Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπίες και κατασ
Δεν υπάρχει σερβις ελληνικό με την πατροπαράδοτη έννοια για την OLYMPUS, το έχουμε ξαναπεί και αναλύσει, παραλαβή μηχανων και φακών γίνεται από εξειδικευμένο άτομο που γνωρίζει άψογα τον εξοπλισμό μόνο για διαπίστωση της βλάβης και προώθηση στο εξωτερικό. Με τον καθαρισμό γίνεται κα έλεγχος της μηχανής συνολικά που ένας απλός τεχνίτης δεν θα είχε τα απαραίτητα να κάνει. Αν διαπιστωθεί κάτι αλλάζεται μέσα στην εγγύηση (2.5 ετών) ή στην αρχική τιμή που ενημερώνεται ο χρήστης (είτε βάση τιμοκαταλόγου, είτε μετά από τον έλεγχο). Θα έπρεπε να στηθεί εδώ χώρος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και να απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό εδώ και χρόνια (από όταν έκλεισε η Fotomatic) έχει μεταφερθεί από την OLYMPUS (για να είναι πιο αξιόπιστο το σερβις και να μειωθούν τα έξοδα προφανώς) σε δυο μεγάλα επισκευαστικά κέντρα σε Πορτογαλία και Τσεχία ανάλογα την χώρα για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για Ελλάδα. Ακόμη και όταν το σερβις το είχε αναλάβει η Intersys που είχε και την Canon και υπήρχαν τεχνικοί δεν άγγιζαν τις μηχανές της OLYMPUS μιας και δεν είχαν εξειδικευτεί και έφευγαν Πορτογαλία. Με βάση την εμπειρία και παρακολούθηση χρόνων στην διαδικασία αυτή από πολλούς φίλους που έχουν εξυπηρετηθεί δηλώνω οτι το σύστημα δουλεύει αψογα. Ελάχιστες φορές έχω διαβάσει ή ακούσει για επιστροφή εξοπλισμού από τα δυο σερβις (ειδικά της Πορτογαλία) χωρίς να έχει γίνει άψογη δουλειά.
Περυσι είχα στείλει τον 50-200 για έλεγχο στις τσιμούχες και μου άλλαξαν και το μοτέρ εστίασης γιατί είδαν οτι κάπου δεν είχε την ταχύτητα που έπρεπε ή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές τους. Μου έδωσαν και εξάμηνη εγγύηση μαζί. Μπορώ να αναφέρω και άλλες πολλές περιπτώσεις προσωπικές ή άλλων παιδιών αλλά δεν νομίζω οτι χρειάζεται.
θυμαμαι μάλιστα όταν είχα παραλάβει τον πρώτο εν Ελλαδι 45/1.8 δούλευε άψογα αλλά έβγαζε ένα μικρό αλλά σημαντικό θόρυβο στο μοτέρ του στο βίντεο, είχα φτύσει αίμα να πείσω τον τεχνικό της Intersys να τον δουλεψει σε βίντεο για να καταλαβει οτι ο φακός γρατζουναγε στην εστίαση του βίντεο ενώ δούλευε άψογα στην εστίαση της φωτογραφίας. Δεν είχε ιδέα από τους συγκεκριμένους φακούς. Αν ήταν εξειδικευμένος τεχνικός με τα κατάλληλα μηχανήματα θα τον έβαζε πάνω σε μηχάνημα μέτρησης και θα έβλεπε αν ήταν μέσα στις προσδοκώμενες ανοχές.