
και μια ερωτηση μιας και ειναι εδω οι λυχνιολογοι.
γιατι οι 12AU, φωτιζουν περισσοτερο απο τις 12AX?
και το υποερωτημα...
γιατι η αριστερη AU φωτιζει περισσοτερο απο την δεξια?
να αρχισω να βλαστημω τους κινεζους που τους υποστηριζω τοσο?

οι AU φωτιζουν περισσοτερο απο τις ΑΧ.
νορμαλ αυτο. ετσι γινεται. ειναι θεμα κερδους

για τα αριστερα δεξια, δεν τρεχει τιποτα, μη δινεις σημασια
αλλωστε εισαι σε στρωσιμο

οι λαμπες στρωνουν μετα τις 120 ωρες οι μεγαλες και οι μικρες ακομα πιο πολυ...

αλλα ο ενισχυτης σου θελει τουλαχιστον 250 ωρες σε καλες σταθμες για να στρωσει!

μεχρι τοτε δεν θα εχεις ακουσει τιποτα :flipout:
και στις 400 ωρες θα ειναι αψογος!

απο εκει και μετα μιλας για το τι κανει ο ενισχυτης

σχετικα με τις jj δεν συμφωνω με τον συναδελφο τουλαχιστον για τις ελ34 αλλα υποθετω οτι θα ειναι παρομοια και για τις κτ88.
επιπλεον οι jj ειναι θεμα τυχης το αν θα σου καταστρεψουν κανα μετασχηματιστη!:flipout:

δεν ειναι αξιοπιστες λαμπες

και αν μαλιστα υπολογισεις οτι οι κτ88 ειναι πιο δυσκολες λαμπες απο τις ελ34 καλο ειναι να κοιτας αξιοπιστια

εκοπακ, οταν στρωσει ενισχυτης και ηχεια, καποια στιγμη δοκιμασε πανω του τις ελ34 της πριμαλουνα
ειναι αρκετα πιο μουσικες λαμπες. και ισως να δεσουν με το ηχειο σου καλυτερα απο τις κτ88:operator:

-bye-

ευχαριστω και τους 2 για τις αποψεις σας.
το να βαλω el34 ειναι λιγο περιεργο, διοτι θα μπορουσα να εχω παρει τον prologue one που ειχε και 300,00 λιγοτερα, και εδω θα χρειαστει να πληρωσω κιολας.
σκεφτομουν τις sovtek για να ειμαι ειλικρινης αν ειναι να αλλαξω...αυτους τους ρωσσους τους εχω μεσα στην ψυχη μου. εχετε αποψη?

ο 2 με ελ34 παιζει καλυτερα απο τον 1
και εχει το πλεονεκτημα οτι παιζει και με κτ88 ενω ο ενα δεν μπορει

καλα λογια εχουν ακουστει για τις sovtek.
ασε πρωτα να στρωσει και μετα βλεπεις

θυμαμαι οταν ηταν αστρωτος ο δικος μου με τα τριανγκλ ακουγοταν καλα σχετικα
οταν εστρωσε, τοτε το ανοιγμα του ψηλα ακουγοταν ασχημα με τα προβεβλημενα ψηλα των τριανγκλ

αν και δεν νομιζω να εχεις παρομοιο προβλημα καθως τα αγγλικα σου ηχεια δενουν με τον πριμαλουνα, εντουτοις καλυτερα να περιμενεις

αλλο ακους τωρα, αλλο θα ακους σε ενα μηνα

προσεξε και κατι ακομα αν τον στρωσεις σε μια εξοδο πχ των 8 ωμ, τοτε θελει καποιο καιρο στρωσιμο αν τον βαλεις να παιζει στα 4

το ηχειο σου τι αντισταση εχει?
που εχει min?
θεωρειται δυσκολο?
τι δηλωνει ο κατασκευαστης?

το ηχειο εχει ονομαστικη αντισταση 8Ω και στην πραξη δεν πεφτει κατω απο 6. οποτε και το εχω βαλει στα 8. το θεωρω πολυ δυσκολα να παιζει καλυτερα στα 4. γνωριζω οτι στρωνεται μονο η μια εξοδος. τα triangle τα ακουσα και δεν θα μπορουσα να συμβιωσω μαζι τους με τιποτα! καλα χρυσα αλλα τα πριμα ειναι για βασανηστηριο.
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ο ενισχυτης στο 1/4 του ποτενσιομετρου παιζει πολυ δυνατα...δεν εχω ανεβασει και ουτε με βλεπω διοτι με υπερκαλυπτει η ενταση εκει.
ειναι το μιναδικο ηχειο που στην πραξη ηταν πολυ πιο ευκολο απο οτι φανταζοσουν στα χαρτια. οποτε και οι el34 που θα μου ριξουν λιγο την ισχυ με αφηνει αδιαφορο...βλεποντας και κανοντας.

το ηχειο εχει ονομαστικη αντισταση 8Ω και στην πραξη δεν πεφτει κατω απο 6. οποτε και το εχω βαλει στα 8. το θεωρω πολυ δυσκολα να παιζει καλυτερα στα 4. γνωριζω οτι στρωνεται μονο η μια εξοδος. τα triangle τα ακουσα και δεν θα μπορουσα να συμβιωσω μαζι τους με τιποτα! καλα χρυσα αλλα τα πριμα ειναι για βασανηστηριο.
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ο ενισχυτης στο 1/4 του ποτενσιομετρου παιζει πολυ δυνατα...δεν εχω ανεβασει και ουτε με βλεπω διοτι με υπερκαλυπτει η ενταση εκει.
ειναι το μιναδικο ηχειο που στην πραξη ηταν πολυ πιο ευκολο απο οτι φανταζοσουν στα χαρτια. οποτε και οι el34 που θα μου ριξουν λιγο την ισχυ με αφηνει αδιαφορο...βλεποντας και κανοντας.

τοτε καλα κανεις. 8 ωμ λοιπον

δεν εχεις δικιο για τα τριανγκλ, ειναι μουσικα οργανα! εξαιρετικα, αλλα δεν δενουν με τον πριμαλουνα
αν ομως τους βαλεις εγγλεζο ενισχυτη πχ nad ή naim τοτε δενουν...:operator:
και μονο τοτε απολαμβανεις τον αερινο χαρακτηρα τους

για να στρωσει ο ενισχυτης θελει ενταση, λιγο παραπανω απο εκει που εισαι και μερικες φορες να τον φτανεις ακομα και στο μισο!
οχι ομως οσο ειναι αστρωτο το ηχειο σου
αστο να στρωσει 200 ωρες τουλαχιστον πρωτου τον γκαζωσεις στο μισο ή παραπανω. αλλα μεχρι τοτε να του δινεις λιγο πιο πολυ γκαζι απο το 1/4.
ννα ακους δηλαδη σχετικα δυνατα

αλλα αν δεν γκαζωσεις, μην περιμενεις να στρωσει ουτε ο ενισχυτης (ειδικα ο συγκεκριμενος), ουτε το ηχειο

το προβλημα ειναι οτι στο 1/4 ακουνε και οι διπλα πολυ καλα...ειναι δυνατα, δεν μπορω να στο μεταφερω αλλα πιστεψε με, ειναι δυνατα!

ισως να του βρω ενα αναισθητο ηχειο και να το βαλω να παιζει για να στρωσει.

πρεπει να στρωσει και το ηχειο σου. ομως, αν δεν βρεις αναισθητο ηχειο, τοτε μπορεις να κανεις και το επομενο.

μπορεις να κανεις δηλαδη αυτο που κανουν και οι επαγγελματιες, οταν θελουν να στρωσουν συντομα ενα ηχειο.

ετσι και αλλιως δεν ακους καλα αυτη τη στιγμη με αστρωτο ηχειο και ενισχυτη

βαζεις στο ενα ηχειο το καλωδιο + στη μπορνα - και το - στο +
στο αλλο δεν το αλλαζεις.
τα βαζεις προσωπο με προσωπο να παιζουν ακουμπιτα που λεμε
τοτε οταν το ενα γουφερ παει προς τα εξω το αλλο παει προς τα μεσα και απορροφα τον ηχο με αποτελεσμα να ακουγεται πολυ πιο σιγα! :antlers:
φυσικα δεν ακους μουσικη ετσι, αλλα μπορεις να το κανεις φευγοντας για δουλεια και να το αφηνεις να παιζει ετσι ολη μερα!

αν ομως αυτο σου φαινεται εξτριμ τοτε οκ συνεχισε οπως κανεις τωρα, απλα θα χρειαστεις περισσοτερο χρονο απο οτι νομιζεις
(ομως καποιες φορες μετα τις 200 να τον γκαζωνεις οταν μπορεις εστω και για μια ωρα. μια καθημερινη ας πουμε το πρωι που λειπουν οι γειτονες)

θυμισου οτι πρεπει να στρωσεις και το ηχειο σου και ειναι ευκαιρια να στρωσουν ταυτοχρονα με τον ενισχυτη

πως λεγεται αυτη η μεθοδος στρωσιματος? face to face? η cheek to cheek?

:flipout::flipout:

δεν λες παλι καλα που δεν εχεις κανενα ηχειο με φοστεξ, να θελεις μηνες για να στρωσει?-bye-