Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Ναι Κώστα πέρασε η εγγύηση και μάλιστα νόμιζα ότι ήμουν ακόμα για αυτό την έστειλα στο σέρβις(λάθος δικό μου).Παρόλα αυτά οι άνθρωποι με χρέωσαν μόνο τα μεταφορικά της επιστροφής αφού δεν δέχτηκα την επισκευή..Δεν έχω κανενε παράπονο σε αυτό...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολήθηκες.Θα ελέγξω αυτά που μου είπες και θα σου πω.Πραγματικα μεγάλη βοήθεια!!!

Κωστα μετα την υποδειξη σου πρεπει να εχει φυγει το ενα μαγνητακι πισω απο την οθονη.Νομιζω μπορει να φανει και στην φωτογραφια..Δοκιμασα να βαλω ενα ασχετο μαγνητακι που ειχα,για να το τεσταρω αλλα δεν ειχα αποτελεσματα..Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο...Τι μπορω να κανω τωρα?Δεν νομιζω να υπαρχουν στην αγορα τετοια μαγνητακια...

PC9HAAhl.jpg

Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

Σίγουρα αυτό είναι , αρα η καλώδιοταινία είναι Οκ και αυτό είναι καλό νέο, λογικά επειδη το μαγνητάκι δεν κάνει πλέον επαφή μενει το EVF ανοιχτό και κλειστή η οθόνη μέχρι να φύγει πιο μακριά σε μεγαλύτερη κλίση. Δεν την έχω και μπροστά για να τη μελετήσω, πιο πολύ εσυ θα το καταλάβεις με κάποιες δοκιμες. Δεν ξέρω που μπορείς να βρεις μαγνητάκια, δεν με είχε απασχολήσει. Λογικά δεν θα πωλούνται ξέχωρα ως ανταλλακτικά και η μόνη πιθανότητα να βρεις θα είναι από καμία χαλασμένη οθόνη (πιθανόν να είναι τα ίδια και στην παλιά ΕΜ10 ή σε αλλά μοντέλα). Μια πηγή για ανταλλακτικά Olympus είναι το αγγλικό κατάστημα : http://www.lutoncameras.co.uk/, επειδή είναι και service center μπορεί να έχει και άλλα ανταλλακτικά που δεν βάζει στο site. Στείλε του ένα Mail και θα σου απαντήσουν σίγουρα.

Μια πρώτη κίνηση που θα έκανα εγώ θα ήταν να ξαναμιλήσω με το ελληνικό σερβις μήπως και τους έχει ξεμείνει καμία χαλασμένη οθόνη και σου στειλουν κανενα μαγνητάκι από αυτή. Μίλησε με τον υπεύθυνο τον Κο Γιάννη, αν έχει κάτι θα βοηθήσει. Εχε υπόψην οτι εδώ δεν έχουν ανταλλακτικά και το σερβις είναι πλέον Τσεχία (παλαιότερα Πορτογαλία).

Η τιμή που σου είπαν για επισκευή είναι συνήθως μια φιξ ανα μοντέλο μετά την εγγύηση για οτι σοβαρό και να έχει πάθει. Παρόλο που καταλαβαίνω οτι εχεις στεναχωρηθεί από τη ζημιά θεωρώ οτι η μηχανή και έτσι μπορεί να πιάσει μια λογική τιμή αν αποφασίσεις να την πουλήσεις , εν γνώση πάντα του αγοραστή, υπάρχουν πολλοι που δουλεύουν κυρίως με το EVF ή με την οθόνη σε φουλ κλίση.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και

Στο σερβις αν θυμαμαι μου ειχαν πει για αντικατασταση οθονης 150+ευρω.Θα παρω να ρωτησω.

Παντως η βοηθεια σου ηταν μεγαλη!!!Φενεται οτι εισαι γνωστης στο ειδος και ποσο μαλλον στ m4/3 συστημα..Ευχαριστω!!

Re: Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και

εχει παρουσιάσει και μένα το ίδιο πρόβλημα περίπου 15 μερες τωρα, πρέπει να "σπάσεις" την οθόνη σε μια μικρή γωνία κλίσης για να αρχίσει να δείχνει και κατόπιν δεν δείχνει και στην τέρμα έκτασή της. Εγώ δεν έχω θέμα με τα μαγνητάκια ομως οπως ο Γιάννης, ολη η συσκευή ειναι σε άριστη κατάσταση.

Τελικα απο το service της Olympus δεν μπορεσαν να με βοηθησουν στο να βρω μαγνητακι ή και ολοκληρη οθονη απο καποιο αλλο μοντελο(εναντι αμοιβης φυσικα).Μονο να την στειλω και να την επισκευασουν με περιπου 150-160 ευρω..Θεωρουν οτι κατα 99% ειναι απο την καλωδιο ταινια μαζι με καποιον σενσορα(δεν θυμαμαι ακριβως)..

Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

Γιάννη μάλλον υπάρχει και κάποιου είδους σενσορας στο σώμα που αισθάνεται το μαγνητάκι ή θα εννοούν τον σενσορα του ΕVF. Για το δεύτερο σου είπα να το τσεκάρεις πρώτο πρώτο απενεργοποιώντας στα μενού τον σενσορα του EVF και ανοιγοκλείνουν την οθόνη ή το EVF από το προγραμματιζόμενο κουμπί. Κρατώντας πατημένο του κουμπί αυτό έρχεται αυτόματα το μενού για το κλείσιμο του σενσορα αν κάποιος δεν ξέρει που να το βρει στα μενοϋ. Εγώ όλες τις μηχανές μου έτσι τις δουλεύω με τον σενσορα απενργοποιημενο και για άλλους λόγους.

Επίσης βρήκα και μια αναφορά στη ρύθμιση του μενοϋ RELEASE LAG-TIME in SHORT οτι πιθανόν επηρεάζει τη λειτουργία της οθονης, το βρίσκω τραβηγμένο αλλά δεν χάνεται να δοκιμάσετε να το βάλετε στο Normal (αν δεν είναι ήδη), αυτή η ρύθμιση μειωνει το shutter shock στο μηχανικό κλείστρο αλλά αυξάνει πολύ.την κατανάλωση της μπαταρίας.

Για να συνέβη και στο Δημήτρη το έψαξα λίγο παραπάνω, απο οτι βλέπω πάντως είναι πρόβλημα που έχει βγάλει η συγκεκριμένη μηχανή σε κάποιους χρήστες, δεν ξέρω σε τι βαθμό συμβαίνει αλλά δυο κρούσματα στο ίδιο φόρουμ δεν είναι λίγο, πιθανολογώ οτι ανοίγοντας την οθόνη υπάρχει ένα όριο καλωδίου όταν είναι στραμμένη προς τα κάτω υπό γωνία και εκεί αν πιεστεί η οθόνη πιο κάτω η καλώδιοταινία χάνει την επαφή της, ανεβάζοντας τη την επανακτά. Αν ήταν το μαγνητάκι μόνο θα το έκανε πολύ κοντά στο σώμα όταν έχανε την επαφή από πάνω μόνο και ήταν σε κλίση. Κρίμα που το έβγαλε μετά από 2.5 χρόνια. Τωρα πια με τέτοιο κόστος δεν συμφέρει η επισκευή. Την κρατάτε και τη δουλεύετε με όποιους περιορισμούς δίνει η κλίση της οθονης ή την πουλάτε με κάποια χασούρα και πάτε σε άλλο πιο tough σώμα που πέρνει και έξτρα εγγύηση ή αν η απογοήτευση είναι μεγάλη αλλάζεται σύστημα και κάνετε το σταυρό σας να μην τύχει κάτι ανάλογο (παλι όμως αγοράζετε μηχανή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση). Από προσωπική εμπειρία αλλά και από όσα διαβαζω στο Internet το σώμα που έχει αποδειχθεί φοβερά αξιόπιστο από Olympus είναι η ΕΜ1.2 (σε αντίθεση με την παλιά ΕΜ1 που είχε βγάλει 3 θεματάκια).

Κωστα δοκιμασα να απενεργοποιησω απο το μενου τον σενσορα του EVF.Ουσιαστικα δεν βλεπω καθολου απο το σκοπευτρο αλλα μονο απο την οθονη.Παρολα αυτα παλι σε μια θεση δουλευει η οθονη...

Επισης δοκιμασα και τη ρυθμιση RELEASE LAG-TIME in SHORT απο normal αλλα παλι τιποτα..

Αποσυναρμολογησα και την μηχανη στο σημειο που φαινονται οι ταινιες απο την μηχανη στην οθονη(Μεχρι το βημα 6 https://www.lifepixel.com/tutorials...0mk2-diy-digital-infrared-conversion-tutorial) Ειδα οτι η μια ταινια ειναι πατημενη αρκετα σε ενα σημειο.Την εβγαλα και την ''ξετσαλακωσα'' κατα καποιον τροπο και την εκλεισα την μηχανη οπως ακριβως ηταν.Η διαφορα τωρα ειναι οτι η οθονη αναβει σε αλλη θεση(π.χ.30 μοιρες ανοιχτη και οχι 20 μοιρες).Ισως κατι να γινεται με την καλωδιο ταινια αλλα δεν γνωριζω ακριβως.Καπου εκει σταματανε και οι γνωσεις μου.

Εμπειρικα σε τετοια περιπτωση ή αλλαζω μονος μου την καλωδιο ταινια μπας και φτιαξει ή την αφηνω οπως ειναι και βλεπουμε...

*θα περιμενω να βγει και η em5 iii αλλα δεν ξερω ακομα τι θα κανω.Θα ηθελα βεβαια την sony a7iii αλλα το κοστος μαζι με καποιον καλο φακο παει ψηλα.

Νομίζω οτι το κόστος της καλωδιοταινιας είναι πολύ μικρό από eBay, αξιζει τον κόπο να το περιμένεις έστω και από Κίνα και να δοκιμασεις να το αλλάξεις. Μέχρι τοτε θα έχει καταφθάσει και η ΕΜ5 ΙΙΙ και βλέπεις. Σε ευχαριστούμε και για όλη την ενημέρωση μιας και τέτοια προβλήματα είναι που πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να βλέπουμε τα τρωτά των μηχανων και πιθανές λύσεις τους.

Last edited:
Έχει ένα θέμα με τις καλωδιοταινίες η Olympus, συνηθισμένη βλάβη και στον πτυσσόμενο 14-42 πρώτης και δεύτερης γενιάς.

Ε καλά αυτό είναι λίγο άσχετο βρε Δημήτρη, η ΕΜ10 ΙΙ έχει πουλησει χιλιάδες κομμάτια τα 4 χρόνια που κυκλοφορεί και κατάφερα βρήκα με μπόλικο ψάξιμο μόνο καμία δεκαριά σχετικες αναφορές για ανάλογο πρόβλημα σε αυτή και λίγα για την ΕΜ5 ΙΙ που όμως έχει πολύ πιο περίπλοκη περιστροφή σε όλους τους άξονες. Τα περισσότερα λύθηκαν εντός εγγύησης. Δεν αμφιβάλλω οτι θα υπάρχουν και άλλοι που δεν γράφουν αλλά δυσκολα να γενικεύσεις ένα πρόβλημα σώματος σε αντιστοιχία με φακούς. Το άσχημο είναι οτι εμείς εδώ είχαμε δυο περιστατικά και μάλιστα μετά τη λήξη της εγγύησης που δεν είναι και μικρή.

Προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με όλες τις mirrorless λόγω νέων τεχνολογιών, είναι πιστευω πολύ πιο ευπαθείς με περισσότερα ευπαθή ηλεκτρονικά και γιαυτο και δεν συνιστώ ποτέ σε κανενα να κάνει αγορά grey. Γιαυτο το λόγο κιόλας τηρώ ευλαβικά τα τελευταία χρόνια και την πώληση του σώματος κοντά στη λήξη της εγγύησης.

Last edited:

Νομίζω οτι το κόστος της καλωδιοταινιας είναι πολύ μικρό από eBay, αξιζει τον κόπο να το περιμένεις έστω και από Κίνα και να δοκιμασεις να το αλλάξεις. Μέχρι τοτε θα έχει καταφθάσει και η ΕΜ5 ΙΙΙ και βλέπεις. Σε ευχαριστούμε και για όλη την ενημέρωση μιας και τέτοια προβλήματα είναι που πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να βλέπουμε τα τρωτά των μηχανών και πιθανές λύσεις τους.

Μαλλον αυτο θα κανω και οταν γινει θα ενημερωσω παλι...Και εγω σε ευχαριστω Κωστα!!

Last edited by a moderator:

Κώστα σε ευχαριστούμε για αλλη μια φορά για τον χρόνο που αφιερώνεις να μας βοηθάς όλους !! δοκίμασα και εγώ αυτά που πρότεινες αλλα δεν αλλαξε κάτι. Η επισκευή δεν συμφέρει- εαν το κόστος είναι αυτό που αναφέρει ο Γιάννης. Προσωπικά θα την δουλεύω έτσι μέχρι τελικής ...αποσύρσης γιατί έχω ένα ένα πληρες σετ φακών -για το δικά μου φωτογραφικά και οικονομικά δεδομένα ( 12-40/2.8, summilux 25/1.4, 40-150 R , 75-300 ii, samyang 7.5) που μου δίνουν εξαιρετική φορητότητα , οποτε δεν "λεει" να τους ξεπουλησω αλλά δεν θέλω να επενδύσω και άλλο σε αυτο το σύστημα. Πλέον οι αγορές μου θα είναι σεταρισμένες γύρω απο την Α7 .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσω

Και πολυ σωστά θα πράξεις Δημήτρη, το κάθε σύστημα εχει τα δικα του θετικά και αρνητικά και εφόσον τα ξέρεις μπορείς να κάνεις παπάδες αν υπάρχει η όρεξη και το ταλέντο (που ξέρω ότι και τα δύο υπάρχουν άφθονα και σε εσένα και στον Γιάννη`)

ΥΣ
Βρε τον 25αρη έχεις , ολα σε φουλ φραιμ τα έκανες -bye- στο διόρθωσα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπ

ΥΣ
Βρε τον 25αρη έχεις , ολα σε φουλ φραιμ τα έκανες -bye- στο διόρθωσα[/QUOTE]

χαχα...ευχαριστώ !! σορρυ αλλά τα έχω χάσει με το κτηματολόγιο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσω

Προχθές ημουν σε κεντρικό κατάστημα φωτογραφικών και ακουσα οτι τα νέα μοντέλα της SONY θα είναι κλειδωμένα ανα region σε γλώσσα, μενού. Δηλ. μηχανές Grey import από Κίνα γιόκ από ελληνικά ... επίσης οτιδηποτε είναι grey import δεν θα το ακουμπά η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ούτε για επισκευή επι πληρωμή. Τα γράφω με επιφύλαξη και όσοι έχετε πρόσβαση σε καταστήματα που είναι SONY dealers κάντε σας παρακαλώ τις ανάλογες ερωτήσεις - διευκρινήσεις προς διασταύρωση.

τα ίδια ακριβώς είχα ακούσει και εγώ τον Αύγουστο του 2018 και τα είχα μεταφέρει και εδώ

αυτό με τις διαθέσιμες γλώσσες στο μενού ισχύει και σε προηγούμενα μοντέλα νομίζω - Ελληνικό κατάστημα στο οποίο είχα απευθυνθεί για επέκταση εγγύησης της a6500 εξέτασε τη μηχανή να δει αν έχει Ελληνικά, διότι απ'ότι μου είπαν έτσι φαίνεται αν είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης ή όχι

Απάντηση: Olympus OMD E-M1

Η EM1 μου γυρισε χθες απο το service οπου αντικατασταθηκε το read dial στην εγγυηση, αφου σποραδικα εχανε 1 κλικ στα 10.

Αψογο service, γυρισε φρεσκαρισμένη και πεντακάθαρη (μεχρι και το τζαμακι του evf καθαρισανε) και ειναι ετοιμη για πολλά κλικ ακομα. ;)

O κυριος που την παρέσωσα στο service της zegetron ηταν μαλιστα πολύ καταρτισμενος αφου σε καποια φαση αρχισε να μου εξηγει για τα MTF charts οταν πιασαμε κουβεντα για τον 12-40pro.
Επισης μου πρότεινε να κανω επεκταση εγγύησης και να την κρατήσω για πολυ καιρο ακομα :p

Re: Olympus OMD E-M1

Στις μισές em1 έχει χαλάσει η ροδέλα, η δικιά μου χάνει 1 στα 7/8 clicks περίπου....άλλα δεν με απασχολεί, είναι εκτός εγγύησης πλέον και με το κόστος επισκευής αγοράζω μεταχειρισμένη em1!!!....αν σου ξαναγίνει ένα κολπάκι είναι να γυρίσεις την ροδέλα 80-100 φορές από την μια πλευρά και άλλες τόσες από την άλλη διορθώνει αρκετά το θέμα.

Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1

Στις μισές em1 έχει χαλάσει η ροδέλα, η δικιά μου χάνει 1 στα 7/8 clicks περίπου....άλλα δεν με απασχολεί, είναι εκτός εγγύησης πλέον και με το κόστος επισκευής αγοράζω μεταχειρισμένη em1!!!....αν σου ξαναγίνει ένα κολπάκι είναι να γυρίσεις την ροδέλα 80-100 φορές από την μια πλευρά και άλλες τόσες από την άλλη διορθώνει αρκετά το θέμα.

Ναι αυτο εκανα, αλλα ειναι προσωρινο , μετα χανει παλι. Αποτι διαβασα, το decoder που βαζουν στο servcice δεν εχει αυτο το θεμα, οποτε ελπιζω να κρατησει!