Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Πρόβλημα banding σε καινούρια D600

Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της Nikon D600 μου που παρουσιάζει φαινόμενα banding από την πρώτη μέρα:
Μόλις πριν λίγο μιλησα με το Σταυρινακη, και μου είπε πως η μηχανή που του παρεδωσα στις 7/2/2014 για να αντικατασταθεί από το Δαμκαλιδη είναι ακόμα στο κατάστημα και θα πάει την ερχόμενη Δευτερα 13/1/2014 εκεί .
Βέβαια τα 1500 που του κατεβαλα ΧΩΡΊΣ ΚΑΝΈΝΑ ΠΑΖΆΡΙ, τα έχει εισπράξει από την πιστωτική μου κάρτα την επόμενη εργάσιμη μέρα από την ημέρα αγοράς στις 28/12/2013 (όταν δηλαδή την πρωτοπηγα πίσω) καθότι δεν έβαλα καν δόσεις...
Αρχίζω και σκέφτομαι σοβαρά την περίπτωση της αγωγής...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της Nikon D600 μου που παρουσιάζει φαινόμενα banding από την πρώτη μέρα:
Μόλις πριν λίγο μιλησα με το Σταυρινακη, και μου είπε πως η μηχανή που του παρεδωσα στις 7/2/2014 για να αντικατασταθεί από το Δαμκαλιδη είναι ακόμα στο κατάστημα και θα πάει την ερχόμενη Δευτερα 13/1/2014 εκεί .
Βέβαια τα 1500 που του κατεβαλα ΧΩΡΊΣ ΚΑΝΈΝΑ ΠΑΖΆΡΙ, τα έχει εισπράξει από την πιστωτική μου κάρτα την επόμενη εργάσιμη μέρα από την ημέρα αγοράς στις 28/12/2013 (όταν δηλαδή την πρωτοπηγα πίσω) καθότι δεν έβαλα καν δόσεις...
Αρχίζω και σκέφτομαι σοβαρά την περίπτωση της αγωγής...
7/1/2014

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μετά από όλα αυτά ίσως να αρχίσω να αναθεωρω κάποιες απόψεις μου για το εμπόριο στην Ελλάδα, μιας και δεν είναι όλοι σαν κι εμένα που αλλαζω επιτόπου οτιδήποτε ελαττωματικό μέσα στην πρώτη εβδομάδα, (και σε μερικές περιπτώσεις και στον πρώτο μήνα), χωρίς άλλη κουβέντα...
Αυτή η τακτική του "σε γλυφω μέχρι να αγορασεις, και την επόμενη στιγμή δεν σε ξέρω" καταντάει πλέον πολύ κουραστική.
Να μην αναφέρω πόσο έχω ξενερωσει με την μηχανή, χωρίς να φταίει καμία Nikon βέβαια...

Εχεις μιλησει εσυ ο ιδιος με την αντιπροσωπια ?

Η συναλλαγή έγινε με το κατάστημα. Σύμφωνα με το νόμο, αυτό "είναι υπεύθυνο για την αντικατάσταση του ελαττωματικου προϊόντος χωρίς σημαντική ενόχληση του πελάτη."
Δεν κρίνω, ούτε κατακρίνω το Δαμκαλιδη εδώ, καθώς δεν έχει εμπλακεί ακόμα.
Είμαι στο εμπόριο ηλεκτρονικών συσκευών , σαν μέλος τεράστιας αλυσίδας, εδώ και 20 χρόνια.
Ξέρω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και των δύο μερών, έχοντας και σύζυγο δικηγόρο...
Όταν παίρνεις λεφτά από πελάτη, τα σεβεσαι.
Αυτό έχω μάθει...

@Γιαριμης Ηλιας:
Αν κατάλαβα καλά από το τελευταίο μήνυμά σου, το banding είναι χαρακτηριστικό των αισθητήρων της Nikon στα τελευταία της μοντέλα... Αν θυμάσαι και η δική μου 600αρα γι αυτό το λόγο βρίσκεται στο Δαμκαλιδη... Ελπίζω να μην με βγάλουν τρελό, γιατί αν είναι έτσι τα πράγματα ξανα γυριζω στην 7000 που δεν είχε τέτοια θέματα...

Ηλία, μόνο οι D5200 & D7100 (αισθητήρας Toshiba) το έχουν και αυτές μόνο στα πολύ βαθιά σκοτάδια. Τα υπόλοιπα μοντέλα με αισθητήρες Sony είναι παριμοιώδη για την έλειψη banding εκτός κατι περιπτώσεις σε πολύ ψηλά ISO.

Η πρώην δικιά σου το είχε πολύ έντονο ακόμη και στα ημισκοτεινά (και υπήρχε και στα καλοφωτισμένα αλλά δεν το πιάνει το μάτι, οι μετρήσεις ομως το πιάνουν).
Ηταν καθαρά θέμα κακού δείγματος κανόνισε να στην αντικαταστήσουν.

Ηλία, μόνο οι D5200 & D7100 (αισθητήρας Toshiba) το έχουν και αυτές μόνο στα πολύ βαθιά σκοτάδια. Τα υπόλοιπα μοντέλα με αισθητήρες Sony είναι παριμοιώδη για την έλειψη banding εκτός κατι περιπτώσεις σε πολύ ψηλά ISO.

Η πρώην δικιά σου το είχε πολύ έντονο ακόμη και στα ημισκοτεινά (και υπήρχε και στα καλοφωτισμένα αλλά δεν το πιάνει το μάτι, οι μετρήσεις ομως το πιάνουν).
Ηταν καθαρά θέμα κακού δείγματος κανόνισε να στην αντικαταστήσουν.

Σημερα θα την εστελνε ο Σταυρινακης στο Δαμκαλιδη (του την ειχα παει την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ Τριτη !)
Θα παρω αυριο να ρωτησω.
Σε τηλεφωνικη μου επικοινωνια με το Δαμκαλιδη (πριν πιασουν στα χερια τους την 600 μου) μου φανηκαν λογικοι και συνεργασιμοι.
Θα δειξει...
1500 δεν τα χαριζω σε κανεναν και για κανενα λογο...
Αν χρειαστει θα ΓΙΝΩ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ (οσο δεν εχω γινει ΠΟΤΕ στη ζωη μου πριν), και ξερω ΠΟΛΛΟΥΣ τροπους γι αυτο...

Νασαι καλα...!!!

Σημερα θα την εστελνε ο Σταυρινακης στο Δαμκαλιδη (του την ειχα παει την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ Τριτη !)
Θα παρω αυριο να ρωτησω.
Σε τηλεφωνικη μου επικοινωνια με το Δαμκαλιδη (πριν πιασουν στα χερια τους την 600 μου) μου φανηκαν λογικοι και συνεργασιμοι.
Θα δειξει...
1500 δεν τα χαριζω σε κανεναν και για κανενα λογο...
Αν χρειαστει θα ΓΙΝΩ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ (οσο δεν εχω γινει ΠΟΤΕ στη ζωη μου πριν), και ξερω ΠΟΛΛΟΥΣ τροπους γι αυτο...

Νασαι καλα...!!!

Παρακολουθώ μέρες την ιστορία του Ηλία αλλά λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας δεν έγραφα συχνά.
Χωρίς να θέλω να βάλω φυτιλιές θεωρώ απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.
1500 ευρώ σήμερα είναι το Γάλα και το Ψωμί μιας οικογένειας για 2 χρόνια, δεν τα βρίσκει κανείς στο δρόμο.
Την επόμενη μέρα έπρεπε η μηχανή να είχε αλλαχτεί με καινούργια χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Πάντως η δική μου εμπειρία από το σέρβις του Δαμκαλίδη είναι αρνητική.
Αν θυμάστε το δαχτυλίδι στη μοντούρα της nikon d3100 που είχα είχε εμφανίσει κάποια σημαδάκια διάβρωσης.
Επικοινώνησα μαζί τους και ήταν κάθετα αρνητικοί στην αντικατάσταση του ελαττώματος εντός εγγύησης, λες και εγώ κάθε φορά που τραβούσα φωτογραφίες έφτυνα τη μηχανή να μην τη ματιάσω και χάλασε το αλουμίνιο.
Και το κόστος του ανταλλακτικού 12-15 ευρώ δηλαδή κόστος στην εταιρία 5 ευρώ το πολύ και για 5 ευρώ προτίμησαν να τους τα χώνω εγώ στα φόρουμ παρά να μου το αλλάξουν να γράψω εγώ για το άψογο σέρβις τους να το δουν και άλλοι 10-20 και εμμέσως να διαφημιστούν.
Τελικά Λιάπηδες λιμοκοντόροι υπάρχουν πολλοί ανάμεσα μας απλά τα επίθετα αλλάζουν.

Μεχρι τωρα, στην αντιπροσωπεια δεν μπορω να προσαψω κατι, γιατι δεν ειχα απευθυνθει σε αυτην , αλλα στον εμπορο που μου την πουλησε, οπως ο νομος προβλεπει.
Και η δυσαρεσκεια μου, εγκειται στο οτι δεν φερθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ επαγγελματικα.
Η πρωτη του κουβεντα ηταν: " Αχ και δεν εχω αλλη να στην αντικαταστησω"
Μετα ομως το ξανασκεφτηκε, και φερθηκε "ανατολιτικα" : γιατι να αντικαταστησει την μηχανη αυτος, αφου μπορουσε να πεταξει το μπαλακι στην αντιπροσωπεια, οπου και απευθυνθηκε προκειμενου να αναγνωρισει το προβλημα.
Προβλημα που για εναν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ειναι κατι ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.
Περιμενω αυριο μεσημερι να με παρουν απο Δαμκαλιδη (πηρα ξανα σημερα και μου ειπαν οτι την κοιταει τεχνικος και ψαχνει να βρει τι φταιει...).
Μετα, αναλογως την απαντηση, θα πραξω.
Συνηγορος Καταναλωτη, Υπουργειο Αναπτυξης, ΣΔΟΕ, fora στο internet, κτλ θα μαθουν απο πρωτο χερι ΟΛΕΣ τις λεπτομερειες της ιστοριας (που δεν εχω αναφερει εδω για ευνοητους λογους)
Και μια αγωγη στα Αστικα Δικαστηρια για κερασακι (διαφυγοντα κερδη, ηθικη βλαβη, κτλ εφοσον η μηχανη αγοραστηκε με τιμολογιο...)
Για topping, εχω μια ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ εκπληξη...
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ...

Last edited:

Παρακολουθώ μέρες την ιστορία του Ηλία αλλά λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας δεν έγραφα συχνά.
Χωρίς να θέλω να βάλω φυτιλιές θεωρώ απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.
1500 ευρώ σήμερα είναι το Γάλα και το Ψωμί μιας οικογένειας για 2 χρόνια, δεν τα βρίσκει κανείς στο δρόμο.
Την επόμενη μέρα έπρεπε η μηχανή να είχε αλλαχτεί με καινούργια χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Πάντως η δική μου εμπειρία από το σέρβις του Δαμκαλίδη είναι αρνητική.
Αν θυμάστε το δαχτυλίδι στη μοντούρα της nikon d3100 που είχα είχε εμφανίσει κάποια σημαδάκια διάβρωσης.
Επικοινώνησα μαζί τους και ήταν κάθετα αρνητικοί στην αντικατάσταση του ελαττώματος εντός εγγύησης, λες και εγώ κάθε φορά που τραβούσα φωτογραφίες έφτυνα τη μηχανή να μην τη ματιάσω και χάλασε το αλουμίνιο.
Και το κόστος του ανταλλακτικού 12-15 ευρώ δηλαδή κόστος στην εταιρία 5 ευρώ το πολύ και για 5 ευρώ προτίμησαν να τους τα χώνω εγώ στα φόρουμ παρά να μου το αλλάξουν να γράψω εγώ για το άψογο σέρβις τους να το δουν και άλλοι 10-20 και εμμέσως να διαφημιστούν.
Τελικά Λιάπηδες λιμοκοντόροι υπάρχουν πολλοί ανάμεσα μας απλά τα επίθετα αλλάζουν.

Ναι αλλα παλι Nikon αγορασες...

Με πρόλαβες θα το σχολίαζα και αυτό.
Πήρα nikon επειδή αυτήν ήθελα και μου άρεσε τότε αλλά και μετά πήρα sony και μετά fuji.
Δύσκολο να σε κάνουν πια οι εταιρίες να τις ερωτευτείς.

Η Nikon σαν εταιρεια, φταιει ΜΟΝΟ για την επιλογη των αντιπροσωπων, και μεχρι του σημειου που δεν ανιδρα στις τυχον καταγγελιες των πελατων.
Εμεις εχουμε φτασει ποτε στο σημειο να ζητησουμε το δικιο μας απο τη μαμα εταιρεια, ή λεμε "δε βαριεσαι. που να τρεχω τωρα" ?
Εγω παντως το εχω ΚΑΙ αυτο στο προγραμμα, ΕΑΝ ...

Και ΝΑΙ:
ΤΩΡΑ μπορω να τα χωσω ΚΑΙ στο Δαμκαλιδη...
Πηρα (ξανα εγω, ενω ειχαν πει οτι θα με παρουν αυτοι) τηλεφωνο στο service.
H απαντηση: " η μηχανη δεν βρεθηκε να εχει καποιο προβλημα. Ο τεχνικος μας ψαχνει τωρα στο internet να δει ποια ειναι τα standard της Nikon γι αυτη την μηχανη, και τραβαει και φωτο με καινουργιες (!!! ανοιγει κουτια δηλαδη ???) D600 για να τις συγκρινει με τα δικα σας δειγματα"
Μετα απο εντονη διαμαρτυρια μου, κρατησε (ξανα) το τηλεφωνο μου για να με καλεσει ο τεχνικος αυριο το πρωι.
Αν καταλαβα καλα δηλαδη, ο τεχνικος ειναι καποιος ηλεκτρονικος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ απο φωτογραφια και πως πρεπει να ειναι η ποιοτητα των φωτο της D600 !!!

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!!

Υ.Γ.: ο "επαγγελματιας" Σταυρινακης ουτε που εχει σηκωσει το τηλεφωνο να με ενημερωσει για το οτιδηποτε...

Ρε τους Λιάπηδες.
Τσάκισε τους να σε θυμούνται.
Και το βασικό που λέω κάθε φορά σε ανάλογη περίπτωση, να τους αναφέρεις ότι θα τους κάνεις ρόμπα και στο ίντερνετ.

Και ΝΑΙ:
ΤΩΡΑ μπορω να τα χωσω ΚΑΙ στο Δαμκαλιδη...
Πηρα (ξανα εγω, ενω ειχαν πει οτι θα με παρουν αυτοι) τηλεφωνο στο service.
H απαντηση: " η μηχανη δεν βρεθηκε να εχει καποιο προβλημα. Ο τεχνικος μας ψαχνει τωρα στο internet να δει ποια ειναι τα standard της Nikon γι αυτη την μηχανη, και τραβαει και φωτο με καινουργιες (!!! ανοιγει κουτια δηλαδη ???) D600 για να τις συγκρινει με τα δικα σας δειγματα"
Μετα απο εντονη διαμαρτυρια μου, κρατησε (ξανα) το τηλεφωνο μου για να με καλεσει ο τεχνικος αυριο το πρωι.
Αν καταλαβα καλα δηλαδη, ο τεχνικος ειναι καποιος ηλεκτρονικος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ απο φωτογραφια και πως πρεπει να ειναι η ποιοτητα των φωτο της D600 !!!

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!!

Υ.Γ.: ο "επαγγελματιας" Σταυρινακης ουτε που εχει σηκωσει το τηλεφωνο να με ενημερωσει για το οτιδηποτε...

Φυσικα (δυστυχως) δεν μου κανει εντυπωση το bold. Τους ειχα παει την δικη μου για καθαρισμο απο τα λαδια, και ηθελαν 20 ευρω...
Τους ειπα οτι ειναι εντος εγγυησης και που απαντησαν πως η νικον δεν εχει αναγνωρισει καποιο "θεμα" με λεκεδες απο λαδια, απλως μαλλον με δικη μου ευθυνη λερωθηκε ο αισθητηρας, καθρεπτης και λοιπα μπλα μπλα.
Τους ανταπαντησα πως ειναι ανενημερωτοι, και πως μολις την καθαρισουν θα τραβηξω μπροστα τους 1000 καρε με το καπακι της μηχανης, και περιμενω τι θα ππουν μολις γινει κωλος απο τα λαδια....
Eπισης τους ειπα οτι ο μοναδικος λογος που αγοραζω nikon απο ελλαδα ΗΤΑΝ τα θεματα εγγυησης....

Τελικως δεν με χρεωσαν τα 20 ευρω, "ΑΠΛΩΣ" ο καθαρισμος που εκαναν ηταν ΓΤΠΚ....

Φιλε Ηλια, καλα ξεμπερδεματα...
Ξεκινα με μια βολτα απο εκει...

Aκολουθει το μηνυμα που εστειλα πριν λιγα λεπτα στο Δαμκαλιδη:

"Αξιοτιμοι κυριοι,
απο το καταστημα Μαρκος Σταυρινακης, σας εχει σταλει η Nikon D600 με S/N χχχχχχχ που αγορασα στις 28/12/2013 απο αυτον, και επεστρεψα την αμεσως επομενη εργασιμη ημερα, προκειμενου να αντικατασταθει απο εσας, μιας και εκεινος δεν ειχε αποθεμα.
Το προϊον παρουσιαζει εντονο banding στα σκιερα σημεια των φωτογραφιων σε ΟΛΕΣ τις ρυθμισεις ISO απο 320 και ανω, οπως μπορειτε να δειτε και στα επισυναπτομενα δειγματα (και σε CD που σας εχω εσωκλεισει στη συσκευασια της).
Σε κανενα δειγμα των δοκιμων αξιοπιστων site του εξωτερικου (οπως DXO Mark, dpreview, imaging-resource) δεν προκυπτει πως το μοντελο αυτο κατασκευαστικα εχει τετοιο προβλημα.
Επισης, καμμια απο τις Nikon D70, D80,D300,D7000 που ειχα στο παρελθον δεν παρουσιασε τετοιο προβλημα, αν και ανηκουν σε υποδεεστερη κατηγορια ποιοτητος, τουλαχιστον οπως εσεις εμφανιζετε την D600 στις διαφημισεις σας στον περιοδικο τυπο.
Η απαντηση που ελαβα σημερα το μεσημερι απο το τηλεφωνικο σας κεντρο (μετα απο πολλοστη επικοινωνια με δικη μου πρωτοβουλια) ειναι πως η μηχανη μου δεν παρουσιαζει προβλημα, αρα δεν χρηζει αντικαταστασης οπως ο νομος οριζει.
Παρακαλω να μου δοθει η ακριβης απαντηση σας γραπτως στα Ελληνικα ΚΑΙ στα Αγγλικα σε σφραγισμενο επιστολοχαρτο της εταιρειας σας, προκειμενου να την χρησιμοποιησω οπου χρειαστει.

Ευχαριστω

Ηλιας Δ. Τσαπαρας
"

Αυτο ειναι απλα το κλειδι στη μιζα, για να αρχισω να "μαρσαρω"...

Τους ειπα οτι ειναι εντος εγγυησης και που απαντησαν πως η νικον δεν εχει αναγνωρισει καποιο "θεμα" με λεκεδες απο λαδια, απλως μαλλον με δικη μου ευθυνη λερωθηκε ο αισθητηρας, καθρεπτης και λοιπα μπλα μπλα.

ΕΔΩ αλλα γραφουν !!!

Χμμ, για ρωτήστε και κατόχους Pioneer συσκευών να σας πουν τι εστί Ελλην "αντιπρόσωπος' :smash:

Με αυτά που κάνουν το μόνο που κερδίζουν είναι να στρέφουν ολοένα και περισσότερο κόσμο στα ιντετνετομάγαζα του εξωτερικού ...

Πάντως νομίζω οτι πόστς σχετικά με το πρόβλημα στην D600 καλό θα ήταν να μπουν σε ένα ξεχωριστό thread ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα εντοπίσει ευκολότερα

Last edited: