Προβληματισμοί και προτάσεις για αναπαραγωγή/ripping CD

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί και προτάσεις για αναπαραγωγ

στο μακ αυτα γινονται αυτοματα στο itunes

‛One Size Fits All’

Δεν είναι για εμένα αυτά τα πράγματα

Όπως ο καθένας μας έχω προσωπικό στιλ

Και δε θέλω κανένα iTunes να αποφασίζει για εμένα πρίν από εμένα.

Όσους σας καλύπτουν οι αυτοματισμοί, φυσικά είστε ελεύθεροι να τους ακολουθείτε.

To κανει αυτοματα alac δεν χρειαζεται wav πας στο general και το δηλωνεις, επισης αν αργει πολυ το διαβασμα ξετσεκαρε το c2, αυτο χρειαζεται χοντρικα μονο οταν εχει λαθη το σιντι ειτε απο φθορα ειτε απο κλειδωμα το λεω υπεραπλουστευμενα.
Το βραδυ θα σου κανω printscreen και τα αλλα που θα ειμαι μπροστα στο μακ.

εμενα μου δουλεψε καλυτερα σε paranoia ισως εχουμε διαφορετικο drive

Thanks!! Εχτές που δοκίμασα ένα δισκάκι σε xld secure rip μου δούλεψε μια χαρά. Θα κάτσω να φτιάξω και ένα tree για τα δισκάκια μου και ξεκινώ δουλειά...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί και προτάσεις για αναπαραγωγή/ripping

στο μακ αυτα γινονται αυτοματα στο itunes

Ναι, το iTunes by default κάνει αυτόματα την ταξινόμηση που αυτό θεωρεί σωστή, δηλαδή folder structure του στυλ Artist -> Album -> Song. Αυτή η ταξινόμηση μπορεί για σένα να είναι όντως σωστή, αλλά για άλλους όχι. Για παράδειγμα, εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.

Γενικά, το iTunes (και γενικότερα τα iόλα..) λατρεύουν να παίρνουν αποφάσεις για λογαριασμό σου. Γιαυτό πολύς κόσμος δεν τα χωνεύει. :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί και προτάσεις για αναπαραγωγή/ripping

Οι μη απολεστικοι αλγόριθμοι συμπίεσης (όπως το flac)
Δεν αλλάζουν το περιεχόμενο!
WAV / FLAC ή άλλη μορφή αρχείου ήχου -μη απολεστική- περιέχει το ίδιο περιεχόμενο.

Δε χαλάνε τα αρχεία μεετατρέποντας μεταξύ wav -> flac -> wav

Τα wav από τη φύση τους δε δέχονται tags, και είναι και μεγαλύτερα, λογικό είναι να αρχειοθετεί κάποιος σε μια εύχρηστη μορφή αρχείων με έξτρα όπως tags, και τη μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα.

ΟΚ μια χαρά λοιπόν...
Ρωτησα πριν γιατί είχες πει οτι ριπάρουμε αρχικά σε wav και μετά μετατρέπουμε σε μη απωλεστικό φορματ!
Γιατί να το κάνουμε λοιπον αφου δεν έχει διαφορά απο το ripping σε flac ή alac συν το πλεονέκτημα των tags των τελευταίων δυο;;
Μηπως κάτι δεν κατάλαβα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί και προτάσεις για αναπαρ

‛One Size Fits All’

Δεν είναι για εμένα αυτά τα πράγματα

Όπως ο καθένας μας έχω προσωπικό στιλ

Και δε θέλω κανένα iTunes να αποφασίζει για εμένα πρίν από εμένα.

Όσους σας καλύπτουν οι αυτοματισμοί, φυσικά είστε ελεύθεροι να τους ακολουθείτε.

κοιτα να δεις σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου και ειμαι του manual αλλα οταν εχεις να κανεις me giga flac οι συνεχως επαναλαμβανομενες κινησεις κουραζουν οποτε ενα automatic δεν χαλαει και κανενα και στο πισι τοχω στον αυτοματο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί και προτάσεις για αναπαραγωγ

ΟΚ μια χαρά λοιπόν...
Ρωτησα πριν γιατί είχες πει οτι ριπάρουμε αρχικά σε wav και μετά μετατρέπουμε σε μη απωλεστικό φορματ!
Γιατί να το κάνουμε λοιπον αφου δεν έχει διαφορά απο το ripping σε flac ή alac συν το πλεονέκτημα των tags των τελευταίων δυο;;
Μηπως κάτι δεν κατάλαβα;

Συγνώμη εάν σε μπέρδεψα.

Η πληροφορία είναι γραμμένη στο CD ως PCM, στην ουσία WAV.
Το πρόγραμμα rip άρα αυτό που αρχικά διαβάζει (έστω προσωρινά στη μνήμη) είναι PCM – WAV, και μετά τρέχει τον αλγόριθμο συμπίεσης (για μετατροπή σε άλλο φορμα).

Ναι, το iTunes by default κάνει αυτόματα την ταξινόμηση που αυτό θεωρεί σωστή, δηλαδή folder structure του στυλ Artist -> Album -> Song. Αυτή η ταξινόμηση μπορεί για σένα να είναι όντως σωστή, αλλά για άλλους όχι. Για παράδειγμα, εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.

Γενικά, το iTunes (και γενικότερα τα iόλα..) λατρεύουν να παίρνουν αποφάσεις για λογαριασμό σου. Γιαυτό πολύς κόσμος δεν τα χωνεύει. :D

εσυ πως την κανεις την ταξινομηση? ετσι την εκανα και πριν εμφανιστει το itunes απο την εποχη του audiograber και του mp3, αρτιστ αλμπουμ σονγκ,
τεσπα αυτο που λεω ειναι να μην ειμαστε αρνητικοι και λεμε οχι σε ολα επειδη ειναι του αλλου στρατοπεδου εγω που παιζω και στα 2 αναγνωριζω καποια πραματα και απ τις 2 πλευρες

Ακόμα κάτι που είδα τωρα στον flac encoder του xld!
Εχει κάποιοες επιλογές:custom apodization functions (επιλογή ή όχι), padding (... kb), OggFLAC.
Τι είναι όλα αυτά; το πρωτο το επιλέγουμε ή οχι; στο padding πόσα kB πρέπει να βάλουμε (μου βγάζει 4 απο μόνο του), το OggFLAC τι ειναι;
Το compression level επίσης θα πρέπει να είναι στο high, normal ή στο none για την καλύτερη δυνατή ποιότητα; Μηπως στο none θα προκύπτει αρχείο όσο και το wav σε μεγεθος; Οπότε το μόνο πλεονεκτημα θα είναι η δυνατότητα των tags;

Αντιθετα στον alac encoder η μόνη επιλογή ειναι το sample rate που το αφήνω στο same as original φυσικά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί και προτάσεις για αναπαρ

Συγνώμη εάν σε μπέρδεψα.

Η πληροφορία είναι γραμμένη στο CD ως PCM, στην ουσία WAV.
Το πρόγραμμα rip άρα αυτό που αρχικά διαβάζει (έστω προσωρινά στη μνήμη) είναι PCM – WAV, και μετά τρέχει τον αλγόριθμο συμπίεσης (για μετατροπή σε άλλο φορμα).

Ε καλά ρε φίλε όχι και συγνωμη σιγά το πράγμα ... -bye-

Αρα τελικά ριπάρουμε σε μη απωλεστικό (flac ή alac), κατεβάζουμε και μια εικονίτσα απο το amazon την οποια φορτώνουμε στο xld πριν το ριπ, και όλα καλά... Και tags έχουμε και album art και σωστό rip ναι; :)))

Ακόμα κάτι που είδα τωρα στον flac encoder του xld!
Εχει κάποιοες επιλογές:custom apodization functions (επιλογή ή όχι), padding (... kb), OggFLAC.
Τι είναι όλα αυτά; το πρωτο το επιλέγουμε ή οχι; στο padding πόσα kB πρέπει να βάλουμε (μου βγάζει 4 απο μόνο του), το OggFLAC τι ειναι;
Το compression level επίσης θα πρέπει να είναι στο high, normal ή στο none για την καλύτερη δυνατή ποιότητα; Μηπως στο none θα προκύπτει αρχείο όσο και το wav σε μεγεθος; Οπότε το μόνο πλεονεκτημα θα είναι η δυνατότητα των tags;
Αντιθετα στον alac encoder η μόνη επιλογή ειναι το sample rate που το αφήνω στο same as original φυσικά

αυτα ολα πρεπει να εχουν να κανουν με την συμπιεση και την ταχυτητα της και οχι με την ποιοτητα, η ποιοτητα ειναι στανταρ εκτος και αν εισαι απο αυτους που διακρινουν διαφορες και στο πεταγμα της μυγας

Το ogg είναι container (όπως το avi) δε νομίζω να σου χρησιμεύει κάπου.

Τα apodizing filters έχουν να κάνουν και αυτά με resampling , αλλά δε ξέρω τη χρήση τους στο XLD.

Το flac στη γραμμή εντολών θέλει επιλογή -8 για maximum συμπίεση. (flac level 8)
Δες εάν ρυθμίζεται κάτι από 1 έως 8 στο config του XLD (στο EAC στην ουσία γράφουμε τη γραμμή εντολής που θα τρ´’εχει το EAC για να καλέσει το flac)

εσυ πως την κανεις την ταξινομηση? ετσι την εκανα και πριν εμφανιστει το itunes απο την εποχη του audiograber και του mp3, αρτιστ αλμπουμ σονγκ,
τεσπα αυτο που λεω ειναι να μην ειμαστε αρνητικοι και λεμε οχι σε ολα επειδη ειναι του αλλου στρατοπεδου εγω που παιζω και στα 2 αναγνωριζω καποια πραματα και απ τις 2 πλευρες

Εγώ συνήθως πηγαίνω Είδος -> Καλλιτέχνης -> Άλμπουμ αλλά μερικές φορές παρεμβάλλω και χρονολογία, π.χ. Pop -> 90s -> κτλ..

Γενικά, θέλω να έχω ευελιξία. Όπως τα έχω τώρα μπορώ ανά πάσα στιγμή να αλλάξω δομή φακέλλων, π.χ. 90s -> Pop -> κτλ.

Δεν έχει να κάνει με "στρατόπεδο". Το iTunes δυστυχώς ή ευτυχώς παίζει και στα 2 "στρατόπεδα". Έχει να κάνει με νοοτροπία.

Εγώ συνήθως πηγαίνω Είδος -> Καλλιτέχνης -> Άλμπουμ αλλά μερικές φορές παρεμβάλλω και χρονολογία, π.χ. Pop -> 90s -> κτλ..

Γενικά, θέλω να έχω ευελιξία. Όπως τα έχω τώρα μπορώ ανά πάσα στιγμή να αλλάξω δομή φακέλλων, π.χ. 90s -> Pop -> κτλ.

Δεν έχει να κάνει με "στρατόπεδο". Το iTunes δυστυχώς ή ευτυχώς παίζει και στα 2 "στρατόπεδα". Έχει να κάνει με νοοτροπία.

στο πισι ουδεποτε εχω φορτωσει το χαζοπρογραμμα αυτο αλλα συνηθως απο τα κατεβασμενα αρχεια to tree τους ειναι σε αυτη την μορφη που λεμε πανω

στο πισι ουδεποτε εχω φορτωσει το χαζοπρογραμμα αυτο αλλα συνηθως απο τα κατεβασμενα αρχεια to tree τους ειναι σε αυτη την μορφη που λεμε πανω

Εδώ συζητάμε για τα δικά μας εργόχειρα rip,

Και για τον ιδρώτα που θα ρίξει ο φιλτατος Φραγκουλης :D

Τα αγνώστου πατρός τα σνομπάρουμε :D

ναι θα ξεπατωσει το drive του και θα ησυχασει,και αντε να αλλαξεις drive se mac -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί και προτάσεις

ναι θα ξεπατωσει το drive του και θα ησυχασει,και αντε να αλλαξεις drive se mac -bye-

Ωχ Ωχ Ωχ
:D

Δεν υπάρχουν αγνώστου πατρός rip λέμε!:smash:

Κανονίστε να μου τα αλλάξετε πάλι με κανα νέο encoder/πρόγραμμα/drive/μνήμη/layer/player και γω δεν ξέρω τί ....... μόνο το αυτοκίνητό σας θα σας σώσει :flipout::flipout::flipout:

Οσο για το drive αναγκαστικά θα το αλλάξω. Σιγά μην πάω στο νέο mac mini που είναι για τρελές σφαλιάρες

Οσο για το drive αναγκαστικά θα το αλλάξω. Σιγά μην πάω στο νέο mac mini που είναι για τρελές σφαλιάρες

τι εννοεις δεν καταλαβα

τι εννοεις δεν καταλαβα

Δεν έχει drive κατ αρχάς οπότε το riping to ξεχνάς. Πρέπει να πάρεις εξωτερικό ή αν έχεις κάποιο άλλο mac να τα περάσεις εκεί μέσω airplay. Τρέχα γύρευε δλδ. Ενσωματωμένο τροφοδοτικό και μάλλον είναι δυσκολότερο να αλλάξεις σκληρό δίσκο μόνος σου με τις αλενόβιδες που βλέπω. Δεν κάνει για μάς ΙΜΗΟ....