Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Χμμ, για ρωτήστε και κατόχους Pioneer συσκευών να σας πουν τι εστί Ελλην "αντιπρόσωπος' :smash:

Με αυτά που κάνουν το μόνο που κερδίζουν είναι να στρέφουν ολοένα και περισσότερο κόσμο στα ιντετνετομάγαζα του εξωτερικού ...

Eιναι ακομα αυτος που εχει την Canon, Olympus και σια ??? (ονοματα δε λεμεεεεεε....)

Για να εχετε μια ιδεα για το προβλημα της D600 μου, δειτε εδω RAW,JPEG και crop...

Εδω στο μονιτορ στην δουλεια, δεν βλεπω απολυτως τιποτε.

Τι πρεπει να δουμε ?
(δωσε παραδειγμα σε συγκεκριμενη φωτο)
Πχ στην πλαινη πορτα στην Μ Φιλοσοφου τι τρεχει ?

Για να εχετε μια ιδεα για το προβλημα της D600 μου, δειτε εδω RAW,JPEG και crop...

Στα jpg δεν φαίνεται εύκολα κάτι (αν δεν ξέρεις τι ψάχνεις δηλαδή), αλλά στα raw (με επεξεργασία στο pc) και στα crop φαίνεται αρκετά εύκολα το πρόβλημα αυτό.

Σωστά. Στα raw φαίνεται όπως και στα crop. Δεν πιστεύω πως υπάρχει συνειδητοποιημένος αγοραστής της D600 η όποιας άλλης DSLR αυτής της κατηγορίας που την αγόρασε για να τραβάει jpeg...
Την αγοραζεις για να μπορείς να φωτίσεις τα σκοτεινά χωρίς να τρεμεις από αυτό που θα βγει από εκεί. Κατά τη ρήση του φιλτατου ΒΛΑΣΙΔΗ, η δυνατότητα για "σκάψιμο" στα σκοτεινά είναι που ξεχωρίζει τη Nikon από τον ανταγωνισμό.
Αν όχι τότε να μείνω με την Sony Nex3n που έχει καλύτερη συμπεριφορά...!!!!

Στο πρώτο δείγμα που είχες ανεβάσει (πορτραιτο ISO3200) ηταν πιο εμφανές το πρόβλημα σε σχέση με τα καινούργια δείγματα ..

Το πρώτο ήταν υποφωτισμενο κατά 2-3 στοπ (κατά λάθος φυσικά)
Καθησα και εψαξα όλες τις φωτο της προηγούμενης μηχανής μου, της D7000 σε ψηλά iso, και αυτό το banding δεν το είδα πουθενά.
Επίσης στα δείγματα raw του imaging resource εμφανιζόταν από τα 12800 iso και πάνω. Εμένα το εμφανίζει από τα 320 και αυτό είναι που με διαβολιζει...

Αν μπορεί ο φίλος που έχει την μηχανή αυτή (Ntinos P) ας κάνει τον κόπο να ανεβάσει 2-3 raw σε αυτά τα iso να συγκρίνουμε. Αν είναι εγγενές το πρόβλημα στο μοντέλο θα το δεχτώ και θα σκασω..

Αν μπορεί ο φίλος που έχει την μηχανή αυτή (Ntinos P) ας κάνει τον κόπο να ανεβάσει 2-3 raw σε αυτά τα iso να συγκρίνουμε. Αν είναι εγγενές το πρόβλημα στο μοντέλο θα το δεχτώ και θα σκασω..

Ευχαριστως.

Πες μου ακριβως τι πρεπει να κανω

Αν μπορείς τράβα 2-3 raw με αρκετά σκοτεινές περιοχές σε iso 640-1600-3200 και ανέβασε τες όπου μπορείς και βάλε εδώ τα link να τις κατεβασω και να συγκρινω. Αν είναι ιδέα να μου φύγει, ή αλλιώς ας είναι όπλο εναντίον του Δαμκαλιδη

Αν μπορείς τράβα 2-3 raw με αρκετά σκοτεινές περιοχές σε iso 640-1600-3200 και ανέβασε τες όπου μπορείς και βάλε εδώ τα link να τις κατεβασω και να συγκρινω. Αν είναι ιδέα να μου φύγει, ή αλλιώς ας είναι όπλο εναντίον του Δαμκαλιδη

ok

Πρόβλημα banding σε καινούρια D600

Ηλία επειδή τραβάει σε μάκρος το ζήτημα,άνοιξα ειδικό νήμα όπου μεταφέρω όλα τα σχετικά post. Η συνέχεια εδώ λοιπόν :2thumb22sup:

Απάντηση: Πρόβλημα banding σε καινούρια D600

Και ΝΑΙ:
ΤΩΡΑ μπορω να τα χωσω ΚΑΙ στο Δαμκαλιδη...
Πηρα (ξανα εγω, ενω ειχαν πει οτι θα με παρουν αυτοι) τηλεφωνο στο service.
H απαντηση: " η μηχανη δεν βρεθηκε να εχει καποιο προβλημα. Ο τεχνικος μας ψαχνει τωρα στο internet να δει ποια ειναι τα standard της Nikon γι αυτη την μηχανη, και τραβαει και φωτο με καινουργιες (!!! ανοιγει κουτια δηλαδη ???) D600 για να τις συγκρινει με τα δικα σας δειγματα"
Μετα απο εντονη διαμαρτυρια μου, κρατησε (ξανα) το τηλεφωνο μου για να με καλεσει ο τεχνικος αυριο το πρωι.
Αν καταλαβα καλα δηλαδη, ο τεχνικος ειναι καποιος ηλεκτρονικος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ απο φωτογραφια και πως πρεπει να ειναι η ποιοτητα των φωτο της D600 !!!

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!!

Υ.Γ.: ο "επαγγελματιας" Σταυρινακης ουτε που εχει σηκωσει το τηλεφωνο να με ενημερωσει για το οτιδηποτε...

Δεν στέλνεις καλύτερα μέιλ στη Νίκον να τους εξηγείς το θέμα και να ζητάς να αναλάβουν αυτοί γιατί οι εδώ τεχνικοί μάλλον δεν καταλαβαίνουν από τέτοια ψιλά γράμματα.

Re: Πρόβλημα σε καινούρια Nikon D600, και αντιμετώπιση από κατάστημα και αντιπρόσωπο

Βασικά το πιο σωστό (και δυνατό χαρτί) θα ήταν αν μπορούσες Ηλία να βγάλεις 2 ίδιες φωτό, με τις ίδιες συνθήκες, μία με την δικιά σου και μία με κάποιου φίλου/συμφορουμίτη.
Εκεί εφόσον το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στην δικιά σου, μπορείς να τους πάς τις φωτό και να απαιτήσεις αλλάγή.
Τώρα αν μπορείς να πάς στο service την ώρα που βγάζουν τις φωτό που λένε, ακόμα καλύτερα

Απάντηση: Πρόβλημα σε καινούρια Nikon D600, και αντιμετώπιση από κατάστημα και αντιπρ

Αλήθεια, με τις D600 τι έκανε η κατασκευάστρια εταιρεία? Τις αντικαθιστούσε; Γιατί μόνο την παραπάνω ανακοίνωση για την "εντελώς, μα εντελώς απίθανη, ο μη γένοιτο, περίπτωση" έχω διαβάσει. Μήπως λοιπόν το θέμα ξεκινάει από μια αλλαγή πολιτικής από εκεί; Ότι αντικαθιστούμε μόνο σε περιπτώσεις προφανών ατελειών;

Re: Πρόβλημα banding σε καινούρια D600

Ήθελα κι εγώ να το ζητησω, γιατί είχε ξεφύγει στο άλλο νήμα και μπερδεύεται ο κόσμος. Ευχαριστώ

Re: Πρόβλημα σε καινούρια Nikon D600, και αντιμετώπιση από κατάστημα και αντιπρόσωπο

Και ένα χτεσινό παράδειγμα για να μαθαίνουν και οι νέοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο:
Χτες λοιπόν η τιμή της fujifilm έπεσε ακόμη 10 λίρες από την τιμή που την είχαμε αγοράσει πριν 20 μέρες.(όταν την αγόρασα δεν υπήρχε στοκ και για αυτό στάλθηκε στην Αγγλία πριν μία εβδομάδα).
Είπα στο παιδί που μου την πήρε να μιλήσει μαζί τους.
Ορίστε η απάντηση που του έστειλαν με mail:
Dear Customer,

Greetings from Amazon.co.uk.

We are writing to confirm that we are processing your refund in the amount of £9.99 for your Order ************.

This amount has been credited to your payment method and will appear when your bank has processed it.

This refund is for the following item(s):

Item: Fujifilm X-M1 Camera - Black (16.3MP, 16-50mm Lens Kit) 3 inch LCD
Quantity: 1
ASIN: \***8*
Reason for refund: Account adjustment

The following is the breakdown of your refund for this item:

Item Refund: £8.33
Item Tax Refund: £1.66

Your refund is being credited as follows:

MasterCard Credit Card [expiring on */***]: £9.99

These amounts will be returned to your payment methods within 10 business days.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ήθελα να ρωτήσω σχετικά γιατί το θέμα είναι και ψυχοφθόρο για τον φίλο με το θέμα με την μηχανή που έχει banding, αν έχει αποφασίσει ανεξάρτητα πως θα χειριστεί την κατάσταση, αν θα ήθελε μια ίδια μηχανή χωρίς banding, αν θα ήθελε μια άλλη μηχανή (μοντέλο ή και μάρκα) σύμφωνα με αυτά που αντιμετώπισε ή αν θα ήθελε refund τα χρήματα. Πολλές φορές έν βρασμώ ψυχής λόγω του άγχους του κόστους δεν καθορίζουμε ακριβώς τι μας συμφέρει πιο πολύ και τι μας αρέσει πιο πολύ και στο τέλος καταλήγουμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τα μηχανήματα που έχουμε στα χέρια μας.