Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

εχει κανεις τον 28/2.8?
δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι τοσο χαλια αυτος ο φακος απο την μανα του, η εχει παθει κατι ο δικος μου.
στα ακρα τερμα ανοιχτος δεν εχω δει τοσο χαλι:)
σε πορτρετο απο κοντα δεν φαινεται πολυ αλλα αν τραβας κατι μακρια κανει μπαμ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Όχι δεν είναι τόσο χάλια απ' όσα έχω δει online τουλάχιστον. Υπάρχει κάποιο θέμα decentering - tilted ή ο,τι είναι τέλος πάντων.

Αν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής / αλλαγής προχωράς με αυτήν.

σε ενα review λεει High levels of focus shift and field curvature , μπηπως ειναι το field curvature επειδη εστιασα στο κεντρο το μοντελο και μετα σηκωσα την καμερα προς τα πανω
δεν μπορω να τον επιστρεψω
εδιτ: εψαξα κατι παλιες φωτογραφιες και δεν ηταν τοσο χαλια , θα τον ξαναδοκιμασω να δουμε μηπως εγω εκανα καπια πατατα

Last edited:
Μια χαρα φακος ειναι για τα λεφτα του ,το κοματι που εχεις ειναι προβληματικο δεν δικαιολογειται η φωτο που ανεβασες με τιποτα.
Αν κοιταξεις τις φωτο που ανεβασα της προηγουμενης χρονιας [οι ημερησιες] σε ολα τα διαφραγματα δεν εχουν θεμα ,εχει παραμορφωση που διορθωνεται ευκολα , δεν εχει αλλο θεμα.

Σκεφτομαι μηπως εγινε κατι με το φιλτρο, θα το ψαξω απο την επομενη ευδομαδα και επανερχομαι...

τελικα καπου το καλοκαιρι εφαγε μια κλοτσια απο την κορη μου και μαλλον απο τοτε ειναι ετσι:)
εβγαλα και τοιχο με τουβλα και τα ιδια μοu βγαζει το κατω ακρο μερος του καδρου ειναι χαλια ενω το πανω ειναι οκ
υπαρχει καπου που μπορω να τον παω η δεν αξιζει και να παρω κανα κινεζο 28/1.8?

Last edited:
  • Like
Reactions: LongTom
τελικα καπου το καλοκαιρι εφαγε μια κλοτσια απο την κορη μου και μαλλον απο τοτε ειναι ετσι:)
εβγαλα και τοιχο με τουβλα και τα ιδια μοu βγαζει το κατω ακρο μερος του καδρου ειναι χαλια ενω το πανω ειναι οκ
Λογικό ότι ήταν ζημιά, εφόσον τα αποτελέσματα είναι πολύ χάλι.

Τώρα που να τον επισκευάσεις, είναι θέμα.
Εάν το πήρες από μαγαζί, δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις για τιμή επισκευής.
Εάν είναι στα ίδια που τον πήρες, τότε πας για νέο.

• Like
Reactions: paulmarinis
Κανείς μια επίσκεψη σε ένα από τα γνωστά φωτογραφικά σέρβις της Αθήνας και ρωτάς αν μπορεί να επισκευαστεί και τι κόστος θα έχει .

• Like
Λογικό το αποτέλεσμα από τέτοια ενέργεια δυστυχώς.

επειδή χρειάζονται καλιμπραρισμα τα οπτικά στοιχεία δεν ξέρω να μπορεί να γίνει εντός Ελλάδας. Τουλάχιστον αυτό θυμάμαι παλιότερα για δαμκαλιδη όταν είχα πάει να αφήσω φακό Samyang που εκπροσωπουταν από τον ίδιο αντιπρόσωπο.

• Like
Γεια σας και χρονια πολλα.

Παρουσιαστηκε ενα προβλημα στον πιο αγαπημενο μου φακο, τον 16-85 της Νικον.
rqwy1uKh.jpg

Οταν τον γυρνας χειροκινητα, δεν επανερχεται πληρως, χρειαζεται να τον σπρωξεις μεσα και το auto focus δεν δουλευει σε ολες τις θεσεις.
Σιγουρα εχει φυγει/σπασει καποιο ελατηριο/εξαρτημα καθως οταν τον κουνας, ακουγεται ο θορυβος εξαρτηματος που εχει πεσει καπου μεσα...

Ξερω οτι υπαρχει service καπου στο κεντρο αλλα δεν θυμαμαι που. Γνωριζει καποιος τα σχετικα?
Η ζημια εκτιμαται ιδιαιτερα δυσκολη στην επισκευη, η ειναι σχετικα απλη. Κοστος περιπου?
Ευχαριστω!

τελικα τον πηγα στο γνωστο μαγαζι στη πατησίων (αν θυμαμαι καλα απογορευεται να πω πιο ακριβως, αλλα αν καποιος θελει με πμ), μου τον εφτιαξαν με 70 ευρω, αποτι τον δοκιμασα στο μαγαζι μεσα ολα ειναι οκ, αλλα θα τον δοκιμασω και κανονικα μεσα στο ΣΚ

τελικα τον πηγα στο γνωστο μαγαζι στη πατησίων (αν θυμαμαι καλα απογορευεται να πω πιο ακριβως, αλλα αν καποιος θελει με πμ), μου τον εφτιαξαν με 70 ευρω, αποτι τον δοκιμασα στο μαγαζι μεσα ολα ειναι οκ, αλλα θα τον δοκιμασω και κανονικα μεσα στο ΣΚ
τι ειχε?

Παύλο προφανώς και δεν απαγορεύεται να αναφέρεις καταστήμα ή σέρβις που ανέλαβε και διακπεραιωσε μάλιστα με επιτυχία επισκευή φακού ή π.χ. δάνεισε ένα νέο φακό ή μια μηχανή σε μέλος για μια πρώτη γνωριμία και τεστ κλπ.

Οτιδήποτε βοηθά να περάσει πληροφορία στα μέλη μας δεν εμπίπτει στην κατηγορία της εσκεμμένης διαφήμισης και προώθησης καταστήματος

Last edited:
  • Like
Γεια σας και χρονια πολλα.

Παρουσιαστηκε ενα προβλημα στον πιο αγαπημενο μου φακο, τον 16-85 της Νικον.
rqwy1uKh.jpg

Οταν τον γυρνας χειροκινητα, δεν επανερχεται πληρως, χρειαζεται να τον σπρωξεις μεσα και το auto focus δεν δουλευει σε ολες τις θεσεις.
Σιγουρα εχει φυγει/σπασει καποιο ελατηριο/εξαρτημα καθως οταν τον κουνας, ακουγεται ο θορυβος εξαρτηματος που εχει πεσει καπου μεσα...

Ξερω οτι υπαρχει service καπου στο κεντρο αλλα δεν θυμαμαι που. Γνωριζει καποιος τα σχετικα?
Η ζημια εκτιμαται ιδιαιτερα δυσκολη στην επισκευη, η ειναι σχετικα απλη. Κοστος περιπου?
Ευχαριστω!
Μιχάλη καλημέρα , δεν το είχα δει το ποστ

Παίρνεις τηλέφωνο τα φωτογραφικα σέρβις να δεις ποιοι έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τυχαία σειρά αναφέρω μερικούς π.χ. Πικόπουλο, Αρη Καραμπά, Μπορμπουδάκης Μάνος, Τσακναριδης, Τσαγκαράκης Ι. κλπ.

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
Δράττομαι της ευκαιρίας που δόθηκε προηγουμένως και ήθελα εάν είναι εφικτό μια πλήρη λίστα των μαγαζιών που κάνουν επισκευές φωτογραφικών σε Αθήνα πρωτίστως αλλά και σε Θεσσαλονίκη.