Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Ελαττωματικη samsung NX3000

Καλησπερα στο φορουμ

Σας γραφω εδω για να μου πειτε την γνωμη σας και για να ξερουν οι καταναλώτες και να προστατευονται.
Αγορασα μια Samsung Nx3000 στις 27/4/2015 απο καταστημα στο Αιγαλεω.Η μηχανη ηταν ελαττωματικη
(δεν δουλευε το κουμπι του κλειστρου αφου η μηχανη δεν εκανε focus ,δεν δουλευε η πρωτη "σκαλα"- μηχανικο προβλημα,
η μηχανη εκανε prefocus με wifi link απο το κινητο κανονικα).
Εννοειται οτι δεν μου εχει πεσει και εχω και φωτογραφιες και βιντεο του προβληματος
https://www.youtube.com/watch?v=-Bfn4tmbz5g

Την επομενη μερα την εστειλα πισω και περιμενα να αντικατασταθει ως DOA. Μετα απο τηλεφωνο μου ειπαν
οτι ειναι δικαιο το αιτημα μου και την εχουν στειλει στο σερβις και οτι θα περιμενουν εγκριση ωστε να
την αλλαξουν. Περιμενοντας μια βδομαδα χωρις καμια ενημερωση πηρα τηλεφωνο την samsung hellas και μου
ειπαν οτι δεν ξερουν τιποτα!Αφου εκανα 2 τηλεφωνα βρηκα οτι η μηχανη ειναι στο επισημο σερβις στην ραφινα το οποιο
με ενημερωσε οτι θα στειλει τη μηχανη για σερβις στην αγγλια!Θα με αναγκασουν δηλαδη να παραλαβω
μια Refurbished μηχανη για καινουργια!Δεν ξερω τι θα γινει απο δω και περα αλλα
νομιζω οτι η αρνηση DOA σε ελαττωματικο προιον ειναι απατη.Επειδη ειμαι και γω εμπορος δεν εχω ποτε αρνηθει
αντικατασταση σε ελαττωματικο προιον με δικια μου υπαιτιοτητα!!Τραγικο, ανυπαρκτο customer service απο μια μεγαλη
εταιρεια...

Απάντηση: Ελαττωματικη samsung NX3000

Το επίσημο service είναι όντως στη Ραφήνα. Είναι πολύ εξυπηρετικοί, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχεις σαφώς δίκιο και θα απαιτήσεις την αντικατάστασή της τόσο από το κατάστημα όσο και από την αντιπροσωπεία. Λογικά, αφού τηλεφώνησες στην Samsung Hellas, θα σου έδωσαν και έναν κωδικό πελάτη.

Re: Απάντηση: Ελαττωματικη samsung NX3000

Το service στην ραφηνα μου εδωσε ενα ticket number. Δεν ξερω αν ειναι αυτος ο αριθμος πελατη αλλα η υπαλληλος που μου απαντησε μου ειπε οτι εμεις δεν ξερουμε τι ειναι το DOA(!) και οτι καποιος προισταμενος θα με καλεσει το οποιο δεν εχει γινει ακομα...Για να δουμε, θα εχει ενδιαφερον το πραγμα!

Last edited:
Απάντηση: Ελαττωματικη samsung NX3000

Κωδικό πελάτη παίρνεις ακόμα κι αν δεν έχεις πρόβλημα, για διευκόλυνση επικοινωνίας με την εταιρεία. Ξαναπάρ'τους τηλέφωνο και επέμεινε, μην περιμένεις να σε πάρουν πίσω. Επίσης, σύμφωνα με τη νομοθεσία υπεύθυνος απέναντί σου είναι και ο έμπορος, μη σε πείσει ότι αυτός δεν έχει καμία σχέση.

Re: Απάντηση: Ελαττωματικη samsung NX3000

Να πάρω 10 φορές τηλέφωνο να βγάλω άκρη για λάθος δικό τους?
Και μετά σου λέει μην παίρνεις κινέζικα ηλεκτρονικά γιατί δεν υποστηρίζονται..!!! Ενώ αυτοί φοβερή υποστήριξη… Καινούργια μηχανή και θα κάνει το γύρο του κόσμου μήπως βρουν ανταλλακτικό. Αντί να πει στον πελάτη που έχει πληρώσει και συγγνώμη και πάρε μια άλλη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.
Α και να μην ξεχάσω το κορυφαίο. Την μηχανή την έστειλα 28/4 πίσω και έχω και απόδειξη από κουριερ και το σερβις μου λέει, με ύφος νταή, φιλέ άκου να δεις εγώ την πήρα 5/5 είναι εκτός DOA!!Κάποιος την κράτησε δηλαδή επίτηδες για να βγει εκτός ημερομηνίας? Γελάνε και τα τσιμέντα…
Με όλα τα πράγματα μπορεί να γίνει μια ατυχία και να υπάρχει πρόβλημα και είναι κατανοητό αλλά να με κοροϊδεύουν πρώτη φορά συμβαίνει.

Re: Ελαττωματικη samsung NX3000

Κάνε έγγραφη καταγγελία με όλο αυτό το ιστορικό και στείλε το στο INKA με κοινοποίηση και το κατάστημα αγοράς, θα φάει ένα ωραιότατο πρόστιμο για να τον τσούξει.

Η samsung είναι άθλια στην εξυπηρέτηση, πάλευα 1 μήνα για να βγάλω άκρη και να μιλήσω με ένα άτομο τηλεφωνικά, όταν πήγα από τα γραφεία τους στο Ψυχικό σε 5 λεπτά έλυσα το πρόβλημα μου.

Σήμερα τελικά αντικαταστάθηκε η μηχανή με άλλη. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί έπρεπε να με φτάσουν σε αυτό το σημείο για να γίνει το αυτονόητο. Τέλος πάντων ευτυχώς έγινε το σωστό έστω και αργά.

Οι εταιρείες πάντα προσπαθούσαν και θα προσπαθούν να μειώσουν την «φύρα». Μου τυχαίνει και μένα στις δικές μου εταιρείες να γίνεται κάτι τέτοιο. Εγώ όμως είμαι με τον πελάτη μου που με υποστηρίζει και μου δίνει να φάω και όχι με την εκάστωτε απρόσωπη πολυεθνική που προσπαθεί να μειώσει τα κόστη της.
Δεν θέλω να αναφερθώ στο κατάστημα γιατί δεν ξέρω ποιος έχει δημιουργήσει το κώλυμα και ποιος ευθύνεται. Μπορεί ο έμπορος αρχικά να μην ήθελε να μου την αλλάξει, μπορεί η μαμά εταιρεία στην αρχή να το έπαιζε δύσκολη ,δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ πάντως προτείνω να προσέχετε τις συσκευασίες , να μην τις χαλάτε , να παίρνετε φωτογραφίες και βίντεο του προβλήματος ώστε να έχετε αποδείξεις ότι δεν ευθύνεστε (όταν δεν ευθύνεστε!) και να επικοινωνείτε με τις εταιρίες γραπτώς.

Photo Camera and Lens Service

ανοιγω ένα νεο νημα γιατι δεν βρηκα κατι παρομοιο
αν υπαρχει κατι ,ας συγχωνευτει

service k Ελλαδα
σαν να λεμε , "τι της λειπει της μαργιωρης"

αρχίζω με την Ricoh
σχεδον ανυπαρκτο στην Ελλαδα,
μονο καποιο καθαρισμο στον φακο κανει , ενας κυριος μπουρμπουδακης γενικών καθηκοντων
την αντιπροσωπια την εχει καποιος "Γαλαξιας" που εχει καταστημα με ηλεκτρικά ειδη στην Αθηνα

τωρα η οδύσσεια με μια gr,

στελνω μια μηχανη- μετα μπορω να πω απο αρκετη χρηση, γιατι μου παρουσιασε προβλημα
ειχε κολληματα ,και η πρωτη φωτο έβγαινε παντα μαυρη και εχανε στην εστιαση
μετα απο 2 μηνες με ειδοποιησαν οτι η μηχανη εχει προβλημα με τον φακο και οτι η επισκευη
εχει κοστος γυρο στα 180 ευρω, η αν θελω να περιμενω λιγο καιρο μπας και βρουν στην Αγγλια ανταλλακτικο στα μισα χρηματα
περνανε αλλοι 4 μηνες, και τους περνω τηλεφωνο
μου λενε δεν γινετε τιποτα , η μηχανη θα πρεπει να παει Γερμανια γιατι δεν εχουν τα καταλληλα εργαλια για να αλλαξουν τον φακο, κοστος 180-200
τους λεω οκ

μετααα απο 2 μηνες τους ξανα περνω τηλεφωνο , και μουλενε οτι τελικα η μηχανη εχει και προβλημα κ στην πλακετα... κοστος 380 ευρω
τους λεω οτι φυσικα δεν με συμφέρει να την φτιαξω , ασ μου στειλουν την μηχανη πισω

περιμενω ενα μηνα , τιποτα
τους ξαναπερνω τηλεφωνο, και μου λενε οτι οι Γερμανοι θελουν 25 ευρω για να μας στειλουν την μηχανη πισω...

εμεινα.. για τον *ουτσο τελειος
αφησαν την μηχανη στην Γερμανια ,περιμενοντας να τους δωσω εγω τα 25 ευρω πρωτα .....:violent-smiley-008:

εχω και συνεχεια, αλλα με ....fuji:7SFGSFG:

Re: Photo Camera Service

Καλό νήμα άνοιξες γιατί πρέπει να ξεχωρίζουμε ως καταναλωτές την ήρα από το στάρι και να επιβραβεύουμε τις καλές εταιρείες αλλά και τα καταστήματα και πολυκαταστήματα πού συνεργάζονται με αυτές,δεν νομίζω κάποιος πού έχει αγοράσει καταναλωτικά προϊόντα όλων των ειδών και όχι μόνο φωτογραφικά να μην αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα αναφορικά με το service ή καί τα δικαιώματα που έχουμε τα οποία πολλές φορές καταπατούνται με προφάσεις και διάφορα τεχνάσματα από πολύ κακούς επαγγελματίες καί αυτό συμβαίνει κατά κόρον καί σε μεγάλες αλυσίδες όταν έχουμε άγνοια περί τού Ευρωπαϊκού νόμου πού ισχύει επίσης και στην Ελλάδα...Κώστα η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται ,πιστεύω ότι τούς έδωσες πολύ χρόνο λόγω σεβασμού στα δικαιώματα των εργαζομένων που στην περίπτωση αυτή έπρεπε να το ψάξεις πιο πολύ και να ενεργήσεις διαφορετικα.Το φιλότιμο δεν το εκτιμούν οι "ΑΘΑΝΑΤΟΙ"έπεται συνέχεια...Ελπίζω καί από άλλους φίλους του φόρουμ να μας γράψουν τις εμπειρίες τους πού δεν θα έπρεπε να είναι κατά ανάγκη αρνητικές αφού υπάρχουν και πολλοί συνεπείς επαγγελματίες αλλά και εταιρείες.

Last edited:
Απάντηση: Photo Camera Service

Kώστα, στον γνωστό τεχνικό στην οδό Λέκκα 26 (κέντρο Αθήνας) απευθύνθηκες;

εκει ειναι η fuji x70 ,εδω κ 2βδομαδες.... εχω ραμματα και για τον μπαρμπα εκει, Βασιλη:violent-smiley-030:

να πω οτι παρελαβα, μετα απο μεσολαβηση τις fuji hellas την μηχανη
ολα οκ
δεν γραφω κατι παραπανω μιας και με διαβεβαιωσαν οτι δεν θα ξαναγινει....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κατι αλλο

εχει κανεις σας εμπειρια απο τεχνικο, για καθαρισμο φακου??
Αθηνα - Θεσσαλονικη
αποκλειονται, Μπουρμπουδακης ,Πικοπουλος:slapface:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν μπορει, καποιος απο την διευθηνση ,ας αλαξει τον τιτλο *Photo Camera and Lens Service

σημαντικο επισεις ειναι και το σερβις των φακων

εχει κανεις σας εμπειρια απο τεχνικο, για καθαρισμο φακου??
Αθηνα - Θεσσαλονικη
αποκλειονται, Μπουρμπουδακης ,Πικοπουλος:slapface:

Ο Άρης ο Καραμπάς στη Θεμιστοκλέους είναι γνωστός στους νικονάκηδες. Πρόσφατα μου περιποιήθηκε τον 70-200. Δεν ξέρω αν αναλαμβάνει κάτι άλλο εκτός από Nikon βέβαια.

Re: Photo Camera and Lens Service

βασικα ,καποιους παλιους mf nikon, και fuji xpan mount
θα παρω ομως ενα τηλεφωνακι στο Καραμπα
thnks Νασο:a0210:

Re: Photo Camera and Lens Service

Στον Καραμπά είχα πάει μια μικρή fuji κι εγώ, την άνοιξε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε προς τιμήν του "βρες μια μεταχειρισμένη, δεν αξίζει να την επισκευάσουμε".

Ο Άρης ο Καραμπάς στη Θεμιστοκλέους είναι γνωστός στους νικονάκηδες. Πρόσφατα μου περιποιήθηκε τον 70-200. Δεν ξέρω αν αναλαμβάνει κάτι άλλο εκτός από Nikon βέβαια.

Πάρα πάρα πολύ καλός μάστορας (επιτρέψτε μου τον όρο) πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός. Πήγα μία φορά για καθαρισμό αισθητήρα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον θετικό τρόπο αντιμετώπισης σαν πελάτης. Μου αφιέρωσε χρόνο για να μου εξηγήσει πράγματα και πήρα την μηχανή μου επί τόπου. Κατέληξα σε αυτόν μετά από πανελημένους τσακωμούς στην Nikon για σκόνες που τις έβλεπα μόνο εγω αλλά κανείς στο service. Όσου ήρθε ο αρχηγός (κάποιος υπευθυνος) και μου είπε ότι λόγο υψηλής ανάλυσης της μηχανής θα πρέπει να ζήσω με αυτό το πρόβλημα. Α! Και να μην τραβάω με κλειστά διαφράγματα..... Ευτυχώς τις σκόνες είδε ο κ.Καραμπάς και σε δύο λεπτά μου έδωσε πίσω την μηχανή μου καθαρή.

Καθαρισμός αισθητήρα - συμβουλές

Αγαπητοί καλημέρα

Χθες είχα πάει να τραβηξω ενα βιντεάκι για ενα φιλο και το βράδυ που εβλεπα τα αρχεία διαπίσωσα τις γνωστές μάυρες κουκίδες στα πλάνα... τσέκαρα το φακό ήταν οκ. Η σκόνη ήταν στον αισθητήρα (καθώς και το περιβάλλον της λήψης δεν ήταν και το πιο καθαρό). Προσπάθησα λίγο με το φύσημα αλλά δεν γινόταν δουλειά. Μετά διάβασα ότι με πολύ απαλό πανάκι (ή μπατονέτα) και ελάχιστο καθαρό οινόπνευμα και προσοχή μπορείς να καθαρίσεις. Πράγματι δοκίμασα με πολύ προσοχή με μια μπατονέτα και καθαρό οινόπνευμα και πράγματι ένα μέρος έφυγε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έφυγαν όλα τα μικρά στιγματάκια. Επειδή φοβήθηκα, δεν προχώρησα περαιτέρω. Το ερώτημα μου είναι το εξής : μπορώ να πάω κάπου τη μηχανή να καθαρίσουν επαγγελματίες τον αισθητήρα ή αυτό το "επαγγελματίες" είναι σχετικό και δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο απ' ότι εγώ ? τι άλλο μπορώ να κάνω ? Έχω μια σονυ α6500

ευχαριστώ