Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Δεν το εχω δοκιμάσει. Αν βρεις σωμα πρωτα δοκιμαζεις να δεις αν βλέπει τον φακό. Αν οχι κατεβαζεις το firmware του φακου σε κάρτα και ακολουθεις τις οδηγες που το βαζεις σε φακελο και πως ανοιγεις την μηχανη για να κανει το update. Δεν χανεις κάτι να δοκιμάσεις

Πιθανόν να έγινε κάτι τέτοιο. Θα τον ρωτήσω.

Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται; Μπορούμε να κάνουμε firmware update τον φακό σε σώμα Panasonic; (αν βρω κάποιο)
Ή δεν θα τον βλέπει και αυτό και θα πρέπει να πάει για service;
Διάβασα αυτό και δεν μου άρεσε καθόλου...

Υπάρχει πιθανότητα να μην επισκευάζεται καν ο φακός.

Είναι δυνατόν;

Τόσος κόσμος έχει φακούς panasonic με σώματα olympus. Δεν υπάρχει τουλάχιστον κάποια εμφανής προειδοποίηση;

Μπα δεν υπάρχει προειδοποιηση παρα μονο ότι μετα δεν μπορεις να το γυρίσεις σε προηγούμενο firmware (αν και για τα Olympus σωματα γινεται με αλλο τρόπο).

Ευτυχως που ειναι φθηνος φακος ο 25/1.7, ο τυπος στο dpreview ηταν ατυχος με τον Leica 42.5/1.2 επάνω.

Εχω γραψει πολλές φορες οταν κκανετε update σε Ολυμπους σώμα εξω μνημη, εξω φακος (οποιος και αν είναι) και φουλ μπαταρία και μεγαλη προσοχη να ακολουθησετε τις οδηγιες και να περιμένετε να δειτε το ΟΚ στην πλάτη πριν αποσυνδεσετε το καλώδιο USB.

Μετά σε δευτερη φάση update τον φακό αν ειναι Ολυμπους με την ιδια διαδικασια και την ιδια προσοχη μεχρι το ΟΚ. Αν προκειται για Lumix φακο βρειτε ενα φιλο με Lumix σωμα και καντε το update.

Last edited:
καλημέρα!
Αγόρασα μια μεταχειρισμένη olympus tg-5 μα με το πρώτο μπάνιο της, μάλλον πήρε υγρασία και σταμάτησε να λειτουργεί. Την έπλυνα με καθαρό νερό, την στέηνωσα μα τίποτα
Ξέρει κανείς ποιος αναλαμβάνει επισκευή και αν αξίζει η όλη διαδικασία;

Κρίμα , αν την πήρες μτχ. ένα τεστ σε γλυκό νερό σε μια λεκάνη πρώτα ίσως να σου έδινε μια πρώτη γεύση οτι κάτι δεν παει καλά.

Εχω την TG4 που την προσέχω και την καθαρίζω με γλυκό νερό κάθε φορά που την βουτάμε και αφού έχουμε τσεκάρει πάντα τις διπλές ασφαλειες στις εισόδους. Είχα πριν την ΤG2 και πιο παλιά μια από τις παλιές Tough. Σε καμία δεν είχα πρόβλημα μέχρι τώρα.

Βρηκες νερό , άλατα ή σκουριά στον χωρο της μπαταρίας ?

Δεν νομιζω να αναλαμβάνει κανεις άλλος επισκευή εκτός από την αντιπροσωπια, το κόστος σιγουρα δεν θα είναι μικρό.

Πιθανόν να είναι ένα φιξ ποσό, με ένα τηλέφωνο θα μάθεις και θα εκτιμήσεις αν αξιζει ή όχι.

Τίποτα δεν βρήκα Κώστα! Μόνο υγρασία στο χέρι μου. κι είχα κάνει έλεγχο και στις 4 ασφάλειες.
Ξέρω πώς θα είναι μάλλον μη συμφέρουσα η επισκευή, μα θα κάνω το τηλεφώνημα. (Αντιπροσωπεία ποια είναι τώρα; )

Η εταιρεία Zegetron ειναι και έχει και το service της Olympus, στην Λεωφόρο Ηρακλείου 443 και Ορφέως στο Ηράκλειο ( τελευταία είχα επικοινωνήσει στο τηλ: 210-2814500).

Φορτιση δέχεται με USB ? Μπαταρία τσέκαρες ?

Φόρτιση δεν δέχεται. Πάντως και στο καθαρό νερό που την πέρασα, ο χώρος της μοαταρίας είχε υγρασία και ο φακός μπροστά είχε θολώσει. Προφανώς πάιρνει υγρασία από κάπου.
Στεναχωρήθηκα, και για τα χρήματα βε΄βαια , μα περισσοτερο γιατί μ αρεσε αυτή η ιδέα. (το παληκάρι που μου την πούλησε μου είπε να κάνουμε τεστάκι με την λεκάνη με νερό, μα εγώ ειπα: σιγά τώρα...
Ευχαριστ'ω Κώστα!

H θολούρα πάντως μπορεί να συμβεί στις απότομες αλλαγές θερμοκρασιας χωρίς να βγάλει αλλο θέμα η μηχανή.

Εμφανης υγρασία όμως στο θαλαμο μπαταρίας σημαινει οτι εχει αστοχίσει τσιμούχα και εβαλε νερό , πρεπει να αλαχθούν ολες οι τσιμουχες εκτος απο την επιπλέον επισκευή που κανεις δεν ξερει ποσο σοβαρή ειναι.

Παλαιότερα θυμαμαι η Olympus καλυπτε τα μοντελα και για μεγαλύτερο χρόνο απο αυτόν της εγγυησης. Ο λογιστής μου που του ειχε αστοχήσει ενα παλιο μοντελο, του την ειχαν αποσυρει και του εδωσαν πιο καινουργιο χωρις να πληρωσει μαι. Τωρα δεν ξέρω πως το αντιμετωπίζουν γιατι δεν εχω ακουσει τελευταία καποιο συναφες πρόβλημα. Ισως να σου προτείνουν μια νεα μηχανή με καποιο μειωμενο κόστος. Δεν χάνεις κάτι να δοκιμασεις να μιλήσεις στο σερβις.

Καλο ειναι να πεις ότι εχεις στην κατοχη σου χρονια τωρα και αλλες μηχανες της εταιρίας κλπ. μερικές φορες μετράει.

Μπα δεν υπάρχει προειδοποιηση παρα μονο ότι μετα δεν μπορεις να το γυρίσεις σε προηγούμενο firmware (αν και για τα Olympus σωματα γινεται με αλλο τρόπο).

Ευτυχως που ειναι φθηνος φακος ο 25/1.7, ο τυπος στο dpreview ηταν ατυχος με τον Leica 42.5/1.2 επάνω.

Εχω γραψει πολλές φορες οταν κκανετε update σε Ολυμπους σώμα εξω μνημη, εξω φακος (οποιος και αν είναι) και φουλ μπαταρία και μεγαλη προσοχη να ακολουθησετε τις οδηγιες και να περιμένετε να δειτε το ΟΚ στην πλάτη πριν αποσυνδεσετε το καλώδιο USB.

Μετά σε δευτερη φάση update τον φακό αν ειναι Ολυμπους με την ιδια διαδικασια και την ιδια προσοχη μεχρι το ΟΚ. Αν προκειται για Lumix φακο βρειτε ενα φιλο με Lumix σωμα και καντε το update.
Τελικά τον έβαλα σε μία g5. Δεν έβλεπε τον φακό και μου έλεγε να ελέγξω τις επαφές μήπως δεν είναι καθαρές.
Δοκίμασα και firmaware update στο φακό. Τζίφος...

Δες εδώ την σελίδα τους στο FB, έχουν πράγματι αλλάξει κάποια στοιχεία, αλλά εξακολουθεί να είναι η zegetron.
Ενδεικτικά:
OM-Digital Solutions Support 2160704676, 21 0685 6000, [email protected]

Μου απάντησαν πριν λίγο, πως η συγκεκριμένη μηχανή δεν έχει ούτε service, ούτε ανταλλακτικά.
Σ' ευχαριστώ cacau για τον κόπο/χρόνο.

SP-570 UZ.
Και απάντησαν χωρίς καν να ρωτήσουν τι πρόβλημα έχει, αλλά με παρέπεμψαν σε νέα μοντέλα.
Ίσως δεν αξίζει η επισκευή, αλλά είναι η 2η compact OLYMPUS που παρουσιάζει προβλήματα και δεν φτιάχνει.

Μοντελο του 2008 ? με τίποτε και ειδικά κομπακτ

Εδω δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για επισκευή ΕΜ5 ΙΙ που ειναι εξααετίας ακριβό ακαθρεπτο μοντέλο στην εποχή του , αν τυχον ειναι με εγγυηση ακομη (πολλοι καναν και πενταετή) τους δινουν καινουργια ΕΜ5 ΙΙΙ

και πλεον για όσα εχουν ανατλλακτικά υπάρχει σοβαρή ταρίφα , ανάλογα βεβαια με το μοντέλο προς επισκευή, είτε μια βιδα βαλουν είτε ολη την πλακέτα

Γιαυτο και παντα προτείνουμε ειδικά σε ακριβά μοντελα να έχουν εγγυηση και οσο το δυνατόν πιο μακρυτερη εστω και με ενα χαμηλό εξτρα κοσοτος και φυσικα μεσα στο χρόνο αυτό να την δουλευεις την μηχανή

Last edited: