Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπίες και καταστήματα

έχω τον canon 18-55 is πάνω στην παλιά μου 400D.
Τη μηχανή την χρησιμοποιεί εδώ και δυό χρόνια η κόρη μου καθώς εγώ βρήκα την υγειά μου με τις compact.

Το θέμα είναι ότι ο φακός πλέον αρνείται να εστιάσει ή προσπαθεί να εστιάσει χωρίς να φτάνει στο αποτέλεσμα.
Επαφές καθάρισα, αν και με άλλο φακό λειτουργεί η εστίαση.
Τί να φταίει ?
υπάρχει σωτηρία με δεδομένο το χαμηλό κόστος του φακού?

(μη μου αρχίσετε περί ποιότητας φακού κλπ, εν γνώσει μου πριν από τρία χρόνια έδωσα τον 17-40L ...επειδή δεν την χρησιμοποιούσα - πού να ξέρω ότι θα υπήρχε και άλλο ταλέντο στην οικογένεια...)

Απάντηση: πρόβλημα σε 18-55 is

Γιααα....κάνε του μια εξωτερική επιθεώρηση, μήπως έχει χτυπήσει πουθενά, ειδικά στο μπροστινό μέρος και έχει χάσει την ευθυγράμμισή του!

Re: πρόβλημα σε 18-55 is

γυρνάω το δαχτυλίδι λίγο και μετά φαίνεται να θέλει να κάνει κάτι αλλά δεν το πετυχαίνει. Πρός μία κατεύθυνση ίσως να εστιάσει. Αν το γυρίσω σε άλλο τυχαίο σημείο προς άλλη κατεύθυνση δεν τα καταφέρνει ούτε να περιστρέψει...
φαίνεται κάπου ανάμεσα να σκαλώνει και να μην μπορεί να περάσει το σκάλωμα

γυρνάω το δαχτυλίδι λίγο και μετά φαίνεται να θέλει να κάνει κάτι αλλά δεν το πετυχαίνει. Πρός μία κατεύθυνση ίσως να εστιάσει. Αν το γυρίσω σε άλλο τυχαίο σημείο προς άλλη κατεύθυνση δεν τα καταφέρνει ούτε να περιστρέψει...
φαίνεται κάπου ανάμεσα να σκαλώνει και να μην μπορεί να περάσει το σκάλωμα

μπορεί να κάνει εσρίαση σε MF?

μπορεί να κάνει εσρίαση σε MF?

ναι μια χαρά....και αν το γυρίσεις στο mf ακόμα καλύτερα
και ήδη η μικρή έτσι εστιάζει, αλλά...γυρεύει τα αυτόματα.

Τυγχανει να εχω και εγω την ιδια μηχανη και τον ιδιο φακο.

Βασικα ο πρωτος φακος 18-55 is που ειχα χαλασε και σε εμενα.Το μοτερ στο autofocus εκανε μονο την κινηση πισω,και οχι μπροστα.
Δεν ασχοληθηκα ομως παραπανω,διοτι ημουν τυχερος και καποιο γνωστο μου προσωπο ειχε τον ιδιο φακο και δεν τον ηθελε,και μου τον εδωσε δωρο.
Δεν ειμαι σιγουρος και εγω τι εκανα και χαλασε τοτε παντως ο πρωτος φακος.

Δε νομιζω να αξιζει να φτιαχτει.Εμενα που δε με βολευε το manual focus , εκανα μια μπακαλιστικη πατεντα τοτε με τον χαλασμενο φακο,εβαζα MF ,γυριζα το βαρελακι στην πιο εξω θεση,και ξαναγυριζα σε auto focus.Μετα,επειδη το μοτερ εκανε την κινηση πισω,εστιαζα ετσι,αλλα φυσικα ηταν εκνευριστικο να κανω αυτο το πραμα συνεχεια.

ήταν β χέρι και δούλεψε άψογα για όσο δούλεψε.
Δεν αποκλείω να τον βάρεσε η μικρή ή η παρέα της, θα τσεκάρω, αλλά γενικά προσέχει.

Αφού της αρέσει και ασχολείτε, βρες εναν μεταχειρισμένο, 50mm EF και τον κιτ άστον στην άκρη τότε, δεν νομίζω οτι συμφέρει να τον φτιάξεις. Ότι και να είναι, ένα 30αρι θα το κοστίσει μόνο το άνοιγμα κλείσιμο. με 80Ε στο EvilBay έχει πολλά, σε αγγελίες σίγουρα και χαμηλότερα.

Απάντηση: πρόβλημα σε 18-55 is

50ρη σε κροπ σώμα; Μόνο ο Ηλίας το χρησιμοποιεί για να φωτογραφίζει μοντέλες.

Μην τον μουντζουφλάτε τον 18-55. Είναι μια χαρά φακός.

Τώρα τι μπορεί να έχει χαλάσει...

ηταν λυση αναγκης μπας και πουληθει η μηχανη που αγοραστηκε σωμα με τον 17-40
μετα εμεινε ως βασικος
μαλλον θα παρθει κατι απο μπεη.
εναλλακτικς?

ναι μια χαρά....και αν το γυρίσεις στο mf ακόμα καλύτερα
Καλησπέρα φίλε Supersonic, μιας που είδα το παραπάνω σχόλιο, εστίαζες παλιότερα manual έχοντας τον διακόπτη σε ΑF (χωρίς να τον γυρίσεις σε MF)?
Γιατί έτσι είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις το μοτεράκι σε μη FTM φακούς....

Να γράψω κι εγώ ένα πρόβλημα που εχω με τον 18-50 σε μια Nikon D3100 για να μην ανοίγω νέο θέμα.
Οταν προσπαθεί να εστιάσει τρεμοπαιζει το η εικόνα που βλέπω μέσα από το σκοπευτρο.
Από ότι καταλαβαίνω έχει τζόγο το τελευταίο δαχτυλίδι του φακού, αυτό που γυρνάει όταν εστιάζει.
Ξέρετε αν φτιάχνει αυτό ή πρέπει να πάρω νέο φακό;

Να γράψω κι εγώ ένα πρόβλημα που εχω με τον 18-50 σε μια Nikon D3100 για να μην ανοίγω νέο θέμα.
Οταν προσπαθεί να εστιάσει τρεμοπαιζει το η εικόνα που βλέπω μέσα από το σκοπευτρο.
Από ότι καταλαβαίνω έχει τζόγο το τελευταίο δαχτυλίδι του φακού, αυτό που γυρνάει όταν εστιάζει.
Ξέρετε αν φτιάχνει αυτό ή πρέπει να πάρω νέο φακό;

Δεν το έχει πάθει κανείς;

σε άλλο σώμα έχεις δοκιμάσει αν εστιάζει?

Οχι. Δεν έχει κάποιος γνωστός μου.
Αλλά και στο δικό μου εστιάζει. Απλά τρεμοπαιζει εώς ότου "κλειδώσει" η εστίαση