Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Re: Το Φωτογραφικό chat

ειχα μια επικοινωνια με την αντιιπροσωπεια της Samyang στην Ελλαδα (photozone) , για μια αναβαθμιση firmware σε φακο της (γιια σωμα sony)

Μου ζητησανε 40 ευρω!!!
απλα για ενημερωση το γραφω...

ε καλυτερα να το αγορασει κανεις τοτε......

Της sigma για μια μοντουρα (πχ Eos EF ) κοστιζει 50 νομιζω και της Tamron 90 !!

Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

Το έχω αμελήσει πολύ καιρό ,αλλά πλέον θέλω να καθαρίσω τον αισθητήρα.Έχει κολλήσει ένας κόκκος σκόνης και δε βγαίνει με blower ,ορατός σε f8 και πάνω .Επικοινώνησα με το service της Fuji στη Λέκκα και μου είπαν ότι για να την πάρω την ίδια μέρα (για κάτι τόσο απλό) ,θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον ένα 2ωρο (!) .Μίλησα και με 1-2 φωτογραφικά καταστήματα,αλλά δεν κάνουν καθαρισμούς.Υπάρχει κάποιο κατάστημα κέντρο που να κάνει άμεσα ;Πρώτη φορά θα κάνω ,δε θέλω να προσπαθήσω μόνος μου ,αλλά δεν έχω και το περιθώριο να περιμένω με τις ώρες στην Αθήνα.

ok ,ευχαριστώ πολύ .Επειδή θέλω να γίνει άμεσα ο καθαρισμός, θέλω να πάρω αυθημερόν τη μηχανή και μου τα μασάνε στο τηλέφωνο ,ίσως πάρω καθαριστικό κιτ από photoagora ή Καλαβρέντζο .Φαντάζομαι είμαι καλυμμένος και με τα δικά τους;

ναι, βεβαια ...απλα θα σου πιασουν το κ.....
:flipout:

Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

Mην κανετε τετοιες ενεργειες. Ειδικα σε καμερες με ibis.

Πραγματι θέλει προσοχή οταν έχει η μηχανή IBIS γιατι μπορεί να ξερυθμίσεις τον μηχανισμό, κάποιες μηχανές έχουν ειδικό mode για τον καθαρισμό αφου αν υπάρχει IBIS η μηχανή πρέπει να είναι σε λειτουργία για να υπάρχει αντίσταση. Με την ΧΤ2 όμως κανένα τέτοιo θέμα δεν υπάρχει αφου δεν έχει IBIS.

ναι, βεβαια ...απλα θα σου πιασουν το κ.....
:flipout:

Το vsgo δεν είναι φθηνότερο ,αλλά είναι value for money ,γιατί έχει πάρα πολλά swabs.Ήθελα άμεσα καθαρισμό και πήρα από αθήνα το visibledust με 16 ευρώ ,ακολούθησα τις οδηγίες ,καθάρισα,έκανα και test shots σε λευκό τοίχο και είναι μια χαρά.Εύκολη διαδικασία για non ibis αισθητήρα και γλίτωσα και τα 31 ευρώ που ζήταγαν (συν την 3ωρη αναμονή).Ευχαριστώ για τη συμβουλή !

Το vsgo δεν είναι φθηνότερο ,αλλά είναι value for money ,γιατί έχει πάρα πολλά swabs.Ήθελα άμεσα καθαρισμό και πήρα από αθήνα το visibledust με 16 ευρώ ,ακολούθησα τις οδηγίες ,καθάρισα,έκανα και test shots σε λευκό τοίχο και είναι μια χαρά.Εύκολη διαδικασία για non ibis αισθητήρα και γλίτωσα και τα 31 ευρώ που ζήταγαν (συν την 3ωρη αναμονή).Ευχαριστώ για τη συμβουλή !

15 γλύτωσες ;)

Σέρβις φωτογραφικων Sony Αθηνα

Θα ήθελα συμβουλή για ένα καλό service μηχανών sony

Απάντηση: Σέρβις φωτογραφικων Sony Αθηνα

Καλοσωρισες καταρχήν,

τι ακριβώς παρουσιάζει η μηχανή σου ? μπορεί κάποιο μέλος να έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο και να μπορεί να βοηθήσει.

Έχουμε και ειδικό νήμα για το σερβις των μηχανών στα sticky , ίσως να υπάρχουν προτάσεις εκεί για τη μηχανή σου, αν θες ρίχνεις μια ματιά : https://avclub.gr/forum/showthread....ώπιση-τους-από-αντιπροσωπείες-και-καταστήματα

Το προβλημα ειναι οτι στην α6000 μετα απο 2 χρονια εβγλα λαθος Camera error , shut down and then start agin.Με ολα τα γιατροσοφια δεν γινεται τιποτα.

Αν είσαι ΑΘΗΝΑ περνάς από Κολοκοτρωνη 62 -6ος όροφος , ο Μπορμπουδάκης ανέλαβε επιτυχώς μια μετατροπή περυσι στη μηχανή μου (άλλης εταιρίας) , αν θυμάμαι καλά είναι και SONY repair center οπότε μπορεί να την κοιτάξει να σού πεί αν αξιζει η επισκευή της.

Υπάρχουν και άλλοι σωστοί επαγγελματίες αλλα δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Τελικά την πήγα στον Μπορμπουδακη και είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθεί με 6μηνη εγγύηση. Ευχαριστώ kbouk

Τελικά την πήγα στον Μπορμπουδακη και είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθεί με 6μηνη εγγύηση. Ευχαριστώ kbouk

Οταν έχεις νεώτερα δώσε μας ένα feedback πως πήγε. Κρατάμε ενημέρωση απο τα μέλη μας για τα σέρβις και τις αντιπροσωπίες στο σχετικό νήμα : https://avclub.gr/forum/showthread....ώπιση-τους-από-αντιπροσωπείες-και-καταστήματα , εκεί για λόγους πληρότητας θα μετακινηθεί και το παρόν.

Re: Απάντηση: Olympus E-M10 II

Σήμερα η μηχανούλα μου παρέδωσε (προσωρινά ελπίζω) το πνεύμα.

Ξαφνικά τις προηγούμενες μέρες όταν πήγαινα να την ανοίξω μία στις 3 φορές δεν άναβε, και σήμερα έπειτα από εκτενή φωτογράφιση χθες, δεν ανοίγει καθόλου (Δοκίμασα και δεύτερη μπαταρία, όπως και το να την συνδέσω με το pc, καμία ανταπόκριση)

Στις 15 Ιουλίου θα συμπληρώσω 2 χρόνια από την αγορά της, και χρονικά τουλάχιστον έστω για λίγες μέρες είμαι εντός εγγύησης. Ωστόσο δεν βρίσκω τα χαρτιά εγγύησης της Olympus που υπήρχαν μέσα στο κουτι, έχω κρατημένη όμως την απόδειξη αγοράς που αναγράφει το serial number της μηχανής. Είμαι καλυμμένος λέτε;

Έχετε υπ' όψιν, ποια είναι η πολιτική των επισκευών σε τέτοιες περιπτώσεις ; πχ συμμετέχω εγώ οικονομικά σε κάποιο στάδιο της επισκευής αν υποθέσουμε οτι τρέχει ακόμη η εγγύηση; Υπάρχει πιθανότητα αποστολής της στο εξωτερικό ή αναλαμβάνει την επισκευή η ελληνική αντιπροσωπεία; Έχετε ανάλογη εμπειρία;

Για την ιστορία να σημειώσω οτι η συγκεκριμένη μηχανή βγήκε όσο πιο value for money γινόταν. Την έχω ξεζουμίσει όσο δεν πάει κι επειδή τραβάω μονίμως ριπές παίζει να έχει άπειρα κλικ. Την έχω ευχαριστηθεί όσο δεν παίρνει όμως, και παραθέτω την εμπειρία μου, γιατι δε θα ήθελα να φοβηθεί κανείς από αυτο το περιστατικό και να αποτραπεί απο την αγορά της.

* Ελπίζω τα παραπάνω να τα γράφω στο σωστό νήμα

Πιστεύω ότι είσαι καλυμμένος, αλλά πρέπει να ενεργήσεις άμεσα πριν περάσει η προθεσμία. Αν δεν είναι κάποιο απλό "κόλλημα" θα πάει 99% εξωτερικό για επισκευή.