Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Καλησπέρα
Πιστεύω να ρωτάω στο σωστό νημα

Γνωριζετε αν μπορώ να κάνω register τα παρακάτω προϊόντα στο site της Fujifilm?

Xt20 αγορά από Ισπανικό αμαζον

Fujinon 27mm f2.8 αγορά από e global

Re: Τεχνολικά νέα, καινοτομίες ...από την Tamron

εχω εναν tamron FE 28-75mm 2.8 κι εχει ξεκολησει το λαστιχενιο δαχτυλιδι του ζοομ... ξερει κανεις αν αξιζει να το παω αντιπροσωπεια ή να το φτιαξω μονος μου (και πωσ) ?

79763412_2390638764523161_6439568101821382656_n.jpg79136595_480791122570132_7445327590027427840_n.jpg

Απάντηση: Re: Τεχνολικά νέα, καινοτομίες ...από την Tamron

Συνήθως δεν έχουν κόλλα (γιατί ξηλώνονται και σε τυχόν επισκευή) , εξαρτάται και από την επιφάνεια του πλαστικού που καλύπτουν, αν είναι λίγο σαγρέ και το νέο λάστιχο που θα αγοράσεις θα είναι σίγουρα πολύ πιο σφιχτό οπότε δεν θέλει κόλλα για να υπάρχει πρόσφυση.

Δες εδώ σε ένα αντίστοιχο φακό Canon.:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αλλά υπάρχει και άλλος ένας τρόπος να δοκιμασεις που δουλεψε σε ένα τύπο στο dpreview , έβαλε το υπάρχον λάστιχο στο ψυγειο, πέρασε με διπλής όψης ταινία 3M το βαρέλι και ξανά έβαλε το λάστιχο πατώντας το καλά. Αν το πάχος της ταινίας είναι τόσο όσο θα καλύψει τη διαφορά και το λάστιχο θα κολλήσει πάνω στο βαρέλι.

Last edited:
Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Από πλαστικό η βάση που σπάει.... Θα μπορούσε να είναι από αλουμίνιο η μαγνήσιο....
Η τσιγκουνιά τους σε όλο το μεγαλείο, θυμήθηκα που η sony έβγαζε πριν μερικά χρόνια μηχανές με πλαστική μοντούρα και όλοι πλήρωναν έξτρα χρήματα και της άλλαζαν....

Screen-Shot-2020-06-01-at-12.44.19-PM.jpgclip.jpg

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Εδώ δεν δίνει μαζί σε πολλές μηχανές φορτιστή, άλλα μόνο ένα καλώδιο, πόσο της στοιχίζει ένας φορτιστής?? 3-4 ευρώ?? και πολλά μπορεί να λέω.

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Μπορει να προκειται για πλαστικα εξισου ανθεκτικα με καποια μεταλλα . Ισως να το κανουν για να κρατησουν το βαρος σε λογικα επιπεδα οπως ακριβως κανει και η canon στους νεους RF φακους.

Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Δυστυχως, οι περισσοτερες εταιρειες, ετσι ειναι. Πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. Ζηταει 1,5 και 2Κ και τσιγγουνευεται τα 3 ευρω του φορτιστη, ακομα και σε καποιες περιπτωσεις τα καπακια του φακού η του hotshoe, οποτε καταλαβαινετε και τι γυφτιες εχουν κανει στην κατασκευη (ας μην μιλησω για τις τραγικες οθονες και σε ποιοτητα και σε αντοχη)
Το τι κινεζοπλαστικιλα εχουν μεσα οι μηχανες αυτες, και ειδικα οι ακριβες, ουτε που γνωριζουμε! Οι ανθρωποι πανε να βγαλουνε απο τη μυγα ξυγκι και αυτο ειναι πραγματικα εξοργιστικο.

Απλα, δυστυχως οι εταιρειες βρισκουν και τα κανουν. Και σε αυτο φερουμε ευθυνη 100% εμεις οι καταναλωτες. Οταν ζητανε τετοια ποσα για μηχανες, αυτες επρεπε να μην κανουν ΚΙΧ ακομα και να πεφτανε απο 2 μετρα, οχι να σπανε απο μονες τους.

Και αυτο δυστυχως ισχυει στα περισσοτερα προιοντα τεχνολογιας, η ποιοτητα κατασκευης και η αξιοπιστια εχει παει περιπατο ακομα και στα ακριβα. Δεν υπαρχουν μηχανηματα πλεον που να αντεχουν στο χρονο, και μαλιστα καθε τι νεο ειναι χειροτερο απο το παλιο σε ποιοτητα!

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Δυστυχως, οι περισσοτερες εταιρειες, ετσι ειναι. Πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. Ζηταει 1,5 και 2Κ και τσιγγουνευεται τα 3 ευρω του φορτιστη, ακομα και σε καποιες περιπτωσεις τα καπακια του φακού η του hotshoe, οποτε καταλαβαινετε και τι γυφτιες εχουν κανει στην κατασκευη (ας μην μιλησω για τις τραγικες οθονες και σε ποιοτητα και σε αντοχη)
Το τι κινεζοπλαστικιλα εχουν μεσα οι μηχανες αυτες, και ειδικα οι ακριβες, ουτε που γνωριζουμε! Οι ανθρωποι πανε να βγαλουνε απο τη μυγα ξυγκι και αυτο ειναι πραγματικα εξοργιστικο.

Απλα, δυστυχως οι εταιρειες βρισκουν και τα κανουν. Και σε αυτο φερουμε ευθυνη 100% εμεις οι καταναλωτες. Οταν ζητανε τετοια ποσα για μηχανες, αυτες επρεπε να μην κανουν ΚΙΧ ακομα και να πεφτανε απο 2 μετρα, οχι να σπανε απο μονες τους.

Και αυτο δυστυχως ισχυει στα περισσοτερα προιοντα τεχνολογιας, η ποιοτητα κατασκευης και η αξιοπιστια εχει παει περιπατο ακομα και στα ακριβα. Δεν υπαρχουν μηχανηματα πλεον που να αντεχουν στο χρονο, και μαλιστα καθε τι νεο ειναι χειροτερο απο το παλιο σε ποιοτητα!

Απόλυτα σωστός, αυτά που λες ισχύουν για όλους τους κατασκευαστές, Βέβαια όπως είπες εμείς φταίμε σε ένα βαθμό για αυτό, όταν τρέχουμε να αγοράσουμε την τάδε μηχανή crop στα 1.000-1.500 ευρώ (που ούτε μια οθόνη της προκοπής δεν μπορούν να βάλουν) που κανονικά έπρεπε να πουλιέται 600-700 ε προφανώς και φταίμε...βασικά ανεβαίνει το κόστος συνεχώς άλλα η ποιότητα πέφτει.

Απάντηση: Re: Επιδιορθώσεις & καθαρισμός φακών - εξοπλισμού - φίλτρων

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα που διάβασα στο Lensrental και αφορά την αξιοπιστία των συστημάτων εστίασης των μηχανων μας. Η εταιρία ως γνωστόν νοικιάζει πληθώρα εξοπλισμού και κάνει και σερβις στις μηχανές αυτές ώστε να δουλεύουν απρόσκοπτα. Ταυτόχρονα μεταφερουν όλη την τεχνογνωσία που έχουν αποκτησει από αυτή τους την εμπειρία και την μοιράζονται με εξειδικευμένα άρθρα. Έχουν επίσης αρκετες κοπιες από την ίδια μηχανή ή φακό και τα τεστ που ανεβάζουν είναι πολύ πιο αξιόπιστα γιατί αφορούν πολλές κόπιες και όχι μια.

Τελευταία η εταιρία αγόρασε ένα μηχάνημα ακρίβειας αξίας 10.000$ για να μετράει στις πανάκριβες επαγγελματικές Cine βίντεοκαμερες την απόσταση του αισθητήρα από την μοντουρα και να τη διορθώνουν μετά αν απαιτειται. Που, πόσο και πως επηρεάζει αυτό την εστίαση περιγράφεται στο άρθρο. Το άρθρο αυτό στην ουσία δεν έχει ενδιαφέρον για εμάς αλλά για λόγους ενημέρωσης και εποπτείας θα το βρείτε εδώ.

Το δεύτερο άρθρο που έχει ενδιαφέρον για εμάς αφορά τις DSLR και τις mirrorless με και χωρίς IBIS. Υπάρχουν επεξηματικα διαγράμματα για να καταλαβει γρήγορα κάποιος τι διαπίστωσαν κάνοντας έλεγχο στο στόλο των μηχανων που έχουν π.χ. εξέτασαν 487 μηχανές Sony

Ένα από τα συμπεράσματα που έβγαλαν είναι οτι το Ibis των ακάθρεπτων δεν επηρεάζει τη συγκεκριμένη απόσταση αισθητήρα μοντοϋρας (εφόσον βέβαια λειτουργεί σωστά). Ένα δεύτερο συμπέρασμα οτι οι μηχανισμοί Ibis των FF μηχανων έχουν πολύ περισσότεροι μάζα και αυτό θεωρητικά μπορεί να δημιουργήσει πιο εύκολα αστοχία υλικού. Στις Sony σειρά α7 ανακάλυψαν τέτοια αστοχία και έχουν ανεβάσει φωτογραφίες. Επίσης η σειρά α7 ήταν αυτή με τις περισσότερες κόπιες εκτός ορίων κατασκευαστή σε αντίθεση με την σειρά Α9 και την σειρά Α6ΧΧΧ.

Προσωπικά χωρίς να διαβάσω αυτό το άρθρο έχω καιρό τώρα προβληματιστεί από την αξιοπιστία των μηχανων μας σε βάθος χρόνου. Και επειδή χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και μηχανή με Ibis έχω ένα έξτρα πονοκέφαλο από την σκεψη αν ο σενσορας που ίπταται μέσα στο σώμα σχεδόν πάντα (ακόμη και όταν είναι σβηστή) κάθεται στη σωστή θέση με την δύναμη των ηλεκτρομαγνητών κάθε φορά που ανοιγω την μηχανή.

Έτσι έχω εφαρμόσει δυο κανόνες. Αγοράζω σχεδόν πάντα βασική μηχανή που μπορώ να διορθώσω μέσα από το μενού της μηχανής με μικρορύθμιση τυχόν μικρές διαφορές στην εστίαση με ένα AF φακό. Δεύτερος κανόνας αγοράζω βασική μηχανή που έχει πάντα διετή εγγύηση τουλάχιστον και αν δεν την πουλησω εντός της εγγύησης επεκτείνω την εγγύηση με ένα μικρό ποσό. Έχοντας εγγύηση στην μηχανή μου φροντίζω μια φορά τον χρόνο να τσεκαρω φακούς και αν δω αλλαγή στη συμπεριφορά της μηχανής στέλνω το σώμα για έλεγχο και επαναρύθμιση μοντούρας σένσορα.

Μου συνέβη πριν ένα χρόνο με φακό τον Voigtlander 25/0.95 που είχα. Ο φακός στην Penf εστίαζε κανονικά και κοντά και μακριά. Στην ΕΜ1.2 στο άπειρο τον τερμάτιζες και δεν καθάριζε τελείως ενω δεν είχε καθόλου περιθώριο το δαχτυλιδι να περάσει το άπειρο και να χάσει την εστίαση όπως θα έπρεπε. Αυτό με οδήγησε στο συμπέρασμα οτι ο αισθητήρας καθόταν στο όριο της περιοχής που εργοστασιακά έπρεπε να βρίσκεται. Ο αισθητήρας δεν έπερνε μικρορύθμιση στο μενού για αυτόν τον φακό γιατί δεν είχε επαφές (ήταν manual) οπότε δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει (και δεν ηξερα αν και σε άλλους φακούς μου στο άπειρο συνεβαινε το ίδιο σε μικρότερη κλίμακα και δεν το είχα δει).
Βέβαια αν δεν είχα την Penf για σύγκριση θα ειχα φτάσει στο εύκολο συμπέρασμα ότι έφταιγε ο φακός. Έστειλα την ΕΜ1.2 με δείγματα Πορτογαλία και γύρισε τέλεια ρυθμισμενη και καθαρισμένη μέσα σε μια βδομάδα. Ο φακός εστίαζε όπως στην Penf.

Eίχα γράψει ένα κατεβατό πριν το post του Ναθαναήλ με το link στο lenrental, για να μην το ξαναγράφω το επικαιροποιώ.

Απάντηση: Olympus OMD E-M1

Καλησπέρα φίλοι, η μηχανή (Olympus EM1) έπαθε το γνωστό πρόβλημα στο viewfinder από τον ήλιο.
Νομίζω ότι είχα διαβάσει ότι η εταιρεία το άλλαζε χωρίς κόστος μιας και είχε παραδεχθεί την αστοχία του.
Αν ισχύει και όποιος γνωρίζει μπορεί παρακαλώ τα φώτα σας.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Olympus OMD E-M1

Φιλε Νικόλα, ηταν ο μονιμος φόβος μου (τό ειχε πάθει η μια μου μηχανή στην εγγυηση και φτιάχτηκε, ηταν στις αρχες της κυκλοφορίας του μοντέλου) και τωρα που εχω πάρει μια μτχ. ΕΜ1.1 και την μετέτρεψα σε υπέρυθρη προσέχω όσο μπορω να μην εκθεσω στον ηλιο το EVF της γιατι ως πρεσβιωπας εχω τη διόπτρα σχεδόν τερμα και αυτο μεγαλώνει την πιθανότητα να το πάθει.

Δεν εχω και το μεγαλο σκίαστρο ΕΡ-13 μιας και το έχω φορέσει στην μεγάλη ΕΜ1.2 που δεν έχει τέτοιο θέμα (πρέπει να θυμηθώ να το τουμπάρω).

Στην ερώτηση σου τώρα δεν εχω απάντηση, το ειχα διαβάσει και εγώ σε φορουμ ότι συνεβαινε να το καλύπτουν και μετά τα 2 χρόνια της εγγύησης, δεν εχω προσωπική εμπειρία αλλά σε τέτοιες ζημιές υποθέτω υπάρχει και ένα λογικό όριο κρυφής επέκτασης, μιλάμε για μοντέλο Sept. 2013 . Επικοινώνησε με το σερβις και θα σε ενημερώσει ο υπέυθυνος τι μπορεί να γινει, πιθανόν να έχουν βάλει μια χαμηλότερη τιμή επισκευής γνωρίζοντας το πρόβλημα.

Νικο πόσο έντονο είναι?, εχω δεί πολύ μικρά στιγματα και πολυ μεγάλα που επεκτείνονται με τον καιρό.

Last edited:
Κώστα σήμερα έγινε στη δουλειά έφαγε μάλλον κατευθείαν τον ήλιο στο viewfinder, και εκανε ένα ωραίο pattern.
Θα πάρω να ρωτήσω για σέρβις, και βλέπουμε.

Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήμ

Κρίμα, κράτα μας ενήμερους Νίκο, θα ήθελα να ξέρω τι θα σου πουν και πως θα τρέξει μέχρι το τέλος η τυχόν επισκευή.

Last edited:
Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήμ

καλησπέρα σε όλους ! Στην Α7 που έχω , εδώ και αρκετό διάστημα "κολλάει" η ροδέλα ρύθμισης του διαφράγματος, με αποτέλεσμα να την γυρίζεις 2-3 φορές για την επιθυμητή τιμή. Εαν και προσανατολίζομαι στην αντικατάσταση της προς το τέλος του χρόνου, αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα την φροντίσω, μου έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές. Κάθε πρόταση για αξιόπιστο τεχνικό ευπρόσδεκτη, εγώ μένω Εύβοια, αρα θα πρέπει να είναι Αθήνα.

Last edited by a moderator:
Service sony rx100

Η ευαίσθητη (οπως αποδέχθηκε τελικά..) Sony rx100, μου είχε πέσει από το χέρι πριν αρκετό καιρό (στο ενα μέτρο ύψος περίπου..) και μου βγάζει προβλήματα. Αρχικά δεν άναβε το φλας.. ΟΚ είπα δεν το χρειαζόμουν και πολύ αλλά τώρα τελευταία δεν εμφανίζει τίποτα στο οφθαλμοσκοπιο και στην οθόνη γυρίζουν τα πάνω κατω.. Την στέλνω Θεσσαλονίκη για επισκευή και μου λένε για να επισκευαστεί θα κοστίσει 180 και αν μπουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά 100 με 140 ανάλογα.. 🤔.
Ερώτηση: τι προτείνετε; να την παρατήσω μια και τη έχω για δεύτερη, αφου έχω την α6400 για κυρια ή, να την επισκευάσω; να βάλω νέα ανταλλακτικά; μεταχειρισμενα; (κάποιος λέει μπορεί να επιλέξεις καινούργια ανταλλακτικά, να τα πληρωσεις και να σου βαλουν μεταχειρισμένα, δεν μπορείς να το ξέρεις..) αν και δεν νομίζω η εταιρία ειναι σοβαρή! Θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ.. 🤔 Ευχαριστω! 🙂