Προβληματισμοί περί Plasma

Μερικα απο αυτα που λες εχεις δικιο (πχ. στην ομοιομορφια οθονης υπερτερουν οι πλασμα) σε αλλα οχι , και οι LCD με CCFL μπορει να εχουν καλο μαυρο...-bye-

Παντως ετσι οπως εχουν πεσει οι τιμες στις 50αρες πλασμα το σκεφτομαι και εγω σοβαρα , 50" με ενα χιλιαρικο και κατι οπως και να το κανουμε ειναι πειρασμος...

Απο οτι βλεπεις η LCD εχει και διπλασια αντιθεση δηλαδη το site που εχεις στην υπογραφη σου λεει βλακειες...γενικοτητες του τυπου "οι πλασμα εχουν καλυτερο μαυρο η κοντραστ" δεν ισχυουν...καποιες οντως εχουν (πχ. Panasonic G10) καποιες αλλες οχι...

Οι μετρήσεις στην Samsung B7000 (LCD) έχουν γίνει με κάποια τεχνολογία δυναμικής ρύθμισης του backlight ενεργοποιημένη;

Περί του παραπάνω ερωτήματός μου κάτι;

Re: Απάντηση: Προβληματισμοί περί Plasma

Σχετικά με τα παιχνίδια και το φόβο του Burn-in, κατά τη γνώμη μου υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, το οποίο είναι βασικό και αυτό είναι το είδος του παιχνιδιού.

Θα φέρω ένα παράδειγμα, έχω στο PS3 το Half Life 2, έχει τύχει πολλές φορές να χτυπήσω κάτι 6ώρα ξεγυρισμένα,

Σωστά λες, δεν υπάρχει στατική εικόνα στο hl2 (παιχνιδάρα για μένα, διότι ουσιαστικά παίζουμε ένα παιχνίδι του 2004 με γραφικά του 2004). Ομως σε παιχνίδια όπως cod όπου υπάρχει το hud, ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα.

Τις κλασικές LCD,ναι τις θάβω

Μετά από επιστημονική έρευνα φαντάζομαι. Μην πάρεις lcd, μάπα είναι μας πιάσανε κορόιδα.
Οσον αφορά το clouding πιάνεις το καταστηματάρχη και του λες. Αν μου βγάλει clouding, στην επιστρέφω. Αν δε δεχτεί πας στον επόμενο.

Μάπα ξεμάπα το βλέπεις πριν το πάρεις,σ'αρέσει το παίρνεις,δεν σ'αρέσει δεν το παίρνεις.
Προσωπικά για κύρια tv όπως και είπα δεν θέλω LCD,μπορεί να είναι απλός προβληματισμός γύρο από αυτά που έχω δει και συγκεκριμένα το clouding,μπορεί να είναι κόμπλεξ,ή να μου αρέσει το όνομα Plasma περισσότερο από το LCD,όποιος και να είναι αυτός ο λόγος,την απόφαση την έχω πάρει.-bye-

Όσο για το clouding,ωραία μετά από μισόλογα που σου λέει και πιέσεις τον κάνεις να σου δώσει εγγύηση ρε παιδί μου ότι θα την πάρει πίσω,αν την πάρω και έχει το χειρότερο backlight bleeding που υπάρχει,ποιός κάθεται να παίξει μετά με τα δώσε-πάρε που και αν την πάρει μετά τι TV θα πάρω εγώ που λογικά ή θα δίνουν πιστωτικό ή πάρε άλλη θα πουν...
Εκτός ότι αν δεν την παίρνει πίσω ο ίδιος,θα πρέπει να πάρω παραμάσχαλα 40 κιλά μαραφέτι και να τρέχω.

Μην μου πείτε ότι δεν το λέω και σωστά. -bye-
Περί του παραπάνω ερωτήματός μου κάτι;
Δυστυχώς προσωπικά δε γνωρίζω.-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβληματισμοί περί Plasma

.... Ομως σε παιχνίδια όπως cod όπου υπάρχει το hud, ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα.....

.... σαφώς και τα πράγματα αλλάζουν σε παιχνίδια που υπάρχουν μόνιμα επί της οθόνης life bars, scoreboards και γενικά κάποια στατική εικόνα.....

.....

εμενα γιατι δεν εχει τυχει ακομα να παθει μονιμο IR απο τα HUD των παιχνιδιων που παιζω συχνα?

εμενα γιατι δεν εχει τυχει ακομα να παθει μονιμο IR απο τα HUD των παιχνιδιων που παιζω συχνα?

Επειδη ειναι Panasonic (πιο ανθεκτικη απο αλλες μαρκες) και ισως επειδη δεν παιζεις και τοσο πολυ τελικα...-bye-

Υπαρχει βεβαια και το σεναριο να γινουν ορατα καποια ενδεχομενα ιχνη μελλοντικα αλλα αυτο μονο ενας μαγος μπορει να το μαντεψει...

Μάπα ξεμάπα το βλέπεις πριν το πάρεις,σ'αρέσει το παίρνεις,δεν σ'αρέσει δεν το παίρνεις.
Προσωπικά για κύρια tv όπως και είπα δεν θέλω LCD,μπορεί να είναι απλός προβληματισμός γύρο από αυτά που έχω δει και συγκεκριμένα το clouding,μπορεί να είναι κόμπλεξ,ή να μου αρέσει το όνομα Plasma περισσότερο από το LCD,όποιος και να είναι αυτός ο λόγος,την απόφαση την έχω πάρει.-bye-

Όσο για το clouding,ωραία μετά από μισόλογα που σου λέει και πιέσεις τον κάνεις να σου δώσει εγγύηση ρε παιδί μου ότι θα την πάρει πίσω,αν την πάρω και έχει το χειρότερο backlight bleeding που υπάρχει,ποιός κάθεται να παίξει μετά με τα δώσε-πάρε που και αν την πάρει μετά τι TV θα πάρω εγώ που λογικά ή θα δίνουν πιστωτικό ή πάρε άλλη θα πουν...
Εκτός ότι αν δεν την παίρνει πίσω ο ίδιος,θα πρέπει να πάρω παραμάσχαλα 40 κιλά μαραφέτι και να τρέχω.

Μην μου πείτε ότι δεν το λέω και σωστά. -bye-
Δυστυχώς προσωπικά δε γνωρίζω.-bye-

Kαι τότε τι κάθεσαι και ανοίγεις ένα τόπικ αφού ήδη έχεις αποφασίσει? Πέραν αυτού παραπληροφορείς χωρίς λόγο (περί γκρίζα, μαύρα και πράσινα άλογα, χωρίς να ξέρεις τα στοιχειώδη). Τώρα αν είσαι 2/2 άτυχος, ε τι να σου πω το γρουσούζεψες, αλλά μιλάμε για απειροελάχιστες πιθανότητες.

σαφώς και τα πράγματα αλλάζουν σε παιχνίδια που υπάρχουν μόνιμα επί της οθόνης life bars, scoreboards και γενικά κάποια στατική εικόνα.....

Κοινώς κλαις τα λεφτά σου, γιατί το clouding 99% δε φαίνεται (ακόμα και σε μένα που βλέπω με κλειστά τα φώτα ταινίες), αλλά το ιρ και οι φώσφοροι σε τρελαίνουν.

απλα γιατι κανενα παιχνιδι δεν εχει στατικες εικονες πανω απο 15 λεπτα χωρις εναλλαγη , ακομα και τα multiplayer παιχνιδια το πολυ κανα μισαωρο να κρατανε , οσες ωρες τι μερα και να παιζεις δεν υπαρχει προβλημα.

Kαι τότε τι κάθεσαι και ανοίγεις ένα τόπικ αφού ήδη έχεις αποφασίσει? Πέραν αυτού παραπληροφορείς χωρίς λόγο (περί γκρίζα, μαύρα και πράσινα άλογα, χωρίς να ξέρεις τα στοιχειώδη). Τώρα αν είσαι 2/2 άτυχος, ε τι να σου πω το γρουσούζεψες, αλλά μιλάμε για απειροελάχιστες πιθανότητες.

Κοινώς κλαις τα λεφτά σου, γιατί το clouding 99% δε φαίνεται (ακόμα και σε μένα που βλέπω με κλειστά τα φώτα ταινίες), αλλά το ιρ και οι φώσφοροι σε τρελαίνουν.
Το topic δεν το άνοιξα ούτε να συζητήσουμε το μαύρο των LCD,ούτε για το clouding,ούτε για το ποιά έχει καλύτερα χρώματα.
Αν διαβάσες το πρώτο post θα δεις ότι η ερώτηση καθαρά είναι περί το burn-in των plasma και όχι για να αποφασίσω ποιάς τεχνολογίας tv θα πάρω,τώρα το ποιά κάνει παπάδες ολομαύρους χωρίς clouding στην οθόνη,όπως είπα αδιαφορώ γιατί την απόφαση μου την έχω πάρει.-bye-

Όσο για την παραπληροφόρηση περί clouding κτλ,αν είναι όντως,συγνώμη τι να κάνουμε,δεν φταίω εγώ που πάω σε φίλους μου λένε κοίτα την νέα μου LCD,και βλέπω στο κατασκόταδο ένα σκοτάδι στην μέση της tv,και σε κάποια τυχέα γωνία όλες που χω δει δεν υπάρχει περίπτωση να μην ασπρίζουν έστω και ελάχιστο το οποίο μου την δίνει στα νεύρα.

Θέλετε LCD? Πάρτε τις αν σας κάνουν,εγώ αφού έχω εναλλακτική δεν πάω να πάρω κάτι να κοροϊδεύομαι ότι είναι ότι ήθελα και μου αρέσει άμα δεν μου αρέσει στην προσωπική μου γνώμη,ΔΕΝ πάει να μην ασπρίζει το background ΟΥΤΕ ΣΕ NANOMETER...
Και νομίζω ότι πρέπει να το σταματήσετε γιατί έχουμε βγει εκτός και εκτός θέματος,και συζητάμε ένα πράγμα που ούτε με ενδιαφέρει ούτε γνώμη μου αλλάζει,το θέμα εκπλήρωσε τον σκοπό του και ευχαριστώ όσους μου απάντησαν πάνω στον προβληματισμό μου.-bye-

Το topic δεν το άνοιξα ούτε να συζητήσουμε το μαύρο των LCD,ούτε για το clouding,ούτε για το ποιά έχει καλύτερα χρώματα.
Αν διαβάσες το πρώτο post θα δεις ότι η ερώτηση καθαρά είναι περί το burn-in των plasma και όχι για να αποφασίσω ποιάς τεχνολογίας tv θα πάρω,τώρα το ποιά κάνει παπάδες ολομαύρους χωρίς clouding στην οθόνη,όπως είπα αδιαφορώ γιατί την απόφαση μου την έχω πάρει.-bye-

Όσο για την παραπληροφόρηση περί clouding κτλ,αν είναι όντως,συγνώμη τι να κάνουμε,δεν φταίω εγώ που πάω σε φίλους μου λένε κοίτα την νέα μου LCD,και βλέπω στο κατασκόταδο ένα σκοτάδι στην μέση της tv,και σε κάποια τυχέα γωνία όλες που χω δει δεν υπάρχει περίπτωση να μην ασπρίζουν έστω και ελάχιστο το οποίο μου την δίνει στα νεύρα.

Θέλετε LCD? Πάρτε τις αν σας κάνουν,εγώ αφού έχω εναλλακτική δεν πάω να πάρω κάτι να κοροϊδεύομαι ότι είναι ότι ήθελα και μου αρέσει άμα δεν μου αρέσει στην προσωπική μου γνώμη,ΔΕΝ πάει να μην ασπρίζει το background ΟΥΤΕ ΣΕ NANOMETER...
Και νομίζω ότι πρέπει να το σταματήσετε γιατί έχουμε βγει εκτός και εκτός θέματος,και συζητάμε ένα πράγμα που ούτε με ενδιαφέρει ούτε γνώμη μου αλλάζει,το θέμα εκπλήρωσε τον σκοπό του και ευχαριστώ όσους μου απάντησαν πάνω στον προβληματισμό μου.-bye-

Εχεις 2 επιλογές αυτή την περίοδο. Την lcd και τη plasma. Πριν από αυτό έχεις αποφασίσει ότι θες τηλεόραση. Από τη στιγμή που έχεις απορρίψει τις lcd, τι ρωτάς για τις πλάσμα? Δλδ και να χαν μεγάλο πρόβλημα από το burn in, δε θα παιρνες τηλεόραση? Επίσης, θα μπορούσες να είχες αποφύγει το οφ-τοπικ, αν δεν έγραφες τα περί clouding, τα οποία είναι άσχετα με το burn in.

Last edited:
Παιδιά να κάνω μια χαζή ερώτηση?Στις τηλεοράσεις plasma γιατί δεν καθονται στην τελική να κάνουν οι κατασκευαστές ένα σωστό στρώσιμο πριν στη δώσουν ώστε μετά να είναι σχεδόν απίθανο να πάθει κάποιος burn in?Και ας έχει μετά 1000 ώρες λειτουργίας λιγότερες...

To burn in οφειλεται στην ανομοιομοργη γηρανση του πανελ (uneven ageing) οποτε στρωνοντας το το μονο που θα γινοταν θα ηταν να μειωθει η διαρκεια ζωης του χωρις καμια σιγουρια οτι το προβλημα θα λυνοταν οριστικα...

Ασε που η διαδικασια που αναφερεις θα κοστιζε τοσο πολυ σε εργατοωρες που θα επρεπε οι τιμες να ειναι πολλαπλασιες...

Απάντηση: Re: Προβληματισμοί περί Plasma

Παιδιά να κάνω μια χαζή ερώτηση?Στις τηλεοράσεις plasma γιατί δεν καθονται στην τελική να κάνουν οι κατασκευαστές ένα σωστό στρώσιμο πριν στη δώσουν ώστε μετά να είναι σχεδόν απίθανο να πάθει κάποιος burn in?Και ας έχει μετά 1000 ώρες λειτουργίας λιγότερες...

ότι γίνεται προεργασία γίνεται , για αυτό και οι τηλεοράσεις της φετινής γενιάς έχουν 100 φορές μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από τηλεοράσεις 5ετίας ... Είχα δει 42px80 να καίει με τις ώρες στο mega με το γνωστό σήμα και όμως σε 30 δεύτερα έφυγε με την αλλαγή καναλιού ... και φυσικά κανένα σημάδι ... Και είναι περσινής χρονιάς τηλεόραση ... το burn in είναι ένας πολύ μακρινός κίνδυνος για τις πλάσμα πλέον , υπαρκτός αλλά στο 0.001% των περιπτώσεω ... Εχεις πολλαπλάσιες πιθανότητες να σου βγάλει γραμμή χρώματος ( και καλύπτεται από την εγγύηση ) παρά να πάθεις burn in ...

Απάντηση: Re: Προβληματισμοί περί Plasma

Ας κάνουμε ένα μπακαλίστικο υπολογισμό...

...για να μαζέψει μια τηλεόραση 1.000 ώρες λειτουργίας θα πρέπει να δουλεύει με 24/24 ρυθμούς, για περίπου 41 μέρες, αν αφήσεις την τηλεόραση 1 1/2 μήνα περίπου ανοιχτή, λογικό δεν είναι να μην συμφέρει τον κατασκευαστή???

...και εμείς ως καταναλωτές θα δεχόμασταν να πάρουμε μια τηλεόραση (ότι θα είχε μείνει από αυτή), που θα γνωρίζαμε ότι έπαιζε 1 1/2 μήνα συνεχόμενα???

Το Burn in είναι θέμα για τις plasma, είναι εγγενές πρόβλημα της τεχνολογίας και του τρόπου λειτουργίας της συσκευής, από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να το επικαλεστεί κατά το δοκούν (οποιοδήποτε δοκούν κι αν είναι αυτό)...

Την άποψη μου την έχω εκφράσει μερικά post προηγουμένως, όσο γραφική είναι η θέση ότι μια plasma 100 % θα πάθει Burn in, άλλο τόσο γραφική είναι και η θέση ότι 100 % δεν θα πάθει, πάντα υπάρχει κάποιο ποσοστό, τώρα η εκτίμηση του ποσοστού πάλι κρίνεται κατά το δοκούν και θα φέρω ένα παράδειγμα..

Στο δικό μας forum έχουν αναφερθεί δύο κρούσματα με Burn in, πόσοι έχουν plasma???...ας πούμε Χ, άρα έχουμε ένα ποσοστό το οποίο δεν είναι 0 %, αλλά δεν είναι και 100 %

Το ίδιο ισχύει και για τις LCD πρόσφατα (αλλά και παλαιότερα) έχουν αναφερθεί δύο κρούσματα με Image persistence (ανάλογο πρόβλημα με το Burn in) και μάλιστα στο ίδιο μοντέλο τηλεόρασης το οποίο εθεωρείτο πολύ καλό με τα περσινά δεδομένα.

Οι πιθανότητες πάντα υπάρχουν για τα παραπάνω προβλήματα, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως ευθύνη φέρει ο χρήστης και όχι η συσκευή, πόσες φορές έχει μαλλιάσει η γλώσσα των εμπειρότερων παιδιών να λένε 'μη βλέπετε 4:3'????....μετά ποιος φταίει???...η τηλεόραση ή ο χρήστης??

Και κάτι άλλο.... μπορεί το ποσοστό με δυο-τρεις συσκευές να ακούγεται σε μας μικρό (ή μεγάλο, πάλι κατά το δοκούν), αλλά όταν είσαι εταιρεία και βγάζεις κάτι εκατομμύρια συσκευές στην αγορά δεν διακινδυνεύεις να σου γυρίσουν μερικές χιλιάδες με Burn in ή Image persistence...οπότε σου κοτσάρουν στο εγχειρίδιο, το γενικό, να μην παρακολουθείτε για πολλή ώρα στατική εικόνα και τελειώνει η υπόθεση...αν γίνει, είναι υπαιτιότητα του χρήστη και άντε γεια, μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε.

Το πόσο λάθος ή σωστά είναι τα παραπάνω, βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια και την κρίση του καθενός μας, μιας και εκφράζουν την προσωπική μου άποψη.

Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί περί Plasma

ότι γίνεται προεργασία γίνεται , για αυτό και οι τηλεοράσεις της φετινής γενιάς έχουν 100 φορές μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από τηλεοράσεις 5ετίας ... ...

Δεν γινεται καμια προεργασια γιατι πολυ απλα δεν συμφερει οικονομικα , απλως παλιοτερα οι φωσφοροι ειχαν θεωρητικα ζωη 30,000 ωρες (και πρακτικα ισως και αρκετα λιγοτερο) και πλεον εχουμε φτασει στις 100,000 οποτε η γηρανση ειναι πολυ πιο αργη σαν διεργασια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί περί Plasma

Δεν γινεται καμια προεργασια γιατι πολυ απλα δεν συμφερει οικονομικα , απλως παλιοτερα οι φωσφοροι ειχαν θεωρητικα ζωη 30,000 ωρες (και πρακτικα ισως και αρκετα λιγοτερο) και πλεον εχουμε φτασει στις 100,000 οποτε η γηρανση ειναι πολυ πιο αργη σαν διεργασια...

οταν λέω προεργασία , δεν εννοώ ανάβω την τιβί , εννοώ ότι είναι ειδικά επεξεργασμένος για αυτή την δουλειά και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το φώσφορο που φορούσαν πριν 5 χρόνια ...

απο την μικρη μου εμπειρια με plasma panasonic την pioneer δεν την εχω ανοιξει ακομα θα σου πω οτι αν και τη δοκιμασα αθελα μου για burn in παιζοντας 6ωρες συνεχομενες pro(ειχε δουλεψει κανα 5ωρο ολο κι'ολο)δεν παρουσιασε το παραμικρο προβλημα.τωρα αν μου ελεγες για samsung(Plasma)εγω προσωπικα θα την φοβομουν και πολυ μαλιστα.

Re: Απάντηση: Re: Προβληματισμοί περί Plasma

Στο δικό μας forum έχουν αναφερθεί δύο κρούσματα με Burn in, πόσοι έχουν plasma???...

Το ότι ο άλλος δεν το λέει διότι είναι fanboy, δεν σου πέρασε από το μυαλό?

τωρα αν μου ελεγες για samsung(Plasma)εγω προσωπικα θα την φοβομουν και πολυ μαλιστα.

Ναι, φήμες λένε ότι ζωντανεύει τα βράδια και τρώει μικρά παιδάκια. Είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ, οπότε το να αναπαράγουμε μηνύματα του στυλ "η σάμσουνγκ είναι του εξωαποδω, η panasonic είναι ο μεσσίας", δε νομίζω ότι εχουν θέση