Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα
Γιάννη μάλλον υπάρχει και κάποιου είδους σενσορας στο σώμα που αισθάνεται το μαγνητάκι ή θα εννοούν τον σενσορα του ΕVF. Για το δεύτερο σου είπα να το τσεκάρεις πρώτο πρώτο απενεργοποιώντας στα μενού τον σενσορα του EVF και ανοιγοκλείνουν την οθόνη ή το EVF από το προγραμματιζόμενο κουμπί. Κρατώντας πατημένο του κουμπί αυτό έρχεται αυτόματα το μενού για το κλείσιμο του σενσορα αν κάποιος δεν ξέρει που να το βρει στα μενοϋ. Εγώ όλες τις μηχανές μου έτσι τις δουλεύω με τον σενσορα απενργοποιημενο και για άλλους λόγους.
Επίσης βρήκα και μια αναφορά στη ρύθμιση του μενοϋ RELEASE LAG-TIME in SHORT οτι πιθανόν επηρεάζει τη λειτουργία της οθονης, το βρίσκω τραβηγμένο αλλά δεν χάνεται να δοκιμάσετε να το βάλετε στο Normal (αν δεν είναι ήδη), αυτή η ρύθμιση μειωνει το shutter shock στο μηχανικό κλείστρο αλλά αυξάνει πολύ.την κατανάλωση της μπαταρίας.
Για να συνέβη και στο Δημήτρη το έψαξα λίγο παραπάνω, απο οτι βλέπω πάντως είναι πρόβλημα που έχει βγάλει η συγκεκριμένη μηχανή σε κάποιους χρήστες, δεν ξέρω σε τι βαθμό συμβαίνει αλλά δυο κρούσματα στο ίδιο φόρουμ δεν είναι λίγο, πιθανολογώ οτι ανοίγοντας την οθόνη υπάρχει ένα όριο καλωδίου όταν είναι στραμμένη προς τα κάτω υπό γωνία και εκεί αν πιεστεί η οθόνη πιο κάτω η καλώδιοταινία χάνει την επαφή της, ανεβάζοντας τη την επανακτά. Αν ήταν το μαγνητάκι μόνο θα το έκανε πολύ κοντά στο σώμα όταν έχανε την επαφή από πάνω μόνο και ήταν σε κλίση. Κρίμα που το έβγαλε μετά από 2.5 χρόνια. Τωρα πια με τέτοιο κόστος δεν συμφέρει η επισκευή. Την κρατάτε και τη δουλεύετε με όποιους περιορισμούς δίνει η κλίση της οθονης ή την πουλάτε με κάποια χασούρα και πάτε σε άλλο πιο tough σώμα που πέρνει και έξτρα εγγύηση ή αν η απογοήτευση είναι μεγάλη αλλάζεται σύστημα και κάνετε το σταυρό σας να μην τύχει κάτι ανάλογο (παλι όμως αγοράζετε μηχανή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση). Από προσωπική εμπειρία αλλά και από όσα διαβαζω στο Internet το σώμα που έχει αποδειχθεί φοβερά αξιόπιστο από Olympus είναι η ΕΜ1.2 (σε αντίθεση με την παλιά ΕΜ1 που είχε βγάλει 3 θεματάκια).