Προβολέας για εξωτερικο χώρο

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

jim_markou

Senior Member
8 October 2009
491
καλησπέρα σκέφτομαι να κάνω προβολή σε εξωτερικό χώρο (αυλή με αρκετό πράσινο) καφετέριας.Η αρχική ιδέα είναι να γίνεται μια-δυο φορες την εβδομαδα σε φουσκωτή(μπορει να ειναι απλο πανι σε τετοιο μεγεθος π να μαζευει?) οθόνη (έλεγα 300ιντσες περιπου)παίζοντας παλιές κλασικές ταινίες και δε με ενδιαφερει να παρω την απολυτη ποιοτητα εικονας...Πειτε καμια ιδεα πρεπει να ψάξω συγκεκριμενους προβολείς για κάτι τέτοιο δλδ εξωτερικού χώρου? Σε τι απόσταση θα πρεπει να μπει για να ανοιξει 300ιντσες υπάρχουν κ sort throw για κατι τετοιο?ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited:
Φίλε μου, 300 ίντσες είναι πολύ μεγάλη για καφετέρια. Μιλάς για ύψος 3.7 μέτρα και πλάτος 6.6 μέτρα σε 16:9. Είναι για επαγγελματικό λόγο ή απλά το κέφι σου? Τι θέλεις να προβάλεις αριβώς?

όντως ναι μπορεί να είναι πολλές έχεις δίκιο...ναι για επαγγελματικο ,θέλω να κάνω ουσιαστικά ένα κονσεπτ μια-δυο φορές την εβδομαδα να παίζω κάποιες κλασσικες ταινίες (χωρίς εισητηριο φυσικά) με άλλο φαγητο-μενού κτλπ .

μια-δυο φορές την εβδομαδα να παίζω κάποιες κλασσικες ταινίες (χωρίς εισητηριο φυσικά) με άλλο φαγητο-μενού κτλπ .
Πρώτα από όλα, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιο κόστος στον σύλλογο ή δεν ξέρω τι δικαιωμάτων. Όπως ένα μαγαζί που παίζει μουσική πληρώνει συνδρομή ή δεν ξέρω τι. Είναι το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξεις, εκτός εάν παίζεις ταινίες που είναι ποια Public domain (αυ΄τη την στιγμή νομίζω μιλάμε για 1931 και πριν).
Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να μας πεις, πως ακριβώς θα έχεις τον χώρο σου ταξιθετημένο και που θα κοιτάνε τα τραπέζια και πόσα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι το κάτω μέρος της οθόνης τουλάχιστον 1.5 με 2 μέτρα πάνω από το έδαφος, ώστε να μπορούν να δούνε όλη την εικόνα και φυσικά τους υπότιτλους εάν μιλάμε για ξένες ταινίες.
Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστείς πάνω από 160", αλλά ίσως και 12" να φτάνουν. Εξαρτάται πάντα από το μέγεθος της αυλής.
Εκτός από προβολέα, μην ξεχνάς θα χρειαστείς και το ανάλογο ηχοσύστημα (εκτός εάν υπάρχει ήδη) καθώς και την πηγή.

Στο θέμα του προβολέα, θα πρέπει να υπολογίσεις για τι φως μιλάς. Ημέρας, με φώτα ή όχι, βραδάκι με λίγα φώτα ή πολλά. Γενικά θα χρειαστείς φωτεινότητα για εξωτερικό χώρο. Εάν μας πεις τις πληροφορίες που σου γράφω, θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε πιθανές λύσεις.

ο χώρος είναι αρκετά μεγαλος ορθογώνιος 8m x 20 περιπου το σκεπτικό είναι να μπει στη μικρή πλευρα όσο ψηλά χρειάζεται ώστε να βλέπουν όσο πιο πολλοί.Η ιδέα είναι να παίζει βραδακι με αρκετά χαμηλό φωτισμό.Μετα τα 10 m απο την οθονη τα τραπεζια γινοντε πασα με ψηλα σκαμπο και υπαρχει κ μπαρ...στο χωρο υπαρχουν 8 ηχεια περιμετρικα κ ενα σαμπ κοντα στο μπαρ.Δυστηχως δε θα μπορουμε να δωσουμε ενταση αλλα δε θελω να στησω κ θερινο σινεμα ετσι κ αλλιως.Ειναι μεγαλο θεμα κ ο ηχος βεβαια..επισης δεν εχω ρωτησει αν γινεται κ αν με συμφερει να νοικιασω εξοπλισμο για 3 μηνες το καλοκαιρι.ΓΙα πειτε καμια προταση ρε παιδια να δω χοντρικα για τι κοστος μιλαμε.

Θες προβολέα με πολλά lumens ασυζητητί. Ξεχνάς τα home Cinema μοντέλα με τα τέλεια μαύρα κλπ.
Νο1 κριτήριο για σένα είναι το φως. Διάλεξε κάποιον από εδώ. Θεωρώ και με 5000 lumens θα είσαι καλυμμένος.
Αν μπορείς πηγαινε και για παραπάνω. Δεν θα το μετανιώσεις. Να θυμάσαι το πολύ φως γίνεται λίγο (π.χ. με low lamp mde) . Το λίγο δεν γίνεται πολύ.
Πας σε επώνυμο προϊόν , ξεχνάς τα κινέζικα Noname ειδικά για επαγγελματική χρήση.

Για να έχεις μια τάξη μεγέθους οι επαγγελματικοί προτζεκτορες στους σινεμάδες με τις τεράστιες οθόνες είναι 15000-30000-60000 lumens με περιβάλλον απόλυτο σκοτάδι.

Οταν βλέπεις ένα μηχάνημα π.χ. 5000 lumens μην νομίζεις ότι θα τα δεις όλα τα lumens στην οθόνη. Πρέπει να είσαι πάντα στην τσίτα στο high lamp πάντα (που σημαίνει μειώνεις την διάρκεια της λάμπας). Γι αυτό σου λέω αν μπορείς πηγαινε σε 7000 lumens. Για να παίζεις στο "ρελαντι”. 😉
Αν και πλέον η οι περισσοτεροι είναι laser πλέον. Να ξέρεις ότι όταν τελειώσει η διάρκεια του laser , (σε επαγγελματική σχέση θεωρώ θα γράψεις περισσότερες ώρες από οτιμσε σπιτική χρήση) θα πάρεις μια ωραία σακούλα σκουπιδιών και θα τον πετάξεις κι αυτόν μαζί με τα σκουπίδια του μαγαζιού.

Last edited: