Re: BenQ 1070+
Dalanik στο cinema που πηγαίνεις σίγουρα βλέπεις υποδεέστερη εικόνα ακόμη και από έναν 1070 στημένο σε κοινό σαλόνι, οπότε καμία σύγκριση. Ο προβολέας σου δίνει κάτι που δεν μπορεί να στο δώσει η τηλεόραση, αυτό που λέγεται κινηματογραφική μαγεία.
Η εικόνα στο πανί ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη στον θεατή που δεν είναι εύκολο να στην εξηγήσω. Ακόμη και η διαδικασία να ανοίξεις τον προβολέα, να ζεσταθεί η λάμπα, να κατεβάσεις το πανί, να κλείσεις τα φώτα, να κάνεις συσκότιση, να προετοιμαστείς με τασάκια, χυμούς, τσιμπολοίδια, κ.τ.λ είναι μια διαδικασία που σε συναρπάζει.
Η τηλεόραση είναι ένα μέσο απεικόνισης που άνετα βλέποντας ταινία, ψιλοσερφάρεις κιόλας, σηκώνεσαι και για καμιά τουαλέτα χωρίς pause, και γενικά δεν σε βάζει μέσα στην ταινία όπως κάνει ένας προβολέας.
Μακάρι κάποια στιγμή να στήσεις ένα προβολικό στον χώρο σου και τότε θα καταλάβεις τι θέλω να πω.
Η απόλαυση μιας ταινίας, δεν είναι πάντα απόλυτα συνυφασμένη με το υψηλό contrast, τη μεγάλη φωτεινότητα και την καλή ομοιομορφία (βέβαια να μην έχει και τα χάλια του κινηματογράφου), υπάρχουν και άλλοι μη μετρήσιμοι παράγοντες.
Εγώ ας πούμε, παρακολουθώ τις σειρές μου στην τηλεόραση μου λόγω ευκολίας, αναμμένων φώτων, καλής εικόνας ακόμη και μέρα, κ.τ.λ, άλλα αν βγεί κάποια καλή ταινία που πραγματικά με ενδιαφέρει, ο προβολέας και το πανί είναι μονόδρομος στο να βυθιστώ μέσα της και να την απολαύσω.