Προβληματάκι με sub - βοήθεια

muon

New member
15 March 2007
35
Καλησπέρα σε όλους,

αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα από τη μέρα που άλλαξα τον av ενισχυτή μου (πριν CrystalAudio τώρα NAD).
Το sub συνεχίζει να είναι σε κατάσταση αναμονής και ξεκινά να λειτουργεί μόνο αν ανεβάσω αρκετά την ένταση. Κατόπιν και αφού κατεβάσω την ένταση, πάλι σωπαίνει κ επανέρχεται σε standby mode.
Οι ρυθμίσεις μέσω του ενισχυτή μάλλον είναι ok.

Αν κάποιος φίλος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ή αν έχει να προτείνει λύση ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ

σε ποση ωρα ερχεται σε κατασταση αναμονης απο τη στιγμη που εχεις κατεβασει την ενταση

Είναι το thx 12 της crystal audio.
Αφού χαμηλώσω ένταση μετά από 3-4 λεπτά κλείνει.

διαβασε τις οδηγιες και δες αν η ωρα που βγαινει οφ ειναι ιδια με αυτη που γινεται και στο σαμπ σου
αν ειναι εντος εγγυησης στο φτιαχνουν
αν ειναι εκτος βρισκεις ενα τεχνικο που να μπορει να στο βγαλει οφ αυτο
ετσι και αλλιως καλο κανει
αφου βεβαιωθεις τι συμβαινει πρωτα

Καλησπέρα σε όλους,

αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα από τη μέρα που άλλαξα τον av ενισχυτή μου (πριν CrystalAudio τώρα NAD).
Το sub συνεχίζει να είναι σε κατάσταση αναμονής και ξεκινά να λειτουργεί μόνο αν ανεβάσω αρκετά την ένταση. Κατόπιν και αφού κατεβάσω την ένταση, πάλι σωπαίνει κ επανέρχεται σε standby mode.
Οι ρυθμίσεις μέσω του ενισχυτή μάλλον είναι ok.

Αν κάποιος φίλος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ή αν έχει να προτείνει λύση ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ

Ετσι οπως το λες ,μαλλον ειναι πολυ κατεβασμενη η ενταση του σαμπ απο τα μενου του ενισχυτη.Εαν υπηρχε προβλημα θα εμενε κλειστο συνεχεια.Για τσεκαρισμα βαλε ενα ηχειο στην θεση του σαμπ και στειλε τονο απο τον a.v για να δεις εαν παιζει.τσεκ της σταθμες...

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Εχω 'παίξει' αρκετά με το level και με όποια άλλη επιλογή από το μενού του ενισχυτή, αλλά δεν άλλαξε κάτι.
Έχω ξανασυνδέσει τον crystal audio και το sub λειτουργεί κανονικά (ανοίγει μετά από κάποια δεύτερα αφού πάρει σήμα κ φυσικά δεν κλέινει για όσο έχει σήμα).

δοκιμασε να βαλεις ενα ανταπτορακι rca απο 2 σε 1,για να γεφυρωσεις τις 2 εξοδους του σαμπ.Εγω αυτο εκανα στο δικο μου και παιζει

Φίλε Λάκη, και εσύ το thx sub της crystal audio
έχεις? με ποιον ενισχυτή?

Αν κατάλαβα καλά εννοείς να γεφυρώσω τις δύο εξόδους sub του ενισχυτή και να στείλω το σήμα (λογικά x2) στο sub.

αύριο θα το τσεκάρω

Ευχαριστώ

Στο προηγουμενο SUB της Crystal Audio το System Bas 12R υπηρχε διακοπτακι auto shut off .Αν εχει και το δικο σου τοτε ρυθμισε το στο OFF και ξαναδοκιμασε.

Attachments

• zz.jpg
    zz.jpg
    64 KB · Views: 18
Απάντηση: Re: Προβληματάκι με sub - βοήθεια

Αν κατάλαβα καλά εννοείς να γεφυρώσω τις δύο εξόδους sub του ενισχυτή και να στείλω το σήμα (λογικά x2) στο sub.

αύριο θα το τσεκάρω

Ευχαριστώ

οχι εγω εχω σαμπ και ενισχυτη γιαμαχα,αλλα οταν μετακομισα και ξανασυνδεσα το συστημα,μου παρουσιασε το ιδιο προβλημα με σενα και τελικα το αντιμετωπισα με τον τροπο που σου εγραψα

αύριο θα το τσεκάρω

Ευχαριστώ

απ το σαμπ να κανεις την γεφυρωση,εννοουσα,οχι απ τον ενισχυτη

Φίλε μου, αυτή είναι μια λειτουργία των sub της crystal audio.

Όταν η ένταση είναι χαμηλή ή όταν δεν περνάει σήμα LFE στο sub τότε αυτό

κλείνει και ξανα ανοίγει αυτόματα όταν υπάρξει LFE ή όταν σηκώσεις την ένταση.

Με αυτό τον τρόπο, όταν κλείνεις το σύστημα, δεν χρειάζεται να πηγαίνεις

να κλείνεις και το sub. Κλείνει αυτόματα μετά από κάποια λεπτά.

Στο 10αρι που έχω εγώ οι οδηγίες το αναφέρουν ξεκάθαρα.

Αν τις έχεις διάβαστες θα πρέπει να το αναφέρει.

Τώρα, επειδή σε εμένα ήταν σπαστικό αυτό (πιστεύω και σε εσένα) το

κουβέντιασα με την crystal audio και πρότειναν αν θέλω να τους πάω εκεί

και να την αφαιρέσουν αυτήν την λειτουργία.

Θα πρότεινα να μην κάνεις τίποτα μόνος σου ή τουλάχιστον ρώτα τους.

Last edited:

Φίλε μου, αυτή είναι μια λειτουργία των sub της crystal audio.

Όταν η ένταση είναι χαμηλή ή όταν δεν περνάει σήμα LFE στο sub τότε αυτό

κλείνει και ξανα ανοίγει αυτόματα όταν υπάρξει LFE ή όταν σηκώσεις την ένταση

Στο 10αρι που έχω εγώ οι οδηγίες το αναφέρουν ξεκάθαρα.

Αν τις έχεις διάβαστες θα πρέπει να το αναφέρει.

Τώρα, επειδή σε εμένα ήταν σπαστικό αυτό (πιστεύω και σε εσένα) το

κουβέντιασα με την crystal audio και πρότειναν αν θέλω να τους πάω εκεί

και να την αφαιρέσουν αυτήν την λειτουργία.

Θα πρότεινα να μην κάνεις τίποτα μόνος σου ή τουλάχιστον ρώτα τους.
Απο όσο ξέρω, αυτη την λειτουργία δεν την έχεουν μόνο τα crystal audio ,αλά π.χ και η YAMAHA,ως επιλογή όμως.

Απο όσο ξέρω, αυτη την λειτουργία δεν την έχεουν μόνο τα crystal audio ,αλά π.χ και η YAMAHA,ως επιλογή όμως.

εγω βασικα το προβλημα το ειχα στην μουσικη.Οταν ηθελα ν ακουσω σαραουντ(ραδιο,CD)π.χ. DTS Neo,το σαμπ δεν επαιζε.Oποτε,γεφυρωσα τις 2 εισοδους του σαμπ και το προβλημα λυθηκε.

πο όσο ξέρω, αυτη την λειτουργία δεν την έχεουν μόνο τα crystal audio ,αλά π.χ και η YAMAHA,ως επιλογή όμως.

Δεν το ξέρω ποια άλλα sub διαθέτουν αυτόν το αυτοματισμό.

Θα έπρεπε πάντως όπως λες να υπάρχει η επιλογή on - off αυτού του

αυτοματισμού γιατί γίνεται σπαστικός. Ήταν το μόνο αρνητικό που είχα

παρατηρήσει στο sub μου.

Δεν το ξέρω ποια άλλα sub διαθέτουν αυτόν το αυτοματισμό.

Θα έπρεπε πάντως όπως λες να υπάρχει η επιλογή on - off αυτού του

αυτοματισμού γιατί γίνεται σπαστικός. Ήταν το μόνο αρνητικό που είχα

παρατηρήσει στο sub μου.

Εννοει απ οτι καταλαβα,το σταντ μπαΪ,το οποιο εχει και οφ

Έχω διαβάσει το manual της εταιρείας κ φυσικά αναφέρει για την λειτουργία αυτή. Όμως δεν νομίζω ο σκοπός είναι να λειτουργεί το sub μόνο σε υψηλές εντάσεις. Όπως ανέφερα στην αρχή του post, όταν λειτουργούσε με τον ενισχυτή της crystal δεν ειχα πρόβλημα γιατί ακόμη και στην ελάχιστη δυνατή ένταση ΔΕΝ έκλεινε.

Τώρα με τον NAD, υποθέτω (?) ότι το σήμα που στέλνει είναι ακόμη 'μικρότερο' και από το ελάχιστο του crystal και γι'αυτό κλείνει. Και σε μουσική και σε ταινίες (ιδιαίτερα το βράδυ που η ένταση πρέπει να είναι κάτω) είναι αρκετά εκνευριστικό να κλείνει κ να χάνεις τα χαμηλά (που για μένα είναι πολύ σημαντικά...).

Ο διακόπτης που έχει πίσω δεν ξέρω αν απενεργοποιεί το σύστημα auto power on/off.

merci

τελικά ο διακόπτης στο sub έχει μόνο τις επιλογές off και auto power off...κατ'επέκταση δεν μπορώ να απενεργοποιήσω την λειτουργία...

τελικά ο διακόπτης στο sub έχει μόνο τις επιλογές off και auto power off...κατ'επέκταση δεν μπορώ να απενεργοποιήσω την λειτουργία...

Γιά να καταλάβω...δεν μπορείς να βάλεις την επιλογή auto power στο off;