Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752..+1.

΀ί ΞΈΞ± προτιμούσατΡ Ξ³ΞΉΞ± Ξ½Ξ± βλέπΡτΡ τις ταινίΡς σας, Ξ±Ξ½ ΞΊΟ

• Total voters
    0
Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Ο πετάσης δεν γράφει στα προβόλια (ούτε τα διαβάζει). :o Ήρθε να διαβάσει τα νέα από το νέο σύστημα του πρώην γάτου και νυν ντοκτορ χου.
Και φυσικά δεν γνωρίζει τι προβολέα έχεις. :flipout: Και από ότι βλέπω δεν θα μάθει και ποτέ...

Παντως το ηλεκτρονικο του τσιγαρο εχει amoled.

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Ο πετάσης δεν γράφει στα προβόλια (ούτε τα διαβάζει). :o Ήρθε να διαβάσει τα νέα από το νέο σύστημα του πρώην γάτου και νυν ντοκτορ χου.
Και φυσικά δεν γνωρίζει τι προβολέα έχεις. :flipout: Και από ότι βλέπω δεν θα μάθει και ποτέ...

DLP προβόλι έχω Τζόρτζ.:ernaehrung004:

Απάντηση: BenQ 1070+

Συμφωνώ με Πετάση σε όλα (πλην LCD).
Μακάρι να γίνει ένα μεγάλο offtopic το νήμα να καταλάβω σε τι υπερτερεί ένα προβόλι απο μια πλάσμα ή επειδή αυτές πέθαναν απο μια oled που έρχονται.

Το μόνο που βλέπω είναι οι ίντσες... οι οποίες όσο μεγαλύτερες τόσο περισσότερο φωτισμένο το δωμάτιο (αν δεν βλέπεις σε σπηλιά). Δλδ στη χειρότερη ομοιομορφία, αντίθεση και ppi αφαιρούμε κάτι ακόμα.
Αν είχα το χώρο μπορεί να είχα και γω ένα οικονομικό προβόλι. Για το χαβαλέ. Σύγκριση για μένα δεν υπάρχει.
Και μου έρχεται πιο φτηνά να πηγαίνω στο σινεμά εδώ δίπλα και να βλέπω σε πολλές ίντσες τηη υποδεέστερη εικόνα.

Γάτε του ΔρΧου καλορίζικος, καλοτάξιδος και απροβλημάτιστος και έχεις πολύ δουλειά με τα μετρητικά για να σε ικανοποιήσει (τεχνικά) αυτό που έχεις. Τα είπαμε και απο κοντά.

ΥΓ Σούπερ στοιχείο, προσπαθούσα να δω rainbow και δεν... Απ'ότι μου είπαν jl και vas έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην ταχύτητα του τροχού (καλά το θυμάμαι?)

Re: BenQ 1070+

Dalanik στο cinema που πηγαίνεις σίγουρα βλέπεις υποδεέστερη εικόνα ακόμη και από έναν 1070 στημένο σε κοινό σαλόνι, οπότε καμία σύγκριση. Ο προβολέας σου δίνει κάτι που δεν μπορεί να στο δώσει η τηλεόραση, αυτό που λέγεται κινηματογραφική μαγεία.
Η εικόνα στο πανί ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη στον θεατή που δεν είναι εύκολο να στην εξηγήσω. Ακόμη και η διαδικασία να ανοίξεις τον προβολέα, να ζεσταθεί η λάμπα, να κατεβάσεις το πανί, να κλείσεις τα φώτα, να κάνεις συσκότιση, να προετοιμαστείς με τασάκια, χυμούς, τσιμπολοίδια, κ.τ.λ είναι μια διαδικασία που σε συναρπάζει.
Η τηλεόραση είναι ένα μέσο απεικόνισης που άνετα βλέποντας ταινία, ψιλοσερφάρεις κιόλας, σηκώνεσαι και για καμιά τουαλέτα χωρίς pause, και γενικά δεν σε βάζει μέσα στην ταινία όπως κάνει ένας προβολέας.
Μακάρι κάποια στιγμή να στήσεις ένα προβολικό στον χώρο σου και τότε θα καταλάβεις τι θέλω να πω.
Η απόλαυση μιας ταινίας, δεν είναι πάντα απόλυτα συνυφασμένη με το υψηλό contrast, τη μεγάλη φωτεινότητα και την καλή ομοιομορφία (βέβαια να μην έχει και τα χάλια του κινηματογράφου), υπάρχουν και άλλοι μη μετρήσιμοι παράγοντες.
Εγώ ας πούμε, παρακολουθώ τις σειρές μου στην τηλεόραση μου λόγω ευκολίας, αναμμένων φώτων, καλής εικόνας ακόμη και μέρα, κ.τ.λ, άλλα αν βγεί κάποια καλή ταινία που πραγματικά με ενδιαφέρει, ο προβολέας και το πανί είναι μονόδρομος στο να βυθιστώ μέσα της και να την απολαύσω.

Μα δεν είπα κάτι διαφορετικό ρε Νικόλα!
Η μαγεία είναι μαγεία, και ως εκ τούτου ο καθένας τη βρίσκει με προσωπικό τρόπο.

Το θέμα μου είναι σε πιο επίπεδο υπερτερεί τεχνικά το προβόλι και όχι οι μαγείες. Αυτό είπα.
Αλλιώς και εγώ όπως ειπώθηκε θα χώριζα, θα γκρέμιζα τζάκι, θα έριχνα και 10χιλιάρικα σε σαλόνι - σπηλιά και θα γινόμουν μάγος.

Αυτό που είδα στον Γιάννη (οκ ακαλιμπράριστο) δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μου αρέσει και μαγεία.
Λίγες οι εμπειρίες μου με τα προβόλια, αλλά μόνο στον jvc του browser ζήλεψα.
Το effect του πανιού και των ιντσών χάνεται, αναλογα με τα γούστα του θεατή.
Μπορώ λοιπόν να καταλάβω σε μεγάλο βαθμό τον Γιώργη, αυτό λέω.
Σαφώς καταλαβαίνω και εσάς βέβαια και πολύ καλά κάνετε και προτιμάτε τα προβόλια.
Είπα ότι και εγώ θα ήθελα για το χαβαλέ ένα προβόλι, και δεν σταματάω να το ψάχνω.

Re: BenQ 1070+

καλά...εννοείται ότι στο προβόλι παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο η καλύτερη απόδοση της συσκευής από ότι σε μια τηλεόραση, δεν το συζητάω. Ακόμη και η ταπεινή w805 που έχω παίζει εξαιρετικά στα μάτια μου. Σε προβολέα όμως πρέπει να τα "χώσεις" για να δεις αντίστοιχα καλή εικόνα. Με τον 1070 π.χ παίρνεις μια γεύση, με τον x700 που ανέφερες ταξιδεύεις σε άλλους κόσμους.. :grinning-smiley-043

Το θέμα μου είναι σε πιο επίπεδο υπερτερεί τεχνικά το προβόλι και όχι οι μαγείες. Αυτό είπα.

Τεχνικά υπερτερεί στη δυνατότητα διαμόρφωσης του κάδρου από 10 μέχρι 1000 ίντσες και στην φορητότητα/ευκολία εφόσον δεν τον έχεις ταβανώσεις. Ως προς τα τεχνικά σε σχέση με την τηλεόραση μειονεκτεί στην αντίθεση (φυσιολογικά, άλλο το αυτόφωτο μέσο, άλλο το ετερόφωτο) και στην πηγή φωτός (αφενός γιατί είναι αναλώσιμη γρήγορα σχετικά και δεύτερον διότι αλλάζει συμπεριφορά με τον χρόνο). Βέβαια, ξέρω και κάποιες τηλεορασούλες που ξεκίνησαν στα νιάτα τους με Χ αντίθεση, όταν πήγαν φανταρίνες είχαν Ψ και ως μεσήλικες είχαν ψουψουψου μουμουμου!!:D

Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Τεχνικά υπερτερεί στη δυνατότητα διαμόρφωσης του κάδρου από 10 μέχρι 1000 ίντσες και στην φορητότητα/ευκολία εφόσον δεν τον έχεις ταβανώσεις. Ως προς τα τεχνικά σε σχέση με την τηλεόραση μειονεκτεί στην αντίθεση (φυσιολογικά, άλλο το αυτόφωτο μέσο, άλλο το ετερόφωτο) και στην πηγή φωτός (αφενός γιατί είναι αναλώσιμη γρήγορα σχετικά και δεύτερον διότι αλλάζει συμπεριφορά με τον χρόνο). Βέβαια, ξέρω και κάποιες τηλεορασούλες που ξεκίνησαν στα νιάτα τους με Χ αντίθεση, όταν πήγαν φανταρίνες είχαν Ψ και ως μεσήλικες είχαν ψουψουψου μουμουμου!!:D

Γιάννη αντίθεση εννοείς ansi contrast ...γιατί σε on/off υπάρχουν προβολείς που σαρώνουν.. π.χ TW9200, 600.000:1

εντάξει...δεν τρολάρω άλλο.. :laugh:

Η φορητότητα Γιάννη δεν είναι τεχνικό στοιχείο (imo)
Aν ήταν θα θεωρούσαμε λύση και όχι μειονέκτημα τη μεταφορά της καρέκλας πιο κοντά την tv και δεν θα κλαιγόμασταν για το μέγεθος.
Άσε που για ποια ακριβώς μεταφορά προβολέα συζητάμε, όταν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η απόδοση απ οτο δωμάτιο που παίζει...
Τέλος η αλλαγή των τεχνικών χαρακτηριστικών των tv είναι υπαρκτό θέμα (έχω μια v10 :-) αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα με την χρήση της λάμπας που ισχύει για όλους τους προβολείς. Το ένα είναι ειδικό θέμα συγκεκριμένων μοντέλων και το άλλο γενικό.

Βάλτε (έστω σε κατάλληλο νήμα) όλα τα χαρκτηριστικά (τεχνικά και γενικότερα θέασης) να το δούμε. Προσωπικά στα τεχνικά όχι απλά δεν βλέπω το λόγο αλλά βλέπω μόνο τον αντίλογο.
(αφήνω έξω τη μαγεία εσκεμένα, έχω συγκεκριμένη άποψη για την μαγεία... αν το σύνηθες ήταν να βλέπαμε προβόλι την μαγεία θα την είχε η tv, imo πάντα ;-)

Καταρχάς, ξεκινάς από λάθος δεδομένα και κατέληξες πάλι...στην εικόνα. Ή θα μιλήσουμε καθαρά τεχνικά ή θα αχταρμοποιήσουμε την κουβέντα με τα ποιοτικά. Φυσικά και η φορητότητα ή το ιντσάζ είναι τεχνικά κομμάτια. Οι τηλεοράσεις όλα αυτά τα χρόνια σκίζονται να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη σε αυτό το κομμάτι. Μην μου πηδάς στον χώρο που αφορά τις συνθήκες θέασης και ποιότητας. Αυτά αφορούν άλλο καπέλο και είναι ίδια χαρακτηριστικά των συσκευών. Μιλάμε για δύο συσκευές και δύο τρόπους μετάδοσης διαφορετικούς. Έχοντας, λοιπόν, στο μυαλό μας αυτό, μπορούμε να κάνουμε κάποιες αναγωγές ή να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Απόλυτο συγκριτικό με ίδιους όρους δεν μπορεί να γίνει λόγω ακριβώς την διαφορετικότητας των συσκευών. Άλλο πράγμα η τηλεόραση και άλλο ο προβολέας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτός ο Παπαβάς θα μεταφέρει κανά μήνυμα σε νέο νήμα που κάναμε αυτό σαν τα μούτρα μας ή δοκιμάζει ντάκους??:D

Δεν μπερδεύω κάτι ρε Χατζ. Κάθομαι στο καναπέ και κρίνω αυτό που βλέπω μπροστά μου. Μέρα ή νύχτα. Αυτή είναι η λογική.
Και στο plasma vs lcd αναγνωρίζαμε τα μείον στις plasma.

Τι τεχνικό στοιχείο είναι η φορητότητα όταν επιλέγεις μέσο προβολής?
Αν είναι να βάλω μια καρέκλα ενδιάμεσα (για να τελειώσει και η συζήτηση με τις ίντσες μιας και η ουσία είναι η γωνία θέασης και όχι το μέγεθος εν τέλει), να το βράσω.
Με αυτή τη λογική στα ντακ ή τα ηχεία θα βάζαμε συν στα μικρότερα?

Τεσπα.
Δεν το ξέρω το θέμα, δεν μπορώ να το υποστηρίξω, δες το ως προσωπική γνώμη.
Για μένα το προβόλι είναι ίντσες. Και μη έχοντας μια μικρή περιουσία για να βάλω προβόλι που θα με ικανοποιήσει (+τις αλλαγές που imo απαιτεί στο σπίτι) υστερεί σε όλα τα άλλα. παταγωδώς.
Τα ίδια θα λέω αν κάποια στιγμή αξιωθώ να πάρω προβόλι. Για το χαβαλέ και μόνο (μιλώντας επαναλαμβάνω για τα λεφτά που διαθέτω για προβολικό μέσο tv ή projector <2500 ΣΥΝΟΛΙΚΑ... με το κατάλληλο χώρο, την εγκατάσταση και ήχο του, γιατί ταινία πίτσες μπύρες και λοιπές μαγείες χωρίς αυτά δεν... imo επαναλαμβάνω!

ΥΓ Σούπερ στοιχείο, προσπαθούσα να δω rainbow και δεν... Απ'ότι μου είπαν jl και vas έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην ταχύτητα του τροχού (καλά το θυμάμαι?)

Στον συγχρονισμό του τροχού, στην ταχύτητα δεν έχει αλλάξει κάτι...

καλά...εννοείται ότι στο προβόλι παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο η καλύτερη απόδοση της συσκευής από ότι σε μια τηλεόραση, δεν το συζητάω. Ακόμη και η ταπεινή w805 που έχω παίζει εξαιρετικά στα μάτια μου. Σε προβολέα όμως πρέπει να τα "χώσεις" για να δεις αντίστοιχα καλή εικόνα. Με τον 1070 π.χ παίρνεις μια γεύση, με τον x700 που ανέφερες ταξιδεύεις σε άλλους κόσμους.. :grinning-smiley-043

Και με την W805 μια γέυση παίρνεις... :p

Γιάννη αντίθεση εννοείς ansi contrast ...γιατί σε on/off υπάρχουν προβολείς που σαρώνουν.. π.χ TW9200, 600.000:1

εντάξει...δεν τρολάρω άλλο.. :laugh:

Εσύ λες ότι τρολάρεις, αλλά είναι γεγονός ότι ο 9200 και οι Τζίβηδες το LCDαριό και τις περισσότερες Plasma τις αφήνουν κάτι χιλιόμετρα πίσω σε on/off... Native, με τις δυναμικές ίριδες απενεργοποιημένες... :laugh:

Απάντηση: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Αν μου επιτρέπετε την άποψή μου,

έχοντας περάσει και από την φάση της τηλεόρασης -από 42 πλάσμα το μακρινό 2004 έως 50αρα panasonic g20 το 2010- αλλά πλέον κάτοχος του JVC X500 πιστεύω ότι είναι σαν να συγκρίνετε τα φρούτα με τα ψάρια. Άλλα οφέλη,δυνατότητες,προϋποθέσεις έχει το ένα άλλα το άλλο και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι και θέμα γούστου.Εγώ τους καταλαβαίνω τους τηλεορασάκηδες και εν μέρει έχουν ένα δίκιο όσον αφορά τα έντονα χρώματα την φωτεινότητα αυτό το "κρύσταλλο" που σου δίνει μια καλή oled πχ. Δεδομένο βέβαια είναι όμως ότι και τα τελευταία 5 χρονια και οι προβολείς έχουν κάνει σημαντικότατα άλματα στο θέμα εικόνας με αποκορύφωμα τους τελευταίους JVC που κυριολεκτικά "διδάσκουν εικόνα". Εγώ προσωπικά σαν Λευτέρης αυτό που ζω με τον τζίβι και σε εικόνα και σε εμπειρία δεν το αλλάζω με καμία αντίστοιχη 50άρα 55άρα και φυσικα ούτε με καμία αίθουσα. Που εδώ στη Χίο μία έχουμε και έχει να αλλάξει προβολικό απο την εποχή του Jurassic Park.Κυριολεκτώ. Ίσως και απο το " A fish called Wanda".

Τέλος, η σύζυγος μου που ουσιαστικά μαζί χτίσαμε το σαλόνι και το home cinema δεν θέλει ποτέ να μπει καμία τηλεόραση απέναντι. Δεν αλλάζει τον προβολέα με τπτ. Το ίδιο έλεγε ακόμα και όταν είχα τον μέτριο και προβληματικό Χ3..

Αυτα:ernaehrung004:

Re: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Εσυ .... την χρειαζεσαι την 4Κ OLED σου .... :slapface:
Aλλα, δεν ειναι ακομα ωριμη για συγκρισεις. :icon15:

Οποτε, προς το παρον .... κανουμε μοκο οι τηλεορασακηδες.

Απάντηση: Re: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Εσυ .... την χρειαζεσαι την 4Κ OLED σου .... :slapface:
Aλλα, δεν ειναι ακομα ωριμη για συγκρισεις. :icon15:

Οποτε, προς το παρον .... κανουμε μοκο οι τηλεορασακηδες.

Όπως είμαι τώρα δεν ξαναγυρνάω σε τηλεόραση. Είναι σαν να βλέπω Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ και να το γυρίσω για να βλέπω Μπόχουμ-Βόλβσμπουργκ.

Προσωπικά, από τον Μάιο που έβαλα τον EH-TW9200 στο σαλόνι μου δεν ξαναείδα ταινία στην PDP-LX5090H.

Η Kuro πλέον χρησιμοποιείται μόνο για ποδόσφαιρο και ειδήσεις....... :p

Απάντηση: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Mια από τα ίδια. Αν θελήσω να δω ταινία, θα ανοίξω τον ταπεινό optoma 141. Αν δε βολεύει λόγω αδυναμίας συσκότισης, η προβολή αναβάλλεται. Στην τηλεόραση πλέον μόνο τηλεοπτικό, μπάλα και καμία ξεχασμένη σειρά σε χαμηλή ποιότητα.

Στον συγχρονισμό του τροχού, στην ταχύτητα δεν έχει αλλάξει κάτι...

Και με την W805 μια γέυση παίρνεις... :p

Εσύ λες ότι τρολάρεις, αλλά είναι γεγονός ότι ο 9200 και οι Τζίβηδες το LCDαριό και τις περισσότερες Plasma τις αφήνουν κάτι χιλιόμετρα πίσω σε on/off... Native, με τις δυναμικές ίριδες απενεργοποιημένες... :laugh:

Ναι...άλλα σολομού όχι φασολάδας.. :cool:

Προσωπικά, από τον Μάιο που έβαλα τον EH-TW9200 στο σαλόνι μου δεν ξαναείδα ταινία στην PDP-LX5090H.

Η Kuro πλέον χρησιμοποιείται μόνο για ποδόσφαιρο και ειδήσεις....... :p

Το οποίο επιβεβαιώνει αυτό που οι εταιρίες μας λένε χρόνια: η ποιότητα απεικόνισης αφορά ελάχιστους. :smile: