Απάντηση: Re: Προβληματισμοί περί Plasma
Παιδιά να κάνω μια χαζή ερώτηση?Στις τηλεοράσεις plasma γιατί δεν καθονται στην τελική να κάνουν οι κατασκευαστές ένα σωστό στρώσιμο πριν στη δώσουν ώστε μετά να είναι σχεδόν απίθανο να πάθει κάποιος burn in?Και ας έχει μετά 1000 ώρες λειτουργίας λιγότερες...
Ας κάνουμε ένα μπακαλίστικο υπολογισμό...
...για να μαζέψει μια τηλεόραση 1.000 ώρες λειτουργίας θα πρέπει να δουλεύει με 24/24 ρυθμούς, για περίπου 41 μέρες, αν αφήσεις την τηλεόραση 1 1/2 μήνα περίπου ανοιχτή, λογικό δεν είναι να μην συμφέρει τον κατασκευαστή???
...και εμείς ως καταναλωτές θα δεχόμασταν να πάρουμε μια τηλεόραση (ότι θα είχε μείνει από αυτή), που θα γνωρίζαμε ότι έπαιζε 1 1/2 μήνα συνεχόμενα???
Το Burn in είναι θέμα για τις plasma, είναι εγγενές πρόβλημα της τεχνολογίας και του τρόπου λειτουργίας της συσκευής, από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να το επικαλεστεί κατά το δοκούν (οποιοδήποτε δοκούν κι αν είναι αυτό)...
Την άποψη μου την έχω εκφράσει μερικά post προηγουμένως, όσο γραφική είναι η θέση ότι μια plasma 100 % θα πάθει Burn in, άλλο τόσο γραφική είναι και η θέση ότι 100 % δεν θα πάθει, πάντα υπάρχει κάποιο ποσοστό, τώρα η εκτίμηση του ποσοστού πάλι κρίνεται κατά το δοκούν και θα φέρω ένα παράδειγμα..
Στο δικό μας forum έχουν αναφερθεί δύο κρούσματα με Burn in, πόσοι έχουν plasma???...ας πούμε Χ, άρα έχουμε ένα ποσοστό το οποίο δεν είναι 0 %, αλλά δεν είναι και 100 %
Το ίδιο ισχύει και για τις LCD πρόσφατα (αλλά και παλαιότερα) έχουν αναφερθεί δύο κρούσματα με Image persistence (ανάλογο πρόβλημα με το Burn in) και μάλιστα στο ίδιο μοντέλο τηλεόρασης το οποίο εθεωρείτο πολύ καλό με τα περσινά δεδομένα.
Οι πιθανότητες πάντα υπάρχουν για τα παραπάνω προβλήματα, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως ευθύνη φέρει ο χρήστης και όχι η συσκευή, πόσες φορές έχει μαλλιάσει η γλώσσα των εμπειρότερων παιδιών να λένε 'μη βλέπετε 4:3'????....μετά ποιος φταίει???...η τηλεόραση ή ο χρήστης??
Και κάτι άλλο.... μπορεί το ποσοστό με δυο-τρεις συσκευές να ακούγεται σε μας μικρό (ή μεγάλο, πάλι κατά το δοκούν), αλλά όταν είσαι εταιρεία και βγάζεις κάτι εκατομμύρια συσκευές στην αγορά δεν διακινδυνεύεις να σου γυρίσουν μερικές χιλιάδες με Burn in ή Image persistence...οπότε σου κοτσάρουν στο εγχειρίδιο, το γενικό, να μην παρακολουθείτε για πολλή ώρα στατική εικόνα και τελειώνει η υπόθεση...αν γίνει, είναι υπαιτιότητα του χρήστη και άντε γεια, μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε.
Το πόσο λάθος ή σωστά είναι τα παραπάνω, βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια και την κρίση του καθενός μας, μιας και εκφράζουν την προσωπική μου άποψη.