Το πρώτο από τα θέματα που έχω με τη Sony δεν είναι ακριβώς πρόβλημα εξοπλισμού αλλά δε νομίζω πως υπάρχει πιο κατάλληλο νήμα - εδώ έχουμε άρνηση συμμετοχής στο πρόγραμμα cashback.
Η Sony Europe αρνείται να δεχτεί το τιμολόγιο της a7iii που αγόρασα τον Ιούλιο από amazon.co.uk για συμμετοχή στο τωρινό cashback.
Εννοείται πως έκανα την αίτηση κανονικά και εντός προθεσμίας και στο πρώτο email τους ισχυριζόταν ότι η αγορά δεν έγινε από participating retailer αλλά από 3rd party - τους απάντησα με συγκεκριμένα στοιχεία, ότι η αγορά έγινε από το Amazon EU S.à r.l., UK Branch και όχι από 3rd party seller, τους έστειλα τη δική τους λίστα με participating retailers που αναφέρει ξεκάθαρα το amazon.co.uk και επίσης τους ανέφερα ότι είχα κάνει το ίδιο στο περσινό cashback για αγορά της a6500 και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, τότε είχα λάβει το cashback κανονικά.
Στο απαντητικό τους email άλλαξαν ρότα και μου απάντησαν ότι το αποδεικτικό αγοράς δεν είναι valid, και ότι θέλουν ένα valid VAT invoice. Τους απαντώ ότι το invoice που τους έστειλα είναι καθόλα valid και πως μπορούν να το διπλοτσεκάρουν και με το amazon αν έχουν αμφιβολίες.
Σήμερα έρχεται το τρίτο email που απλά επαναλαμβάνει αυτά του έγραφε το 2ο χωρίς καμία επιπλέον εξήγηση ή αιτιολόγηση.
Όλα τα email τελείως τυποποιημένα, είναι λες και σου απαντάει υπολογιστής, αδυνατείς να καταλάβεις ποιο είναι το πρόβλημα.
Και το σήριαλ θα έχει συνέχεια φυσικά διότι δε θα το αφήσω έτσι.... Ήδη έχω ζητήσει από το amazon invoice validation το οποίο και θα τους στείλω και αναμένω να δω τι θα κάνουν...!